Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 februari 2023

NordStream-sprängningen - Vita huset dementerar USA:s roll två gånger på en vecka

 

En yngre Seymour Hersh
kontemplerar sitt nästa scoop.

Legendariska journalisten Seymour Hersh, som byggt sitt liv på att ge allmänheten sanningen och avslöja politikerfuffens har tydligen vållat oro i Vita huset. För andra gången på kort tid dementerar man att USA och Norge tillsammans sprängde gasledningen för att få EU mer stridsvilligt när Ukraina-kriget väl startade. 

https://www.expressen.se/nyheter/vita-husets-nya-dementi-en-totalt-falsk-story/

Enligt Hersh skulle USA redan ha planerat sitt terrordåd före Putins invasion av Ukraina eftersom man var övertygad om att den var på väg. Hersh rekonstruktion skiljer sig naturligtvis helt från svenska mediers vars slaviskhet under USA:s diktat (och narrativ) är rent generande!

Läs transkriptionen av en nylig intervju med Hersh efter hans omskakande bloggartikel här:

https://www.democracynow.org/2023/2/15/nord_stream_sy_hersh

Kort utdrag (ytterligare kortat):

Norge har en lång kustlinje längs Atlanten, från Oslo ända upp till över den arktiska cirkeln. Så vi (amerikaner) har förlagt stora faciliteter och militära aktiviteter där uppe, vilka kostat oss en förmögenhet ... Norrmännen är storartade allierade och är också skickliga på undervattensoperationer. Och det var vad som hände. Vi utformade en plan med Norge men måste också få grönt ljus från Sverige och Danmark. Jag överlåter till dessa länder att bestämma om de accepterade förklaringen att USA ägnade sig åt militärövningar i Nordsjön bara för man kände för det! Så här långt har jag inte sett mycket till respons från något av länderna.

I princip var detta scenario exakt vad den här bloggen fastnade för redan vid tiden. Tänk att folk ens köpte att det var Ryssen som skadade sin egen inkomstkälla!

Hersh har tidigare vunnit det prestigefulla Pulitzerpriset för avslöjandet av USA:s massaker på kvinnor och barn i en liten vietnamesisk by (Son My-massakern, 1968) och även pekat ut oegentligheter i USA:s sätt att rapportera hur Osama bin Laden eliminerades. 

Jag läser att han föddes och växte upp i ett harmoniskt hem och att hans rebelliska sanningsådra således tillhör hans själ och inte är påklistrad social prägling. Med känd födelsetid är det intressant att notera hans "bakom ridåerna"-tonalitet, en typisk tolftehus-Sol som inte köper ytan utan söker de dolda faktorer bakom det som manifesterar sig. 

Normalt är 12e huset slutet på ett varv i zodiaken men Vatten och Vattenhusen har en märklig förmåga att "lägga näsan i blöt" och ibland förlora sig helt i konspirationstänkande, vilket definitivt tillhör detta element. 

Se bara USA, där misstron mot stat och regering är utbredd och där Skorpionascendenten och nationens Sol i 8e "dolda" eller skorpioniska huset både förklarar att detta är foliehattarnas hemland men också att här pågår osedvanligt mycket fuffens från makthavarna för vilket slagordet "demokrati" bara är ett svepskäl för att gynna sin egen företagsamhet. Jämför Sveriges vapenindustri som just nu har glada dagar tack vare det krig i Ukraina som alltså USA "hjälpte till" att få fart på. (Utan allt bistånd från USA och EU hade Putin assimilerat Ukraina till sitt Storryssland vid det här laget. Världen hade återigen fått justera gränserna på kartan, men den pågående "köttkvarnen" hade kunnat undvikas.)

*****


Hersh har en intressant "asocial" figur ytterligare på sin födelsehimmel: den akuta sociala utstötningens syndrom där Vattenbäraren som samhälle och Skorpionen som "outsider" inte hittar någon minsta gemensam beröringspunkt. I vissa fall söker skorpionen stinga samhället, i andra fall är det samhället som kastar ut och demoniserar skorpionen som kan vara allt från "invandringen" eller "underlägsna folkslag" till f.d. statsministern Fredrik Reinfeldts obetalda slaveri för "långtidsarbetslösa" - en arbetslöshet samhället i sitt hyckleri vill ha som varnande exempel för att hålla löneutvecklingen under kontroll. 

Sexuella avarter kan också tänkas som en sällsynt form av det sociala utstötningssyndromet. Skorpionen står dock för fortplantningsdriften och den går här stick i stäv med hur Vattenbäraren/samhällets normer ser ut.

Skorpionen är ett intressant tecken eftersom den spänner över en ovanligt innehållsrik gradient som i grunden ses i dess typiska aversion och nej-sägande. Den är motbild till Lejon-Solens livsbejakande natur och i den mening verkligen förruttnelseprocessen i de biologiska varelsernas tidsbegränsade tillvaro. Solen eller livskraften har bara så lång tid i det biologiska substratet, förr eller senare sätter sexualdriftens baksida in, den nedbrytande korruptionen som leder till död. 

På många sätt står den nej-sägande Skorpionen för den fega sidan, den som ser mörkt på allt och därför aldrig behöver bli besviken. Det är Lejonet som brukar klappa ihop värst när livet (eller åtminstone jordelivet) visar sig vara en förgänglig sak. Undantaget förstås de heroiska räddarna i nöden: Sol-Skorpionen som ingjuter ljus i de mörkaste av situationer. Läkarkåren är ett perfekt exempel eftersom Vattenelementet primärt knyter an till det fysiologiska, men även det psykiska.

I den negativt orienterade Skorpionens friska ändläge hittar man privatdetektiver och forskare som stirrar djupt i mikroskopen och hittar kroppens minsta beståndsdelar. En soldriven Skorpionen söker förstå vad som döljer sig i mörkret och man kan kalla detta för ett sätt att uttrycka fruktan inför döden. Att studera det okända övervinner fruktan. Det sista Vattentecknet Fiskarna representerar den slutgiltiga bortkopplingen och frigörelsen för den djuriska lägre själen, och tydliga 12e-hushoroskop kan på samma sätt beskriva ett liv ägnat detta på inget sätt lönsamma (i kapitalistens mening) arbete. Sy Hersh har uppenbarligen ett sådant prima 12e hus, men hans karta kräver så mycket diskussioner (är så intressant!) att den inte lämpar sig för en snabb överblick. 

Sägas kan i vilket fall att det är Mars som är ägare till 12e men denna Mars ligger i "den Andres" 7e hus. Källan till förluster och andra otrevliga saker i 12e kan kopplas till den Skorpion som med sin Mars i hemmaläge angriper Vattenbäraren/samhället i maktens 10e hus. Hersh har kallats "mästaren av regeringsavslöjanden". Kan det bli tydligare än så?

Missa inte att den grävande journalisten tonar ner sitt personliga jag - undertryckaren Ketu står i 1a, vilket är raka motsatsen till norra månnoden som i 1a skulle ha tytt på en personlig agenda eller personlig äregirighet. 

Horoskopet för en insiktsfull kärnfysikern med samma personliga lågmäldhet ligger i pipeline, men Hersh fick företräde - i båda fallen helt klart en Ketu som inte "halshuggit" individerna utan måste tolkas mer välvilligt. Till den fascinerande komplexiteten i Hersh-kartan är att Ketus fundament är ascendenthärskaren Venus, som för Oxen är en "verksamt ond faktor". Men eftersom Venus står så världsligt svag som i 12e, tonas alla budskap runt egot ner. Uppenbarligen drivs Hersh av större frågor än de personliga, och uppmärksamheten dras återigen till krigaren Mars vägran att acceptera den typ av makt som 10e representerar.

Det 12e huset kan som bäst peka mot en själ som kommit långt i sitt arbete på att återvinna själens förlorade gudomlighet. Troligen därför Hersh så tydligt trycker på att han vill ge allmänheten den klenod som kallas Sanningen (i skilda ämnen). I detta horoskop visar sig Skorpionen vara oändligt viktig!

Men i andra extremläget står Skorpionen för rena foliehattar och konspirationsteoretiker som förlorat sig i så många lager av påstådda villospår att den amerikanska paranoian blir perfekt som illustration. Ett program i Kunskapskanalen nyligen lät en människa språka ymnigt om myterna om naturliga diamanter och syntetiska kopior. Kvinnan såg fyra nivåer av kapitalistiskt bluffmakeri ("lögn på lögn på lögn på lögn"). Sen log hon illmarigt över sitt djupseende och förmåga att avslöja branschens väsen. 

Kvinnans blick var så intensiv och resonemanget så klockrent att jag inte kunde avgöra om hon gått över linjen och blivit ett galet geni. Ytterlighetsröster brukar jag lägga åt sidan, nya pusselbitar behövs uppenbarligen för att ta ställning till åtminstone rimligheten men framförallt halten av sanning. 

(Diamantprogrammet var annars fascinerande - ett enda företag äger i princip hela världens diamantindustri och kan bestämma priserna genom att lagra upp det betydande överskottet av rådiamanter och sprida myten om deras unikhet och sällsynthet.)

*****

Kan inte låta bli att peka på "den stora välgöraren" Jupiter i 9e huset för Dharma (världens gång, den universella viljan). Med Fredrik Reinfeldts kända födelsetid (Jungfruascendent) var "stora och lätta framgångars" Jupiter lika lite en tillgång som för Hersh:s Ox-ascendent. Jord-elementet står för det arbete man ska lära sig utföra i denna värld och räkmackor är inte för dem födda till detta element.

Eftersom 9e huset har en global räckvidd föreslog jag på sin tid att Reinfeldts syn på framgång var korrupt men att 9e visar hur han ändå var en verksam del av den gudomliga ordningen. Universum jobbar med både djävlar och änglar. 

Därför måste något liknande gälla också Hersh:s Jupiter i Stenbocken i 9e. Men här kan man ta ett steg till och studera vem som disponerar den sjätte himmelens Jupiter - det är Saturnus, den sjunde himmelen och denna planet är på Jord-tecknens sida. Hersh må vara en "pain in the ass" och en plåga för USA:s makthavare men han är gudomligt utvald för detta jobb! 

Vidare ser man hur "det bästa husets" ägare Saturnus också förfogar över journalistens Sol, en slitig kombination eftersom Saturnus står för absolut faktaenligt sanning medan Solen är en impressionistisk typ och i Fiskarna dessutom grundad på nyssnämnda Jupiter. 

Här pågår en märklig slinga men det är uppenbarligen så att Saturnus äger hela röran så att det högsta en människa på Jorden kan aspirera på - 9e husets religion, filosofi och förutsättningslös grundforskning (grävande journalistik!) - är sista ordet om Hersh:s livsgärning. Alltså inte Mars attacker på maktens män i 10e utan Sanningen med stor bokstav.

Saturnus trohet mot sanna fakta visar sig vara det viktigaste för denna man. Jämför Hersh med Sverigehoroskopet som har sitt 9e hus i princip avknäppt trots att Saturnus är där, är i härskarläge och i princip ser ut att lova stora ting från detta lilla land. Det är en tunn linje mellan himmel och helvete och Sverige hamnade i sin sekularism och materialism på helt fel sida.


Tidigare i ämnet:

https://siderisk.blogspot.com/2016/05/usa-trollar-med-svensk-opinion-for-att.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/northstream-sprangningarna.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/usa-eller-ryssland-vem-knackte.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/svensk-militar-utanfor-info-loopen.html

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Diamantprogrammet 'Ingenting varar för evigt' gick i SVT och kvinnan med den intensiva blicken heter Aja Raden. Finns bara en med namnet, så födelseattesten går att få fram för medlemmar på Ancestry.com, annars inga uppgifter utom födelseår 80/81. Jag noterade vämjelsen (Skorpionens grundtillstånd, enligt bloggen) som kom över hennes abnormt fylliga läppar när hon raljerade över diamantmyten. Hon ser gladare ut på det här fotot:

https://images.gr-assets.com/authors/1440455912p8/13610645.jpg

Den vithårige DeBeersdirektören Stephen Lussier, som utgjorde hennes antites i programmet, har visserligen Mars och Saturnus i Skorpionen, men är jovialisk Sol-Skytt baserad på Vågen, med sinnelaget i antingen Vågen eller Skorpionen. Född 1957-12-18.

Raden har författat två böcker, 'Stoned: Jewelry, Obsession, and How Desire Shapes the World' samt 'The Truth About Lies: A Taxonomy of Deceit, Hoaxes and Cons'. "She likes to keep her personal life private and stays away from the media as much as possible."

Seaward sa...

Ja, kvinnan Raden hade verkligen en generös mängd "filler" insprutad i läpparna. Groterskeri är det nya vackra i ett västerland på deken!

Blicken som du nämner var också mitt intryck, hon var så "på" att det gränsade till galet sanningssökande. Uppdagande Skorpion i kubik.

Visselblåsare och rättshaverister skulle kunna vara en lämplig grupp för kvantitativt studium - bara att den metoden inte verkar nå astrologins eget väsen...

Tack för att du åtminstone sökte spåra hennes födelsedag men diamantmonopolisten stämmer bra med punkterna du lyfter fram. Han var godmodig och att gifta in sig i släkten Oppenheimer (tror jag det var) är typiskt stora och lätta pengars Jupiter (Skytten), och inte förglömma Vågens svaghet för det "ljuva livet" (astrologen Charles Carters käpphöst: "Jupiter joys in Libra").

Seaward sa...

PS. Den jovialiske (Jove=Jupiter) diamantpampens Jupiter-i-Vågen (som solfundament) utlöser frågan om hur Charles Carter kunde ge så träffsäkra skisser trots att han följde tropisk zodiak. Min gissning är att han förlitade sig på många gamla horoskop (allt mindre skillnad mellan tropisk och siderisk ju längre bakåt i tiden man går). Carter försökte också introducera en hinduisk prognosmetod i en bok vilket kan tyda på att han bortom sina väst-orienterade böcker var medveten om båda system. Och till sist: om man bortser från de två system misstänker jag att han, siderisk Stenbock, använde sunt förnuft och drog slutsatser om hur planeterna BORDE bete sig i de olika tecknen. Han resonerade teoretiskt och inte så mycket med faktiska tropiska horoskop framför ögonen när han skrev om astrologin.