Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 oktober 2022

USA:s lydstat Sydkorea fick problem med sin Halloween

 


Mer än 150 ungdomar trampade ihjäl varandra när den USA-importerade dödskulten "Halloween" gick överstyr. Wikipedia säger att det ursprungligen var en brittisk-hednisk kult men är mer känd i dess amerikaniserade form. USA-horoskopet har en exceptionell fixering vid dödstemat, såväl Skorpionascendent som ascendenthärskaren Mars i 8e dödshuset - ett mörklagt hus i horoskopet där också livskraftens Sol befinner sig. 

USA lever enbart när det får döda och bekämpa något hot - kommunister eller vadhelst. USA:s poänglösa Koreakrig på 1950-talet är ett exempel på landet vars paranoia likställer varje samhällssystem annat än den egna USA-kapitalismen med "döden", vilket den rådliga amerikanen sätter ut för att bekämpa. Detta är västvärldens sorgliga beteende sedan den för USA så ekonomiskt lönsamma Andra världskriget.).

Det sydkoreanska samhällets kontroll av gatutillställningen var så betänkligt usel att jag var tvungen att söka upp Sydkoreas födelsehoroskop och jämföra med lördagskvällens transiter. Ett och annat intressant visar sig.

 


Sydkorea har en Vågpersonlighet vilket omedelbart får planethopen som just nu drar förbi landets "kropp" att se misstänkt ut, särskilt som den straffande södra månnoden i sitt ständiga backande börjar närma sig landets medfödda Draksvans i samma viktiga 1a husposition. Det föreligger fara för landets liv vilket Koreakriget snart visade.

Men lika intressant är folkmassornas planet Månen som ser lika dödsinfekterad ut som USA-horoskopet. Månen i frihetliga och optimistiska Skytten men baserad på Jupiter i Skorpionen. En rejält energisk Eld/Vatten-konflikt (sensationalism) som får raketer att flyga och bomber att brisera. Landet tycks ha ett perfekt horoskop för att vara med om ett tredje världskrig mellan galningen USA som inte med ro kan åse Kina stärka sin position i Sydostasien. 

Nu ser visserligen ett folk baserat på rikedomens Jupiter ut som ett lyckligt och välmående folk, och eld/vatten-överhettningen som smått överdrivna livsandar (som kanske fick folkmassan på gatan i okontrollerad rörelsen). Följer man disponentkedjan ser man dock att måndisponenten Jupiter själv är grundad på krig och våld - Mars. 

Det här landets disponentkedja är faktiskt ovanlig eftersom ingen lugn och ro står att finna, det går runt runt, som de grå pilarna indikerar och börjar man vid inrikespolitikens Måne så binds kedjan ihop där. Extremt komplex frågan vad eller vem detta land representerar. Jag vet för lite om Sydkoreas moderna historia för att spekulera kring horoskopet, men ett är säkert, detta är USA:s marionettstat en bastion mot "kommunismen" uppe i det demoniserade Nordkorea.

Landets korta moderna historia är sanslöst våldsamt och mordiskt vilket några rader ur Wikipedia antyder:

In 2006, almost 60 years after the  [Socialist] Jeju uprising, the South Korean government apologized for its role in the killings and promised reparations. In 2019, the South Korean police and defense ministry apologized for the first time over the massacres.

Det kan vara det att landet skulle bli USA:s lydstat som förklarar horoskopets instabilitet - Sydkorea är bara en kuliss för något annat.

Titta nu på transiterna för den stora olyckan. Folkets Måne passerade sin position i födelsehoroskopet och var i år på samma sätt upptänd i en Eld/Vatten-konflikt som vid nationens födelse. Bara det att Jupiter-i-Vatten där här gången befann sig i nationens 6e hus för Olyckan.

Nu passerar Månen Skytten ett flertal gånger under det att Jupiter sävligt tar sig igenom Fiskarna så frågan varför folkets måne drabbades just på det här varvet måste ha sin förklaring på annat ställe, och då blir min gissning den massiva betoningen på landets ascendenttecken denna höst.

Olyckans Mars har säkert ett finger med i spelet eftersom den sätter fart på Tvillingarna sedan några dagar och Tvillingarna beskriver människor i rörelse! (dess associerade 3e hus står t.ex. för korta reser vilka traditionellt burkar beskrivas som "dagturer" men kan stå för en promenad eller vilken kortare rörelse som helst, motsatta Skytten istället de "långväga rörelserna"). 

Mars opponerar med andra ord nationens inre liv och folket, samtidigt som den irriterar Sydkoreas med födda Venus och kan ge obalans eller ilska mellan individerna (Tvillingarna). Att Venus sociala balans har med olycksdramat att göra understryks att den är en i hopen som drar förbi landets Vågascendent.

Med olyckan redan ett faktum är det alltid lätt att se hur omina stod uppställda och att de speciellt pekar på olyckor mellan människor - Vågen och Tvillingarna är två av de tre distinkt människorelaterade Luft-tecknen.


Tillägg. 

Blodig lördag. 2 bilbomber i Somalias huvudstad sprängdes kl. 14.00. Över 100 döda och mängder med skadade. Jakt på ännu ett nationalhoroskop där franska Astrotheme uppger att horoskopets tolvslag är nationens officiella uppgift. Jungfruascendent och ett antal överensstämmelser med Sydkoreas karta. Det ser ut att vara ungefär samma triggers som drabbar här, i synnerhet verkar en vek punkt vara Somalias Tvilling/Skytt-axel och förmodligen dess medfött usla relation till krigaren Mars (isolerad och fördold i 8e).






Inga kommentarer: