Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 juni 2022

#swedengate - ännu ett hål i välståndsbubblan

Det är sant att sju klassiska planeter och månnodernas axel (högmod går före fall) är så få rollinnehavare att de är lätt överlastade. Allt kan hängas upp på en eller annan krok med astrologin. Det finns förstås mer subtila nivåer också men hinduerna kallar inte för inte planeterna grahas, "grabbarna" (alltså inte "pojkar" utan väsen som "grabbar tag" i individen och utsätter människorna för sina egenheter).

Trots alla de skiftande och eländiga händelser Sveriges verksamt välstånds-Jupiter kunnat knytas till under sin ännu inte två år gamla cykel (inte klar förrän hösten 2036) är nog den internationellt virala sverigeskandalen "Swedengate" en av de tydligaste vittnesbörden om Sveriges fattigdom i nationalpsyket bakom Svenska Institutets alla PR-kampanjer för att få världen att tro Sverige är rikare och modernare än landet är.

Skandalen, att lekkamrater får sitta oinbjudna i annat rum medan svenska familjer äter måltid enbart med varandra, blev viral på Twitter efter att den första posten på Reddit tagits upp av någon annan och ompublicerats.

Twitterspridaren Seeker (@SamQari) noterar tre dagar efter första posten:

I think this the first time all of twitter has been united on an issue.
it’s quite beautiful.

Han kan vara bosatt i Kanada, men hursomhelt visar den sociala plattformen publiceringens tid enligt timzonen betraktaren har i sin enhet. Ur det skandaliserade Sveriges perspektiv dyker tweeten upp 6.54 på morgonen den 26 maj 2022 och kommer, om man väljer huvudstadens koordinater, att motsvara Matens, Inkluderandets och Trygghetens tecken Krabban som stiger i öster. 

Missa inte att det just varit nymåne i Oxen - vilket involverar Krabbans härskare Månen. Och Sverigehoroskopets Oxe har dessutom en föga smickrande roll, mer om vilket strax.

Krabban råder över de ämnen som skandalen rör! Främmande barn inkluderas inte med värdlandets familjer. Skandalen handlar inte om bordsskick eller ens gamla Fattigsveriges tajta gränser, utan om den svenska främlingsfientligheten, väl dold bakom en hygglighetens yta (svenska barn får ändå ta hem utländska barn).

Dubbelexponerar man det här på "ond Jupiter" eller falsk och ihålig generositet på Sverigehoroskopet kan man direkt se att viktiga planeter faller i "onda sektorer" i nationalkartan, sjätte "olycks- och fiendehuset" samt det biologiska bortdöendets (och psykiska onda karmans) åttonde hus:

Att Solen och skriveriernas Merkurius just passerar genom Oxen som har med kroppens näringsbehov att göra men är ett "svenskt åttondehusproblem". Tänk Sveriges i sig sjuka besatthet av folkhälsa och en medborgarnas ständiga överkonsumtion av läkemedel och nu senaste femtioelva vaccinsprutor om året - staten och läkemedelsföretagen som en enda röst.

I denna sjukliga svenska zon ligger Olycks- och skandalplaneten Mars i sitt passiv-aggressiva (men döende) tillstånd. I en helt annan diskussion är detta den svenska manliga dumheten, svenska män som slår sina hustrur och röstar sverigedemokratiskt, meckar med tekniska prylar och läser 0 böcker om året. 

I vidare bemärkelse är denna usla Mars fundamentet för magsäckens och näringsintagets Måne-i-marsianska-Väduren, och eftersom Månen representerar den svenska folksjälen i dess mest vardagliga och allmänna, är det denna defekta Måne i egoismens tecken Väduren baserad på basnäringens Mars-Oxe som påminner om vad bloggen tidigare sagt: de själviska svenska hushållen lever fortfarande som om det var 1800-talet och ett Fattigsverige där man inte har råd att dela med sig till kreti och pleti. 

Och denna om-sig-och-kring-sig-mentalitet ("svenskhet") chockerar omvärlden så till den grad att en självutnämnd privatspanare öppnade en ny ämnestråd på Twitter och spårar Sveriges egoism ändå tillbaka till en nordisk vikingatid! 

"Vikingatesen" är exakt samma psykologiska slutsats jag tidigare dragit om det moderna (1974) Sverigehoroskopet: inburat i den ONDA KARMANS 8e hus gömmer sig ett gammalt fattigt missväxt-Sverige som alltjämt i det omedvetna påverkar svenska folket (Månen) och gör oss till ett av världens mest själviska folk under den fräscha och moderiktiga ytan. Samhällsandan är en odling men i Sveriges fall knappast en förädling.

Att SKANDALEN dyker upp så snart efter att "här är ditt liv och vad det varit värt"-planeten Saturnus gjort entré i svenska soltecknet Vattenbäraren är naturligtvis den större bakgrundsfonden. 

Men så är även den likaledes långsamma norra månnoden (det giriga Drakhuvudet) som just i sin ständigt backande rörelse just gjort entré i Sveriges rollspel (Vågascendenten). Detta är två problemskapare samtidigt på viktiga platser och som de skadar "svenskheten" eller det nationella ryktet.

Saturnus pekar dessutom direkt mot den skandal i skandalernas land som den vacklande Polismyndigheten nu blivit efter en avslöjande text i Svenska Dagbladet, även på morgonradion P1. Saturnus är som bekant "lagens långa arm" men i Sverigehoroskopet dimmas Saturnus kapacitet av den onda demonen Draksvansen. 

När jag i Dold Daimon del 2 använde Sverigehoroskopet i jakten på kartans "skyddsande" och landade i att Sverige inte har mer än den tragiska motbilden i en girig sublunär demon, kunde jag inte ana hur skandal efter skandal som pekar ut Sveriges defekta Gränsdragare på det sätt som nu händer. Den forcerade och arroganta NATO-anslutningen har t.ex. redan blivit en skandal och lutar åt ett fiasko för regeringen på grund av Turkiets krav. 

Bloggaren tröttnade förra året på den svenska arbetsmarknadens åldersdiskriminering och inkompetenta rekryterares oförmåga att värdera meriter på ett djupare plan. Han räknade noga på sina sparslantar innan han tog ut tidigast möjliga fattigpension (vid 62 för sin årgång). Det skulle bli en treårig svältkur innan räddningen kom i form av bostadsbidrag och extra stöd för fattigpensionärer. 

Nu kastar Sveriges demonanfrätta politiker (Saturnus med Draksvansen) , ut bloggaren i akut fattigdom i när gränsen flyttas fram till 66 år. Har redan börjat titta på vad i lägenheten som kan säljas av. Vad ger en rulle bättre begagnad tapet - förutsatt att man lyckas få loss den från väggen? Svenska sociala myndigheter förefaller ha slutat fungera för många år sedan i ett land där bara "de som bär sin egen kostnad" har rätt att leva.

Budgeten hade i själva verket nästan kollapsat genom att Kapitalismen tog Ukrainakriget som förevändning för att höja priserna på allt. "Låt dem på botten bära bördorna, jag tänker inte offra mina vinstmarginaler."

"Det svenska livet" har efter 20 år av nyliberalism blivit en värre upplevelse än t.o.m. livet som färgad slav (!) i North Carolina på 1700-talet. (Rötterna till en återfödelse som slav ligger i ett annat rikemansliv som tillhör bloggarens själ och dess märkliga vandringar genom tiden). I USA, vid den tiden, fick slavarna åtminstone mat av husbonden. Det nya Sverige har urartat och gör mindre för det enkla folket än forna tiders slavägare!

En AB-skribent noterar nästan helt rätt att Eva Nordmark ("s") tycker invandrarkvinnor ska sluta föda barn och jobba mer. Skribenten tycker politikern låter mer som (invandrarfientlig) sverigedemokrat men hon har för kort minne. Minns Stockholms liberala kulturborgarråd Madeleine Sjöstedt (2 inlägg) och hennes åsikt om att svenska kulturarbetare "måste bära sin egen kostnad" eller ställa sig till arbetsmarknadens förfogande. 

Det var det gamla Fattigsveriges röst som hördes från liberalen, en eftersläpare som inte fattat hur rikt det moderna Sverige blivit alternativt inte ville höra vad en medvetandegörande kulturarbetare hade att berätta om hennes, Elitens Sverige!

AB-skribenten har lustigt nog delvis rätt, Madeleine Sjöstedt hade precis som Sverigedemokraten Åkesson en korrupt Sol-Oxe i exakt konjunktion med den onda stjärnan som kan visa sig som Åklagare eller som Frestare - ett omen om att karaktären kommer att testas i detta liv!

Madeleine "bär din egen kostnad" Sjöstedt - mutmisstänkt folkpartist/liberal:

Eva "bär din egen kostnad 2" Nordmark - ultrahögersosse:

 


 


Nordmarks undre karta är intressant eftersom den visar astrologins näst lägsta nivå (den understa är den fundamentala tudelningen "himmelsk eller jordisk" - en del föds för att lyfta världen uppåt, andra är bara parasiter som kommit hit för att njuta det sinnesbetingade livet.

Bortom dualiteten väntar triaden som introducerar Mörker och det tilldragande Ljuset som söker nämnda lyft. Men också det vacklande som kallas Passion och som hinduerna menar mänskligheten överlag sorterar under.

Tar man de 3 gunas som perspektiv ser man genast att sossen saknar äkta förmåga att lyfta vare sig sig själv eller nationen. Månen/Venus är en välvillig kombinationen men bilden mörkar radikalt när man ser att psykets disponent välfärdsplaneten Jupiter vistas i absolut mörker med illgöraren Mars.

Solen som kognitiv medvetenhet och drivkraft framåt förmår tyvärr inte göra henne till en bättre politiker. Solen i Vattenbäraren är också mörk och lutar åt det statiska och fixerade åsikter eller lösningar tänkta att bestå nästintill evigt. Men här stinker själviskheten som var så tydlig redan i Socialdemokratins födelsehoroskop: Solen har sin disponent lagstiftaren och gränsdragaren i egenintressets Vädur. 

I Väduren anses Saturnus ha sin svagaste position eftersom detta tecken i maktposition skulle bli en Passionerad men en subjektivistisk diktator, inte den typ man bör ge ansvaret över många människor.

(Månens reflektiva förmåga skulle kunna ge självinsikt men månascendenten indikerar att den är helt blind för sin egen bas/Jupiter - det finns ingen väg ut, horoskopägaren behöver extrem hjälp för att förstå sig själv och därmed början på insikt om vad som är GOD politik och vad som bara är jävelskap.)

Går man en nivå ner är detta dessutom en vansinnigt usel Vädur eftersom DESS disponent Mars står stark i Skorpionen, vars bästa egenskap kanske är att den slåss till det yttersta mot den Död Skorpionen representerar och som - paradoxalt - Mars förverkligar just i motståndet mot fysisk död och vilja att stiga till en högre nivå av insikt (representerad av Skytten). Här finns an allvarlig låsning i det personliga psyket som inte klarar att tänka stort utan blir en medioker handläggare av status quo (den gällande/rådande ordningen). 

Från senare år har jag noterat Nordmark i flera skandaler och bevis för att den svenska politikerkåren tyvärr representerar den "svenskhet" den under årtionden format:

Hösten 2019 var Nordmark involvera i skandalen med Arbetsförmedlingens privatisering - förvisso anstiftad av nyliberala privatiseringsgalningen Centern.
Hösten 2021 var hon aktuell igen med sossarnas omvända flyttlasspolitik, långtidsarbetslösa ska tvingas flytta till Norrland "där arbeten finns". Och nu 2022 har Nordmark tappat vettet helt och tror att röster finns att vinna på att spela "stålbadsspelet". Sånt gillar svenskar hjärntvättade i Ekonomism och därutöver utan förmåga till vare sig vision eller analyser utifrån nytänkandet som följer på en vision.

Inga kommentarer: