Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 oktober 2022

Svensk militär utanför info-loopen

 


Betalspärrade DN-nyheten där "insatschefen" Michael Claesson uttalar sig kan bara fattas på ett av två sätt. Antingen håller stormakterna honom utanför loopen när NATO-Tyskland och USA nu ritar om kartorna för energiförsörjningen i Europa, allt utifrån USA:s vilja att ekonomiskt kriga sönder Ryssland. 

Eller: Claesson ingår själv i desinformationshetsen som kan ses i alla svenska medier. Den har samma intensitet som är tidningarna drog upp NATO-dreven i princip samma minut Putin markerade mot USA:s förehavanden och antyder hur förberett allt var.

Dreven tycks visa att om detta är Tredje världskriget (i moderna och delvis informationstekniska "hybridformer" - mindre kapitalförstörande och dödliga än tidigare krig), då motsvaras de skeenden som snart tar fart "Lilla döden" i Sverigehoroskopets ödescykler. Cykelns tidsspann verkar rimligt för en länge kris eller depression.

Troligen blir då "Stora döden" 2036 och framåt Klimatchocken som kommer långt tidigare än förståsigpåarna varnat för.

Bortsett från Sveriges öde som titthål att ana världsödet genom, visst är det uppfriskande med lite Kalla kriget-paranoia. "Who dunnit?"


Den höga militären Claessons horoskop är minst sagt förutsägbart. Här syns samma fenomen som hos flera av mörkermännen i svenska medier som oavbrutet hetsat mot Putin i ett halvår. Det är bokstavligen bara mörker på den här militärens himmel vilket man välvilligt kan fatta som genuin patriot men snarare en nyttig idiot som lagt allt sitt eventuella förstånd i händerna på den Rådande Ordningen.

Militärens enda uppgift är ju att skydda makthavarens världsbild, så att han är med i desinformationskampanjen genom att fejka ett snopet - "ingen sa nåt till mej" - passar han bra i ett sammanhang som är mer än bara konspiratoriskt. Den som läst lite historia vet att den sanna historien bakom rubrikerna brukar komma ut när de skyldiga dött av.

Men samma övermått Mörker i kartan kan betyda just att han var ute ur loopen och att USA såg till att han inte fick någon information. Och hur kan man veta i dessa nya Kalla krigs-tider att tyska Der Spiegel har sanna uppgifter om att USA "förutspått" attacken på gasledningen? Det kan vara ett nytt spinn på att Joe Biden flera månader tidigare råkade säga att USA skulle kunna "ända" NordStream. Och att amerikanerna säger sig jobba för att "ta hand om det europeiska energiläget":

Se citatet mot slutet av https://siderisk.blogspot.com/2022/09/nordstream-sprangningen-och-sveriges.html

I mina ögon har USA nu försagt sig flera gånger. Det här liknar mest den Store Satans som tågade in i Irak för att lägga beslag på olja (och inte några massförstörelsevapen). Mot Europa används en annan hybridtaktik eftersom det både handlar om att "svälta ut" Ryssen (radera en fiende från världskartan) och låtsas vara en europeiske vännen som introducerar sig som "räddaren i nöden", garanten garant för säker, låt vara naturförstörande skiffer-gas. Minns hur europén själv kom till Nya Världen och lurade rödindianerna på alla deras mark. Nu skördar den vita mannen som blev kvar i Europa sin historiskt dåliga karma - genom sina amerikanska ättlingar!

 

Astrologisk teknikalitet

Bloggen har sedan 2009 ändrat/skärpt till spelreglerna några gånger. Varför ovanstående karta har det Stora Mörkerkorset trots att ena korsarmen "bara" innehåller månnoderna och inga aktiverande planeter, beror på följande logik:

Både norra månnoden i Oxen och södra i Skorpionen har disponenter placerade i Mörkrets kvalitet. Således knyts hela det hemliga och konservativa paketet perfekt ihop och inget ljus släpps in eller tillåts tränga ut ur den här sekretessbelagda kuben. 

I synnerhet den ambitiösa norra månnodens bas, Venus, med fåordiga gränsdragaren Saturnus i svenska nationalhoroskopets soltecken gör detta till en "svensk tiger" utan motstycke. Bara detta gör uttalandet i DN suspekt i sin smått löjliga frispråkighet och sorterar i mina ögon under rubriken desinformation i USA:s krig mot Ryssland, lurigt förberett under åtskilliga år (före eller efter Krim-annekteringen 2014 tycks mig likgiltigt när man inser hur länga USA hatat det socialistiska hotet mot deras, rovkapitalismens inbillade rätt att utmanövrera och ta för sig - den starkes rätt i en pervers version av darwinism).

Även yrkesmilitärens Måne ägs av Saturnus och dras in under Det Stora Mörkret som är det här födelsedygnets kosmiska Överherre. Tillräckligt har skrivits om de tre kvaliteterna, kosmologiskt, psykologiskt, etc. Men nog framkallar symboliken tankar om Darth Vader och Rymdimperiet!

Här handlar det om hjärnornas schackkamp och ett modernt krig som utförs flera drag - och kanske år - i förväg. Tänk näringslivet och morgondagens bilmodeller som var färdiga redan fem år i förväg - bara det att allt med USA handlar om företagsekonomi och att suga skiten ur gjorda investeringar och inte förneka konsumenterna att köpa redan föråldrad teknologi.

Jag såg fenomenet när fiaskobetonade svenska Amazon drog igång. Om och om upptäckte jag att restlager av utgångna modeller erbjöds "de dumma svenskarna". Jag kollade ett halvdussin varutyper och såg senare modeller med bättre specifikationer från samma tillverkare på de engelskspråkiga sajterna. Tydligen var svenska teknikkunniga inte så dumma eftersom svenska Amazons framgång uteblev.

Att läsa svenska medier är som att självmant medge att man är en idiot. Hellre strunta i all denna opinionsbildning och sakta lägga sitt eget pussel efter bästa förstånd. Det enda svenska medier lyckats med för undertecknad är att stimulera intresset för USA:s sanna och inte värst ärofyllda historia. 

Ser just en 4xDVD-box som kom för tio år sedan. Det är mästerlige filmaren Oliver Stone's undervisning av det skrämmande okunniga amerikanska folket om vad överheten i det landet sysslar med. "Untold History of the United States" hette den boxen (såldes bara i USA om jag förstår rätt, har engelska och några språk till men inte svenska). 

Det är ursprungligen en lång serie tv-dokumentärer och upplösningen är låg - inte för att gamla journalklipp från Andra världskriget är värst detaljrika. Men det är Stones korrektiva historieföreläsning som är det viktiga. Här ges hela bilden och inte enbart det amerikanska narrativ inte minst svenskar korvstoppats med.

PS. Det amerikanska "breda massans" okunskap ses ev. i USA-horoskopets osammanhang (150-graders dissociativ vinkel) mellan måntecknet och disponentens (Saturnus) tecken.

 

Inga kommentarer: