Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 juni 2022

Kapitalismens ondska utredd redan 1867 (och inget har blivit bättre)

Först en bekännelse: bloggaren har inte läst en rad ut Karl Marx "Kapitalet" (Das Kapital. Kritik der politischen Ökonomie), bortsett från en sammanfattning i Uppsala universitets teologiutbildning (så att storkapitalisten Kyrkans tjänare fick argument mot en konkurrerande världsbild). 

Men därutöver har Marx tankar varit så korrekta att några teser inte bara hittat ut till allmänheten utan även blivit del av ekonomers språkbruk, t.o.m. ekonomer som stödjer den Rike Onde Mannens världsbild (eller snarare brist på världsbild). 

Den världen kom Marx att avsky efter sin vistelse i England och åsynen av  arbetskraft misshandlad av Överheten. Samma situation med alarmerande fart vuxit fram i Sverige alltsedan alla de slag av diskriminering genomsyrat Statens Arbetslinje (moderna tiders slaveri). Vad borgare i Sverige gör sitt bästa för att slippa inse är att de också mer och mer dras in i något som liknar gamla tiders slaveri. 

Staten gör förstås sitt bästa för att hjälpa borgarna slippa inse detta: RUT och ROT så att alla kan ha en husslav och lyx-kök - precis som den verkliga Eliten. 

"As seen on Downton Abbey" som det brukar heta i reklamen.

Sverigehoroskopets 5e hus för Eliten är därför ovanligt omfattande i Sverige, välstånd för alla i Sverige, alla utom slavarna. Det faktum att så mycket hyckleri kan ses i Sverigehoroskopets lyckosamma sektor visar dock att självförljugenheten har under några generationer blivit en andra natur, konflikträdda svenskar fostras och lär sig leva genom flera lager skönmålningar och rena osanningar och deras, den bästa av världar.

*****

Varför inte göra ännu ett av bloggens få horoskop för en bok? Das Kapital var och är (tyvärr) fortfarande så viktig för mänskligheten och dess oförmåga att höja sig över dödssynder som girighet, att publiceringsdagen rimligen måste haft kosmisk signifikans. 


Om den har! I Hamburg (förlagets hemort) vid midnatt stiger Krabbans tecken som jag - helt korrekt vill det nu tyckas - valt som det omättliga begärets och därmed det onda ekonomiska systemets vilja att trygga sitt eget på bekostnad av andra om så krävs. 

Enbart Krabbans tecken (i symboliskt viktiga 1a graden) ger inte i sig en rovlysten kapitalist men det är ingen överdrift att kalla detta ett centralt tecken för det ekonomiska tänkandet. I den naturliga zodiaken kopplar Krabban till 4e huset för det Privata, som har med trygghet och vila/vederkvickelse att göra. Krabbans härskare anses vidare "upphöjd" i Oxen och där sitter kopplingen till 2a ekonomihuset. Vatten + Jord, båda krävs för en saftig materialism som ibland blir så girig att högre värden (Eld och Luft) helt får ge vika. Att detta verkar stämma har bloggen otaliga exempel på, inte minst inhemska politiker.

Och i den sista preciseringen placeringen av omen i de 12 husen aktiveras den värsta materialismen av dem alla, "den sataniska axeln" som löper mellan 2a huset för egna besittningar och 8e huset som ÄR ekonomiskt i meningen att den står för arv och pengar som tillkommer en via de Dynastier eller rovdjuren på toppen av en hackordning. 

Mänskligheten har haft ofoget att skikta sig i klasser sedan urminnes tid och den enda ursäkten är att arten var primitiv så länge den betraktar sig som bara en del av naturen och inte söker väcka den verkliga Människan till liv inom det muterade ap-djup som dessa "Översjälar" bebor för en kort tid på jorden. De flesta människor är faktiskt inte mer än apor i sitt tänkande eftersom Översjälen eller den Personliga Daimonen sällan är en dominant faktor i personligheten, särskilt inte i materialistiska och gudsförnekande kulturer som den svenska. När staten sätter sig själv som taket för alla tankar förtvinar hela befolkningen tills landet når Sveriges tillstånd. Folk som varken kan läsa, skriva eller tänka längre.

Expressens Jennifer Wegerup skriver om fördumningen i dagens Sverige så att jag instämmer i varje ord. En koll visar att hon är "Super-Jungfru" och alltså månar om språket som en rikedom och nyckel till alla strävanden. Men den satans materialistiska axeln i Das Kapitals horoskop är knappast en lovsång till Överhetens sätt att via ARV (hus 8) låta nepotismen flöda i ekonomin. Se nu Jungfrun i bokens horoskop: här står krigaren Mars i det klassiskt logiska Räknenissetecknet och dessutom i rollen som bokens själsliga ambition (eller snarare vad författaren lyckats förmedla av sin). Mars är alltså atma karaka i oöverträffbara 30e och sista graden av sitt tecken. 

Dessutom är den yoga karaka, vilket är mindre vanligt men mycket lyckobådande. Signifikator för en sammanlänkning (yoga) blir bara en planet som äger såväl ett spirituellt dharma-hus (5, 9 och enligt vissa även 1a) samt ett hörnhus som ger världsliga kopplingar nog att förverkliga det andliga budskapet i världen. Att detta stämmer in på Das Kapitals öde efter publiceringen är en mild underdrift!

Jungfruns beryktade kritiska ådra (en följd av dess intellektuella härskare Merkurius) betyder alltså att boken krigiskt eller vitalt kritiserar den sataniska axeln eller den kapitalistiska ordningen som människor med något att vinna på den håller på plats trots att den periodiskt krascher så att krig blir enda möjligheten för Överheten att få ekonomin att rulla på. (Gissa vad USA avsåg genom att stressa Putin genom att placera ut fler och flera robotar nära ryska gränsen? Detta är den Onde Rike Mannen när människoarten helt tappat orienteringen och i princip tigger om att Naturen ska undanröja den.)

Och till sist befinner sig Mars också i 3e huset för intellektuell verksamhet, en sektor den passar så bra i att hinduisk tradition gör den till "karaka" (signifikator) här. Eller enkelt uttryckt: Mars fungerar utmärkt här och vitaliserar intellektet.

Dessa observationer kan räcka - ett satans ekonomiskt system - och en djup själslig vilja att adressera problemet via klargörande analys. Här kastar Mars sin särskilda indiska 210-gradersaspekt mot dem i 10e huset, makthavarna eller de som sitter på alla ackumulerade resurser (astrologin är äldre än den tid bönder betalade tionde men säkert hade kungamakten i det gamla Babylon något liknande system för att driva in medel från allmänheten, vilken delvis gick till den Högsta Kastens överflödiga leverne.

Men man kan också se hur axeln mellan 2a och 8e innehåller månnoderna Rahu/Ketu och där demonens giriga Drakhuvudet ligger i 2a penninghuset varvid 8e arvshuset får "halshuggningen". Kapitalismen är ett så girigt rovdjur att de t.o.m. förnekar andra sitt rättmätiga "arv", löneslaveri och knappt ens överlevnad är allt Kapitalismen levererar och inget därutöver. (Det här har Kapitalismen, generad av boken, sökt gömma, men att Lejonet som ont rovdjur är tillbaka i vår tid är tveklöst.)

Västerlandets astrologi utvecklade aldrig atma karaka-begreppet, men en lös approximation är den grekisk-romerska (hellenistiska) läran om den personliga daimonen eller Översjälen (det moderna mjuka namnet är "Skyddsängeln" vilket stämmer utomordentligt illa om man betänker att den äldsta traditionen knyter den goda daimonen till 11e huset som också står för samhällsandan. Och den planet som äger 11e är ALLTID verksamt ond för ego-ascendenten. Detta är, har jag med rätt eller orätt listat ut, astrologins sätt att bekräfta religionens "och köttet - det kroppsfixerade egot - kommer aldrig att ärva/träda in i himmelriket". 

Det finns otaliga antika vishetsord som alla beskriver denna självklarhet: den som enbart blickar neråt, mot stoftet, blir till stoft och i värsta fall en osalig ande, ett spöke som vandrar runt i denna värld utan att komma härifrån. 

Det 11e huset kallas i väst ofta "idealhuset" och det är djupare än någon kan tro. Platons värld av Idéer eller formlösa Former ÄR himmelriket eller andevärlden. Denna höga medvetenhet ogillar egot (1a huset) och har inget till övers för den tröga kroppen. Så klart Översjälen inte är mycket till "Skyddsängel", den snarare försätter den omogna människan i trångmål. 

Den naturliga kopplingen mellan 11e och Vattenbäraren understryker denna ålderdomliga två- eller trevärldslära: teckenhärskaren Saturnus ÄR sjunde och högsta himmelen - högre än så kommer inte människosjälar, "åttan" (stjärnhimmelen) var reserverad för hjältar och gudar. Och så de som inte bryr sig, som redan i det kroppsliga livet är som döda spöken med värderingar och målsättningar identiska med dem medierna ständigt upprepar (indoktrinering är som Läkemedelskapitalismen, kräver ständigt nya sprutor). 

Livet för den lägsta gruppen (och totalt dominant i Sverige) är pengar, heminredning, utlandssemester med mera. Under hellenismen skapades begreppet HYLIKER för denna typ (av grekiskas hyle = stoff eller materia). Människor hårt bundna till Kretsloppet och som inte ens vet om det eftersom det är deras enda verklighet.

Horoskopet för Das Kapital trycker just på materialism och de döda själarnas Kretslopp genom den extrema axeln mellan 2a till 8e. Så många planeter indragna i detta degraderade system! Får mig att tänka på Sverigehoroskopet där Elitens 5e hus också lyckas sprida sig som en cancer genom samhällskroppen och intalar människor att materiell strävan till varje pris är något annat än sinnessjukdom.

I bokhoroskopet ligger som synes Lyckans lott och Daimonens lott och smyger i början av Stenbockens tecken (Resursägaren, Kapitalisten, Världshärskaren men i Indien också symbol för underklassen som lätt utbytbara i Världshärskarens onda ekorrhjul). Daimonen i 1a graden och Lyckan i 2a. Detta är intressant eftersom Karl Marx personliga daimon eller Högre Jag (om man inte trivs med tanken på att ett ting, en bok, kan kanalisera en högre andemakt).

Traditionen med lotterna gjorde den hellenistiska astrologin lätt schizofren eftersom vissa använde den och andra valde 11e huset. Men helt klart är Daimonens Lott en senare uppfinning, att beräkna lotter utifrån solens, månens och ascendentens positioner är ett mer framskridet tänkande än bara rita en cirkel och peka ut en tårtbit som "god daimon"!

Daimonens Lott är således den västliga traditionens andra variant på Indiens atma karaka. Det är bäddat för total förvirring om man inte väljer en metod. Eller hittar på en egen spelregel som på något sätt harmonierar traditionerna! I bloggens Dold Daimon (del 1-3) görs vissa försök till sådan harmoniering. (Fattas bara annat, bloggaren är född i Vågen!)

*****

Jag sticker emellanåt in en brasklapp på bloggen att varken tecken eller elementen bestämmer partifärg. Men ibland är det inte utan att man undrar... 

Senaste moderata politikern som ertappas med ekonomiskt mygel med boendersättning (det finns ett antal med olika partifärg) efter att själv ha bannat dem som sysslar med sådant, har allt man kan begära av en födelsehimmel för att reducera sitt människovärde till noll. Kartan ritas därför som naturlig zodiak, som rent exempel på vad de astrologiska principerna handlar om. 

Missa inte den sataniska axeln mellan 2a ekonomihuset och 8e huset - pengar som tillfaller en (arv) utan att man jobbat för dem:


Som för att understryka den kriminella himmelen står Solen med den demoniska girighetens Rahu i Krabban för boende. Omvända skamfläcken Ketu hamnar då i 10e huset för makt eller anseende och kopplar här till Saturnus - det faktum är att hon är riksdagsledamot. Sverigehoroskopet har också en Saturnus med Ketu och det här landets moral är ... obefintlig. En skamfläck ur Himmelen (som ser och vaknar över skeendena på Jorden).


Inga kommentarer: