Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 juni 2022

Malin Gramers segdragna corona och lätta look-alike i Mat-Tina.

En kändis av något slag berättar i AB om segsliten corona och 2 års sviktande hälsa med hjärtåkomma. Den fysiska ascendenten kan indikera egenheter med hälsa men så också 6e olyckshuset eller för den delen allmänna drag i horoskop.

I brist på födelsetid noteras just ett sådant generellt drag - alla tre Vattentecknen aktiva:


Vattenelementet är, med en analogi från naturen, en känslig bärare av inte bara fantasier utan också virus och bakterier. 

När nu Solen som allmän livskraft visar på en "fallen" Mars i Krabban övergår denna krigare lätt till att indikera olyckor snarare än egen vitalitet (Mars som atleten). Som bas för solenergin finns alltså ett litet varningstecken. Stillsamma liv anbefalles eftersom Eld/Vatten-krig kan ge utbrändhet (av skilda skäl) och Gramer talar om sin långa viloperiod.

Och när också Månen i Skorpionen är en "fallen" position och disponenten till psyket är samma fallna Mars, då måste vitaliteten på Vattennivån sägas sänkt. Motståndskraften mot Vattenfiender kan vara lägre än normalt och infektionssjukdomar ett återkommande moment i livet.

Men gissningsvis blir det först om himmelens överbetoning på Vatten via känd födelsetid paras med en hörnplacering, kanske första kroppshuset. I ett prominent hus bränner det verkligen till och smittbenägenheten blir högre än normalt. Som exempel drottning Silvias förre frisör Björn Axén som begick självmord i själväckel efter insikten att via sin homosexuella böjelse ha dragit på sig dödlig AIDS. Varför sångerskan Dusty Springfield petats in i yttre kretsen ska strax förklaras.

 

Klockslag saknas även för Axén men namnet kom flygande i huvudet och en kontroll visar ett snarlikt fall av Eld/Vatten-typen. Här är återigen den pushiga Mars-Väduren, förvisso stark, impulsiv och obetänksam men hotet ligger snarare i Vatten-tecknet Fiskarna med Dödens Saturnus rakt på Solen. Detta är ingen generell symbol för tidig död, även om symboliken faktiskt "märker" sol-identiteten på något sätt.

Det är en konjunktion som regelbundet dyker upp bland manliga homos, det finns något självfixerat när Solen - egna identiteten - kombineras med en Saturnus-mall eller en tvingande form som inte tillåter någon annat än kärlek till den egna sorten. 

Gissningsvis har många, många kosmetiker och hårklippare denna dragning åt form eller formalism och alla är förstås inte homosexuella. Det är formalismen som kontrollerar dem (kanske därför Sol+Saturnus-Putin inte kan släppa den "gamla former" innan Sovjet föll i spillror).

Sångerskan Dusty Springfield som dog onödigt ung i cancer hade ett sorgligt och självdestruktivt liv som lesbiskt (särskilt åren i USA på 70-talet) - den skadade böjelsen och tidiga död gav associationen från Axén till henne. Det blev nästan fullträff (jag kan inte ha sett Axéns horoskop en enda gång sedan bytet till siderisk zodiak 2007). Dusty hade en vital Sol i Väduren och bra synergi med disponenten Mars, också i ett Eldtecken. 

Men även här den smått misstänkta konjunktionen mellan Solen och Saturnus (fixering vid "sin egen sort") vilket kanske kan förklaras med att Dusty växte upp i ett nunnekloster och blev "överexponerad av kvinnor" - precis som svenska samhället gör bögar och lebbor av svensk ungdom genom att hjärntvätta dem från tidig ålder. Dessa är falska fall och missfoster som ett normlöst samhälle skapat och skiljer sig från de som byter fysiskt kön mellan två liv men av någon anledning bevarar "preferenserna" från förra livets slit & släng-psyke.

En reservation dock: hinduisk astrologi har en regel (som inte alla verkar följa) och som menar att teckenbyten är som solida väggar och bryter det som annars skulle vara en försvagad konjunktion (försvagad eftersom tecknen skiljer, sig och elementen). 

Enligt den strikta indiska metoden har Dusty inte en Sol/Saturnus-konjunktion, men avstår man från den traditionen är Solen bara 4 grader från Saturnus och det är en stark konjunktion, särskilt som hinduer kallar en konjunktion med Solen "bränd" till och med om Solen är 12 grader bort. Bloggaren har inte lyckats ta ställning på 13 år till frågan om konjunktioner blockeras av planeterna i varsitt tecken/hus.

Till sist har Gramers sinnelags- eller månhoroskop dessutom Solen i 6e huset för olyckor eller ohälsa, så det finns redan för hela dygnet ett antal signaler om lägre vitalitet.

*****

Jag vet inte vad denna Malin Gramer är känd för men AB:s foto gav direkt look-alike-koppling till "Mat-Tina". Detta är ett utseende som jag tidigare kopplat till Krabban - eller åtminstone en typ av Krabba (med tiden tycks flera huvudtyper framtona...)

Men här uppstår frågan om varenda upptänklig kombination ger igenkännbara "typer":


Malin Gramer: Eld-Sol hotas släckas av sitt fundament Mars i Vatten-Krabban.

Tina Nordström. Eld-Mars (härskare i Väduren) brinner starkt men kastar en rät 90-gradersvinkel mot Solen i Krabban.

Dansanta Mat-Tina har gissningsvis en mer vitalt och "ruschigt" temperament eftersom Mars är så stark i sitt positiva hemmatecken Väduren. Den räta vinkeln till Solen hotar visserligen med externa olyckor (typ vrickad dansfot eller bränn- och skärskador i köket), men detta är slarv till följd av Mars-Vädurens hetsighet (den positionen har så bråttom, närapå en ADD-position i sig).

Gramers Soi i Väduren drar ner tempot till följd av Mars i försiktiga och "om och kring sig" Krabban. En välartad Krabba och planeten Saturnus kan båda göra anspråk på att uttrycka "försiktighetsprincipen".

Det här är bara den allra enklaste jämförelse mellan två skenbart snarlika horoskop av den emotionella Vatten/Eld-typen. Men Gramers Måne i Skorpionen är en ruvande och mörk måne och den gör också kontrasten till Mat-Tina tydligare. De skilda energitillstånden syns redan i människornas ansikten.

Gramer påminner mer om den lätt verklighetsfrämmande Filippa Reinfeldt (i sin tid känt borgerligt varumärke). Hon HAR förvisso en stark och för kvinnor viktig kombination av Venus och Jupiter i Krabban (och Venus är disponent över Filippas Sol-i-Oxen så Venus-Kräftan kan modifiera soltecknets typ). 

Är en konjunktion på ett viktigt ställe på himmelen sägs den kunna bidra med drag (även utseendemässiga) från värdtecknet. Kort sagt, jämföra ansikten med astrologiska metoder blir snart en stor röra av osäkerhet. En känd födelsetid är absolut nödvändig.


Inga kommentarer: