Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 oktober 2022

Försvarspampens sinne när Putin deklarerade invasion

 


USA sägs ha haft "underrättelser" i förväg om Putins invasion av Ukraina, och kanske t.o.m. triggade det krig som Ukraina får utstå för att USA äntligen ska platta till sin Ärkefiende sedan hundra år. 

Gemensamt ägande (kommunism) ingav skrämselhicka hos direktörerna för USA:s växande storföretag i början av förra seklet. Hela USA:s utrikespolitik har sedan dess gått ut på att bereda förutsättningar för sina Kapitalister att dra nytta av andra länders naturtillgångar. Kapitalismen tog över de europeiska kolonialstaternas oskick.

(USA var oklara om de skulle välja rövarens väg, men stärktes när de lyckades sno åt sig Kuba från spanjorerna. Men det satte Fidel Castro stopp för, kastade ut amerikanska företag från ön och det onda USA svarade som en hämndlysten skit med en blockad som tryckte ner Kuba i fattigdom under många långa årtionden! Sådan är Sveriges nya bästis, när man synar det infantila jättelandets psykologi.)

USA kallar sin nya rövarpolicy "frihet" (för deras egen ekonomi). "Frihandel" är ett annat av dessa falska ord denna västvärldens de facto-diktator svänger sig med. Kina tar över inom tio år och USA:s sista giv blir att starta det Tredje världskriget. Så djupt har tyvärr ondskan satt sig i det land Europas ättlingar skapade på den röde mannens bekostnad.

Försvarsminister Hultqvist i Sverige har sedan länge anammat USA:s fulspel, säga ett och göra något annat. Det märktes när han fastnade i rävsaxen efter invasionen av Ukraina där han var tvungen att tajma sin fejkade, buttra ovilja till NATO-anslutning (skådespelet) för att rädda sitt eget varumärke och hänga med även efter att det USA-initierade och säkert falskt sockrade löftet till Finland (och genom övertalningen av Finland få med sig Sverige som extra bonus). 

Att han och socialdemokratin villigt samarbetat med USA i evärdlig tid var den andra sidan av den här dubbelspelaren. Minns Olof Palmes dubbla förhållande till USA och svenskarna kärlek till Nya världen hade förstås börjat långt tidigare.

I en ren impuls dubbelexponerade jag försvarsministerns sinnelagshoroskop (Månen som markör för 1a jag-huset) ovanpå Putins (förinspelade) tal riktat till ukrainarna (därav Kievs tidszon GMT+2) och tillika starten på invasionen. 

Skulle denna jämförelse avslöja honom som duva eller en hök som inte kunnat stå för sin vilja att fantasikriga som en annan tioåring? Hinduisk astrologi trycker noga på husen 5 och 6 som platserna för nöje och olust, respektive. 

Husen är på många sätt spegelvända: 5e står för Herren (Ledaren) och 6e är härskarens trälar eller tjänare (t.o.m. slavar i riktigt usla samhällsskick som Romarriket och Sverige). 5e är "god karma" och 6e deklareras visserligen inte "ond karma" men det är ett olyckans, ohälsans eller fiendens hus.

Utvikning. Man kan tänka sig att "god karma" är ingående merit i det livsöde horoskopet tecknar medan 6e husets kroppsliga ofärd inte är bestämd vid födelsen, lika lite som påhälsning av inbrottstjuvar i ens hem är det. "Tillfället gör tjuven" och tidsflöde existerar inte i den himmelska världen bara i människans fysiska upplevelse (astrologins JORD-element).

Olyckor anländer utan premediering, de drabbar horoskopinnehavaren utan ha någon upprinnelse i dennes felsteg. Det är skillnaden mellan olycka och skuld. 8e huset är den dåliga karmans hus och naturligt kopplad till Skorpionen syns här (lustigt nog) en referens till den kristna läran om arvsynden - allt "kött" sedan Adam och Eva är behäftad med den dåliga karma det innebär att sitta fast i den sexuella reproduktionens - Naturens - kretslopp. Detta var inte vad Själen var menad till - förrän den började nedstiga till Jorden.

Ytterst sett är därför 6e huset ändå en underart till dålig karma, den som förkroppsligas får också räkna med Olyckans/Ohälsans hus utan att det är en mer specifik ond karma - arvsynden (Skorpionen) är den naturliga motpolen till Livets och nöjeslivets Lejon. Den västerländska astrologin sysslar med myter men faktum är att Skorpionen ofta är harig när det kommer till sexualitet och detta röjer dess djupa vetskap om de spelregler som gäller själen, för denna är väsensskild från djurlivet på jorden även om själarna oheligt "förpackas" i djurkroppar varje gång de återföds.

Därför är "god karma" lagrad i det tidlösa, som ett "ingångsvärde" för själens nedstigande i dödens tid och rum (vår värld) - 5e och 6e representerar helt olika våningsplan eller dimensioner i den kompletta verkligheten.

Kommer något kring kriget att landa i dessa sektorer i Hultqvists sinnelag?


Dubbelkartan ser rörig ut men Hultqvists Måne vid klockan 9 anger sinnelaget och Putins tal blir Hultqvists hela omvärlden, den yttre cirkeln. 

Och här smäller det till. Talet sänds för ukrainarna när Skyttens 25e grad stiger över Kiev. Budskapet i öster är tydligt: Mars konjunkt Venus. Krig för att skapa fred. (Mars är starkare placerad i Skytten än Venus och Mars ÄR hemmastad i det östra väderstrecket. Missa inte att Venus stiger i öster innan Solen gör det, detta är den krigiska Venus! Så det kan inte råda någon tvekan om vilket budet i öster är.

Denna nyhet träffar Hultqvists "krig-som-nöje"-position i sinnets femte sektor för behagliga upplevelser, förlustelser och en chans att sporta och tävla! Dataspel är en bra metod att dupera de normalbegåvade och sänka dem till den låga mentalitet krig representerar - och svenskarna är så naiva att de köper kvasipsykologiska tidningstexter som lovprisar dataspelen för att de stärker koordinationen, och andra påstått goda effekter på spelaren. Ja, spelen degraderar människan till en simpel krokodil - hugger som instruerad. Och detta efter allt arbete "evolutionen" lagt ner på att lyfta oss över djurens nivå.

Försvarsministerns Venus är gradexakt vid invasionsförklaringens spjutspets Mars och Venus gillar förstås sin komplementhalva (anti-homosexualitet, så att säga). Ur den svenska försvarsministerns se-och-reagera-typ av känsloliv är intrycket av Putins tal positivt: äntligen lite krig i närmiljön så att han får chansen att göra något vettigt av sitt trista liv! Tyvärr förlorar hans parti valet ett halvår senare och jag tror knappast en s-minister kan fortsätta i en borgerlig regering...

Hultqvist skulle säkert inte skriva under på den här "analysen". För honom aktiverades hans ämbete och all den seriositet som ankommer en försvarsminister. När allt kommer omkring har ju Hultqvist Solen i samma tecken som den seriösa och ansvarstagande Saturnus, precis som Putin (fast i två tecken i rät vinkel - friktionsfyllt! - till varandra - Skytten och Jungfrun kan också läsas som den ofruktbara friktionen mellan ELD och JORD).

Månen/sinnet i Lejonet innebär att just Solen förmörkas av Saturnus och nog är Hultqvist lika butter och humorlös som Putin anses vara, särskilt som svenska medier väljer ut bilder där han ser så hemsk ut som möjligt! Studera honom i en intervjusituation kommer han att avslöja hur mycket kvickare och mer levande hans minspel är. Solen med Saturnus i Jungfrun är, om man måste välja, en bättre kombinationen än svenska finansministerns.

Kände då Hultqvist till att USA på sitt moderna, smygiga vis sökte expandera sitt territorium (NATO) i syfte att en gång för alla utsläcka Ryssland vid den tid då Putins tal sändes?

Ja, det verkar inte bättre. Även detta skulle garanterat Hultqvist förneka. Nyheten att USA redan värvat Sanna Marin/Finland för NATO-anslutning var en nyhet som flyktade förbi i EN SVENSK TIDNING EN ENDA DAG och sedan tycks ha stämplats som "mer info än vad svenskarna behövde veta". (Uppgiften dök upp i Expressen har jag för mig, och hade jag vetat hur känslig info som slank ut, hade jag tagit en skärmdump!)

Hultqvists förvetenskap om både Putins anfall på Ukraina och att NATO-anslutningen nu var förestående syns i Hultqvists 7e allianshus där vid "Putin-ögonblicket" Solen med Jupiter befinner sig. Vilken allierad kan detta vara? Inte är det då Ryssen.

Sverigehoroskopet har lustigt nog samma Sol med Jupiter i Vattenbäraren och står inom nationen för dess yppersta och mest välbärgade Elit. Var denna Elit börjar och var den övergår i amerikanska företagsintressen kan ingen längre tydligt säga. Det pratas mer engelska än svenska när jag överhör folk på söndagspromenader genom huvudstaden!

Förhandsinformation eller förvetenhet har allt i världen att göra med Solen och Jupiter. Solen står för kognition här i det Levande Nuet. Men när Allvetenhetens Jupiter ligger invid, avslöjas att landets ledare (solarna) har en jupiterisk nimbus eller aura runt sina här och nu-punkter. Inom Eliten vet de mer (och kan av den anledningen så lätt styra och hålla "de dumme svenskarna" så lättledda och hanterbara som de nu är). 

Jupiters allvetenhet är egentligen ett gudomligt attribut, men astrologin är symbolisk och associativ. Från Guds totala insikt i sitt universum utsträcks Jupiter till att vara såväl samvetet som ge människan klärvoajanta förmågor (Uppfinnaren Swedenborg till bords "andeskådar" plötsligt att hans hem i Stockholm står i brand. Visionen bekräftas efter två dagar när ett sändebud anländer. Se: Riksarkivet). 

Spionage kanske kan ses som en fuskig simulation av den äkta synskheten, den skulle mycket väl kunna vara en mix av komplementparet Merkurius/Jupiter eller Tvillingarna/Skytten eller 3e/9e husen. "Info/Långväga". Tyvärr har jag bara 11 spionhoroskop sparade och det är för lite för att ens överväga det i och för sig fruktlösa i att underordna en högre vetenskap (astrologin) under mätbarhetens regigmente som bara gäller fysiska ting (JORD). Siffernissarnas värld slutar där och har inget att säga om varken VATTEN, ELD eller LUFT. Merparten av astrologins studieobjekt (Själen) är alltså oåtkomlig för vetenskap som det förfallna västerlandet definierat den.



PS. Den första uppgift om tv-talet jag såg hade enligt något svenskt medium sänts 5.00 ukrainsk tid. Från detta, "mottagarens perspektiv" ställde jag horoskopet för talet (som Putin spelat in dygnet innan).

Döm därför om min förvåning när inte ens olika språkliga utgåvor av Wikipedia håller ihop sin skit! Svenska Wikipedia låter superväl underrättad och vet t.o.m. att utsändningen gick igång "strax före" fyra-slaget Moskvatid (GMT+3) medan den internationella/engelska Wikipedia sätter talets start till 5:30, åter Moskvatid.

Kartan ovan får stå som den är, dess poäng var den perfekta koincidensen mellan Hultqvists horoskop och Mars/Venus-transiten. I händelse av framtida referenser till tv-talet/invasionen kommer den internationella uppgiften 5:30 (Moskvatid) att användas (ascendenten backar till 16e graden Skytten jämfört med kartan ovan). 

Jag ger inte mycket för svenska siffernissar längre efter att ha sett flera kabelkanaler en hel timma fel hela sommaren i samtliga landets tv-tablåer. Jag svor rejält de första gångerna jag knäppte på ett tv-program just som det tog slut, innan jag "felsökt" och insåg hur klantiga vi numera blivit i detta land.


Tydligen har landets makthavare o/e tjänstemän räknat fel på invandring och bostadsbestånd också! En värre bekräftelse på landets falska expansions-Jupiter (vår ödescykel 2020-36) är svår att föreställa sig. "Spruckna välståndsbubblan."

Nu väntar herrelösa hundpack som drar runt på allas gator och torg. Kapitalismen gnuggar händerna över bostadsbristen, höjer värdet på befintligt bestånd och ger inkomster för vaktbolag och många andra industrier. Svenskarna kommer aldrig att fatta hur ondskefullt det amerikanska system är som de numera favoriserar eftersom de blir mer och mer förgiftade för vart år som går. 

Ett är säkert: NATO visar sig helt obehövligt, det är på hemmafronten Sverige behöver en Ny Deal.

 

Inga kommentarer: