Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 juni 2022

DN:s förvanskning av Putins ord (en fråga om kontextualiserande personlig historia)

DN-Winiarskis vantolkning av Putins filmade lilla anförande inför en liten och ung publik, som trots betalspärren kan ses undertextad, är skamlig.. 


Winiarski säger med bisarrt triumfatorisk röst: "Var det någon som trodde Ryssland anföll Ukrainas på grund av Natos expansion?...Det kan de glömma." 

Den tanken har jag haft, som läser minimalt i ämnet för att slippa hjärntvättas av västperspektivet,  att USA med diabolisk långsiktighet, via framflyttade missilpositioner i förbundna länder triggat Putin att börja återskapandet av "ryskt land". Sverige har då som idelig värd för NATO-övningar på senare år varit behjälplig i framskapandet av stress hos Putin och mycket riktigt nämner han också (flera gånger!) i videokklippet det historiska Sverige med dess forna aggression mot Ryssland.

Men det centrala i det Putins äger motsäger inte alls de tidigare argument Winiarski som ett hämndlystet småbarn på 68 år hånar, är att den koalition av länder Putin inte vill namnge men som så uppenbart är NATO, förslavar alla de länder som ingår och reducerar dem till status av "kolonier". Denna förklenande status kommer Ryssland aldrig att acceptera. Därför tar det nu tillbaka Ukraina såsom sin historiska mark och sliter det ur NATO-USA:s grepp.

Hur kan DN-Winiarski vrida det Putin säger på det sätt han gör? Räknar han med att DN:s borgerliga läsare tillmäter hans tolkning större värde än det Putin med perfekt språkskicklighet säger? Allt borgarna har så klena intellekt att han kan omtolka utifrån västperspektiv innebörden i Putins informella anförande? (Noterar att Putin såg avslappnad och kärnfrisk ut, apropå hoppfulla journalister tillskrivit honom både galenskap och fysiska, nästintill terminala, sjukdomar).

Enda förklaringen jag kan hitta är Winiarski är "andlig frände" med DN-Wolodarski och det enda passande födelsedatum jag hittar, en skribent som bolagiserat sitt namn, är inte Michael Winiarski utan en Michal - den f.d. utlandskorrespondenten är uppenbart ännu en öststatare och troligen likt DN-Wolodarski av judisk börd (Michal kan vara härlett ur Mika, namnet på en mindre känd profetbok i Gamla testamentet). 

Han är mycket möjligt ännu polack med horn i sidan till det gamla Sovjetimperiet och har flyttat över oviljan på Ryssland. Det tycks finnas en hel klubb av rysshatande, NATO-vurmande öststatare i svensk media (ta bara den rent reaktionära donnan Teodorescu). Hur skulle sådan rapportör klara objektivitet i hanteringen av ryska uttalanden?

DN är vikingaämnet Österled skriven av och för västfanatiker, en klubb vridna sinnen som önskar placera svenskarnas forna synder och vikingavåld under USA:s skyddande kärnvapenparaply för att slippa den hotande återbetalningen för gammal ost som alla instinktivt tycks känna är på väg. 

Faktiskt, när jag letade stoff om NASA:s planerade jakt på UFO-evidens (föregående post) var arabiska Al-Jazeeras engelskspråkiga edition det bästa källmaterialet jag hittade. Kan det vara så att svenskarnas krympande förståndsgåvor till följd av profitskolan i själva verket är ett västerländska fenomen och att man hellre bör välja nyhetsreferat från länder med bättre distans och perspektiv på det som tilldrar sig i Väst?

Tidigare har jag som politisk novis gärna läst vad DN-Winiarski haft att säga, han hade ovedersägligt gedigen förtrogenhet med det han skriver om. Men nu tycks han ha en avgjord psykisk störning som inte medger korrekt rapportering av något Ryssland företar sig. 

Krigets och illgärningsmannen Mars är inte alltid ett personligt problem men redan Winiarskis födelsedygn visar att den är det just denna tid. Ur ett sinnelagshoroskop är faktiskt kriget kopplat till den världsliga förlustens onda demon och 10e huset för "övermakten".

Gråzonen i det Privata (hus 4) glömde oavsiktligt raderas vid
utsmyckningen av kartan - kanske en "freudiansk felsägning"?.

Winiarskis dygn är så skadat i frågan av övermakt och hotat om personlig att det är lönlöst att diskutera saken. En del kullar barn är traumatiserade bortom räddning i själva födelse och mer än troligt dödsoffer i något historiskt krig. Många själar återföds för att fortsätta kriga, andra återföds för att få lugn och ro så att själen sakta kan återvinna fullt omdöme. Variationen är lika gigantisk som den krigsskadade delen av mänskligheten själv. Platon hade rätt: det som är unitärt där ovan (astrologin pekar mot dessa unitära samlingsbilder eller arketyper) antar många skida uttryck här nedan, när samma arketyp förpackas i tusenden kroppar.

En personlig skevhet i utblicken och en hatisk partisanmentalitet uppstår lätt när Mars direkt angriper dygnets mest personliga del, Månen, eller människans sinne och känsloläge, som i någon mån är ett generiskt sinnelag som alla nyfödda barn det dygnet delar (om inte månen byter tecken så att det här godtyckliga måttet tid rymmer två distinkta typer av sinne - förra inlägget ger ett ungefärligt exempel med amerikanska UFO-spanaren och svenska MUST-chefen.)

Det skeva psyket håller sig i Winiarskis fall tacksamt till det mentala, Mars i intellektuella Jungfrun blir då en dyngspridare snarare än en primitiv våldsverkare, och därtill en förfinad dyngspridare eftersom Jungfrun har ett rykte om sig att driva SITT perspektiv med små ord och antydningar.

Samtidigt så är det här sinnelaget inte helt förvridet, Månen detta dygn står i Skytten och opponeras av Skyttens härskare Jupiter mittemot. Ur det subjektiva sinnelagets perspektiv tillhör Jupiter "de goda" och Winiarski är således rejält självgod i sina ståndpunkter. Huruvida Jupiter verkligen är en verksam välgörare eller en av de falska och tomt skramlande tunnor som söker rättfärdiga den Onde Rike Mannen (i Rysslandsfrågan: USA), det går inte att säga utan födelsetimma. Det är klockslaget som fördelar tillfälligt husägande mellan planeterna och de som är goda "där ovan", som Idéer, kan utverka ont nere på Jorden.

Men bara det faktum att Jupiter, Storfinansen (ett uttryck för stor välgång), befinner sig nära sinnet och faktiskt utgör dess fundament (i mediala eller merkuriska Tvillingarna) påminner om arbetsgivaren Bonnier-DN.... med judenhetens historiska erfarenheter och de gratispoäng detta införskaffat dem och hjälper dem mörka en mer sanningsenlig bild av dagens händelser. 

Var detta ännu en värvning till DN i svågerpolitikens namn? Nepotism är en konstform Sverige utvecklat till fulländning och den utan kontaktnät i Sverige behöver inte ens anstränga sig, här tänker man i "lag" och "sammanhållning" och knappt en svensk har förmågan att urskilja kvalifikationer hos en enskild individ längre.

DN skryter om att de "låter upp och tillgängliggör trovärdigt material" under Ukrainakriget. Jag har inte ens velat registrera mig för några månaders gratisläsning eftersom det västvinklad propaganda INTE är trovärdigt material, vad än DN själva påstår. Så länge till visar upp korrekt översatta tal av Putin själv och låter läsaren själv dra sina slutsatser är de legitima, men inte när de adderar en buktalare som säger andra saker än originalrösten.

 

PS. Det här inlägget kunde ha skrivits tidigare. Jag fann en annan Winiarski-text tvivelaktig men tog bara skärmdump den 3 maj innan irritationen nedkämpades - ämnet var inte mödan värd. 

 

Jag läste aldrig texten, men det förefaller här som att Winiarski inte förstår - inte ville förstå -  det stora historiska perspektivet som metod, ett perspektiv enligt vilket IKEA-Kamprads flera år av nazidyrkan länkar till Sverige och därifrån till Sovjets gigantiska mängd stupade för att hålla Nazitysken borta. 

Naziargument klarar tydligen Winiarski inte att behandla, något som i sin tur kan antyda att hans föräldrar var nazikollaboratörer eller nazioffer under Andra världskriget. I vilket fall är det något som äter honom inifrån, så mycket kan anas utifrån makthusets och offerhusets härskare, Merkurius och Mars, i ömsesidig utväxling. 

Kanske var Winiarskis själ inkarnerad, hade inledningsvis makt och position (hus 10) men  blev krigsfånge (hus 12) under Andra världskriget? Då är journalistik (Merkurius i 12e fängelsehuset) hans sätt att bedriva självterapi i detta liv, och rysshatet blir mer begripligt om än av föga värde för DN-läsarna såvida inte de också på det hela taget är återfödda nazisjälar, vilka nu i "den svenska upplevelsen" söker vinna distans till sitt bortträngda förflutna. (All ovetskap om den egna själens tidigare liv är en följd av materialism i nuet, dålig skolgång med kriminella luckor i kunskapsämnet, samt själens skam som kan kallas bortträngning.) 

Om det är så illa med DN:s primära läsekrets, stockholmarna, då blir Putin det närmaste de kommer sin gamla Führer Hitler som grafiskt övningsobjekt att praktisera avståndstagande från. Stockholms innevånare vet det inte själva men praktiserar med myrsteg "arrogans-detox" i detta liv! 

I många fall snarast förvärrar de sitt psykiska tillstånd genom att lägga sig till med nya ohälsosamma attityder (med "psyke" avses den äldre grekiska innebörden som avsåg "själ" snarare än dagens materialistiskt fattade psyke.)


Inga kommentarer: