Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 juni 2022

DN-Wolodarskis svammel och den amerikanska mytbildningen

 


DN:s talande skalle har gått i de finaste internationella skolor och ändå låter hans analyser som något en retarderad, kanske en svensk, producerar: Att Europas mäktigaste kvinna Angela Merkel på sin tid fungerade utmärkt med Putin skulle pga. ett senare Ukrainakrig vara tillräckliga skäl för att plötsligt  "tyvärr omvärdera" Merkel  och - underförstått - klandra och degradera henne i Europas historieskrivning.

Wolodarski är uppenbarligen så obegåvad att han inte fattar att han talar som det monster Orwell i "1984" beskriver. Den dystopiska romanens Stat har anställda historiker som ständigt skriver om historien och skapar en ny "sanning" (som folket förväntas konsumera och ta som sin egen), allt beroende på vilka allianser Staten för ögonblicket har. Undersåtarna fattar ingenting eftersom Statens psykiska dagsform avgör vad som gäller som sanning. Kanske är Wolodarski helt galen men i en position där ingen ens törs ställa sig frågan?

Astrologiskt skulle man kunna nöja sig med att tala om den perfekta klubb för likasinnade som Merkel och Putin tillsammans bilder. När två horoskop är väldigt snarlika blir de effektivare än om ingenting hänger samman (som i Sverige). Merkel och Putin skapade således sinsemellan synergi men - buhu! - Wolodarskis figur passar överhuvudtaget inte in i den svaga och höggradigt realistiska och pragmatiska anda som Jord-elementet ger och som utmärker både Merkel och Putin. 


Dessutom har de samma Skorpionascendent och samma ascendenthärskare gradexakt i Skytten! Om Skorpionpersonligheten är förtegen och svåråtkomlig hade bakom moltystnaden dessa två ledare ett andligt samförstånd och en vilja till att lösa frågor på ett konstruktivt sätt. Ett geopolitiskt dream team!


Och detta ska Wolodarski nu absolut demonisera för att tjäna USAs sak, och han gör det utifrån sitt spattiga, inre Eld & Vatten-krig (tanklös överemotionalitet råder mellan Sol & Måne) och fladdriga tankeliv (Merkurius i strömmande Vatten).

Jag har pekat ut dessa två problem tidigare men det förtjänar att upprepas. Wollos har utrustats med Merkurius i Vatten som  desperat söker klänga sig fast vid den intellektuella sfären via merkuriusfundamentet Jupiters position i merkuriska Luft-Tvillingarna.

Men för varje tankevarv med den dissociativa "icke-föreningen" av Luft och Vatten driver logiken allt längre bort från ev. utgångspunkter. Här finns inget av effektiva realism som syns råda mellan Merkel och Putin.

Astrologi är en vetenskap för gudarna och ingenting svensken i gemen behöver engagera sig i. Tanketaket har sänkts alltför lågt i detta land och en liten inavlad klick har tillåtits kapa hela skutan. Inaveln ligger inte i Sveriges Merkurius i sig, den är (om än retrograd vilket sägs skada alla merkuriska företeelser) en "verksam välgörare" för Sveriges rollspel (Vågascendenten). 

Men Merkurius befinner sig under belägring eller i kläm mellan två planeter vilka motverkar Sveriges påstådda jämlikhetsambitioner (Vågen, balans): dessa landets fiender är paradoxalt nog Solen, dess ledare, och Jupiter, Storfinansen! Redan detta, som tidigare nämnt, räcker för att avslöja nationens Sveriges utspel mot världen och inför befolkningen som en falsk Våg, falska utspel om verklig jämlikhet som de Rika aldrig avser uppfylla.

Sverigehoroskopets 5e Elithus för de rika och inflytelserika är således rent vulgärt och ÄGER medierna/Merkurius. Inte minst Stora Pengar (Jupiter) utgör främsta källan till den svenska dumheten (som Eliten sprider via korkad underhållning och medier med minimalt material av intellektuellt värde). 

Den verksamt onda Solen eller Ledarskapet i Vattenbärarens 16e grad leder väg i nationalhoroskopets 5e "lyckosamma" hus, men urspårningen börjar redan tidigare, med Stora och verksamt onda Pengars Jupiter i Vattenbärarens 5e grad. Jämför den svenska Elitens "onda rot" med positionen för Wolodarskis Jupiter, också i Luft (Tvillingarna) och i 7e graden. Hans "lyckliga stjärna" faller perfekt in i det svenska mönstret (ska man säga det svenska monstret?).

Huset Bonnier och dess nepotism avslöjas därmed indirekt som en betydande del av den degradering av svenska folkets intellektuella nivå och brist på verkligt informerande information. Allt vi serveras är filtrerat genom ett filter USA installerat här. Sedan när?

*****

SVT kanske kom med en nyckel när en fransk dokumentär häromdagen skildrade fillmhjälten John Wayne, hans tröga start i Hollywood, egoistiska val att förse sig med större huvudroller medan de verkliga stjärnorna patriotiskt deltog i Andra världskriget och hur han, för att döva sitt dåliga samvete över denna själviskhet, drog allt mer åt höger, blev alltmer patriotisk och reaktionär och började hata kommunister (de tänkande regissörerna och skådespelarna i Hollywood). Många rent obehagliga filmklipp visades från John Waynes senare filmer, när han fejkade stridande soldat i USA:s vidriga Vietnamkrig - krig mot ett mycket litet land bara för att det valt "fel" politiskt system enligt det storhetsvansinniga USA...

John Wayne var under en kort tid under Andra världskriget och kanske de följande 20 åren  "Mister America", tidens modell för amerikansk maskulinitet - bistod den republikanska McCarthy-eran när amerikaner angav varandra och hela liv spolierades till följd av USA:s störda nationalintellekt - en tankestil som exakt påminner om det som syns i Wolodarskis störning mellan Vatten/känslor och Luft/ren logik. 

(Bloggen har flera gånger pekat ut USA-horoskopets märkliga sätt att trycka in intellektuella Merkurius-Tvillingarna i 8e Vattenhuset för död och dålig karma och dess bisarra 9e hus för "landets högsta goda" i Krabban - den inskränkta patriotismens tecken och tillika symbolen för "Homeland Security" - den patologiska otrygghet som USA nu lyckats smitta Sverige med (utan nämnvärd extra ansträngning utöver den manipulation USA:s underhållningsindustri redan framverkat på det svenska kynnet).

Faktiskt, John Wayne som död föredetting och osmaklig representant  för det sämsta med USA, har aldrig kommenterats på den här bloggen. Livsödet för denna fega egoist är bara värd några få kommentarer, men den som så önskar får granska denna fabricerade och ihålliga rollfigur för "amerikansk frihet" utifrån den sideriska zodiaken:

Läs gärna astro.com - intressanta oklarheter kring hans födelseuppgifter i samband med genombrottet (och dumpandet av första artistnamnet Duke Morrison - Marion var redan skippat, på tok för feminint för en macho skådis).


Det rekonstruerade klockslaget är nästan garanterat korrekt. Venus är för Oxen-i-stigande en verksam illgörare (en falsk anpassling, en hora för pengar eller position). En morgonfödelse med Oxen i öster gör också Månen i Vågen i 6e sjukdomshuset till en rimlig placering. John Wayne var fanatisk kedjerökare som tände nya cigg dagarna i ändå i varje paus som uppstod. Merkurius i 1a hus har med inhalation att göra medan Månen mer generellt relaterar till konsumtion (här: hälsovådlig konsumtion). Att han ändå blev 72 år kan försiktigt tillskrivas Oxen omvittnade härdighet (det är dock ett arbetsdjur i zodiakens bilderberättelse).

(I ett kvinnligt horoskop med Venus i Vågen stigande i öster och Månen i 6e olyckshuset. Där är istället Venus en "verksam välgörare" och jag minns från kvinnans ungdom hur omsorgsfull hon var om andras välmående och noga tog reda på att sminket hon använde inte inneburit några plågsamma djurförsök.)

Men John Waynes Venus då, fundamentet till så mycket i hans livsöde? Klent läge i ego-principens Väduren men undertryckt i 12 huset, ett hus som i västtraditionen också inkluderar "personliga hemligheter" - kanske därför hans födelsecertifikat "försvann" i samma ögonblick han blev berömd? 

Venus som ägare till förstahuskroppen i 12e indikerar förstås terminal sjukdom som en följd av dålig konsumtion (Venus opposition till "näringsintaget" Måne i olyckshuset). Intressant i dokumentären var att Marion Morrison var så fåfäng att han, döende i cancer i 1970-talets slut, håller ett anförande i Oscarsgalan iförd extra plagg under fracken, för att bibehålla skenet av en kroppsvolym som anstår en amerikansk macho-man!

Kopplingarna till USA-horoskopet är inte graverande, men 11e idealhuset talar sitt tydliga språk. USA har där armodets och det hårda slitets Saturnus i dammiga Jordtecknet Jungfrun - nybyggaren och "the self-made man" - det amerikanska idealet. Hos Wayne istället "förfalskningen" av samma ideal: Saturnus i motsatta Fiskarna. Jag säger "förfalskning" eftersom Vattenelementet relaterar till fantasilivet på Vita Duken, det är bara inbillningen och inte den fysiska verkligheten. 

Intressant nog har denna fejk-moral och kappvändare till Vatten-Saturnus en annan representant på nära håll: Sveriges NATO-kåta statsminister Magdalena Andersson. Vanligt folk med den placeringen har tur om de aldrig kommer i närheten av en maktposition (Saturnus) där den ombytliga och flackiga placeringen i Fiskarna går i dagen! Saturnus i rörligt Vatten passar bra på John Waynes begär efter att ta allsköns typer av manliga huvudroller under åren då Hollywoods verkliga filmhjältar tjänade landet efter japanernas attack mot Pearl Harbor. 

Senare blev han så ideologiskt högervriden att han vägrade roller som på minsta sätt antyda mänsklig svaghet. Detta är verkligen Oxen i dess sämsta utförande, så fixerad och rigid att tecknets innehavare övergår i en fossiliserad "typ", ett problem som annars brukar placeras hos Saturnus, vars åldrande medför samma reduktion till en enkel typ eller en kliché.




PS. Detaljen av Sverigehoroskopet innehåller en röd-grön pil. Ett halvdant försök att illustrera problemet med den ömsesidiga receptionen mellan Merkurius och Saturnus. BÅDE Merkurius och Saturnus är verksamt goda för dem med Vågascendent - men i fallet Sverige bara så länge Sol-ledarna och Storfinansens Jupiter håller sig på avstånd.

Ju mer dessa faktorer blandar sig i (och hur skulle de kunna undvika det?), desto falskare blir de svenska medierna och den svenska kommunikationen, oavsett hur DN bedyrar att "de låser upp under kriget för att ge svenskarna korrekt information"...

*****

Se även fortsatt analys av Wolodarskis Merkurius/Jupiter (Vatten/Luft-dissociation) i efterföljande inlägg.

PS2. AB publicerar på måndagen en verklig skittext som följer DN-Wolodarskis USA-linje: blamera och stämpla alla som inte restlöst förbannar Putin. Först måste Ryssland krossas säger skribenten (på uppmaning från arbetsgivaren?) sedan läge för förbrödring. Hör inte NATO-hökarna vilka vansinnesresonemang de förgiftar läsarna med? För en gångs skull håller jag med Macron. Han tänker framåt!


Inga kommentarer: