Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 oktober 2022

Sammanfaller Sveriges och Socialdemokratins sammanbrott?

 

En hypotes. 

Om nu mänskligheten får händerna fulla när Klimatets hämnd på mänskligheten och deras rovkapitalism, tillväxtfilosofi och alla andra tecken på vettlöshet, då bör inte den äldre tidens konservatism lastas lika hårt som den svenska socialdemokratin. 

Efter att ha bugat städat för landets gamla landägare och industrialister och lovat att låta dem förbli de faktiska makthavarna, fick de tidiga sossarna lov att lyfta folkets levnadsstandard. Efter det gick allt åt helvete från och med den exceptionella högersossen Göran Persson som hellre ville bygga sig ett herresäte likt det han avundsjukt sett i bland rika landägare i sitt barndoms Sörmland. Han släppte in nyliberalismen i Sverige.

Faktum är att Perssons år vid makten klickar perfekt med den värsta perioden i Socialdemokratiska Arbetarparitets makt (och här önskar bloggaren att han varit pålästa i det partiets formsvackor) Men för att jämföra med de hinduiska dasha-cyklerna (nationalhoroskopets ödescykler) räcker det rätt väl med att konsultera svenska Wikipedia

Göran Persson tillträdde 1996 och det råkar sammanfalla med SAP-horoskopets svagaste punkt och ödescykel (mer om det senare). Partiet föddes i Krabban som dess signum (tecknet i öster), Krabban under sitt skyddade skal tar om sina egna, är symbol för modersinstinkten men saknar normalt internationella ambitioner. Kanske därför den svenska socialdemokratin tackade nej till socialismens revolutionära och internationalistiska sida och stannade inom hemlandet, som halvsvikare för Saken. 

 


Det lyser rena Adolf Hitlers barnsliga despotism från SAP:s 10e makthus (Mars+Venus i Väduren) men partiets inre maktstrider hämmas av den försiktiga och rätt fega Saturnus-i-Krabban vid 1a huset (uppvisad personlighet). Men makt ville partiet ändå ha - se hur Saturnus grabbar efter 10e huset med sin långa hinduiska 270-gradersvinkel (aspekterna alltid riktade framåt i zodiaken hos hinduerna). Maktinnehav stillade otryggheten i detta parti..

Saturnus, maktplaneten, stiger i öster och skapar en olustig typ av diktator. En slags självsvåldig Moder Svea och Staten i ett. Saturnus som organisatören blir på sikt också Sveriges "ingenjörskonst" på samhällsplanet, effektivt och med åren en alltmer styvmoderlig stad med åsikter om vad svenska ska äta och för att leva sunt - detta även efter att missen med rasbiologin ansågs tillhöra det förflutna. 

Järnarbetaren Mars i 10e makthuset säger allt om den svenska betongsossen, en tölp lik försvarsminister Hultqvist (Mars=vad gör man med järn som svensk om inte tillverkar vapen). Denna Mars hugger oavbrutet (?) via sin skarpa vinkel mot Saturnus, auktoriteten i dess svagaste läge i öster (Saturnus är mycket starkare i väster). 

Horoskopet är förbryllande eftersom redan de första sossarna verkar ha Överhetens later och arrogans inbäddad i sitt eget parti-ego! Som om arbetarna stirrat för länge på den tidens höjdare och blivit besatta av makt och hur man spelar maktspel utan att själva ha det naturliga anlaget (Saturnus i 1a kan indikerar en som bara klär sig i kläderna men föga mer). Mars i 10e ligger oupphörligt på, hugger från maktposition nedåt och påminner parti-egot att de hör hemma i maktens 10e husboningar och bör bete sig pampaktigt.

Detta astrologiska särdrag skulle bli allt tydligare under partiets långa liv. Det har överlevt den hinduiska Dasha-cykelns första varv (120 år) och upprepar varvet på nytt, även om historien har ändrats och varje repetition kräver nya reaktioner på nya utmaningar (kvar står principen: Mars/turbulens i makthuset).

Stämmer min hypotes var 2022 och sosse-regeringens utförsäljning av landet till NATO-USA spiken i kistan. Partiet är nu så högervridet och kapitalism-orienterat att det helt spelat ut sin roll. Nu är frågan hur länge det döda skalet kan stå på sina ben.

Hypotesen är att forna SAP (ett namn partiet inte längre förtjänar) kommer att krympa och dö med mindre någon mirakulös förändring i nationalsjälen (bland folk) inträffar så att dessa fega politiker åter börjar tala sanning om vad som behöver göras, nu i hopp om att folket svarar bättre än under den tilltagande dekadens 1974-horoskopet tecknar (de Rikas marknadsföring duperar folket totalt) och där spiken i kistan var Göran Perssons år över millennieskiftet.

Persson var den första partiledare som verkligen betedde sig som en pamp, ett oskick annars fackledare och liknande gjort sig känd för. Det är inte lätt att få pengar och makt i en handvändning. Själen har inte hunnit växa ifatt och individerna blir ofta löjeväckande och usla ledare. Astrologins 10e makthus och den goda karmans 5e hus måste studeras - där kan finnas fingervisningar om vilka de tillträdande makthavarna i djupet av sina väsen är! 

Detta försvåras i Sverige av att landet saknar nämnvärd inverkan från högkulturerna, även utdöda och nu bara tillgängliga genom historieböcker och arkeologiska fynd. Jag tror högst ett halvdussin politiker med känd födelsetid hittats på svenska internet till skillnad från både Frankrike och Storbritannien där astrologin inte stannat på veckotidningsnivå som här. Sverige valde så tidigt materialismen att ämnet astrologi per definition i detta land utan böcker är något man fnyser åt om man tror sig tillhöra de bildade.

*****

Bloggaren kan berätta om sin fars knepiga bakgrund och miljöpåverkan. Bloggarens morfars far var faktisk en av de där landägande kapitalisterna i Sörmland som Göran Perssons avundades. "Gammalmorfar" ägde trakten första T-Ford och körde improduktivt runt i den som en sprätt för enkelt folk på åkerfälten att beundra eller fnysa åt.

Verkligt spännande blir det psykologiska dramat när en landägaren gifte bort sin oattraktiva dotter med en av statarna - trälarna! - min farfar! Bloggarens far blev begripligt ett problembarn: beundrade landägaren och skämdes över sin fattiga far. Psykodramat förklarar att han struntade i allt vad utbildning hette och bestämde sig för att göra pengar - som så vanligt i detta land och så löjligt lätt på 1960-talet eftersom hela landet bestod av obildade bonnläppar. Det var bara att visa lite tåga så kom man någonstans. 

(Farsgubben berättade sin hemlighet från någon av alla vd-positioner: han satt och halvsov sig genom alla möten och spelade redan auktoritet med sträv röst: "Nå mina herrar, vad har vi kommit fram till?" och fick den vägen kortversionen! Sverige kan vara världens enda land där fuskare och tomma aktörer når långt genom att bara fejka chefsmanér. 

Det skulle förklara varför så mycket dåliga beslut tas i landet. Hela Sverige är gigantiskt bluffmakare, inför sig själv och omvärlden. Bildning är dyrt och ger inget genomslag i privatekonomin (det har bloggaren och fattigpensionären tydligt upptäckt). Därför väljer svenskarna att spela falska skådespel, senast "influencers" som lär en ny generation kvinnor att en tom insida väger lätt mot värdet av en välklädd utsida. Det förvånar att varken Expressen eller Aftonsluddret börjat med artiklar hur man bäst skaffar sig en sugardaddy.)

Med denna bakgrund var bloggaren var den första i släkten som läste på universitet (som sossen Morgan Johansson inte utan stolthet brukade beskriva sig). Men därtill alltid såg med tvivlande blick redan vid 15 eller 16 på svensk vapenexport och den fattiga världens plågor. Inte för ett enda ord politik någonsin dryftades i hans borgerliga barndomshem (det är ett handikapp för varje barn att föddas till föräldrar som saknar verklighetsförankring), men tack vare skolbiblioteket fanns förfärande sanningar om omvärldens tillstånd att läsa inte minst hur I-världen sög ut 3e världen.

*****

SAP:s ödescykler (Vimshottari-metoden)

Första varvet:

 Maha Dasas:

 Mer:  1878-07-10  -  1895-07-11
 Ket:  1895-07-11  -  1902-07-11
 Ven:  1902-07-11  -  1922-07-11
 Sun:  1922-07-11  -  1928-07-11
 Moo:  1928-07-11  -  1938-07-12
 Mar:  1938-07-12  -  1945-07-11
 Rah:  1945-07-11  -  1963-07-12
 Jup:  1963-07-12  -  1979-07-12
 Sat:  1979-07-12  -  1998-07-12


Andra varvet:

 Maha Dasas:

 Mer:  1998-07-12  -  2015-07-12
 Ket:  2015-07-12  -  2022-07-12
 Ven:  2022-07-12  -  2042-07-12
 Sun:  2042-07-12  -  2048-07-12
 Moo:  2048-07-12  -  2058-07-12
 Mar:  2058-07-12  -  2065-07-12
 Rah:  2065-07-12  -  2083-07-13
 Jup:  2083-07-13  -  2099-07-13
 Sat:  2099-07-13  -  2118-07-14


I ett gammalt inlägg noterades hur Partiet gick in neoliberalismen samtidigt med Margaret Thatcher och England (som spred giftet skådisen Ronald Reagan i USA, inte för att inte USA redan visste allt om giriga storföretag...) Ny insikt är att Göran Persson med perfekt tajming tar över partiledarrollen vid samma tid, 1979.

Det är närmast uteslutet att partiet överlever till nästa saturniska storcykel (2099-2118), så frågan blir i vilken av dess sub-cykler, dolda i storcyklerna, väljarna överger partiet.

Här kanske Sverigehoroskopets nuvarande välfärdskris och dess saturniska perioder kan tjäna som vägledning. Några Saturnus-år döpta till "Lilla döden" ankommer redan i november i år men sedan väntar förstås "Stora döden" (2036 och åtskilliga år framåt). 

Man kan räkna med att nationella kristider skadar små partier utan uppdaterad världsbild och ingenting kvar av solidariteten med vanligt folk, ett parti som länge gått den kapitalistiska tillväxtekonomins ärenden (kapa kostnader, inte minst de för samhällets välfärd, trycka ner människor i armod, passivt döda dem genom att flytta ut vård många inte har råd med på "marknaden" - tillväxtekonomin skapar snart en mördarstat likt USA är på hemmaplan).

Socialdemokraterna kommer troligen att implodera under en av Saturnus sub-cykler, för natalt placerad i öster har Saturnus mycket troligen direkt en funktion som Liemannen. Ascendenten rör här visserligen en "partikropp", en virtuell kropp, men om väljaren lämnar sjunker även denna virtuella kropp ihop till ingenting och dör på detta sätt under Liemannens cykel.

Merkurius storcykel från 1998 innehöll Saturnus korta cykel hösten 2012 till sommaren 2015 och partiet finns uppenbarligen fortfarande.

Under halshuggningens demon Ketu, 2015-22, dominerades sommaren 2020 - sommaren 2021 av Saturnus. Cykeln startade mitt i invandringsvågen alla politiker hanterat kriminellt illa och slutar i juli 2022, förvisso några månader före att SAP halshuggs (skiljs från regeringsmakten). Men halshuggit sig själv och hela nationen har partiet redan gjort genom att leda vägen till NATO-anslutningen. 

Folk är f.n. så indoktrinerade av dreven mot Putin att de inte hunnit inse av regeringen Andersson gjort mot landet och dess goda tradition av att åtminstone söka agera neutral part och en medlare i världens konflikter. Nu är det fritt fram att bomba svenska och spränga gasledningar i deras närområde.

Jag har ett anonymt horoskop nästan identiskt med partiledaren M. Andersson och denna kvinna blev galen och sökte ta livet av sig flera gånger. Det varnas i allmänhet för "skuldbeläggning via association" men astrologin hävdar att det åtminstone finns ett anlag nedbäddat i horoskopiska strukturer som ligger en tid på himlen.

Därmed inte sagt att dårskap bryter ut hos alla (osannolika tanke). Men likt president Nixon kommer en att "lyfta denna fula gen" - Nixon blev som bekant helt galen över att de förbannade vietnameserna fortsatte försvara sitt land mot USA:s bombmattor och en rovkapitalism det pluttlandet vägrade dras in i. Vietnameserna var uppenbart ett klokt folk som såg igenom det USA kallar "frihet" - frihet för sina egna storföretag att flytta in och exploatera på det sätt som kommer att hända med Sverige nu.

Vi är alltså alltför nära sossevansinnet just nu men med tillnyktring kommer säkert en sub-period under Saturnus där massflykten från Partiet tar fart. 

Därnäst följer SAP:s Venus-cykel 2022-42 och nu blir det riktigt allvarlig, för denna period överlappar med Sverigehoroskopets Stora död (2036-55).

Som vanligt tar man i detta falls cykelhärskaren Venus välmående i födelsehoroskopet som utgångspunkt för tolkningen. Vem kan avundas en Venus där den hetsiga och översittande krigaren Mars ligger på som en rabiessmittad hund?  Detta är KRIG i partiets maktelit, kanske till följd av en omvärld i svår turbulens.

Inom denna skakiga period för partiet anländer då Saturnus, Liemannen, för en sub-cykel sommaren 2035 - sommaren 2038.

 Ven MD:  2022-07-12  -  2042-07-12

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2022-07-12  -  2025-11-12
  Sun:  2025-11-12  -  2026-11-12
  Moo:  2026-11-12  -  2028-07-12
  Mar:  2028-07-12  -  2029-09-12
  Rah:  2029-09-12  -  2032-09-12
  Jup:  2032-09-12  -  2035-05-11
  Sat:  2035-05-11  -  2038-07-12
  Mer:  2038-07-12  -  2041-05-10
  Ket:  2041-05-10  -  2042-07-12


Vad än de tidiga åren av "Stora döden" kommer att innebära för det som var Sverige - plötslig eskalering av miljöhotet? USA:s nästa knäppryck efter att med pengar och vapen ha doldiskrigat mot Ryssland i ett nytt krig i Sydostasien? - bortsett från omvärldens tillstånd ser Sveriges prövningar ut att drabba det här Partiet illa. 

Är det här, under en storcykel under Venus - illa tilltygad i partihoroskopets makthus pga. Mars medfödda förtryck - som Liemannen med ett elegant svep skär av Partiet viss fotknölar. Saturnus "skördar" Partiet och förpassar det till historiens skräphög, ytterligare ett fall av mänsklighetens sätt att korrumpera sina försök till goda föresatser?

***

Ett kommande inlägg kommer sent omsider att titta även på Rysslands planetära cykler och se en koppling till Sveriges.


Inga kommentarer: