Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 oktober 2022

1980-tal: Ronald Reagans gas- och oljesaboterande kommunisthatare

 

Makthavare skakar hand med en wannabe.

Mitt under dånande (och extremt koordinerade) Putin-drev har den näringslivsstödda kanalen AxessTV den usla fingertoppskänslan att sända en BBC-dokumentär om nyliberalismens radarpar Margaret Thatcher och Ronald Reagan. 

Del 1 var visserligen mycket intressant, Hollywoodskådisen som blev president visade sig vara konfliktskygg och extremt präglad av en dominant modersfigur, vilket förklarar hans osunda lyhördhet inför "Järnladyn".

Men... gamla filmklipp visar pinsamt nog en av Reagans närmaste män i början av 1980-talet tala fritt framför kameran om att krossa Sovjetunionen en gång för alla (klassisk amerikansk skräck för socialism) genom att GE SIG PÅ DERAS GAS- OCH OLJERESURSER! Förmodligen var inte det här avsett att sändas, det var en film tagen på ett internt möte mellan några obehagliga maktmänniskor.

Den som så oförställt talar om att ta kål på kommunismen genom ekonomiskt krig (sabotage mot Ryssens energitillgångar) hette William Flynn Martin och naturligtvis har Wikipedia en mycket mer utslätad version än det han själv säger i det gamla filmklippet. Enligt Wikipedia "manade" han bara Europa att minska sitt "oljeberoende" från Sovjet. 

Det är möjligt att planen på ekonomiskt krig till ryssen visade vara fanatiska män som försökte imponera på den seniore Reagan och att en "maning" till NATO-medlemmarna i Europa att byta gasleverantör var allt som resulterade.


Denna socialisthatande amerikan, räknenissen (ekonom) William Flynn Martin såg, ursäkta ytligheten, så vanvettigt elak och självgod ut i blicken i yngre år att man nästan tyckte sig sen en ond inre demon styra skutan. Bedräglig ondska plirade fram ur kalla och kalkylerande ögon och även på äldre dar har skärpan i blicken kvar, en kriminell typ av intelligens. Med tilltagande gubbighet märks ondskan i blicken mindre än i filmklippet, och jag kommer att tänka på att hataren och krigaren Mars har sin peak vid 28 enligt hinduisk tradition. Sedan mojnar krigaren inom människan, utom hos de verkligt patologiska människor som hamnat helt i Ares våld.

Horoskopet är åter fattigmansversionen som stannar vid dygnet som sådant. Men intressant nog återkommer Mars position i horoskopet för Expressens mesta hök, Anna Dahlberg som figurerade i just föregående! inlägg. Jag börjar nu allvarligt tro att Mars i härskarläge i Skorpionen är just så hatisk och ond i sinnet som den astrologiska traditionen alltid haft det, för i Flynn Boyles fall stämmer sinnelagshoroskopet perfekt med en extra ond Mars i sektorn för krig och fiender.


Sinnelagsascendenten/Månen i Tvillingarna lyfter fram räknenissen och kommunikatören Merkurius, här i exakt konjunktion med den mer långsiktiga planeraren Saturnus. Detta är en ränksmidare av rang, speciellt när man ser hur Mars kastar sin låga demoraliserade 210-gradersaspekt mot sinnelaget. Och vad om Saturnus långa 270-gradersvinkel, också mot Månen? Mannens psyke är helt belägrat av astrologins två "naturliga" illgörare. Detta är en perfekt bekräftelse på det bloggaren uppsnappade i dokumentären. 

Huruvida en eller båda av de naturligt onda råkar vara "verksamma välgörare" kan bara avgöras med känd födelsetid, men det är så mycket övertryck på "listig fan" i kartan att det uppenbarligen handlar om USA:s variant av en "Brunkol" Damberg. Se bara mängden Jord och Luft (rationalitet) och så en dos skorpionisk svekfullhet. Sveket ligger hos ekonomen men han använder det som vapen mot fienden. djupast sett är förstås även 6e fiendehuset en aspekt av den egna naturen men en man inte vill kännas vid och istället projicerar på någon/något annat.

(Hittar nästan samtidigt två figurer med Mars-Skorpionen - se nyliga inlägget "Vår man i Odessa", delen om den ukrainska ultranationalisten - riktigt så långt gick in Reagans man, men tendensen att vilja förinta någon eller något fanns där!)

Och missa inte att här också bor en liten Putin, Solen och Saturnus i samma tecken, den hyperkalkylerande Jungfrun. Merkurius härskar här och som Jord-tecken uppstår en större fixering vid precision intill sjätte decimalen; Merkurius i härskarläge i Tvillingarna är skarp men offrar precision för friheten i Luft att överblicka större sammanhang än den pragmatiska och sakorienterade Jungfrun. (I ett extremfall märks detta på Tvillingar som bara pladdrar men där sanningshalten vid kontroll visar sig si och så...)

Det är en extrem födelse eftersom halshuggna demonen (Draksvansen/Ketu) är involverad. Ketu tecknar en undertryckare, här kanske något i stil med en dold ränksmidare. Jag lämnar den därhän. Vad som är helt klart är att Mars attack mot det ideologiska Vattenbäraren (som rymmer storfinansens och blomstringens Jupiter) EXAKT motsvarar Flynn Boyles kommunisthat: hans fiende och vilken han vill gas- eller giftmörda är Mars-Skorpionen och detta för att HANS VRÅNGFÖRESTÄLLNING ser denna Mars som en som söker skada Kapitalismen som ideologi (Rikedomen/Jupiter i det konceptuella Luft-tecknet). 

Som vanligt spelar planeterna mer än en roll, beroende på perspektivet. Här är Mars såväl ekonomens egen psykiska förgiftning som (vrång-) bilden av att kommunismen hatar rikedomens Jupiter. Det gör den inte, det är bara synen på fördelningen av rikedomarna som skiljer den giriga egoisten från den socialt medvetna människan.

(Intressant härvidlag är zodiakens opposition mellan Lejonet och Vattenbäraren, konungen och folket! Här har solens primära tecken ett ansvar inför folket/Vattenbäraren, vilket inte den perversa Storföretagaren - Sol/Jupiter - som tagit över Konungens roll i Sverigehoroskopet, Sverige från 1974 och framåt har blivit en allt mer extremistisk vulgärbild av kapitalismens USA. Bara att Sverige framstår som en klant - dess ringa folkmängd ger inte tillräckligt många genier eller högintelligenta för att styra hela apparaten, staten och kapitalet i samma båt. Därav det ständiga inflödet av anglosaxiskt IQ till landets mer krävande befattningar. Svenskarna får leka demokrati bäst de vill i regering och riksdag - det verkliga Sverige pågår någon annanstans.)

Reagans räknenisse i det amerikanska säkerhetsrådet var således själv förgiftad av sin egen svartsyn gentemot en socialism som en gång fanns i USA men som dödades senast runt 1900 när president McKinley beslöt att USA skulle bli som de imperialistiska länderna i Europa, som lagt mycket mer av världen under sig än USA vid den tiden. ("Kolonialvaror" - kaffebönor skördade av billiga negerslavar i något exotiskt land och sålda i den svenska speceributiken.)  

USA:s korrekt skrivna historia  är så skamlig att man undrar hur medierna kan ha mage att fulvinkla Rysslands pågående krig som de gör. Alla borde se att detta har varit USA:s lågintensiva krig mot Ryssland/Sovjet sedan hundra år! När BBC- dokumentären om Thatcher & Reagan nämner Sovjets kärnvapenuppbyggnad, "glömmer" de behändigt att det var USA som började genom att skapa NATO i samma patologiska misstro som syns i Flynn Martins karta. (F.n. fem inlägg taggade NATO:s horribla födelsehoroskop - kartkommentaren det första/sista.)

 

Tillägg

Ytterligare några skärmdumpar från Oliver Stones avslöjande historieserie "Untold History of the United States" (2012), om den amerikanska, paranoida mentaliteten då och nu. Gammal propagandafilm som förekom nazismens liknande karikatyrer av judar:


USA deporterade ryssar när kommunistskräcken satte in för första gången på 1920-talet. Tankarna går här till Sverige som vikt ned sig för USA och börjar bete sig som samma mobbare och förnekare av Människans värdighet. 

(Människan är inte det de biologiskt hjärntvättade svenskarna tror det är; i bakgrunden döljer sig insikten om individernas essens eller gemensamma grund i den Kosmiska Människan. Äldre tider och tänkare tog som en självklar komponent i verkligheten - ett väsen av helt annan art än Jordens myllrande djurliv. Tänk en levande varelse medveten i otaliga dimensioner och det utan att "bli schizofren". Knappast vad vår egokultur hyllar som ideal och förklaringen till att den här civilisationen dör: den går stick i stäv med tillvarons själva natur.)

Långt innan 1950-talets McCarthy-förhör av misstänkt vänsterfolk i Hollywood, hade USA snokat och uppfört svarta listor för "skadliga" radiostationer:

Naturligtvis tillverkades anti-kommunistisk långfilm på löpande band - det är sådana här minnesglimtar som visar hur löjeväckande tendentiös svensk mediebevakning av "Putins krig" ter sig. Så här dum är dessvärre per definition en befolkning, den låter sig påverkas av t.o.m. genomskinlig propaganda.

På tal om Sveriges inhemska propaganda, ofta illa genomförd: på DN:s förstasida häromdagen 4 blänkare om Ukraina på rad. 

Men rubrikerna motsäger varandra så att propagandaeffekten uteblir. Om Winiarskis bedömning stämmer, varför ber då Ukrainas clown-president (i Reagans anda) om mer vapen? Klassiskt exempel på dålig koordinering av budskapen i den svenska åsiktskorridoren.


Med detta inlägg har Oliver Stones dokumentärer om vad som egentligen händer i USA (särskilt deras utrikespolitiska beteende) mjölkats tillräckligt! 

Ska bara tillägga att han som enda västerländska journalist/filmmakare fått "djupintervjua" Putin. Upptäckte den (i 4 delar) häromdagen på amerikanska Amazon.

https://www.amazon.com/The-Putin-Interviews-Part-1/dp/B072177B2P/ref=sr_1_1

Amerikanska köpare häpnar genomgående över hur mycket mer mänsklig Putin var än hur amerikansk media presenterat honom. Där som här, således. Intervjuerna gjordes förstås före invasionen av Ukraina.


Inga kommentarer: