Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 oktober 2022

Ryssland: Rubicon korsad efter brosprängningen

 

RYSSLAND 1991

Västmedier har glömt det där om objektiv rapportering, och lyckas i Sverige med nöd och näppe hålla landet Ryssland utanför demoniseringen av Putin. I Sverige håller tv-militären Paasikivi uppbyggliga predikningar om Ukrainas nya glänsande USA-vapen i kontrast med "Putins" elände (predikningarna är mer för nyhetstittarnas uppbyggelse och känsla att deras skattepengar gör nytta).

Den här bloggaren lyssnar inte längre till västrapporteringen och väljer, inte Putins horoskop men det ryska för att se om brosprängningen var den punkt varvid den Ryska Björnen vaknade upp. (En fördel med detta är också att nationens födelse är känd medan man kan ha sina dubier över hur säker Putins födelsetid är.)

Enkel hinduisk metod, först identifiera dasha-cykeln baserad på exakt födelseminut och därefter goshara - namnet för planeterna i transit.

Ryssland modell 1991 har bara gått igenom tre tidigare storcykler och nu är det Månens tur, 2020-30. Månen anknyter direkt till nationalsjälen (medan Solen är de ledare som har att föda nationalsjälen och ge nationens insida något att assimilera för att den ska leva och växa). Jämfört med hur Sveriges Elit svultit ut svenska folket enligt vårt nationalhoroskop och bara sålt dem tomma drömmar som de måste anlita kapitalismens värsta mörkermän, Bankirerna, för att köpa, i den jämförelsen ser Ryssland ut som ett långt bättre land med framför allt en enorm tillförsikt hos folket, vilket dess ledare kan ha svårt att mäta sig med. 

Dock har Rysslands Måne och Sol i samma element och det är ett starkt band mellan låg och hög! T.o.m. Solen, trängd av Fienden (i 6e huset) har som sitt fundament välviljans Jupiter - just samma planet som fyller folkets Måne med sådan tillförsikt, framtidstro och säkert närmast identiskt samma förväntan om att Ryssland ska återvinna sin forna storhet. 

Det är också Månen med Jupiter som får ryssar att se ironiskt uppklädda och blingiga ut. Öststatsvulgär prålighet bör vara en funktion av showiga och exhibitionistiska Lejonet med expansiva Jupiter - den ryska själens inre storhet vet inte riktigt hur att tygla den yttre grannlåten!

En Måne fylld av Jupiter måste också vara den exempellösa uppoffring sovjeterna gjorde under Stalin (trots dennes grymheter), men folket sökte mota tillbaka vad ännu värre var: Hitler och hans nazihorder! Ryssarna vet vad hoppfullhet vill säga - Jupiter står för både religion och stark ekonomi och Ryssland har denna inrikessignatur (Månen + Jupiter) i 2a ekonomihuset.

Möjligen gjorde Ukraina bort sig som sprängde bron och väckte den ryska patriotismen. Krimhalvön är den del av den gamla ryska folksjälen, före alla tider av turbulens och olika ägaranspråk. Jag rekommenderar verkligen filmaren Oliver Stones dokumentär  från 2015, "Ukraine on Fire" som restlöst avslöjar vilka falska och USA-trogna skribenter svenska medier håller sig med. 

Jag tyckte jag läst åtminstone några artiklar om Ukraina på senare år och ungefär visste vilka aktörerna var, men här är Stone på plats i Ryssland och intervjuar Ukrainas president Yanukovych som flydde landet i en statskupp finansierad från USA. Det nya amerikanska sättet att föra krig utan att deklarera sådant, efter att CIA:s destabiliseringspolitik i Mellan- och Sydamerika på 1960- och 70-talet gjorde dem till världens skamfläck, diskuteras noga i den långfilmslånga dokumentären. 

Sedan 1980-talet använder USA istället NGO:s (Non-Government Organisation), diverse "behjärtansvärda" men maskerade verksamheter som slussar pengar till de som gör smutsjobbet på plats i Ukraina. (Jag slog igen en bok om CIA:s smutsiga jobb i sena tonåren och tappade sedan intresse för geopolitik - USA har verkligen förfinat sina metoder att välta "oönskade" regeringar sedan dess.)

T.o.m. det nedskjutna passagerarplanet från Malaysia som alltjämt nämns ibland presenteras exakt som USA vill att medierna ska rapportera det: som ett illdåd från "Putinsidan". Dokumentären påminner om att Väst gjorde en undersökning som helt underkändes av missiltillverkaren, som gjorde sin egen. Roboten som träffade planet var av gammal typ som ryssarna inte längre använde men som alltjämt var i bruk i det EU- och lyxhungrande västra Ukraina (där alla högerextrema och t.o.m. nazianstrukna nationalistgrupperna håller till). 

Vapentillverkarens specifikationer visar att den gamla modellen definitivt har en räckvidd att avfyras från ukrainsk militiabehärskad mark. Stone visar hur USA:s nya metod är att skapa terror och instabilitet i ett land de vill "byta regering" i genom att bädda in extremister i folksamlingar. Maidan-demonstrationerna har mängder av frågetecken och Stones undersökningar visar kopplingar mellan inblandade i det som skedde och amerikanska politiker. "Collateral damage" eller oskyldiga dödsfall kallas "heliga offer" - jag undrar om filmen inte missat grovt i den engelska undertexten, det borde vara "martyrer" på ukrainska, martyrer på ett cyniskt och ironiskt sätt.

Västmedier tillskriver vanemässigt alla giftattacker till Putin men det förefaller mer troligt att det var USA-finansierade högerextremister som förgiftade t.o.m. sin egen EU-positiva Yushchenko, en "martyr" för att höja temperaturen i landet. Tillsammans med andra destabiliserande åtgärder lyckades krafterna för en anslutning till Väst vinna över just tillräckligt många väljare. När denna fixade regering brakade ihop av egen inkompetens, vann vid nyvalet Yanukovych en överväldigande seger - utan det valfusk Väst spred rykten om.


I dokumentären intervjuas både Yanukovych (horoskop här) och Putin. Ukrainas EU-kritiska förre president är något av den ärligaste människa jag sett i intervju. Helt oförställd och lätt sorgsen över det öde som drabbade honom, han är lik ens goda kusin från landet, en som aldrig lärt sig storstadens medietrick och falskhet. Putin är definitivt skarptänkt och slipad, men man ser i de här cirka 7 år gamla klippen också en ärlig och saklig (och rätt självbelåten) typ. 

Yanukovych berättar att hur han undkom ett mordattentat som Väst-finansierade grobianer planerade på honom ÄVEN efter att han frivilligt avgått i denna USA-organiserade statskupp. Han var dock så förutseende att han inte satt i bilkortegen som besköts, utan flydde i helikopter direkt till Ryssland där Putin lovat ta emot honom.

Kort sagt, efter att ha sett dokumentären inser jag att västrapporteringen knappast givit en rättvisande bild av Rysslands annektering av Krimhalvön. Stones historia rymmer korrupta ukrainare i täta kontakter med mycket höga amerikanska politiker - det är inte någon snygg historia som föregick annekteringen.

Oliver Stone har, som jag noterade i förbigående, en enastående intressant födelsekarta om det är politisk analys och sanningssökande man är ute efter. Missa inte den omoraliska krigaren Mars tillsammans med Venus i Vågen i öster. Just den balansgång som behövs för att få till intervjuer med östeuropéer som kommit att misstro och t.o.m. hata Västeuropa eftersom vi uppenbarligen spelar hur falskt som helst. Vågen som diplomat men inte utan bett (Mars).

 


Stones 1a hus är naturligtvis sårbart för allsköns kritik: rent tekniskt ska Balansens tecken inte rymma expansionslystna Jupiter och ett Venustecken rubbas också av motpolen Mars närvaro där. 

Men detta tycks indikera att Stone är rena monstermagneten för högerondskan i USA. Den här gamla vietnamkrigaren har sett vad USA sysslar med och viger sitt liv åt att vara "SUPER-VÅGEN" som visserligen inte moraliserar tungfotat men väl målar upp en gigantisk Jupiter-bild och ger det amerikanska folket en ny Luftens tankeplattform att bedöma sina politikernas utrikespolitik utifrån. (I själva verket många gånger politikernas kamp för att tygla den vettlösa amerikanska kapitalismen som driver på världens krig i jakt på rikedom.)

Oliver Stones 13 timmar långa (!) dokumentär om USA:s sanna historia ("Untold History of the United States"), från landets slöa start som imperialist med bara några få "stulna" länder som Filippinerna, Kuba och Hawaii (jämfört med Europas enorma koloniala stölder), till det monster till världspolis de nu blivit, måste ha retat mången CEO vars varumärke Stones undersökningar "fläckat". 

Vem visste t.ex. vilken sanslös judehatare bilfabrikören Henry Ford var och hur djupt de amerikanska teknikföretagens finansiering av Nazi-Tysklands krigsindustri gick? Amerikanska fordon licenstillverkades i Tyskland och användes mot de allierade! Amerikanska företag var vidriga krigsprofitörer i Europa redan under 1a världskriget och sedan har det bara fortsatt...

Anti-judisk propaganda från 1920 i
veckomagasin utgivet av Ford-koncernen


Ingen historielektion för för ömtåliga sinnen som vårdar sin USA-myt. Det går helt enkelt inte att vara så genant som västvärldens medier beter sig, likt smågrabbar som håller på "sitt" lag. På frågan vem som samlat mest onda gärningar efter Andra världskriget lutar det distinkt åt lag USA, vad jag kan se. För varje berömd författare förvisad till Sibirien har USA minst ett halvdussin riktiga rysare och de ger sig t.o.m. på andra länder som inte delar deras syn på "frihet" (för amerikanska företag).

Tre planeter stiger i öster vid Oliver Stones födelse och maktplaneten Saturnus på topp - bara detta sammanflöde är en ovanlig konfiguration. Himlen tycks visuellt peka ut en nyfödd makthavare precis på knivseggen (Mars/Venus, krig/fred)! 

Nu är Saturnus i 10e alltid kritisk, skolexemplen är Napoleon och Hitler. Intressant nog tycks den i Stones fall uttrycka sig som Regissören (klassisk Saturnus, principen går igen även i dirigenter och diktatorer), men senare i hans liv också som Historikern.

Venus är Vågens härskare och passar bra i 1a huset (en fredsfurste, en välvillig natur). Men Mars och Jupiter är "verksamma illgörare", dvs. de gagnar inte honom personligen. 

Men hur bedöma här? Ibland kommer tolkningsregler i konflikt och både Mars och Jupiter har sina perfekta placeringar i 1a huset, där är de urstarka! Kanske "själens strävan" (atma karaka) spelar in. Journalistikens eller budbärandets Merkurius vinner det planetära kriget med Solen eftersom den står något högre upp på himlen, men å andra sidan "bränner" Solen  Merkurius och tar tillbaka kontrollen!

Denna lika knepiga gåta befinner sig vidare i 11e idealhuset och allt tyder på att Stones horoskop visserligen har kontroversiella inslag men ändå står på "de godas sida", på idealisternas sida. Det han säger om USA:s korrupta sidor är absolut sanna (till skillnad från nivån i så mycket svensk nyhetsrapportering som egentligen bara är manipulation och smutskastning).

I Stones karta är den personliga daimonens punkt och lyckopunkten inlagda. Daimonen - eller Olivers Stones transpersonella högre Jag (hans inre gud, så att säga) är maximalt välplacerad i Domarens tecken Vattenbäraren och i 5e huset för "god karma" eller ledarskap (visst, även nöjde och Stones film om rockgruppen Doors var säkert hans nostalgitripp till den egna ungdomen). 

Daimonen i 5e är den senantika västtraditionens motsvarighet till den hinduiska traditionen och pekar åt samma håll. Denna berömde regissör har gjort något gott i ett tidigare liv för att få detta "maktkapital" med sig in i detta. Visserligen är inte daimonen i Vattenbäraren optimal eftersom fundamentet Saturnus står i skvalpigt Vatten men dock i 10e makthuset. Måhända är det de amerikanska maktmänniskornas "skvalpiga" sätt att sköta landet och folkets väl hans daimon återföddes för att adressera? 

Det finns uppenbarligen själar som väljer svåra "uppdrag" för att de själva är så mycket större. Stone har uppenbart tagit på sig den tunga uppgiften att avslöja för dagens amerikaner hur galet landet varit i sin kommunistskräck från första början. Minns, amerikanska jordbrukare hade en socialistisk tradition av "kooperativ", av samarbete för allas bästa, och den traditionen är äldre än ryska kommunistrevolutionen. Sen hände något och USA:s nyrika rövarbaroner kom att degradera landet. Eländet fanns redan i nationalhoroskopet och hade setts redan i den vita trashankseuropén lurade, bedrog och dödade den röde mannen.

Men den från Europa utvandrade ondskan i USA:s nationalsjäl tycks ha en komplicerad rytmik - nationalkartan är lika komplicerad som Sverigehoroskopet. När ett ont startar väcks stora delar av kartan till ond sympatisvängning. Just som Sverige sett i 2022 års val med en identitetskrisande Socialdemokrati som gått så långt åt höger att folket drog slutsatsen att det lönar sig bättre att bli en låg skit under det som förtjänar kallas en kritiskt utvärderande medborgare.

*****

Efter denna längre utvikning om historikern Stone och hans grävande, åter till Ryssland och dess närmaste framtid.

Vimshottari-metoden ser i Jupiter ett årtionde för Ryssland att se om sitt hus, att fokusera den subjektiva känslan av hur stort landet egentligen är. Detta är årtiondet jag misstänker Väst kommer att häpna efter alla vinklade historier om folk som flyr för att slippa dras in i militären och den oavbrutna litania av förklenande omdömen om Ryssland, inte minst från kändismilitären P. Det mänskligheten kommer att minnas längre fram, är vilka gigantiska uppbåd Ryssland, likt under Andra världskriget drog fram ur rockärmen. 

Detta är det Folkexpansionens årtionde och i 2a ekonomihuset finns resurserna. Det låter precis tvärtemot svenska mediers försök att säga att Putin börjar lida resursbrist - men jag tror det är en förbannad lögn och i ond tro. Jag vet inte varför journalister gör detta, kanske av någon missriktad vilja att lura svenskarna att USA har saken i hand - via sina inbäddade destabilisatörer i Ukraina. 

Den hinduiska metoden har ett helt annat bud, och det är starkt. Månen med Jupiter är ett fantastiskt bud för en gigantisk folkmobilisering. Allt fram till brosprängningen har bara varit uppmjukning, nu kommer tendentiösa västrapportörer att få äta upp sina meningslösa och vilseledande uppgifter om att "Putin går på knäna". Minns att horoskopet under luppen är Rysslands och inte Putins.

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2020-10-08  -  2030-10-09

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2020-10-08  -  2021-08-07
  Mar:  2021-08-07  -  2022-03-06
  Rah:  2022-03-06  -  2023-09-08
  Jup:  2023-09-08  -  2025-01-05
  Sat:  2025-01-05  -  2026-08-08
  Mer:  2026-08-08  -  2028-01-06
  Ket:  2028-01-06  -  2028-08-07
  Ven:  2028-08-07  -  2030-04-05
  Sun:  2030-04-05  -  2030-10-09


Som synes startade Ryssland sin annektering av Ukraina under Mars sub-cykel. Visserligen är nationalhoroskopets Mars till sin natur inåtvänd - precis som jag just lärde av Stone historia att Stalin i grund och botten var. Han var aldrig intresserad av någon världsomspännande kommunistisk revolution utan nöjd med att hantera Sovjetunionen. Han gjorde sig av med alla de motståndare som ville mer.

Dagens Ryssland ser ut att ha ärvt den nationalistiska sidan från sitt äldre jag. Mars står mycket starkt i 5e lyckosamma huset, vilket som "den goda karmans hus" bekräftar just det jag sade. Istället har Ryssland under Putin om och om fått se USA manipulera till sig areal (via NATO "fredsorganisationen") och har nu kärnvapen riktade in mot Ryssland. 

Ryssland har Krabbans personlighet och det är det dummaste man kan göra, Krabban är försvarsinstinkten och som militära kännare säger, ska det vara en mycket dum svensk att ta lätt på varningarna från Ryssland. Den ofattbart korkade sosse-regeringen fattade inte vad de gjorde i stress och hetsen över Rysslands intåg i Ukraina.

Som synes dyker Rysslands oerhört viktiga Vatten-Mars upp i listan, mer en vedergällare än en amerikansk imperialist-Mars. Just när Mars-som-subcykel nästan är över kommer invasionen av Ukraina.

Nästa sub-cykel under ambitionens Rahu är intressant för Rysslands insatser gnisslade ganska omgående och det är inte förvånande för denna korta period pekar på ambitionens usla läge i 6e olycks- och fiendehuset. Hade inte USA börjat understödja Ukraina hade läget förmodligen sett annorlunda ut, bättre för Ryssland.

Men se i nästa cykel, där en symboliskt viktig brosprängning inträffar. Nu har de ukrainska sabotörerna verkligen muckat med ryska folksjälens stolthet (och inte bara Putin som de svenska tidningar söker reducerar detta till: en person och hans skrytprojektet är analysen hos någon som själv har en skruv lös).

Ukrainarna spränger bron strax efter att Rysslands sub-cykel Jupiter gått igång, och med den följer alltid hela den ryska nationens rymliga själ. Här knyts Månens storcykel ihop med en undercykel och tyder på att Ryssland kommer att visa omvärlden något, och det troligen innan Jupiters period når slutet i början av maj 2025. 

Notera att Ryssland ännu ligger under Rahu-perioden och troligen kommer att spela eller te sig skadad och svag för att bättre överraska omvärlden när ryska folkets (Månens) svar kommer. Sett ur det här sättet är det egalt huruvida Putin sitter kvar om ett år. USA har i lönndom angripit hela det Ryska Folket, helt i linje med sitt mer än sekellånga hat mot denna del av världen.

Någon kanske noterar att Jupiters antara-dasha överlappar hyggligt samma period som Sveriges sub-cykel som fick namnet Lilla döden (Saturnus, 2022-11-22  -  2025-06-02). Jag läser en och annan expert som tror att Ryssen mycket väl kan svara någonstans utanför Ukraina. Sverige av egen obegåvning och usel överblick och felkalibrerade Vågskålar (i nationalhoroskopet) placerat sig på den svarta lista man inte vill vara på: Ryssens.

*****

Rysslands transiter, jupiteriska sub-cykeln, sep 2023 - nyår 2025.

Ett tidskrävande jobb, inser jag nu, att analysera varenda tänkbar planetposition under flera år! Jag tror läsaren uppskattar en kortad version.

Mars, tänker jag, måste ha med saken att göra, den giftiga skorpiontaggen som definitivt uttrycker Rysslands svar på tillräckligt svåra provokationer. Det är inte en galen Mars, med Krabban i öster är planeten en av kartans "verksamma välgörare" och även om Krabban är stirrig och orolig för sin säkerhet (läs: Ryssland alltmer omringad av USA-imperialismens täckmantel NATO), så är Skorpionen ett tecken med tajming och uthållighet. Mars kan här hålla inne vedergällningen eller stinget till rätt ögonblick.

Under Jupiters sub-cykel passerar Mars Skorpionen eller Oxen (oppositionen är också högintressant) tre gånger, inte mer än man kan hålla i minnet. 

Range of search: 1.09.2023 - 31.12.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ma.sco | ma.tau
 
Realization intervals (begin - end):
17.11.2023 - 27.12.2023 (SCO)
13.07.2024 - 26.08.2024 (TAU)
28.10.2025 -  7.12.2025 (SCO)


Kommer Ryssland att hålla på sitt svar ett helt år? Med Mars i transit genom dess urstarka placering i 5e huset kommer något utöver det nuvarande duttandet att ske. Mars är en temperaturstegring eller en inflammation och fyra veckor är länge nog för att tyda på en drabbning. Dessutom inträffar en exakt Sol/Mars-konjunktion i Skorpionen i Rysslands naturligt solära 5e hus den 17 november 2023 - uppenbart en potentiellt viktig tidpunkt. 

Dessutom passerar Månen Skytten denna dag, Putins soltecken och den för Ryssland så viktiga folk-Jupiter harmonierar från Väduren med transiterande Månen. Transiterna upprepar därmed Rysslands välsignelse: dess talrika och andliga folk (Jupiter = andlighet). Det ser faktiskt ut som en bra dag för "manifestationer" för detta land. 

Solen och Mars kommer sedan att följas åt under nästan hela denna period och dygnet för startskottet öppnar för en fördelaktig period för att understryka vem som är boss (5e huset indikerade förr konungen/kejsaren/tsaren - i det degraderade Väst kan vilken suspekt CEO som helst göra anspråk på titeln kung över sin lilla domän)..


PS. Just som inlägget skrivits klart, nyheten att Ryssland och Belarus mobiliserar tillsammans, under de sista skälvande minuterna av en fullmåne där Solen i Jungfrun matchar Putins soltecken. Kanske är trots allt den gamla autokraten själva motorn i landets mått och åtgärder?

Men än mer intressant är att mobilisationen aviseras medan Skorpionen stiger öster över Moskva. Så åtminstone ett halvt rätt i det föregående. AB refererar till en belarusisk sajt som har tidsstämpeln 11.52, Skorpionens 13e grad och Mars mittemot i Oxen. En 7e-husallierad och saken gäller krig.

Varför Rysslands krig gått så trögt, förutom att USA sticker åt Ukraina pengar och vapen i jämn ström (tärningen är kastad, USA vill döda Ryssland genom utmattning) kan förklaras med att Saturnus har återvänt till Stenbocken där den stod vid landets födelse 1991. Ryssen upplever därför ett krig som går extremt trögt, mycket slit för ingenting. Dessutom är Saturnus retrograd sedan länge vilket gör den ännu mer svårhanterlig.

Av detta skäl inte minst verkar det datum jag noterade intressant, för 2023 har Saturnus lämnat Stenbocken och det släpper för Ryssland från och med Tungviktarens intresse i Vattenbäraren (18 jan 2023). Då börjar problemen för Sverige vars Saturnus i Tvillingarna har en synergi med övriga Lufttecken, Vågen och Vattenbäraren. 

Dvs. Hela Sverige dras under Saturnus bördor, sannolikt en följd av NATO-anslutningen. När väl medlemskapet gått igenom lägger USA direkt korten på bordet och meddelar allt man vill se av Sverige. Detta tolkning passar Sverigehoroskopets i vilket fall ganska demoniska gränsdragare.

 

PS 2. Oliver Stones horoskop måste vara det mest komplexa som figurerat på bloggen. Mängder med astrologiska doktriner aktiveras och ett antal ställs mot varandra. Utan föregående kännedom om mannens oförvitliga sanningslidelse hade jag gått bet på tolkningen. I det föregående utlämnade jag mängder med svåra avväganden.

Ta bara "själens ambition" (atma karaka) och frågan om det är Merkurius eller Solen som representerar denna - Solen är ju själen och "vara" rätt och slätt. Men en annan doktrin krockar ofta med AK och det är avashta-läran om planeternas "åldrande": en för att knipa rollen som AK ken en planet behöva vara så långt framme i sitt tecken (eller tidigt om tecknet är negativt polariserat)  att den nått de sista sex graderna där planeten är döende och därmed sägs ha tappat effektiviteten.

Eller en annan mindre lärosats, där Saturnus i Vatten sägs tyngas av känslor (depression) och i detta fall dessutom har Månen i ett Eld-tecken som fundament. Så vad gäller, en tungsint själ eller en dragning åt att det dramatiska (vilket utmärker all hans verksamhet - hans politiska efterforskningar är verkligen sprängstoff)?

Kort sagt: den här kartan sitter man lämpligen några dagar med och söker förstå. Inte stoppar in i ett inlägg om Ryssland och sprätter ner några rader utan föregående reflektion. Rysslands Sol har ett svagt ingångsvärde 1991 (6e huset för decimerad betydelse) men Månen är storslagen och stöttar sin Sol.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Oliver Stones horoskop må vara svårtolkat, men en sak känner jag igen från mitt eget: Han har de båda punkterna i samma tecken och hus som jag själv - kul för mig! :-)

Seaward sa...

Ja, kul för dig :-)
Se också din andra kommentar och min erinran där om fallet "socialarbetaren" - samma mänsklighetens välgörare som hos Stone, Venus i Vågen i 1a huset.

Kanske man ska ge Venus högsta prioritet hos Stone för att åtminstone reducera komplexiteten något...