Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juni 2022

Magdalena Andersson om högerns mentalitet prick under en satanisk fullmåne

 

https://live.aftonbladet.se/val2022/news/
andersson-om-budgetstriden-
respektloest-mot-svenska-folket.477mFn8Y0

Det ser nästan ut som ett avsiktligt tajmat uttalande när Magdalena Andersson under EXAKT satanisk fullmåne närmast förbannar högerblocket med deras skambud på några ynka hundralappar till landets pensionärer och ondsinta försök att blockera en omröstning om "vänsterns-och två-mittpartiers" bättre stöd till landets fattigaste. 

I högerns sabotage såg hela Sverige sin inhemska Onde Mans klassiska förakt för alla utom sin egen välmående lilla grupp. Och det betyder inte att halva Sverige är värd dödsstraffet (som landet för övrigt inte har), men väl att några ledande onda har lockat fram det allra sämsta ur en försvarlig del av befolkningen.

 


Tar man AB:s publicering 14.52 som åtminstone i närheten av tiden då statsministern uttalade sig, står både Sol och Måne i perfekt opposition i 30e och sista graden av sagda fullmåne, zodiakens kanske mest pinsamt själviska och typiskt borgerliga. 

Oxen/min ekonomi och Skorpionen/avunden aktiverar via Sol och Måne. En självisk borgare ser naturligtvis fullmånen som att han själv är den aktiva Solen som gnetat och förtjänat sig alla pengar, och hånar Mån-Skorpionen - folket i skuggans tecken som inte ens lyckats förtjäna ihop till en pension och därför inget är värda. 

Men hur skulle vanligt folk komma någonstans i sina liv i Sverige, där den Onde Rike Mannen riggat spelat helt till sin fördel? Dessutom är inte Solen den själviska människans perspektiv här, utan Solen i egenskap av Ledaren, dvs. statsminister Anderssons dom över borgarblockets skorpioniska själviskhet och missunnsamhet.

(Månen är den tärande halvan enligt grobianernas synsätt, medan verkligheten är att både den producerande och den närande sektorn behövs. Att som högern söka eliminera Månen från samhällsbygget visar hur sjuka och orealistiska dessa människor är. Enbart SOL dödar världen på nolltid.)

*****

Att Magdalena Andersson tillhör högersosseriet gör dock att man snart nyktrar till och inser att även detta pensionärspåslag är ett spel för gallerierna. Världen kunde sett så mycket bättre ut om kapitalismen kriminaliserades som det våldsamma brott mot mänskligheten som en liten grupp begår och en stor och parodisk skock borgare hejar på utan att själva vara i närheten av den smarthet som krävs för att höra till Elon Musks och de superrikas skara.

*****

Högerpartiernas sabotage var måndagens nyhet men fullmånen gäller med lite god vilja hela sex dagar (se gårdagens inlägg som noterade en annan "instinktiv" fullträff från DN på temat död under den dödaste av fullmånar). Även det långa intervallet innebär att fler än två zodiaktecken är involverade är det dess EXAKTITUD enligt kartan ovan som sätter temat:

Hus 2, pengarnas hus som i antiken ansågs vara en säker väg in i Dödsriket (hus 2 betraktades i senantiken som "Hades port") och så förstås 8e dödshuset varifrån spöken enbart i besittning av en "psykisk fantomkropp" avundsjukt stirrar mot motsatta 2a huset i bemärkelsen Oxen och solid materialism. Dessa döda spöken - borgarna - förbannar dem som de från sitt psykiska tillstånd av död ser får sina sina magar mättade i 2a resurshuset av Magdas allmosa till landets alla felfördelade.

Bloggen har tidigare noterat att sumerernas myt om Venus eller Inannas expedition för att rädda sin älskade ur Dödsriket innehåller den märkliga detaljen, att just i entrén hänger köttsidor från nötboskap. Det är exakt samma symbolik som babylonierna dolde i horoskopet och som greker och romare måste ha känt till som döpte 2a Ox-huset till Hades port. 

Det är också ett tecken på hur KO-DUMMA dagens människor blivit som inte förstår faran med att dyrka Pengar. Ingen minns talesättet "pengarna är det Ondas rot" längre eftersom det vore att medge att man deltar i den korrupta del av mänskligheten som Naturen inom kort kommer att åtgärda på något sätt.

Vore Sverige inte en kultur utan heder skulle samtliga politiska högermänniskor nu begå harakiri - de har skämt ut sig inför folket - oåterkalleligt - genom att jävlas med nationens gamla. De har en gång för alla visat exakt vilka det är som sorterar till Sverigehoroskopets 5e elithus. Det är snea figurer, som Peps Persson sjöng till en nästan omöjligt långsam reggae-takt.

 

Inga kommentarer: