Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 oktober 2022

Paranoia och Platon

 

"De övre vattnen" - en antik tanke som uttryckte
gränsen mellan den supra- och sub-lunära sfären,
hemorter för, respektive, långlivade gudar
och naturens fallna kreatur

 

En fristående fortsättning på föregående inlägg som uppehöll sig vid Platons delning av själen i två nivåer.

Sex månader efter att Linda Jernecks horoskop förklarades bära en riskabel klyvnad mellan detaljstirrande och helhetsblick bekymrar sig Expressen-skribenten alltjämt om frågan vilka uppgifter man kan lita på utan att trilla dit på en helhet som går ut på att "desinformera". Hennes nya text är riktigt bra och ska man gå till horoskopet är det nu Merkurius/intellekt med Venus/balans i avvägandets Våg som talar! 

Naturligtvis är det underliggande västperspektivet ogrumlat, det är närmast övernaturligt att lyckas höja sig över sin egen samtid och kultur (och lyckas behålla jobbet på en hårdvinklande tidning). Av en medborgare förväntas bara att hon inte slår sig i hop med patrasket på samhällsbotten, vilket tyvärr en majoritet av svenskarna gjort, att döma av valresultatet.

Utifrån föregående inlägg, som började med "två ranka skepp" men sedan övergick till den antika och (enligt vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith) korrekta världsbild som Platon uppsnappat från Österlandet, kan Sverigehoroskopets båda "platoniska" själsnivåer beskrivas som på bilden överst.

Berättelsen är anskrämlig och tål att upprepas hur många gånger som helst. Kanske finns det någon som halkat under sin värdighet som tangerar bottenläget som ser texten och tar sig själv i kragen. Jag ser i samma Expressen att Bianca, 27, just lärt sig skilja mellan hjärta och hjärna. Det finns hopp för alla!

Den rationella själen tillhör dessvärre den övre svenska medelklassen och uppåt, till den handfull svenskar som fötts till pengar och kan lägga all tid på klassiska studier vilka ytterligare säkrar deras plats i toppen. Sveriges folkligare själ (gränsen är diffus) är dessvärre i fruktansvärt utsatt läge eftersom den dagligen matas med propaganda och produktreklam och sjunker allt djupare ner i självfixerad egoism (vilket tjänar andra intressen utmärkt). 

När den här bloggen startade frossade massorna GB-glass med propagandaargumentet "för det är jag värd", och folket har om något rasat ännu mer i fattningsförmåga på 14 år. Det är dessa allt dummare människor som inbillar sig själva att deras IQ har stigit genom åren bara för att allt fler lärt sig MEMORERA sådant material som används i IQ-tester. Men att lära sig saker utantill tyder tvärtom på bristande intelligens. I den antika platoniska världsbilden är tecknet på intelligens att individen utan utantillinlärning löser uppgifter - med hjälp av en fakultet ovanför intelligensen som det materialistiska Väst inte ens erkänner längre! Denna högre fakultet är bara individens till låns, det är Helheten själv som kan lösa uppgiften åt en! 

I USA hänvisas numera inte till Gud i mer bildade eller kanske bara hippare kretsar, istället anförs det hinduiska karma-begreppet eller "universum" självt - "lyssna till universum och du går aldrig fel". Detta motsvarar lustigt nog "universums väg" som anges genom horoskopets 9e "dharmiska" hus - ett hus som är högaktivt i USA-horoskopet men förvirrat (och inte så lite angripet av paranoia - eller också är det USA:s militärindustri och politiska hökar i samarbete som lurar på amerikanska folket att hela världen hatar dem...). 

En av dem som jag oftast sett spela sig själv på film och många roller hänvisat till "universums vilja" är Owen Wilson, som typiskt nog sökte begå självmord några år in i sin storhetsperiod. En perfekt representant för ett USA som delvis fått nys om djupa och sanna ting, men samtidigt dras med ofattbar ond karma så ond att ingen borde ha landet som allierad. Det borde stängas ute tills det sonat sina synder. Ibland får en tid av isolation en rövare att nyktra till och återfå förståndet. (Handelsembargo mot USA, svenska politiker!)

I Sverige larmas det senast om att det knappt öppnas en lärobok en gång om dagen längre, i vår profit-inflammamerade skola. Och alla vet hur sjukt och ytligt förhållandet till kunskaper blir när en SmartPhone får diktera människans dagliga väg - mest som förströelse googlar man upp fakta för stunden, tror sig ha lärt sig något men faller allt djupare ner i ett osammanhängande töcken av informationsfragment. Läget är, som Linda Jerneck besinnat, att man lätt kan bli hur blåst som helst!

I den verkliga verklighet människans högsta själ existerar finns inte tid och rum, långt ner mot helvetet tar dock kroppslighet vid och här märks tidens verkningar hårt: folk måste äta nonstop, den låga vegetativa själ de delar med växter och djur kräver sin uppmärksamhet.

Människan föds med dispositioner som ibland de fyra elementen tydligt målar upp - Ebba Busch, näringsminister, är just inget annat än ett knippe instinkter som söker tillgodose sina behov eller "passioner". Underhållande och säkert trevlig i kamratgänget, men hur intressant är det gänget till att börja med. 

Omedvetna människor söker sina likar och nationalhoroskopet visar exakt på vilka grunder SVENSKARNA relaterar till varandra. Och häri ligger tragiken: medan landets rikare medborgare distinkt relaterar till sin högre intellektuella själ (må vara med en illa tilltygad "essens"), tillåts den breda massan vada runt i sin förbannade omognad (även här till följd av en skadad "essens").

Högerpolitiker t.o.m. söker forma medborgarnas utbildning till återvändsgränder som stänger folket inne som djur i fållor ("skomakare, förbliv vid din läst!"). 

Allt för att sköta landet så rationellt och enkelt som helst i syfte att kapa kostnader och låta de övre klasserna berika sig på den enkla människans fångenskap. Det är nationalekonomiskt rätt tänkt men vet då ingen längre att nationalekonomin själv är en produkt av Djävulen av en mycket låg intelligens i vår gåtfullt skiktade verklighet?

Sverigedemokraterna använde ordet "essens" i något partiprogram. Det vållade ett sådant ramaskri att ordet ströks. Sanningen är att programförfattaren tycks ha varit avsevärt högre bildad än den journalistkår och övriga som så högljutt värjde sig. Ordet härrör inte - om någon trodde det - från ytlig rasism som gör åtskillnad på ljus och mörk hy. Ordet har heller ingen relation till den moderna föreställningen om "mänskliga rättigheter" utan går tillbaka till den gamla grekiska filosofin som i sin tur var påfallande påverkad av Österlandets tankar.

Till skillnad från och i likhet med Förenta Nationernas uppdiktade "mänskliga rättigheter" - som bara var ett mänskligt klubbande av en "konvention" - menar även den eviga visheten (sophia perennis) att mänskligheten har en okränkbar väsenskärna, en "essens" som inte kan jiddras med. Denna kärna är det okränkbara faktum att den yttre kroppsliga människan är en avbild av en evig och gudomlig förebild, en arketypisk eller himmelsk varelse.

När människor i väst i dag ser UFO:s med förmåga att smälta samman till ett "rymdskepp" (eller "ljusblobb") och åter dela upp sig i flera flygande objekt, är detta inget annat än KOSMISKA REBUSAR från okänd intelligens. Koreografin på natthimlen påminner människan att vi alla har samma "essens" alla kommer från samma eviga varelse, samma "moderskepp". Men sedan, i tid och rum, smulas detta väsen sönder och manifesteras i världen som tallösa livsformer.

Visst är SD smutsiga som synden själv och missbrukar det gamla ordet "essens", men i sin rasistiska och jordbundna perversion hade de faktiskt rätt: det finns inget sådant som FN:s "mänskliga rättigheter" för det som är likvärdigt i arketypvärlden måste på vägen till förkroppsligande passerade just astrologins intresseområde: mellanzonen där enbart TID och FÖRÄNDRING driver på och som studeras via de omen som utgör stjärnhimlen. Här förändras de förutsättningar jordmänniskan kommer att ha och i senantiken fann man rasmässiga skillnader och etiketterade dem med hjälp av astrologin.

Det fanns t.o.m. skolor runt Medelhavet som betraktade planeternas inverkan som rena demonangrepp på den själ som föreställdes sjunka nedåt i allt tätare och mer ignoranta subtil-materiella höljen för att till sista landa i helvetet - planeten Jorden! (Dödsriket nu en metafor för denna värld att rumsligt begränsade kroppar med patetiskt kort livslängd.) 

Detta var då en dramatisering av den insikt Platon förmedlat till Väst, att det faktiskt existerar ett högre och ett lägre och en gradient däremellan. Jämför det med dagens okunniga människobarn som svamlar om att "allt är relativt" och får statens stöd i odlandet av könsförvirring och alla de andra olägenheter en västvärld helt utan koppling till Verkligheten resulterat i. 

Väst drivs idag av marknadskrafter som dessa betecknas astrologiskt av Vatten, förutsättningen för biologiskt liv, men djupt missbrukat i händerna på dem som ser vinster i att skapa beroendeförhållanden, analoga till kroppens behov av återfuktning. Därför är det som att sätta Djävulen själv till näringsministerposten att som regeringen Kristersson ha givit den positionen till Ebba Busch. 

Jämför med hur mycket bättre en figur som ekonomireportern Cervenka varit i den positionen, en hel del Vatten för den instinktiva dragningen till ekonomiska spörsmål men också - och utan störande hopblandning - en överbyggnad av glasklar intellektualitet. Jag tror fortfarande inte han är en socialist, men han tjänar gott på att beskriva orättfärdigheten i Sverige. 

Han är således några steg upp på himlatrappan jämfört med majoriteten av svenska folket och därför perfekt regeringsrepresentant för folket när det är som bäst. Han är som en konservativ som känner ansvar för undersåtarna och ser att Sveriges Överhet gått käpprätt fel i sin extremism - så tydligt i nationalhoroskopet genom att den "svenska rationalismen" är svårt korrumperad av en Vattendemon - den Saturnus med Ketu som så ofta diskuterats. Bilden ovan visar samma historia men ritad på ett nytt sätt.

Idag återstår en del av en äldre tids klarsyn (som alls inte måste innebära diskriminerande attityder) och talet om en "folksjäl" är en av dessa kulturspillror. Men i astrologin, rätt förstådd genom Platons och Indiens filosofi får man en bättre förståelse för vad en människa är  - en själ med en evig essens! - och hur den universella ordningen (Dharma) rangordnar de olika slag av värderingar som också är ontologiska (existens-)ordningar. Vattendjuret lever inte i samma värld som det rena intellektets filosofi eller en den intressanta hybriden Xi Jinping som både äger det rena intellektet men också realismen (Jordelementet) för hur en stor värld skulle kunna ordnas till det bästa. 

*****

Det här inlägget motsvarar Dold Daimon del 2, skrivet i januari i år. Där användes Sverigehoroskopet i jakten på den "personliga daimonen" och det visade sig förfärande nog att Sverige saknade "skyddsängel"! Södra månnoden fick sista ordet och drar ner nationen till den sublunära nivån. Det förklarar stämningen av inbillningssjuka och idel röveri i detta land - och inte minst hur svenskar bara tror sig agera rationellt - den rationella daimonen är en lögn skapad av en låg demon. 


Bonusspaning: FN:s "mänskliga rättigheter"

De mänskliga rättigheterna svängs det friskt med i obildad folkmun. Det är som sagt bara en klubbad konvention och det innebär bara att FN 1948 och efter ett förfärande Andra världskrig försökte STIPULERA en ny sedvänja som lätt kan ersättas av en annan mänsklig "konvention" om tiderna skulle bli verkligt mörka. USA självt, har backat ur detta avtal eftersom de VILL kriga och mörda och tjäna pengar. Andra kända länder har aldrig skrivit under på det här behjärtansvärda men ytterst godtyckliga rättesnöret. 

Eftersom det är lögn att hitta klockslaget för klubbslaget och då sådana här beslut ändå som bäst kopplas till dygnet, väljer jag här att använda midnatt för att få en ascendent på konventionen och därigenom kunna studera 9e huset "för mänsklighetens högsta goda" Dharma kan stå för den universella "morallagen", fast egentligen tecknar "hur allting är", hur helheten förhåller sig, inbördes. 

Den naturliga zodiaken placerar överguden Zeus eller Jupiter (Guru i Indien) som sektorns naturliga och primära ägare. (Rollen övertas oftast av andra planeter, vilken beror på personhoroskopets stigande tecken.) 

Jupiter är den enda planeten som sägs ha Eter som sin essens, det element som genomsyrar hela universum och inom vilket de fyra elementen "lever och har sitt vara/sin existens" - och naturligtvis också det kroppsligt synliga universum de flesta idag tänker sig som den enda verkligheten, men som bara är en sista av en oändlig (?) mängd världar / dimensioner bortom den verklighet våra fem sinnen är byggda för att interagera med. (Månen symboliserar det sjätte sinnet och ett intressant undantag från regeln!) 



Inte samtliga aktiverade tecken målades med extra färg, men frågan är om det förenklade värst mycket...

Ett är klart: Förenta Nationerna agerar i harmoni med Universums Lag här! Den normalt demoniska äregirighetens norra månnod Rahu gör t.o.m. ett gott jobb här eftersom den förstärker sin disponent, Mars, som här är en av horoskopets verksamma välgörare och dessutom står med planetära vännen Jupiter (den essentiella Dharma-planeten!) och dessutom i ledarskapets och den goda karmans 5e hus. Det går inte att snacka bort att Universum sanktionerar detta klubbslag i FN och att USA som lämnat överenskommelsen förbryter sig mot det Universum tänkt för mänskligheten.

Samtidigt är horoskopet med dominant ELD och VATTEN lika skrikigt och gapigt som Annie Lööf som härjade i riksdagsdebatt om mänskliga rättigheter just som jag började skriva detta tillägg! (Synkronicitet!) När sedan Ebba Busch dök upp i talarstolen knäppte jag av radion!

Skrikigheten och det oansvariga slängandet med "mänskliga rättigheter" som människor som inte ens vet vad den korrekta definitionen av "människa" är, finns förutspådd i detta horoskop. Se mästrande Lejonet i 1a huset med dess outhärdligt jobbigt kategoriska attityd som skapas av dels uppfordrande Saturnus i sin minst respektingivande position i "simpla" egohuset (nr 1) och dels av Lejonascendentens förbittrade position för ascendenthärskaren: Lejonet och Solen står för LIV (som pågår bortom vår skuggvärld) men Solen står i Skorpionen, lilla döden (alltså den död man dör i denna värld, i det kroppsliga). 

Det är Andra världskrigets människoslakt (för andra gången på bara några årtionden) och utrotningen av vissa folktyper bara för deras tillhörighet till den underordnade VATTEN-verklighet som Skorpionen är en del av som ligger till grund för idén om "oförytterliga mänskliga rättigheter". Helt klart talar FN om människan som den kroppsbundna jordmänniskan snarare än grundar sig på hennes himmelska förlaga. 

Se bara empatins Måne i fysiska Vatten i dödens 8e hus som ännu en överemotionell (och begripligt så) placering men som fixerar sig vid det i vilket fall som helst obeständiga "köttet". Men i detta fall ner i det fysiska perspektivet förlåter Universum skaparna av denna resolution! Möjligen antyder demonen Rahu i 9e att FN skjuter över målet och Saturnus i 1a huset antyder också att det här knappast blir den succé man hoppades på. Saturnus är formalisering och att i öster här stiger en "formulering" gör inte Saturnus verkliga kraft rättvisa.

Ytterst tillhör Saturnus (Tidens herre!) inte denna värld men nästbäst är dess placering exakt i väster ("Åldermannen"). Individen är nu lastgammal och ser äntligen klart på det rus och den tillfälliga kicks om jordelivet var. Här vaknar (som bäst) själens inneboende kunskap om den verkliga verkligheten till liv. Hos många blir det bara ångest och tandagnisslan. Det är utifrån de materialistiska dårarnas perspektiv astrologin kallar Saturnus "den stora illgöraren", med hoppet att några astrologistudenter tar sig förbi den yttre och "desinformativa" astrologin och upptäcker vad systemet egentligen söker lära människorna.

Slutsats: ibland går t.o.m. materialister Universums ärenden och deklarationen om mänskliga rättigheter var ett sådant tillfälle. Universum tar varje tillfälle att kontakta de fallna själarna på Jorden och be dem vakna upp från de dåraktiga samhällen de bygger sig!

Tyvärr indikerar Sverigehoroskopet ett ovanligt trögt extremfall och man får fortsätta räkna med svenska politiker som rundar de mänskliga rättigheterna alternativt fäktar för dem på sekulär basis och utifrån en falsk världsbild ovanligt mycket i förbrytelse med den universella ordningen. 

Se många äldre inlägg om hur Sol/Jupiter, Sveriges ledare och storfinans, av okänd anledning aktivt korrumperar detta folk. Kanske tar Sverige emot ett stort antal migranter från Helvetets djupaste regioner, själar som inte skulle ha någon chans att fylla sitt mått av ondska någon annanstans än i det fördummade Sverige. Här gapar lagen av så många hål att det är en klippares paradis och här kan de fylla måttet av ond karma så att den reglerande lagen efter "den svenska upplevelsen" slår till med ett verkligt skitliv på Jorden.

Skriv upp att det kommer att finnas gott om helt förödda trakter på denna planet om 75 år när Klimat-Harmageddons härjningar är som värst. Dit skickas de som idag använder Sverigedemokraterna för att förvrida huvudena på den arma arbetare som - som grupp - innefattas av den irrationella själens taggiga och kantiga Eld/Jord-krig i bilden överst.


Inga kommentarer: