Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 februari 2023

Det verkliga världsläget bortom mediernas rökridå (Ballonger och äkta UFO:s)

Jeremy Corbell och George Knapp, animerade UFO-forskare
med kontakter högt upp i det militära/politiska USA
 

"Dagarna som följde på den höggradigt bevakade incidenten detekterades ytterligare tre "okända objekt" över Nordamerika, och sköts ned. Regeringen säger att den ännu inte avgjort vilka objekten är. Innebär detta en ny nivå av transparens beträffande intrång från UFOs/UAPs eller vilseleds allmänheten?"

Den relativt färska video-bloggen Weaponized av rutinerade journalisten George Knapp och allsysslaren Jeremy fortsätter imponera. 

Sajten uppdaterad 12/2 till fjärde episoden som är extrainsatt audio-enbart (https://link.chtbl.com/Weaponized) apropå det paranoida USA:s jakt på kinesiska spionballonger (avbön för de tre senast nedskjutna objekten). Om USA lider av paranoia i sin allmänna syn på vad som är en fiende förklarar Knapp i den här episoden hur illa ute USA är om de skjuter innan de skakat hand (ref. till ett av de tre andra oidentifierade objektet) och hänvisar till topphemliga dokument från Sovjetunionen där verkliga UFO:s (inte vilseledande fabrikationer) kostat ryska stridspiloterns liv. 

Eftersom USA har tillgång till denna ryska dokumentation kan man utgå från att det är något lurt med hela denna nyhetsvecka av flygande objekt, både Sovet/Ryssland och USA vet att man "ger fan i de här objekten" om man själv vill leva. De representerar förmågor mänskligheten inte är i närheten av!

Avsnittet kretsar i hög grad kring mediernas ytlighet och oförmåga att  bedriva verklig undersökande journalistik. New York Times som hade det viktiga UFO-reportaget i december 2017 (Pentagon verifierade UFO-filmer som äkta) har i själva verket varit etablissemangets organ och anti-UFO sedan 1960-talet. Efter det banbrytande inlägget gavs plötsligt UFO-debunkare fritt fram att sladdra med overifierade uppgifter om hur "naturlig" förklaringar till allsköns observationer var.  Mission objektiv: håller världens folkmassor sovande eftersom det uppenbarligen har hänt saker som skulle göra dagens världsliga makthavare helt överflödiga. 

Troligen är det så att Första Kontakten mellan människor och "UFO-folket" sedan länge är gjord. Detta är alls inte "foliehattsstänkande" (både Corbell och Knapp har ett kontaktnät utöver det vanliga upp i maktens tinnar och torn), även om officiella nyheter okritiskt nappat på desinformation där äkta data blandas med nonsens. Medier är normalt Maktens tjänare men ger sken av att bevaka folkets och "demokratins" intressen. Det vet de flesta som applicerat en fungerande hjärna på världens frågor och inte redan gjort sig beroende av ett liv i gräddfilen.

Avsnittet nämner Noam Chomskys viktiga bok om hur den amerikanska överhetens massmedier reducerats till propagandamaskiner (vilket gäller även Sverige). Chomskys "Manufacturing Consent" har noterats tidigare på bloggen (fyra-fem inlägg klustrade hösten 2016 - sök med citationstecken titeln i sökrutan uppe till höger).

Bara 52 minuter långt är det här mellanavsnittet, där "Kina-ballongen" bara är utgångspunkten, en bra introduktion till avsnitten 1-3 (som tillsammans kräver över 5 timmar lyssning tagen från ditt korta liv som människa). Ger det mersmak, missa inte tredje avsnittet med den extremt intelligente John "Jay" Stratton, fd. hög underrättelseofficer i marinen och sedan 2021 i den privata sektorn. Hans kredentialer är anmärkningsvärda. 

https://www.secnav.navy.mil/donhr/About/Senior-Executives/Biographies/Stratton,%20J.pdf

 


Episoden (90 minuter) kräver uppmärksamhet för att man ska uppfatta denna snabbtänkte och snabbpratande höjdare! (Lite tid läggs på vilken rank han kan sägas ha och motsvarigheten till en 2-stjärnig general nämns, men inte utan att han sticker in att han vid tillfällen representerat folk högre upp i kommandokedjan. Stratton, avslöjar Weaponized, har i det fördolda varit minsta gemensam nämnare för USA:s senaste fyra UFO-program vilka undersökt fenomenet.)

Mannens intelligens ändrar inte intrycket av att även Weaponized i någon mån är drabbat av den amerikanske folksjälens djupt sittande sjukdom: dödsinstinkten via Skorpionen i nationalkartans 1a hus och mördaren Mars och identitetsskaparen Solen i 8e dödshuset! "Skjut ner dom först och ställ dig frågorna sen." Särskilt Corbell verkar ha fötts som en gestaltning av USA:s etos men vuxit ur det, se mer härnnedan.

Naturligtvis tycker ömsom Knapp och ömsom Corbell på hur ansvarstagande den amerikanska militärmakten är redan i hanteringen av skarp ammunition, något som rimmar illa med hur USA nu skjutit ner okända farkoster i mängd! Knapp menar att här ligger något begravt.

Redan valet av programtitel, "Weaponized", är så korkat och perverst att bara en infödd amerikan  (eller en hjärntvättad svensk) kan missa dödsdriften i ordet. Det är synd eftersom innehållet innehåller viktig kritik mot det amerikanska mörkandet av viktiga ting mot sin egen befolkning och övriga världen.

Stratton har under sin karriär sysslat mycket med "reverse engineering" (analyserat Ryssland och deras stridskapacitet från t.ex. stridsflygets uppvisade drag, manövrer och sedan arbetat sig bakåt mot en djupare förståelse). Den minnesgoda kan se att Sideriska sedan start 2009 lite uppblåst använt samma begrepp (text uppe till höger). Här är dock syftet att ta celebriteter eller offentliga personer i hetluften och utifrån avtrycken i samtiden söka leda tillbaka dessa till födelsehoroskopets symboliska antydningar.


En "johnny-come-lately" måste man därför kalla Försvarshögskoleforskaren Oscar Jonsson som menar sig vara först i Sverige med att praktisera "reverse engineering" (ang. hotet Ryssland).

https://mondial.se/nyheter/oscar-jonsson-skriver-bok-om-hotet-fran-ryssland

Men att redan från början bestämma att Ryssland är ett hot har redan saboterat hela möjligheten att forska baklänges efter som man redan bestämt sig för vad man ska finna! Så svenskt, så intellektuellt halvbakat! 

(Som Sideriska visat i många år fungerar överhuvudtaget inte den "förutsättningslösa grundforskningen" eller det 9e huset i nationalhoroskopet, landet är i grunden korrumperad av dess krigiska förflutna och klarar inte att se nyktert på något - allra minst den nya värld som står för dörren och som Weaponized varslar om.)

 *****

Jag får göra en avbön här. Sade nyligen "...ska återkomma till Corbells och Knapps horoskop, de har rimligen båda "kontakt" med den blå Luften i bemärkelsen "den större mänskligheten" och inte enbart Luft som symbol för sociologi eller plattmarksmänniskans enda och sociala verklighet. "

https://siderisk.blogspot.com/2023/02/behover-usa-ett-ballongkrig-mot-kina.html

Det var mot bättre vetande! Knapp började som allmänreporter helt utan UFO-intresse och Corbell hade tänkt sig en idrottskarriär innan "sjukdom" tvingade honom att söka andra vägar. Det hade han redan berättat i en tidig episod. Allmän journalistisk sorterar förvisso under Merkurius (inte minst är kommunikatören Merkurius härskare över ett Lufttecken).

Knapp, cool och tillbakalutad journalist men oerhört skärpt:


Corbell, "taggad bodybuilder":


Seniore Kapp har länge intresserat mig - han har ofta deltagit i UFO-program på kabel-tv men jag har inte fattat hur seriös han varit och tvivlade länge på dessa amerikanska tv-shower. Och visst finns det enormt mycket skräp, men Kapp har som sagt kontakter och är "the go-to-guy" som knyter ihop hela den amerikanska UFO-scenen. Att han visar sig ha samma Måne-i-Luft som bloggaren förklarar varför jag hörde något i alla de korta "prator" jag sett i några års konsumtion av UFO-program. (Vem gillar inte någon som tänker och pratar på ett sätt man känner igen sig i?)

Han var tidigt i sin karriär inte alls intresserad utan tog bara fenomenet som ytterligare ett i mängden av journalistiskt uppdrag. Att han dessutom har balansens Vågskålar gästade av den förnuftiga Saturnus (också en Luft-faktor) bara understryker den pålitlighet han utstrålar.

Solen i Väduren är aldrig den att tacka nej till en sensation, men Solens opposition till Saturnus antyder att han har en väldigt stark kontrollmekanism och det märks i Weaponized. Han är oerhört patriotisk och dessutom angelägen om att skydda sina källor och uppgiftslämnare. 

Den tillbakalutade och sympatiska Fiskarna märks tydligt i utspelet och intressant är här att Månen i Luft får en Merkurius i Vatten som sitt fundament. Denna kombination har fått allmänt negativa kommentarer på bloggen, men eftersom han nu med åren halkat in på UFO-området i så hög grad kan man se hur ominat tycks ha tagit sig extern gestalt: han räds inte de luddiga gränslanden! (Dessutom ger Måne i Luft och Saturnus i Luft en mycket bra "sanitär" motvikt till den skit en slö Luft-Vatten-människa kan släppa in och ta för verklighet - dessa är då "foliehattar" på riktigt.)

*****

Den betydligt yngre Corbell tillhör en annan art men att dessa två funnit varandra i har med trovärdighetsaspekten att göra. Corbell är otroligt animerad i tv-rutan och går från en veritabel Mel Gibson i "daimoniskt tillstånd" (se bild ovan) och till en så varmt leende figur att det är nästan osannolikt. Han beskriver sig som att väl lätt vinner folks förtroende så att de kanske avslöjar mer i UFO-frågan än de tänkt sig och detta är så typiskt Solen-i-Stenbocken för att inte nämna Mars som ligger i samma tecken. 

Corbell är en högenergisk typ som i princip driver folk att gilla honom! Missa inte att hans ledande Sol-Stenbock är mer populistisk eftersom disponenten Saturnus står med "de simpla anhängarnas" Måne i ett Vatten-tecken. Häri kanske förklaringen till likheten med hans och Mel Gibsons påfallande snarlika snabba kroppsrörelser och minspel ligger: återigen en look-alike som astrologin vägrar bekräfta annat än om man accepterar flytande överlappningar - här är två krigare men sättet att beskriva Kämpen gör stjärnhimlen på olika sätt (Gibson med känd ascendent i inre cirkeln):


GIBSON - Tvillingascendent med Merkurius i Stenbocken och Solen i Skytt-Eld direkt opposit Luft-ascendenten (Gibson är extremt, nästan fanatiskt religiös). Månen i Jungfrun vilket indirekt introducerar Stenbocken genom Jungfruhärskarens position.

CORBELL - Ascendent okänd men Saturnus en nyckelplanet invid Månen i Vatten, vilket allmänt matchar Gibsons extrema Mars konjunkt Saturnus i Vattentecknet Skorpionen inkl. överdriftens demon Rahu! Minns hans självfinansierade film om Jesus korsfästelse, mer självspäkande lidande har man sällan sett, och naturligtvis spelade han den lidande Jesus själv. Gibsons födelse i solnedgången och med den högre medvetenhetens Jupiter i Lejonet i intellektshuset är här högintressant! Det är en ömsesidig reception mellan de planetära vännerna Solen och Jupiter som ger en exceptionell natur, här tyvärr skadad av Skorpionen i oturlig position.

(Jesusfilmen roterar inte i repriser på NÅGON kanal. Mörkret i Väst förhindrar de verkligt intressanta filmerna från att nå publiken. Istället får man Tom Cruise och amerikanska Top Gun-militärism alla dagar i veckan.)

Gibsons Mars/Saturnus är i mina ögon otroligt viktig i hans horoskop, inte minst för att konjunktionen befinner sig i Fiendens 6e hus, dvs en bit av honom själv skadlig i sin brist på integration med hans övriga natur. Denna giftiga skorpion förklarar att han gjort bort sig med sin alkoholiserade sida där låg och efterbliven kristen antisemitism tittat fram. 

Men det är envetenheten och projektionen av styrka som utgör parallellen med Corbell. Men Corbell kontrollerar sin Stenbocks-macho hårdhet med Krabbans folkliga mjukhet på ett sätt, eftersom Månen med Saturnus opponeras av Solen/Mars (ännu en löslig astro-parallell till Gibson) - en sann militär eller krigare i denna värld, vilket han också ser ut som (om man missar hans vänliga grundton)! 

Varför strävar dagens arbetarklass att tagga sig och bygga muskler tills de ser ut som något katten släpat in? Är det en omedveten motreaktion till världens procent av superrika? Är denna underklassiga typ av manlighet VÄRLDSSJÄLENS sätt att söka skrämma de superrika att nya tider är att vänta, ungefär som tidiga svenska socialdemokrafter skrämde upp Sveriges markägare och fabrikörer om gemensamt mänskligt ägande av Jordens resurser - KOMMUNISM?

Det kommer en Ny Ordning, var så säker på det, och det är "UFO-folket" som kommer att hjälpa mänskligheten till det vår lågt utvecklade art inte lyckats realisera trots att lång tid gått sedan klassamhället föddes med jordbrukets uppfinnande). 

Vad Corbell totalt saknar är LUFT som jag mot bättre vetande trodde om hans födelsedygn - ser han intellektuell ut? Mycket riktigt var han (till skillnad från Knapp) hängiven UFO- och mysteriefanatiker sedan unga år, ett barn av X-Files-generationen och inledningsvis offer för vår tids pinsamma "skruv- och mutter"-bild av vad UFO:s är för något (episod 1 klargör detta). 

I själva verket har det glatt den här bloggaren att de två männen representerar vad som verkar vara det perspektiv jag gång på gång nämnt utan att fördjupa det: UFO:s är INTELLIGENSER och inte prylar. Tydligen kommer Weaponized att i senare episoder avhandla denna post-materialistiska syn på fenomenet.

Corbell är - fast jämförelsen är inte smickrande för amerikanen - en bättre version av populisten Ebba Busch som också har Sol-Stenbocken mot Mån-Krabban och Saturnus i Vatten. Han tycks likt Busch hålla sig med en egen personkult i USA och är tydligen beundrad av ego-svaga grabbar i behov av en på ytan macho Stenbocks-ledare. Han är som sagt en ren karikatyr av macho-man (Saturnus som greppar både Sol och Måne omvittnar hård stilisering), men både mjuk och stenhård i samma person. 

Det är exakt Solen-i-Jord och Månen-i-Vatten som illustrerar denna maniska pendling mellan hårdhet och mjukhet. Att han startade som barn som trodde UFO:s var strikt fysiska farkoster passar också denna fullmåne perfekt. 

Det intressanta är hur t.o.m. denna leriga och djupa materialistiska fullmåne KAN UTVECKLAS över tid, något som dock inte märkts i fallet Busch. Corbells födelsetid skulle garanterat förklara varför hans väg framåt varit gynnsam (oaktat den "sjukdom" han inte närmare specificerat men som stoppade en atletisk karriär).

*****

Mer bra allmän introduktion till videopodden Weaponized:

https://www.youtube.com/watch?v=rUXML9D6P68&t=69s



PS, tidigt den 18 februari. Det paranoida USA, som konstaterat utifrån dess horoskop:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xgeBnR/usa-skot-ner-barnens-ballong-biden-far-hard-kritik

(AB betalspärrade artikeln 2 timmar efter denna tillagda länk.)


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Har inte sett THE PASSION OF THE CHRIST, men det var Sol-i-Jord Månen-i-Vatten Jim Caviezel som spelade Jesus. Gibson regisserade. Caviezel avhandlades här:

https://siderisk.blogspot.com/2021/10/professionell-hjalp-at-svenskarna.html

Häromdagen stötte jag förresten på ett typexempel på slirig dissociation Luft-Vatten. Solen/Merkurius/Mars i Fiskarna baserad på Jupiter i Tvillingarna. (Jupiters position enligt Hindu/Lahiri, inte Fagan/Bradley!) Till på köpet Rahu gradexakt på Algol. Det är en filur vid namn Joaquim Weibull som påstår att han löst Palmemordet och har därvid producerat en animerad film där det redogörs för hur Stig Engström utförde det hela (suck).

https://www.palmemordsfilmen.se/lesson/joaquim-weibull/

"Min analysförmåga är min starkaste egenskap. Den har genom åren hjälpt mig att finna bolag att investera i på börsen med mycket hög avkastning som resultat."

Porträttfotots uppsyn säger mig något annat. Kall fisk, mytoman, hästskojare. :-)

Seaward sa...

Tack för rättelsen - det där var ett rejält "kryptominne" - jag kunde ha svurit på att det var Gibson, denne Breveheart, som själv spelade Jesus.

Å andra sidan har han spärrat upp ögonen så många gånger och agerat lidande att filmrollerna rört ihop sig.

Ditt exempel på Luft och Vatten är typiskt och på pricken, argumentation på sankt underlag (eller fantasier) - och en mystisk frånvaro i porträttbilden som du satt bra namn på!

Ufo-journalisten Knapp verkar ju inom ett område som gör honom till foliehatt för många men något håller honom på rätt spår och hans resonemang i Weaponized är helt felfria i mina öron och jag har både jobbat som korrekturläsare (på den tiden jag kunde stava rätt) och med "avlusning" inom ramen för dataprogrammering. De här två herrarna i videopodden håller verkligen låda och har båda påfallande starka hjärnor.

Havsörnen sa...

Är själv inte bekant med Corbell och Knapp, men lyssnar på senaste avsnittet av Dark Journalist på YouTube (DJ = Daniel Liszt, med många års djupforskning inom UFO-arkiven och esoterik på nacken) och där dyker upp en tittarfråga om Corbell. Från 1:19:52 in i programmet:

https://www.youtube.com/live/oijZ-i0zn1E?feature=share

Väl värt att lyssna på en stund. Edgar Cayce är för övrigt en specialitet för Liszt, omnämns i de flesta program.

Som jag varit inne på tidigare finns det i USA något icke-konstitutionellt men överenskommet som heter COG, continuity of government. Vid federalt utlyst nödläge, ursprungligen gällande atomkrig, men nu godtyckligt, tas makten över av en general i någon bunker som blir "Combattant Commander of the United States", med rätten att utse regionala guvernörer. Det finns också en verksamhet bakom kulisserna Liszt kallar X-protect, vars uppgift är att skydda det mest topphemliga, utomjordisk närvaro i USA. Därför bör man dra öronen åt sig när individer med direkt koppling till myndigheter/CIA/Pentagon uttalar sig i medierna om UFO-frågan, då det bakomliggande syftet är att plantera ett visst narrativ.

Seaward sa...

Corbell och Knapp, så här långt, tar foliehattsinvändningen mot alla med kontaktnät som du hänvisar till tillbaka till en mer sansad nivå. Man måste lyssna till dem först.

Gästen Stratton har för övrigt lämnat försvaret och jobbar privat sedan några år och kommer därför nu ut med försiktiga tillkännagivanden av var han står i ufo-fenomenet, något han inte kunde göra under alla år som statlig utredare. Han har tydligen själv haft upplevelser om vilka han ev. återkommer i ett senare avsnitt.

Det mest trovärdiga med Weaponized är att duon uppenbarligen sitter inne med mer kunskap än de vill eller kan tillkännage. Men de lämnar till foliehattarna som ändå ingen som betyder något tror på att utgjuta sig över allsköns hemliga ting (Skorpionen = sjuk misstänksamhet och paranoia på lägsta nivå - som i USA-horoskopet och tydligt märkbar i alla amerikanska nätprodukter.)

Trovärdighet är en svår sak att bedöma och för mig ligger den i att hellre säga för lite än för mycket i fel tid och på fel ställe. Corbell och Knapp slog mig efter första episoden att ha hittat balansen. Tvåan och trean har befäst detta, om man inte delar den amerikanska paranoia på folklig extremhögernivå där allt statsrelaterat per definition är suspekt. Jag söker via Weaponized se det friska i ett i grunden skadat USA.

Delvis eftersom trovärdig släkt har bevittnat ett UFO, den nu döde fadern, en ateist, vägrade tala om upplevelsen han delade med sin som, mer talför om händelsen, och numera präst.

Det dåliga narrativet finns i uppsjö på de amerikanska tv-kanalerna History/History2 och värst är nog pseudovetenskapen i "Ancient Aliens", som jag kritiserat tidigare. Med sådan "underhållning" kan Pentagon sova gott om nätterna i vetenskap att massorna dummar ner sig snarare än oroar sig över vad som egentligen pågår. Konspirationsteorier är ett folkens opium, för att parafrasera Karl Marx.

Knapp har uppenbarligen själv bevittnat "övernaturliga saker" på fd kontraktören Bob Bigelows Skinwalker Ranch (och som Knapp skrivit en bok om). USAs paranormala forskning där gav upphov till en serie på History Channel som jag kollade några avsnitt av men dömde ut som ren smörja.

Men tydligen fanns ett rejält glapp mellan verkligheten och den sanslöst usla seriens försök att dramatisera vissa händelser på ranchen. (Det handlar förvisso om underhållning för tonåringar!)

https://www.history.com/news/skinwalker-ranch-paranormal-ufos-mutilation

Även detta ämne kommer senare att avhandlas på Weaponized och jag ser med spänning fram mot det eftersom det tycks knyta samman UFO-fenomenet med andevärlden (Sideriska växlar mellan kärvänliga "UFO-folket" och "rena intelligenser".)