Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 juni 2022

Ukrainas skeva nationalego - ett återbesök

 


Inför USA:s spelat avmätta kommentar om Ukrainas "enorma begär" efter fler tunga vapen", är ett återbesök till det belägrade utbrytarlandets horoskop berättigat. Ett är säkert: bloggaren hade tur som slumpade sig på den amerikanska vänsterintellektuella Noam Chomskys sorgsna kommentar redan i krigets början: USA kommer att offra Ukrainas befolkning till sista stridande man eftersom deras övergripande strategi är att föra sitt imperialistiska krig via proxystater. Ukraina offrar sig för ingenting och USA roffar åt sig. 

Och Sverige har gått på hela USA:s skickliga kulissbygge. Än värre: Sverige har själv en månghundraårig skuld till Ryssland och gör nu allt i världen för att slippa ta sitt historiska ansvar. Gamla gärningar länder emellan försvinner aldrig, i cykler kommer gamla ställningstaganden tillbaka och efterlyser större insikt. Karma kallas det på individnivå, men nationer skapar sig kollektiv karma. Det är märkligt hur Turkiet kuggats in och förvägrar Sverige den fula människans enkla väg (rusa till Mamma USA:s kjoltyg), Sverige har uppenbarligen historiska problem fler länder än Ryssland/Sovjet/Ryssland.

Under månader av krig har jag i vilket fall undrat över Ukrainahoroskopets 9e hus för ETISK MEDVETENHET . Det ser ju löftesrikt ut - Solen hemma i härskarläge i Lejonet tecken. Men sanningen är (och här håller Väst för öronen) att landet är proppfullt av korrupta oligarker av samma slag som i USA eller Ryssland. 

Detta är exakt vad man kan räkna med av Solen (ledare) så här stark och invid Jupiter (stora pengar) och detta som den unga nationens "högsta goda" (9e huset). Ukraina dyrkar alltså storfräsare som de vulgära amerikanerna och skiljer sig därmed inte från andra fattigländer som Sverige, vars fernissa är florstunn och den gamla smutsiga fattigsvensken tydligt lyser igenom i så mycket som görs och sägs i landet. Ibland är så ytterligt lite som skiljer en "förmögen och välmående individualitet" från en orealistisk besatthet av ett enda mantra: "frihet och väldigt rikedom för mig".

Det som verkligen stjälper Ukrainas horoskop är inte dyrkan av den rika och välbeställda individualisten Lejonet, utan det faktum att landets kollektiva ego (ascendenten) blåser upp Lejonets stolta och frihetliga natur till en absurditet. Den äregiriga demonen Rahu är INTE välplacerad i egopositionen och än mindre när den är ödeslottat att möte en Överherre (10e huset) som stavas KRIG (Mars).

Som lätt inses är horoskopet för den nya nationen född under ett extremt obalanserat horoskop och extremister blir sällan långlivade. Tidigare kartor har understrukit att hela horoskopet går i ELD och JORD, och dessa element bekämpar varandra in till öden. ("Brända jordens taktik" är vad Ryssen nu tillämpar, inte vid reträtt utan för att radera utanpåverket innan man återinlemmar jorden till det ryska territoriet.)

Redan ett tidigare inlägg pekade på den närmast schizofrena klyvnaden mellan det fattiga ukrainska folket (Månen + armodets Saturnus i andra ekonomihuset) och landets rika och välbeställda som lever i sin egen fantasivärld (en följd av ego-begäret som drar en förgiftad hinna över hela kartan).  

Den här icke-relationen mellan folket (Månen) och härskare (Solen) illustreras av den falske skådisen som Ukrainas penningstinna överhet tillsatt som en marionettledare vilket västmedierna uppenbarligen väljer att rapportera som ett "demokratiskt faktum". Korruptionen därhelst en Sol-Jupiter tycks överdriven (som i Ukrainas karta) får mig att ta lätt på valresultat. Folk kan dessutom (som i Sverige) vara indoktrinerat av Överheten att tycka och rösta som de reella makthavarna önskar se det.

Ett är säkert, det är de Stora Pengarna bakom "president" Zelensky som illustreras av 9e huset. Det är således inte ett friskt hus med högtstående etik. Sol och Månen lirar inte med varandra som man vill ha när en nationell karta speglar en äkta sammansvetsning av Överhetens och Folkets intressen. I 150-graders klyvnaden (en "icke-aspekt") visas tvärtom hur landet är sönderfallet inifrån för första dag.

Intressant med USA:s betoning av Ukrainas "enorma begär" av mer vapen är inte bara att det luktar demonen Rahus orealistiska extremism utan också påminner om skådisens Zelenskys verklighetsfrämmande horoskop (även om kriget återfört denna posör till verkligheten). Väljer man den hellenistiska metoden för att lokalisera den personliga daimonen så återfinns Daimonens Lott i Skorpionen och i 7e allianshuset. Zelenskys högre Själv (Översjälen, den Rationella Själen) illustreras därför av något skorpioniskt, något fördold och dessutom döende (eftersom 7e huset motsvarar solnedgången). 


Går man vidare, hittar man Mars i sitt "fallna" tillstånd, också i den sublunära Vattenvärlden som är en Konsument med ständiga begär (naturen går aldrig att mätta, och ytterst sviker den besökarna i den fysiska dimensionen genom att kräva det lilla livet åter). Zelenskys Daimon visste således vad den valde för liv på Jorden denna gång, och att den kom hit för att leka patriot (Mars med Månen i klaniska Krabban), intill döden om så är. 

Men astrologin ber bara en trådmodell och frågan VARFÖR Zelenskys själ valde detta öde går inte att uttala sig om. Uppenbarligen stod han i så skuld till någon eller några och hans daimon den här gången valde döden som ett speciellt intresseområde under den här inkarnationen (Lyckans lott i 8e dödshuset).

Det 5e huset för purva punya eller tidigare liv-meriter säger samma sak. Merkurius är tillfällig ägare till detta hus men planeten har gjort gemensam sak med Lyckans Lott i 8e dödshuset. Koppla samman detta med skådisens födelse under fullmånen där VERKLIGHET (Stenbocken/Jord) möter psykets passionerade fantasier (Krabban/Vatten). Fullmånen är bristningsgränsen och antingen kollapsar livsvägen (eller går på smällar) eller också lyckas själen lyfta sitt liv till en högre (och förmodligen värdigare) nivå.

Bloggaren presenterade just en illegitim metodblandning! Daimonens lott och Lyckans lott tillhör den västerländska traditionen, men även om man eliminerar de två punkterna återstår hinduismens purva punya som här är OND KARMA trots att 5e huset normalt beskriver dem på "solsidan", de tursamma. Lotterna är nu så intressanta att det är svårt att hålla fingrarna borta från dem!

Till sist en ren spekulation: Daimonen är orienterad mot en ödesdiger allians med Döden (Skorpionen sammanfaller "naturligen" med 8e dödshuset). I Skorpionens 16e grad sammanfaller Zelenskys opersonliga högre Jag med USA:s uppvisade personlighet. Uppenbarligen har han "köpt" den amerikanska showen med hårdföra kämpar. USA:s föds (enligt brittiske läkaren Siblys notering) när Skorpionens 22a grad stiger över Philadelphia. 

Men den show USA uppvisar från denna självständighetsdeklaration: en hårdför och okuvlig vinnare i alla lägen, är i sig frukten av landets onda start: Skorpionhärskaren Mars står i det stora landets 8e dödshus som är den exakta motbilden till femtehusets goda karma. (Detta är de fattiga européernas dåliga karma nationen släpar på och snart förvärrar genom mordet på ursprungsbefolkningen dessa låga europeiska själar är villiga till. Här ser man det moderna Västs rövarkapitalism födas. I den naturliga zodiaken illustrerar de Individualismens födelse och död, Lejonet och Skorpion. 

Men mänskligheten var inte ämnat att stanna som uppblåsta individualister (se Sveriges misslyckande att ge sitt folk verklig bildning, eller Ukrainas tio gånger värre problem med Lejonet som "högsta goda"), i zodiaken är detta bara andra akten och den verkliga resan börjar först i zodiaken sista akt, där aktörerna bara är två, kosmos två yttre kretsar Jupiter och Saturnus gör entré först här (Jupiter, Skytten/Fiskarna och Saturnus, Stenbocken/Vattenbäraren).

Men Zelenskys bindning till USA, toppar hans Sol i den universalistiska Stenbocken eller är möjligen den korrupta orientering hans livsväg (Solen) tar sig. För hans Venus (ego-markör för Ox-ascendenten) är en verksam illgörare (Venus som en hora som söker Solen, makten, söker lysa inför andra). Samtidigt har USA: sin onda ego-markör i krigets Mars i Tvillingarnas 1a grad. Och där ligger Zelenskys näsa för lätta vinster: Jupiter i 4e graden. 

Inte konstigt att USA börjar uppleva hans begär efter vapen som "enorma" (Jupiter = "mer! mer!". Men ordvalet är genomtänkt, för USA kan inte offentligt säga att de supportar Ryssens slakt på ukrainare till sista stridande man. Planen är, som svenska medier inte upprepar ofta nog (vilket inte är så konstigt): att nöta ner Ryssens ekonomi genom detta utdragna folkmord som således i grund och botten är signerat USA:s mästerliga men demoniska strateger. Exakt vad Putin hävdat hela tiden. (Vilket naturligtvis inte utesluter att också han har en agenda, den ofta upprepade tanken om ett nytt Storryssland.)


Dessa är dagar när Lögnens ande ("hebraism") spelar ut sina sista kort.


****


Tillägg

Ha! Jan Guillou för sin söndagskrönika också valt ämnet USA och dess krigföring.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/ALKaBq/natomotstandet-bygger-pa-fakta-inte-usa-hat

Inga kommentarer: