Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 juni 2022

#swedengate speglar bara halva Sveriges aberration

Det här inlägget vidgar tankarna i förra inlägget om den globala Sverigeskandalen #swedengate. Merparten av texten är gamla tankar men i omarrangerandet kan nya nyanser framkomma. Dessutom en känd historisk parallell, en man som finslipade upprepandets konst.


SVERIGEHOROSKOPET -
NÅGRA SPRINGANDE PUNKTER
MED BÄRING PÅ #SWEDENGATE

Det finns skäl till att bloggen så ofta för på tal problem med landets djupt sittande Lycksökare – de stora men dessvärre onda pengarnas Jupiter. Senast var
24 maj och kommentar angående KLARNA "bank" och tvärstoppet för andra svenska it-underbarn:

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/sveriges-falska-lyckobubbla-spricker.html

Det uppenbara skälet ligger i den astrologiska doktrinen: nu är Jupiters tid (2020-36) att visa vad den går för. Men varför närmast allting medierna skriver om kan härledas till denna ”verksamt onda” Jupiter beror på att Sverigehoroskopet liknar en ”one-trick pony”: planeterna är så svågerpolitiskt sammanflätade med varandra att det blir nästan samma effekt oavsett vilken av dem man granskar. Och detta land är sannerligen ingen plats att leva för dem som har det knapert, och inlägget kommer att se på den troligaste nationalpsykologiska faktorn.

Denna planeternas sammanflätning är också förklaringen till varför landet bara klarar ett drev i taget, detta är inte mediernas fel mer än att de är halvt till totalt korrumperade – kommunikatören Merkurius står ju pinsamt belägrad i Elitens 5e hus i nationalhoroskopet. 

Och Elithuset innehåller naturligtvis inte Månen eller ”allmänheten” – det skulle ha signalerat Sverige som ett land av socialistisk typ, men lika förutsättningar för alla och generell välfärd för alla i landet, från botten (Månen) och upp till toppen (Solen). 

Istället står Sveriges Måne bunden vid ond karma från gamla Fattigsverige – det är det #swedengate – den virala Twitter-tråden handlar om. Matbordet och svenskens skick i hemmet är normalt en privat fråga och hör hemma i 2a resp. 4e huset. Den naturliga ägaren till 4e Hemmets hus (Krabban) råkar vara ”upphöjd” i 2a huset för näringsintag (Oxen) så den nyliga nymånen i Oxen tryckte verkligen på svenskens ”insida”. 

Eftersom Sverigehoroskopet har just Krabban i 10e huset, landets officiella renommé, blev Twitter-tråden förödande för Sverigebilden, och ett perfekt inträffande inom ramen för den pågående Jupitercykel där Sveriges onda (och skevt fördelade) rikedom avslöjas. Astrologin är så nyanserad att förra inlägget om #swedengate kanske behövde omformuleras.

Nej, mediernas signifikator är hårt klämt mellan ledarskapets Sol och Storfinansens Jupiter – båda verksamma illgörare i indisk astrologi i den meningen att det som ser framgångsrikt (Sol) och lönsamt (Jupiter) ut, är en draksådd som skapar problem längre fram – exakt som den unga generationen nu fattar hur deras föräldrar och släktleden innan dem svikit dem i sin karriärjakt och förbränning av Jordens resurser.

Detta är vad som menas med ”en verksamt ond” Lyckoplanet (Jupiter) – dess inneboende ondska motsäger alltså inte att Sverige på många håll (utom i förorten) ser välmående ut. Merparten av Sveriges befolkning har alla drömt Lyckodrömmen, svensk import av ”den amerikanska drömmen”, där alla söker individuell lycka och framgång och låter urbefolkningen eller dem längst ner på samhällets klätterstege betala. 

Nu senast åläggs årgångarna 1958 och 1959 att, som noterat i förra inlägget om #swedengate glömma all samhällshjälp i formen av bostadsbidrag - Sveriges NATO-medlemskap och påtvingande köp av amerikanska missiler måste betalas av någon - ryktande färskt: 1 miljard i Robot 17-gåvor till Ukraina så att USA kan fortsätta nöta sin mardröm Ryssland ut ur existens..Detta monstruösa beteende stöttar Sverige.

Nationalhoroskopets 10e hus antyder att landets regering är ett opålitligt och ogint väsen. Makthuset har den mest nyckfulla och irrationella av planeterna som ägare: Månen. Därtill en Måne i egoprincipens Väduren som att det närmast är garanterat att riksdagen består av den typiskt egoistiska svenska mentaliteten som #swedengate lyfte fram. 

Hela landets politiska styre är ett gäng egoistiska, förvuxna barn som vill ha mer i kassakistorna men inte ge tillbaka till väljarna. Därför är landets pensionärer även efter 1000-mer-i-plånboken Nordens fattigaste ålderssegment. Matpriser ENBART har i bloggens ensamhushåll gått upp med den där tusenlappen under maj och här gäller knappast någon överdåd på menyn.

För de två årgångar som Staten berövar motsett bostadsbidrag under ett år - offer för inkompetenta systembyggare -  skyller Överheten på att svenskarna lever allt länge vilket inte på något sätt förklarar varför två årgångar särbehandlas diskriminerande. Istället hade ett rättrådigt samhället minskat rikemansbidragen RUT och ROT, vilket säkert dragit in mer pengar till staten för denna glitch och klantiga ämbetsutövande. 

NATO-missiler tycks ju vara en ofrånkomlig merkostnad eftersom landets överhet absolut vill leka den macho USA-leken på folkets bekostnad, så frågan är varför två årgångar "punktmobbas"? Troligen för att politikerna är lika klantiga som poliskåren som saknar grepp om sina uppgifter, lika klantiga som de svenskar som handhar svenska kommunikationer. Allt går ytterst åter på nationalhoroskopets 5e Elithus vars dolda disponent Saturnus är störd av demonen Ketu. 

Som tidigare bloggat är 10e snåla svenskmånen (ett arv från gamla Fattig- och Lortsverige, men inte via månpositionen i sig utan dess bundenhet av sin disponent Mars i 8e huset) bara ett spel av gallerierna för gallerierna ("demokrati" kallas det). De verkliga makthavarna som styr månen tecknas av trion Solen-Merkurius-Jupiter - de på "solsidan" i femte huset för "ljuva livet", alla de svenskar som drar nytta av den demonangripna och allt inte rättrådiga lagstiftande och gränsdragande Saturnus. Det är typiskt Saturnus-inkompetens att inte klara att genomföra regeländringar för pensionen utan att sätta många i kläm! Att skriva programkod (vilket jag gjorde några år) på den här usla nivå, skulle bara inte fungera!

Så illa genomtänkt var t.o.m informationen att jag kunde se hos Pensionsmyndigheten dagen för regeringsbeslutet hur någon mitt under mitt besök där ändrade formuleringarna i en en text jag tittat på bara några minuter tidigare. Det var i stycket med exempel på vilka som medborgare som berördes, vilka Staten undandrog hyresstödet ytterligare ett år. När jag besökte sajten gavs 1958 som exempel, fem minuter senare återvände jag till samma sida och nu nämndes både 58orna och 59orna.

Så i sista sekunden går det tydligen till i Myndighetsverige numera. Det här systemskiftet hade Staten kunnat lösa snyggt om de haft koll på alla sina subventioner och ens haft rättvisa som ledande princip. Detta var ett verk av Staten som ett själviskt barn och tyvärr men ack så typiskt är det uppsving i opinionen för sittande regering just nu: folket och makthavaren har samma planet - Månen - och visar hur folk i allmänhet VILL bli lurade att de har något att säga till om. De tror på en chimär.

*****

Det finns någon perverst över Sveriges oförmåga att se sig själv och vad det håller på med, och vara ärlig mot sig själv om vilka grundvärderingar som styr landet. Vad är t.ex. ROT-konsekvensen annat än ett rituellt försök att bygga bort gamla Lortsverige även i modern tid? Är befolkningen fast i en tidsloop? Landet har en kollektiv psykisk störning och den inplanteras i allmänheten Ovanifrån och via medier som omformulerar budskapen för att förgifta även lägre samhällsklasser. 

Säkert ogillar många svenskar Katalys rapport som pekade på samma galenskap jag tidigare skrivit om utifrån egna hyreshuset: RUT-renovationer där en komplett inredning subventioneras åt "bostadskarriärister" vilka direkt säljer av och nya ägaren också utför ROT-bekostade nyrenovering i samma lägenhet - allt inom ett år Det är en helt pervers Stat som skapat denna ohyra av hungriga mäniskor och en s-regering som sedan låter vanvården av samhället fortgå.

Det tycks som varje regering oavsett politisk färg slukas av det inneboende onda i nationalsjälen, en sjuklighet äldre än de senaste årtiondenas nyliberalism som en mekanism som syftar till att stratifiera samhället i de Framgångsrika och … de andra. I Sverige bestraffas befolkningen numera för att de inte lyckats leva upp till minimikravet för "välpolerad och hyfsat framgångsrik löneslav" - som noterat i föregående anlägg om #swedengate. 

Men den virala skandalens fulla vidd rör inte bara Sveriges kultur i det privata hemmet. Den börjar i samhällstoppen och ytterst med den sublunära demonen som är alla och ingen. Allt beror på hur mycket man exponerar sig för den defekta svenska versionen av Gränsdragaren (Saturnus), vilket är detsamma som att säga att ju mer Sverige lyckas socialisera sina medborgare från barnsben, desto värre skadas de i sina värderingar.

Studerar man antika kulturer - och historieintresse finns i någon mån ännu i Sverige - får man genast syn på en friskare Gränsdragare. Problem här är att det sekulariserade svenska folket numera skyr allt tal om objektiva normer, särskilt de som sägs ha gudomlig avständare. Kristna kyrkan gjorde verkligen ett bra jobb med att skrämma det analfabetiska fattighjon som var Svensken i äldre tid. Genom att nu ha befriat sig från alla former av intellektuell överbyggnad blev bara konsumistiska våp kvar, lättledda som knappt något folk på jordens yta.

Bloggen hoppas att Sveriges Lilla död och senare Stora död innebär en fundamental kursändring som bygger på tillnyktring (unga vuxna borde ha fattat mangrant), så att inte en svensk Holocaust blir Ödets sista utväg. Från Himmelens perspektiv är Sveriges sätt att sköta sina affärer lika ohållbart som alla andra Ekonomier med evig tillväxt som det som i praktiken styr. Greta har insett vilken lögn Sverige bäddat in sig  i:  

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8QaE6G/greta-thunberg-om-miljokonferensen-man-tror-det-ar-ett-skamt

Sverige begår kontinuerligt brott mot många av mänsklighetens insikter, inte minst att människan inte är en individ och att Sveriges ”hyperindividualism” är ett brott om mot verklighetens egen beskaffenhet. 


Människan är en mystisk kompositvarelse, vilket synske engelska landsortsdoktorn Arthur Guirdham sammanfattade perfekt i en boktitel: ”Vi är varandra” eller som de gamla kineserna sade: ”det långa definierar det korta” – alla har sitt värde och sina egenskaper enbart i relation till något annat. Det vill säga, nere i den druckna eller sovande människans verklighet, den relativa värld vi lever i.

Men människan har också en objektiv och oföränderlig del, men den andliga dimensionen har inte ett sekulärt land som Sverige plats för, för andliga spelregler skulle helt omintetgöra kapitalismen som acceptabel bas för samhällsbygget! 

”Människovärde” är en fiktion skapad av det sekulära samhället eftersom den verkliga människan – andevarelsen – är den nivå där ett oförytterligt och evigt värde kan tänkas residera och den nivån erkänner inte sataniska (världsliga) samhällssystem. Folk som i tid och otid hänvisar till ”mänskliga rättigheter” talar i 99 av 100 fall om en fantasi, inte om något verkligt.

Som ännu ett exempel på hur den onda Jupitercykeln spritts genom hela det svenska samhället har vi förstås Polismyndighetens avsevärda problem med personal och duglighet högre i befälskedjan. Och här kommer återigen nationalkartans extremt täta sammanflätning av den Onde Rike Mannen med nästan allt annat. Allt i Sverige handlar om pengar och lönsamhet, det är en deprimerande världsbild utan motstycke! Landet utarmar folket intellektuellt och gör dem fattiga i anden – för relativt välstånd.

Polisens problem med rekrytering och förmåga att upprätthålla ordningen ligger, som medierna rapporterar, en nivå bakom frågan om finansieringen. Astrologin instämmer helt, för upprätthållande av lag och ordning är en fråga för Saturnus, Sverigehoroskopets osynliga Ägare till både Ledare, Medier och Stora rikedomar. Saturnus är Vattenbärarens-i-5e-elithusets ägare och förfogar därför över Solen, Merkurius och Jupiter. 

Sverige har Vågens tecken som rollmask och berömmer sig om balans och harmoni - estetiskt god smak och inte minst jämlikhet (för kvinnors pinsamt sena rösträtt i Sverige måste landets äldre horoskop konsulteras, det från 1809). För Vågen är därför Vågmästaren Saturnus en god och välgörande kraft och borde ha styrt det svenska och tursamma 5e huset till en annan värld än den som började ta form redan 1974 och som snart skulle få ett namn: nyliberalismens destruktion av samhällsandan.

Men Saturnus är inte så välgörande för landet eftersom den själv är infekterad. Den må vara en ”verksam välgörare” i den ideala luftblå teorin, men en tät konjunktion med en Vattendemon tillhörig den sublunära (och inte himmelska) sfären skapar en glappkontakt i Sverige som ramverk, som koncept. Demonen förvanskar och ljuger svenska makthavare (och folket i stort) och den Saturnus, de normer, landet följer med är förvirrade, korrupta och självtjänande . En Vattendemon struntar i högre principer, den vill bara komma åt låga njutningar! Sverige spelade gärna världssamvete men dess materialism och demoniska grundval gör att all information från myndigheter måste dubbelkollas.

Det ligger lögn och falskhet i luften i denna del av världen, och aldrig har det varit så tydligt som när Överheten fuffens-stressade landet in i USA:s  än mer otrygga NATO-famn. Detta hade aldrig med Ryssen att göra, det hade med USA:s vilja att ge Kina en match om världsherraväldet. Demonen i Sveriges nationalsjäl har ljugit sig blå (varför ”blå” i detta talesätt?) för att tala om annat och använt Ukraina som lockbete för att få opinionen med sig i USA-anslutningen. Ukrainarna kan känna sig fett rövknullade av svenskarna!

Historien om Sveriges demoniska oförmåga till Sanna Gränsdragningar har dragits tidigare på bloggen i varierande utföranden och inte minst ses den i dessa dagar i krisen med pass- och kökaoset. För vad är demonen med Gränsdragaren i 9e utlandshuset om inte en fundamental svaghet i det svenska Förnuftet (Saturnus) som vi vägrar se. Istället skyller alla på ”hot från Ryssen”. Istället kommer den bortträngda insikten om att vi är usla organisatörer till uttryck genom allt mer nedbantade och haltande samhällssystem.

Det är smått roande eftersom Kapitalismen som skapat detta själv blir lidande. Är det Västerlandets självmord som först blir synligt i Sverige, det extrema landet som bara kan ett trick och därför är det mest sårbara? På något sätt speglar #swedengate i vidare bemärkelse hela landets systemfel. Studera Sverigekartan överst, pilar och text och allt. Sanningen ligger i öppen dager om vilka vi är!

Som ursäkt för alla dessa repetitioner taggade "svenskheten", "Sverige" eller "Sveriges horoskop (1974)" får jag säga som Shakespeare i sina Sonetter. Där antyds att han om och om att han söker förmedla ett och samma budskap mellan raderna, en sanning som inte kan sägas i klartext. Det rör frågan om drottning Elisabets rättmätiga tronföljare. Klarspråk mot Staten (Elisabet) på den tiden kunde innebära döden. (Sonetterna var privata och utgavs först efter författarens och Elisabets död.)

Tudorätten dog ut med den officiellt kyska drottningen, och en skotsk kung importerades. I själva verket, visar Shakespeare, hade Elisabeth en son, ”spirited away” och uppvuxen under annat namn (händelsevis mottagare av två av Shakespeares dedikerade, inte minst den språkligt perfekta långa debutdikten Venus & Adonis, 1593, som gav vid handen att denne "Shakespeare" måste ha tränat länge och väl, vilket i sig stämmer illa med teorin att författaren var "Stratfordmannen"). Sonetterna är en studie i upprepningar av ett och samma motiv och författaren antyder själv varför diktsviten är smått underlig och svårbegriplig:

Therefore my verse, to constancy confined,
One thing expressing, leaves out difference.

sonett 105 

Långt innan jag startade den här bloggen (minst 25 år sedan) påpekade en f.d. litteraturstudent att jag tenderade att säga allt två gånger i vad jag nu skrev på den tiden. Jag skrattade och förklarade det med ett judiskt tidigare liv där repetitionen är en del av folkets traditionella form. 

Men efter att ha gjort bekantskapen Oxford (först via nattlig dröm), snart funnit kopplingen till "Shakespeare" och senare också sett hur Sonetterna fäster uppmärksamheten på sina egna upprepningar såg jag ett större mönster. Ett som medierna i dag slappt refererar till som "upprepar man en lögn tillräckligt många gånger blir den sann". Så talar Lögnens barn (senantikt judiskt uttryck) som inte ens tänkt tanken att man också kan upprepa en sanning just för att den är sann men måste nötas in.

"Constancy" = trohet, sannhet, evärldlighet = Saturnus

Saturnus är den som binder/låser, vilket externt resulterar i upprepningar. Tittar man på orden i citatet ovan alluderar flera stycken till Saturnus domän, världshärskarens domän! "Confined" är t.ex. Saturnus som Begränsaren eller Gränsdragaren. "Leave out difference" = kungens, diktatorns eller patriarkens "enda väg" (som utesluter energispillet i meningslös valfrihet som älskas så av de  små barnen på Distraktionens väg).

Att som Sverige ha den demonanfrätt Saturnus avslöjar hur ryggradslöst landet och befolkningen är. Panikrädda för att fastna i någon "fundamentalistisk ram" (landets islamofobi är bara ett uttryck för den allmänna rädslan för att förlora sin fejkade individualitet i någon ruskig "kollektivism") och gör detta till ett överkonsumerande och slösaktigt land och folk. En hemvist för kapitalismens "oavsiktliga" rovdrift på Jorden. Ett hem för Distraktionens barn, men inga som lärt känna principerna för liv.

SATURNUS I SIN
LÄGRE MANIFESTATION
KNUTEN TILL STENBOCKEN
 

*****

Shakespeareforskaren, författaren och f.d. skådespelaren Hank Whittemore (horoskop här) avkodade Sonetterna och publicerade sin analys "The Monument" 2005. (Lustigt nog samma år jag i november drömde om en märkligt sprättig typ som kallade sig "Oxford"). Det är minst sagt en förnärmad åldrande greve av Oxford som under aliaset ”Shakespeare” kallar sin forna älskarinna Elisabet för ”den mörka damen” och enträget lobbar för att hon ska erkänna att det finns ett kärleksbarn och en arvtagare. 

Det är okänt om greven lät vissa av dikterna cirkulera i vissa kretsar ("lobbying") eller om detta enbart var en plågsam hjärtefråga för en marginaliserad aristokrat som, just som Sonetterna säger, bygger ett monument åt den verkliga arvtagaren för eftervärlden att förstå vad som verkligen hände.

Men drottningen hade för mycket prestige för att medge att ”Jungfrudrottningen” bara varit politisk propaganda som slog dunster i ögonen på allmänheten. Samma falskspel från Överheten då som idag, i Sverige.


Klicka för läsbarhet. Detta är sonett 148 av Oxford alias Shakespeare. Whittemore uttyder (kommentaren bortklippt men ingressen är talande). Detta var frukten av årtionden av forskning, går ner på ord-nivå och har index för allt, t.ex. bärande fraser och deras position i diktsviten. 

Och, förstås, den viktiga snabbtabellen som ger nyckelord och deras hemliga innebörd. "Ros" är förstås Tudorättens röda ros, men Whittemore har noterat många "nycklar" och givit dem en trovärdig förklaring. Ett litteraturhistoriskt mästerverk, men knappast lättläsning. Jag slet i månader med närläsning av den här 860 sidor långa luntan i storformat. Trots tegelstenens alla bilagor gick det snabbare att googla för att hitta tillbaka till den pregnanta formulering jag halvt mindes (sonett 105)!

Inga kommentarer: