Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juni 2022

Den verkliga källan till Elon Musks rikedom

 


SvD låter påskina att det är Musks "få men lyckade" investeringar som gjort honom till världens rikaste man (uppskattad förmögenhet: mer än 2000 miljarder kronor). 

Men materialister är blinda för den yttersta orsaken som f.n. enbart astrologin kan bedöma, ålderdomligt och uträknat som detta verktyg anses vara av enkla materialister.

Musk har inte släppt ifrån sig sin födelsetimma i något sammanhang, men det vore verkligen konstigt om inga ledtrådar gavs redan av födelsedygnet och en solascendent. Solen = den dagaktiva människan, de konkreta milstolparna, framgång, ledarskap med mera.

 

Det enkla svaret från frågan hur han blivit så rik är detta: han är just inget mer än en "förhärligad eller glorifierad krämare" ("glorified" - Sveriges val att begränsa landets tankerymd gör att vi numera är en av världens mest idiotiska nationer och svenskan saknar naturligtvis levande motsvarighet till den religiöst färgade amerikanska engelskan som alluderar till Jesus saliggörelse - googla innebörden.)

Solen betecknar innerst en människas själ (hinduernas "atman" knyter dock den enskilda människans själ till en högre Översjäl, Paramatman som ytterst sett både är identisk med Gud och skild från Gud), men själen ger resultat i omvärlden och har därför i förslappat karriärfixerad astrologi kommit att beteckna allt utom det väsentliga. SvD gör detta misstag.

Musks själ är av typen Tvillingarna och han har således kommunikation och kommunikationssystem närmast hjärtat. Att sedan Solen samsas med sin disponent, den oerhört intelligenta Merkurius i hemmaläge i Tvillingarna, närmare honom till dödssynden girighet som lyder under krämarnas planet Merkurius. Men inget av detta förklarar hans våldsamma framgång.

En ytterligare pusselbit är dock sinnelaget, Månen. I Lejonets Eld har vi här "glorian" som gör honom till "djurens konung" i den sublunära sfären där lusta och begär driver världen i denna mörka etapp av mänsklighetens evolution. Lejonet ryter och inger respekt, djurmentalitetens konung är dock inge vilken brottare eller idrottsman som helst, det faktum att Solen står i Räknenisse-Merkurius tecken ger honom glorian och han blir således investeraren över andra. Jämför glorian med hans investering i solpaneler!

Dessa reflekterar och använder Solen som energikälla - här stämmer verkligen bloggens tes, stulen från nyplatoniskt tänkande, att Månen i Lejonet blir noblare av att dess disponent befinner sig i Luft, i den rationella domänen. Den blå fläcken i Lejonet indikerar detta inte är ett vanligt Lejon utan ett höggradigt rationellt sådant. Solpanelen eller en nästan evigt förnybar energikälla står skriven i det här horoskopet genom något så enkelt som Solens och Månens placeringar.

Inget av detta sker i den sublunära och torftiga världen där politiker i Sverige gärna domineras av Jord och Vatten - hur ska vi få det befintliga att blomstra genom att vattna lite extra? (Det är åtminstone bloggarens uppfattning efter att ha ritat upp kartor för en aldrig sinande ström av mediokra svenska politiker.)

Elon Musik tillhör inte den enkla pragmatismens värld som donar med det befintliga, administrerar, förvaltar eller omfördelar det. Nyskapande kommer från den supralunära ("gudomliga") halvan, Luft och Eld, och det är Luften som höjer hans atma eller livssjäl från simpel Eld till en distinkt intellektuell eller rationell själ. Och för den som tillför världen något nytt och samtidigt har Merkurius aktiv i sin roll som handelsmannen, väntar nya områden att skörda från.

Nu ser den kritiske att kartan inte kan stämma. Enligt äldre inlägg låser den hämningslöst expanderande rikedomsplaneten Jupiter och armodets och det hårda arbetets Saturnus varandra via opposition. Men detta kan vara något gott, givet en intellektuella natur som Musks. Jupiter tillåts inte expandera till en bubbla som spricker, tidens herre Saturnus håller noga koll, och Musik påbörjade också sitt förmögenhetsbygge under första IT-boomen genom att i rätt TID sälja av den Jupiter-tillväxt han då förfogade av. 

Visst aktiverar Jupiter i Skorpionen och Saturnus i Oxen den dystra beteckningen "satanisk axel" som bloggen använder för excessiv materialism, men ingen kan nog förneka att det ligger en poäng i att Kontrollanten (Saturnus) hela tiden håller ett öga på framgångsgeneratorn Jupiter.

Däremot verkar det omöjligt att Musik verkligen föddes i soluppgången. Den sataniska axeln hamnar då i zodiakens mest lämpade hus för rikedomsansamling: Jupiter i Olyckans 6e och Saturnus i 12e för "världsliga förluster". Entreprenörer har naturligtvis en portion Mars i sig - en "go-getter" och här är ambitionen våldsam via demonen Rahu. Men Mars i 8e är en alltför klen husposition för att denna krigare skulle lyckas i denna världen. 

Hans fysiska ascendent måste helt enkelt vara något tecken som låter den sataniska axeln "ta skruv" och ge världsliga resultat. Alternativt "världshärskaren" Stenbocken med hybris-ambitiösa Mars/Rahu i något av horoskopet fyra världsligt effektiva hörn (1, 4, 7, 10).

Oavsett faktiska positioner förefaller Musk bygga en livsväg som kommer att skapa honom svår karma att skörda i ett senare jordeliv om han inte stämmer sina rikedomar till förfogande för världens förbättring. Att planera resor till Mars är INTE att leva upp till fullt ansvar. Han är en vuxen man med en pojkes drömmar - även det antytt av soldisponenten Merkurius som tecknar intellektets tidigaste fas.

Nu är ordvalet "tidigaste fas" lite känsligt eftersom hinduisk astrologi också har avashta-doktrinen, om planeternas "mognad" genom tecknen. Om Merkurius som sådan representerar pojkar/flickor cirka 5-14 år (det operativa intellektets uppvaknande), så beskriver avashta-läran Musks Merkurius i Tvillingarnas 21a grad som ett moget intellekt.

Dags reprisera tabellen. De fem åldrarna eller tillstånden när planeten passerar ett positivt eller supralunärt tecken som Tvillingarna (vänd listan bakfram för negativa eller sublunära tecken):

  • 1a-6e°   Bala - barnet
  • 7e-12e°  Kumara - ungdomen (stark men utan erfarenhet)
  • 13e-18e° Yuva - ungdom med erfarenhet (full planetär styrka!)
  • 19e-24e° Vriddha - åldringen (erfarenheten)
  • 25e-30e° Mrita - den döende

Som synes har Musk enligt denna tolkningsmodell den kanske bästa placeringen, där Merkurius inte bara är ungdomligt nyfiken på ny kunskap men också förvärvat erfarenhet att göra det bästa av den!

Bloggarens Merkurius är på många sätt hans mest fördelaktiga period och inte minst längst fortskriden i sitt tecken av alla och därmed atma karaka - "vad själen vill" - men denna regel kommer alltid att krocka med avashta-läran. Bloggarens själ ville inget hellre i detta liv än att bli författaren eller kommunikatör (krämare gick bort naturligt pga. födelse till ett hem med en försäljningschef till far - och vem behöver göra samma sak i sitt liv man som barn sett föräldrarna göra? Kanske om man är ett vanedjur men Merkurius i Lufttecken är rörligare än så.) 

Nu fanns inte pengarna så efter ett fallerat försök att bli antagen till Berghs skrivarskola trängde sig den "svenska arbetslinjen" på, den som avkräver varje medborgare omedelbar lönsamhet. Det svenska samhället investerar inte i sin befolkning den utnyttjas skoningslöst! Jag har bröder som växte upp i Danmark där högskolestudenter uppbar LÖN från staten för att de vilja hjälpa landet bli mer än en agrar ekonomi. I Sverige har studie-LÅNEN försämrats i omgångar. Detta är ett själviskt och snålt land, och #swedengate visade nyss att befolkningen präglats därefter.

Inte förrän den här bloggen tilläts Merkurius leka fritt igen och det tack vare ett uselt avlönad deltidsjobb som lämnade tid ledig, följt av upprepade och utdragna arbetslösheter - Sverige är västvärldens värsta åldersdiskriminerare. Men Merkurius märktes i mycket bloggaren företagit sig även tidigare, inte minst flera år som dataprogrammerare. Planeten var dock atma karaka och i 5e "goda karmans" hus lyckades den alltid hitta sätt att uttrycka sig. 

MEN... i Vågens 27e grad var den enligt avashta-bedömningen ändå "övermogen" (rent av "döende" enligt hinduismens känsla för dramatik och kategoriska påståenden). Denna senkomling till festen förklaras enklast av ett bloggaren idag är 62 och sitter och skriver i ett ämne många anser tillhör unga och oerfarna - intellekt som ännu inte förstår bättre än att "vetenskapen gjort astrologin obsolet".

Slik dumhet tyder ofta på bristande filosofisk skolning (typiskt sin "övermogna" Merkurius inhämtade bloggaren Platons samlade verk först i 50-årsåldern - texter som studeras på högskola när man är runt 20 i kulturländer). Frågan om vad som är obsolet och relevant behöver egentligen inte ens kommenteras, annat än med att var världsbild är sann på dess egna villkor. Det finns inget sådant som en enda sanning.

Människor utan förståelse förklaras ofta av att de är slavar under Saturnus (den linjära tiden) och inte kan resonera annat än från sin egen punkt i den historiska processen. Har man blivit vän med Saturnus, särskilt i dess roll som Liemannen öppnar sig plötsligt ett vidare perspektiv och plötsligt visar sig astrologin vara lika relevant som någonsin. 

Astrologin är ett hjälpmedel att dö från sin inskränkthet och bli en av tidsherrarna, en gud redan under livet på jorden. Ät den, torftig nyttoorienterade svenska utbildningsväsende som stjäl nycklarna till Livet för varje ny generation tills landet hamnar där det är nu: miljoner reslystna köttklumpar som sliter sitt hår på Arlanda flygplats över köerna eftersom samhället misslyckas ge befolkningen en vettig världsbild och något som ens liknar ett värdesystem.


Inga kommentarer: