Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 februari 2023

Den svenska socialdemokratins förlorade ryggrad / goda koncept klent realiserade

Fristående fortsättning till Magda, hal som en löddrig tvål

Radions Tomas Ramberg (?) har börjat skriva för DN, noterar jag. En träffsäker summering av den skyndsamma NATO-ansökan som vägs ände för Socialdemokraterna eftersom de ändå, som Ramberg påminner om, varit naiva svenska USA-kramare sedan begynnelsen vilka konsekvent blundat för det landets omåttligt mörka sida.

Skillnaden mellan en socialdemokratisk och en borgerlig utrikespolitik krympte drastiskt med Natobeslutet. Socialdemokraternas gamla ryggrad väntar på att ersättas av en ny. Nu finns ingen återvändo, vi har visat våra avsikter för hela världen.

https://www.dn.se/sverige/tomas-ramberg-har-socialdemokraterna-en-utrikespolitik/

Kan Socialdemokraternas horoskop säga något om partiets nästa utrikespolitiska hållning, eller är den identisk med hök-högerns? Landets statsunderstödda bomb- och krigsindustri är för övrigt ett annat exempel på den svenska socialdemokratins exempellösa dubbelmoral men ingen spinner väl på att arbetarna inom krigsindustrin sätter sitt egenintresse först och främst.

Aftonbladet är tvärtom en tidning där det formligen haglar vapenfetischistiska artiklar som anknyter till USA och NATO. Det finns definitivt intressen i Sverige som VILL SE mer "köttkvarn" i världen, där människor maler sönder varandra med svenska vapen. 

Socialdemokratiska Arbetarpartiets födelsehoroskop - grundkurs !


Klockslag som i någon krönika av Göran Skytte nämnde kongressens öppnande vid "gudstjänsttid". Protektionismens Krabba passande i öster. Arbetarpartiets tillkomst var en ren överlevnadsåtgärd inför de demoniska arbetsgivarna. Problemet är bara den extrema tendens mot diktatur även inom det blivande Sverigeformande partiet, Führern eller självhärskaren Saturnus stiger i öster och det är extremt opassande att ha en egosnäv utblick med den makt denna planet representerar. 

För att inte tala om att Saturnus position i Vatten representerar ett havskryps förståndsnivå! Men återigen: historiskt sett ofrånkomligt. Det är här arbetarens historia börjar: med kampen för den dagliga brödfödan!

Partiet förutspås stor framgång men leder med tiden också till den bedrövliga fixering vid simpel mentalitet som hämmat Sverige under partiets långa och inflytelserika period. Väduren i makthuset är som att säga: all makt åt kiddsen och när sedan Marknadens förföriska krafter tog över folket uppstod den inavel som är dagens svenskhet. 

Ett folk uppfylld av otänkande shoppomani, nästintill radiostyrda idioter. SAP-horoskop har en stor del i den moderna historien och det finns som synes inte en tillstymmelse till det mer intellektuella Luft-elementet i den här kartan. Vilket gjorde saken så mycket enklare för en KORRUPT MENTALITET att växa fram, vilken kan ses i nationalhoroskopet från 1974, där 5e elithuset och 9e huset för utrikesaffärer en hejdlös föreställning av självtjänande och rika äckel som styr detta land och en allmänhet som stirrar mot Stockholm och tror att det är ett ideal att förhålla sig till. Så långt Sideriskas tidigare utredningar. 

Det är en rent Eld/Vatten-krigande hungersjäl som ger basen för Sveriges utveckling mot allmän välfärd men inga försök att egentligen grunda landet intellektuellt. Nyliberalismen hade några år efter "moderna Sveriges nystart" (1974) inga problem att tränga in och redan 1974-kartan visar hur korrupt rikemansmentalitet tagit nationen i besittning som en ond dröm eller besatthet av en demon.

Partiets planetära cykler:

I frågan om vad slags vision om internationell politik sossarna ska utveckla som följd av högersosseriet i dess mest avskyvärda form (NATO-anslutningen) måste 9e huset i SAP-kartan noteras. Att det inte längre är samma värld och parti som 1889 påminner om att dasha-cyklerna är omistliga. Ett nationalhoroskop kan vara allt från extremt lättrörligt till omåttligt reaktionärt och formfixerat. En nation av bara Ljus (Sattva guna) är kanske alltför förändringsvilligt och upphör snart existera av den anledningen. 

Ett nattsvart land (Mörkrets kvalitet, Tamas guna) blir å andra sidan lätt reaktionärt och ett ofritt land. För historisk kontinuitet ligger dock själva begreppet "nationalstat" närmare det statiska mörkret än ljuset. Idealet är en stabil form som medger Ljuset att födas inom landet. 

Det enda Sverige har kvar av den goda tanken är det slitna politikerordet "innovation" och då bara i industriell mening: produkter att uppfinna för att landet ska kunna göra sig feta vinster på den internationella marknaden. Arbetarklassen slutade aldrig att se sig som något utöver det förhärskande gamla paradigmet av Herre och Slav, Arbetsgivare och hans livegna.

Se herren HM:s ansträngningar att i dessa tider göra sig kvitt personal i syfte att säkra Överhetens rikedomar - exakt som den här bloggen beskrivit landets onda tid under den verksamt illgörande Rike Mannen eller Jupiter, 2020-36. Det är en lång tid av urlakning, då svenskarna blir ett fattigt folk till följd av den obildning som i praktiken SAP tolererade trots att de skapade ett bildningsförbund.

SAP-kartan är så gammal att den redan genomlevt en planetär ödescykel om 120 år och är inne på andra varvet:

 Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mer:  1998-07-12  -  2015-07-12
 Ket:  2015-07-12  -  2022-07-12
 Ven:  2022-07-12  -  2042-07-12
 Sun:  2042-07-12  -  2048-07-12
 Moo:  2048-07-12  -  2058-07-12
 Mar:  2058-07-12  -  2065-07-12
 Rah:  2065-07-12  -  2083-07-13
 Jup:  2083-07-13  -  2099-07-13
 Sat:  2099-07-13  -  2118-07-14


Partiets halsbrytande helomvändning av neutralitetspolitiken (hur falsk den än må ha varit), borde synas och storcykeln under halshuggningen Ketu (den huvudlösa draksvansen) sommaren 2015-sommaren 2022, är förstås en passande symbol för att hugga huvudet av gammal strävan. Inte för att man har något nytt att komma med utan bara för att månnoderna symboliserar den låga sublunära människans fixering vid naturens växlingar, modet växlingar, och annat som saknar förankring i den högre verklighetens principer. Partiet kunde alltså under dessa sju år ha förutsagts genomföra en större kursändring (historisk, med Rambergs ord).

Sideriska är ju ingen hovastrolog och följer bara i backspegeln astrologins ofta svårbegripliga sätt att fungera och indikera. Men naturligtvis hade det varit en fjäder i hatten att redan tidigt ha varslat om partiets moraliska död under dessa år.

Nu har Sideriska råkat pricka in några korrekta krisperioder, men mest som en bieffekt till "det livslånga lärande" bloggaren tror på och då inte som kapitalisterna menar: som att en befolkning måste packa sig dit jobbtillfällena erbjuds utan som den gudomliga själens krav på livet, att det måste gestaltas på ett helt annat sätt än fabrikörer och staten tänkt sig duger åt folkmassorna.

Södra månnodens sjuåriga cykel av "halshuggning" eller nedmontering kan jämföras med den äregiriga norra månnoden som i detta system har en mycket längre period 18 år. Ingen vet längre hur systemet kom till, men norra månnodens storcykel verkar ha fått sin tilldelade tid genom en av två astronomiska observationer.

En cykel som mer exakt är 18,6 år lång:

https://www.researchgate.net/figure/The-186-yr-lunar-nodal-cycle-and-study-locations-The-Earth-spins-about-axis-A-and_fig1_316219532

Se även:

http://mega-what.com/glossary/LunarCal.html

Men även månens 19-åriga cykel är intressant för Rahus maha dasha:

https://en.wikipedia.org/wiki/Metonic_cycle

Metodens framväxt ur antika (och förantika!) studier av stjärnhimlen är en sak och dess praktiska tillämpning här och nu en annan. Sideriska är inte mer astronomisk än nödvändigt men istället nyfiken på astrologins praktiska träffsäkerhet.

För lite mer precision låter hinduerna storcykeln upprepa sig i miniatyr i det lilla (det antika resonemanget om att det stora upprepar sig i det lilla) Det är subcykeln som bör ringa in Partiets monumentala felbedömning i början av 2022 av vart historien ämnar föra mänskligheten. Resultatet blev att vi valde den döende och mörka sidan - landet USA och dess globala tentakler som Framtiden kommer att klara sig så mycket bättre förutan. Visar subcykeln detta katastrofala felsteg som kommer att bli slutet för Partiet (även om svenskarna i gemen inte fattat vad som hänt än)?

Vimsottari Dasa:

 Ket MD:  2015-07-12  -  2022-07-12

  Antardasas in this MD:

  Ket:  2015-07-12  -  2015-12-09
  Ven:  2015-12-09  -  2017-02-05
  Sun:  2017-02-05  -  2017-06-14
  Moo:  2017-06-14  -  2018-01-13
  Mar:  2018-01-13  -  2018-06-11
  Rah:  2018-06-11  -  2019-06-30
  Jup:  2019-06-30  -  2020-06-04
  Sat:  2020-06-04  -  2021-07-15
  Mer:  2021-07-15  -  2022-07-12
 

Merkurius är astrologins mest föränderliga planet, god bland de goda och ond bland de onda. Kappvändaren! Som nyhetsreporter på fältet har Merkurius förstås denna förmåga att likt kvicksilvret anta omgivningarnas temperatur, det är enda sättet att överleva och kunna förmedla informationen hem till konsumenterna. Merkurius/Hermes har i grekisk mytologi sin keps med vingar på, en osynlighetsmanick som gör att man aldrig vet vad Merkurius EGENTLIGEN tänker. 

Detta är intellektets planet som kan säga ett och sprida avsiktlig desinformation, medan den verkliga historiens hålls inne. Svenska tidningar gör inget annat än vilseleder sina läsare efter att NATO kom upp på bordet. Men så är Merkurius också säreget illa klämd mellan de verksamt onda Solen och Jupiter (svenska ledare och dess näringsliv). Men vet ju hur lönsamt krig och mänsklig död är, och Sverige har sedan länge valt kriget och döden, vilket nationalkartan så tydligt indikerar via Månen och dess disponent Mars...

Men det är SAP-horoskopets Merkurius som frågan gäller.

Merkurius i Vädurens 1a grad befinner sig visserligen i maktens policy-hus men är ett spädbarn enligt avashta-doktrinen om planetens mognad under resan genom ett tecken.

Dessutom ser man Partiets oförmåga att förstå skillnaden på Fred och Krig: Merkurius i Barnets eller Debutantens tecken Väduren är här så omogen att den är styrd av ett spädbarns humörsvängningar. Den svenska arbetarrörelsen föds med samma DNA (metaforiskt talat) som gav världen Adolf Hitler! Mars krig och Venus smeksamhet står tillsammans längre fram i Väduren och därmed mognare enligt avastha-parametern. Detta är en förödande och skrämmande bild av hur mycket intellektuella resonemang är värda i detta parti. 

Dess solära identitet är en humörstark Vädur och intellektet körs helt över i det passionerade kriget där man med Hycklarens grundkärna: väljer att båda förespråka neutralitet och fredsmäklarrollen SAMTIDIGT som man är en krigsprofitör via Mars. Detta är då arbetaren som föredrar att ha jobbet kvar oavsett vilken skit firman tillverkar. Detta är landets policy. Man hade fallit till föga för Manufaktörerna (idag: "Marknaden") redan när första kongressen öppnade sina dörrar! Inte undra på att arbetarklassen än idag fostras till Arbetslinjen (jobba för att konsumera).

Detta är dödens linje sett ut Jordklotets perspektiv (klimatperspektivet), och därtill håller "UFO-folket" numera håller ögonen på mänsklighetens vanvett på planeten. Det är atomåldern och den förmörkade människans enda tanke: vapen och krig som aktiverat Universums intresse för den här lilla skitplaneten. (Universum är medvetenhet om sin varje cell - och "UFO-folket" färdas inte ljusår för att komma hit, de har bemästrat MEDVETANDETS GÅTA! 

Att på kabel-tv se repriser av gamla avsnitt av "Ancient Aliens" som vad arkeologiska fynd de än avhandlar har samma förklaring - "mänskligheten då var primitiv och fattade inte att vad de kallade gudar var Teknologi" - är patetisk bortom ord. Men så har en av eldsjälarna i serien, Giorgio Tsoukalos, också blivit allt mer fåordig vartefter han själv börjat förstå hur mycket större berättelsen är än en banal rymdbesökarbok av Erich von Däniken. 

Uppenbarligen tillkom nya och mer bevandrade manusförfattare och det ursprungliga konceptets gränser sprängdes vartefter en tv-säsong lades till de föregående. Att som Tsoukalos gjorde runt 2011, skrika "teknologi" eller "astronauthjälm" inför varenda hällristning med ett huvud med gloria (aura) kring, blev till sist lite för mycket Nybörjare leker Auktoritet (se SAP-horoskopets Vädur i 10e).

Med en så usel Merkurius behöver egentligen inte Partiets 9e globala hus någon närmare genomgång. Det räcker med att inse att Mars/Venus enbart handlat om ett låt vara passionerat dubbelspel. Saturnus stela front (i 1a rollspelshuset) kan inte maskera bristen på intellektualitet som Partiets och, faktiskt hela Sveriges dominanta framtoning. (Koranbränningarna har bekräftat för omvärlden vilket efterblivet land detta är.)

Svenska socialdemokrater avböjde tidigt revolution och hade redan från början egoistiskt valt att suga ut så mycket fördelar man kunde från den Onde Rike Mannen (Jupiter), och där ligger den oinspirerande berättelsen om välfärdslandets framväxt. Det var Barnets sätt att hota och hitlerskt kapa åt sig med en Överhet på motvillig defensiv.

Svenska arbetare var knappast ämnade att föra medvetandet om de stora frågorna framåt och tragisk som berättelsen om Sverige under ett drygt århundrade är, så är det den enda berättelse som kan förklara varför Partiet begick ideologiskt självmord under ledare som Magdalena Andersson, Ann Linde och den där sävlige fd försvarsministern Hultqvist.

Anderssonskan representerar höger-Sveriges intressen - en klassresenär, en rotlös borgarsosse - medan de två andra förefaller vara vad som återstod av partiets långa degeneration.

*****

Sveriges utrikespolitiska hållning som Billström deklarerat är dunkel enligt Lena Mellin men givet nationalkartans bedrövligt karaktärslösa 9e hus för globala frågor och det faktum att landet lever på övertid redan, kan man läsa hans ord som ännu mer nationalistisk själviskhet.



Bonusspaning


Initiativtagaren till tv-serien (åtskilliga säsonger men nu troligen slut) har till skillnad från de andra huvudpersonerna inte givit ut några egna böcker i ämnet "alt. history", "olösta mysterier" etc. Entusiastisk som han var, gör horoskopet (för hela dygnet) detta tydligt. 

Inte en enda planet i Passionens kvalitet där Ljus och Mörker kan blanda av vägas utan allt i Ljus eller Mörker vilket perfekt beskriver en fanatiker som börjar som teknologisk materialist i strid mot religion (där fick era gudar så de teg, de var i själva verket utomjordingar i farkoster).

När sedan komplexa ämnet som berör kvantfysiken introduceras, ser man personen sjunka tillbaka in i oförstånd, ämnet är så mycket mer komplext än de teknologiska barnsagor han stannat vid att han aldrig har en enda begåvad följdfråga vid intervju till alla sorters fackmän - att verkliga vetenskapsmän uttalar sig är ofta behållningen av serien utöver de förunderliga arkeologiska platser som besöks och som konventionell arkeologi ofta ger undermåliga förklaringar och löjligt sena dateringar av. 

Allt för att hålla insikten om att mänskligheten kan ha varit i vissa avseenden mer avancerad än nutiden och det redan för 12.000 år sedan och längre tillbaka. Dessa tidiga toppar av mänsklig genialitet är idag spårlöst borta pga. geologiska omvälvningar och inte minst det faktum att geniet låg i det intellektuella Luft-elementet medan vi bara ser vittrade stenrester av ett sedan länge förlorat kunnande.

Den ideologiskt trångsynte men fanatiske ägaren till horoskopet har som synes fixerade Saturnus i angrepp mot materialistiska Månen i Oxen, vilket hindrar honom från de icke-materiella och mer krävande förklaringsmodeller till UFO-fenomenet som började ventileras längre fram i serien. Dessutom Saturnus i opposition till Solen vilket gör förstockningen ännu tydligare. Tv-kameran avslöjar ofta hur genuint borttappad han är, där andra kollegor uttrycker sig utifrån en mycket större pålästhet i allsköns ämnen. Fantastiska är de i vilket fall allihopa för ett studium av "foliehattar".

Förmågan att greppa komplexa teorier (mer än att allt på Jorden beror på utomjordiska påhälsningar) kan ev. också ses i dissociationen mellan Luft och Vatten vilka kan indikera rationalitet och känslor i dålig kontakt: Merkurius "fallen" i Vattentecknet Fiskarna men dess fundament Jupiter i Lufttecknet Tvillingarna. Här har vi en som resonerar dunkelt och mytisk-emotionellt men söker framstå som någon som står på klartänkt grund (i det här fallet vonDänikens rymdfararböcker och just inte mycket annat). Han har anat något men sedan förmår han inte skilja agnarna från vetet inom ett grumligt område.

Sedan kan man tillägga att Ljusets kvalitet inte fungerar särskilt bra här eftersom Merkurius dragits ner i den sublunära sfären via halshuggar-demonen Ketu, samtidigt som den kognitiva styrkan - Solen - har nått den 30e och sista graden, planetens "död" enligt avashta-parametern. 

Solen ser i 30e graden ut att ta rollen av Atma Karaka (vad själen vill med detta liv). Skulle detta stämma sker något lustigt eftersom Solen både disponeras och opponeras av Saturnus, som i sin tur ägs av ...Solen. "Ömsesidig reception" som säger att programledaren sitter fast i ett motiv han inte klarar att bryta, eller att själen fastnad på sin väg. Jag läste någonstans att han före programserien hade varit promotor för bodybuilding, vilket perfekt matchar Saturnus/formalism och Månen i kroppsorienterade Oxen... Jag förmodar att detta betydde att han satt vid något skrivbord och skrev klatschiga texter för att locka folk till kroppsbyggarevenemang.

Men... nu är inte Solen ensam om att ha nått den 30e graden för detta gäller också muskel- och kraftplaneten Mars i Tvillingarnas 30e grad. Här uppstår "planetärt krig" och vinnare är inte Solen (som aldrig avviker i latitud från sin egen solekliptika) utan Mars som vid denna tid står +3 grader högre upp på himlen. Det betyder att det är Mars, som redan levt klart sitt liv som "vital intellektualisering" och nu räknas som "död" klassas en dödfödd själslig ambition. 

Trots välgörande Jupiter i det kommunicerande Tvillingarna var detta programkoncept hans självförverkligandes svanesång. TV-serien red på en våg av UFO-serier som redan sänts i USA och tillförde egentligen inget nytt. Flera av "experterna" hade redan hörts säga detsamma i tidigare varianter på "Ancient Aliens" (ofta mer välskrivna och mer detaljerade serier, som jag på sistone sett repriseras i kabelkanalerna History och History2).

Både socialdemokraternas laboratorieexperiment "Sverige" och "Ancient Aliens" kan sägas att byggt på goda grundtankar men utförandet var klent. (Serien "Unidentified" från 2019 och medgivanden från Pentagon att läckt militärfilm är äkta , har givit UFO-frågan helt ny dignitet, samtidigt som det finns intressen som hellre vill prata kinesiska spionballonger än det verkliga som händer amerikansk militär i formen av "trakasserande" UFO:s runt om i världen just nu.)

Som sagt, sossarnas utrikespolitik må vara obefintlig sedan man valde Mars i sin medfödda störning Mars/Venus och Billströms deklarationer är bara luft, ingen har en susning om att framtiden kommer att bli något helt annat vad politikerna visualiserar.

 

(För den nyfikne, det här inlägget tog ganska exakt 3 timmar att knacka ihop och nödtorftigt låta ett odugligt program rättstava - inför ögonen ser jag hur Word av äldre årgång missar uppenbara felstavningar och hakar upp sig på "gammalmodiga" ord som hjälptexten myndigt pekar ut.)


Inga kommentarer: