Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 oktober 2022

Taggen "IT-fascism" fick just namn och ansikte

 

DN skriver om Silicon Valley-höjdaren Peter Thiel som lade grunden till sina många miljarder genom att köpa betalplattformen PayPayl, sälja av, finansiera nykomlingen Facebook, sälja av, och så vidare. Kallad övervakningskapitalismens chefsideolog av AB. Thiel figurerade på bloggen 2017, men här följer en annan, mer definitiv "tagning".

Han är också politiskt högervriden ("följ pengarna" och upptäck mänsklighetens träskvarelser). Han ogillar att kvinnan fått rösträtt och där slutar jag läsa DN. Något är väldigt fel med den här väldigt rika människan! Hur många inom IT-fascismen är i själva verket monster vilka driver västcivilisationen? Jag kan tänka mig åtminstone 3-4 namn...

Namn ja, eftersom "Peter Thiel" låter tyskt börjar jag med födelsen. Mycket riktigt född i Tyskland. Fadern var kemist och genast börjar jag tänka på tyskarnas bidrag till mänskligheten under Andra världskriget - via deras kemiindustrier AG Farber m.fl. gastillverkare (för att avliva judar på löpande band i dödsfabriker).


Spåret är hett! Peter Thiel har tidigare vägrat diskutera huruvida han hyser nazisympatier givet sina t.o.m. i Silicon Valley udda åsikter. Det visar sig att även hans farfar var kemist på en av nazisternas vapenutvecklingsscenter, men dödades av en allierade bombmatta under sagda krig. Nyfödd flyttade Peter med mor och far - den senare valde också kemi - till USA. Modern valde amerikanskt medborgarskap, fader ville INTE kalla sig amerikan.

Här har vi alltså sannolikt en "släktförbannelse" och en revanschlusta som gått från far till son - Peter Thiel ogillar den amerikanska demokratin och upprinnelsen är förstås farfars försmädliga död.

En spanare  (läsvärd, årsgammal text) jag direkt hittar på nätet har letat upp en Werner Thiel i en kort bildartikeln i TIME 13 juli 1942 (länk i länken). Är den här nazityska sabotören som ertappades på amerikansk mark en närstående släkting? 

Spanaren är vag, Thiel är ändå inget unikt tyskt namn. Men om han hittat en gren på släktträdet blir Peter Thiels hat mot den amerikanska demokratin allt klarare: han hatar den i lika hög grad som den Donald Trump som generöst fyllt på hans förmögenhet (för att underminera USA).

När bloggaren hittade på etiketten "it-fascism" hade han bara en vag aning om hur träffsäker ordbilden var!

Wikipedia nämner att Peter Thiels familj, tills han som tioåring kom till USA, bodde i Sydafrika. I det landet har tyskar har en lång och skamlig historia tillbaka till kolonialismen (och innefattar några särskilt vidriga folkmord på ursprungsbefolkningen). Trots att landet tog sida med britterna och de allierade under Andra världskriget saknades knappast nazisympatisörer där, lika lite som i Sverige!

"Djupt kvarsittande anti-brittiska känslor som stammade från det Sydafrikanska kriget (1899-1902)...förklarar åtminstone delvis den pro-nazistiska rörelsen i Sydafrika. I det kriget hade britterna internerat civila vita afrikader och svarta under brutala förhållanden. Dessa koncentrationsläger skulle senare inspirera nazismen till deras dödsläger i vilka miljoner judar, romer, slaver och andra som bedömdes rasmässigt eller socialt "underlägsna" arbetade till döds, svältes ihjäl eller dödades systematiskt."

https://www.newframe.com/a-history-of-south-african-nazis/

De här attityderna och bruken rimmar väl med en typ som inte ens i 21a århundradet tycker kvinnor bör ha rösträtt. Wikipedia säger att skolpojken Peter utsattes för pennalistisk "magister Caligula"-behandling i den sydafrikanska segregerade skola hans far satt honom i. Hans vuxna jag har troligen blivit en blandning av auktoritetshat blandat med egen arisk härskarmentalitet PLUS libertinism (göra som man vill-dräggighet - minns f.d. finansminister Anders Borg i sina värre stunder). En mer toxisk dekokt går knappt att få till, en vanvettig rovdjurssjäl där alla låga sidor får fritt spelrum.

Den här skribenten med anhöriga som gasades ihjäl i dödslägren tror Peter Thiel tänker och agerar så förryckt för att hans föräldrar mörkat Andra världskriget för honom!  Det är nog naivt i överkant.

Grattis alla svenskar som viftar Natoflaggorna, USA (som älskade rashygien på 1920-talet och alltfort, vad det verkar) tycks vara på väg mot sammanbrott. Det är mellan Storföretagen och staten inbördeskriget kommer att utkämpas (och det har hänt förr i detta land som Satan tycks ha ett gott öga till). Kapitalismen är mänsklighetens verkliga fiende, inte Ryssen eller någon annan avledningsmanöver som håller svenska folket duperat och på rät linje.

*****

IT-fascismens nya affischpojke måste bli Peter Thiel (den som tror sig vara en individ utan koppling till historien är tydligt förgiftade av Västsmittans sjukliga fantasi om egoism som tror sig veta något om vad individ är för något). Men en födelsedag utan exakt klockslag är inte mycket att ha. Möjligtvis ligger några dunkla motiv kvar på himlen en längre tid och kan förmodas ha aktiverats just då det här barnet föddes i Frankfurt. 

Men tänk på hur många barn som föddes över hela världen under ett dygn och än fler om boven i dramat är någon verkligt långsam planetkombination. Sådana kollektiva symboler kan kicka igång rejäla strömmar i olika länder, helt beroende på om värdlandet har en kris i nationalkartan på samma ställe. Sådan är åtminstone teorin. 

Detta är den determinerade delen vilket människan sägs ha en fri vilja och kraft att tacka nej till ett land som sjunkit under t.o.m. miniminivån i de frågor som rör befolkningen: policys som strävar att hålla människan i kontroll under fascismen i form av nallar och sedan smartphones. Väst är tack vare övervakningskapitalismens ansikte Peter Thiel sjunkit till den nivå där civilisationen BÖR gå under, den har blivit för ond och människorna alltför omedvetna. Kanske ett några riktade kärnvapen från Ryssland löser problemet?

Skymtar då ett vanvettigt rovdjur på denna himmel - grymhet varvad med låga lustar (som t.ex. att göra sig pengar)?

Hela tre "icke-relationer" (inkonjukt, 150°), kallad
6-8-relationen mellan planeter i hinduisk astrologi

Vid första påseendet och ur ett enkelt perspektiv ser det inte så dumt ut. Astrologer (även undertecknad!) uppskattar balans mellan de fyra elementen och här är alla representerade genom minst en placering. 

Men redan med sinnelagshoroskopet (månascendent) börjar det spåra för hur mycket nytta gör den feminina kombinationen Venus + Jupiter instängd i det mörklagda 8e dödshuset (ur sinnets perspektiv förstås, inga omen om fysiskt frånfälle med en månkarta). Ett sinne i makthierarkins Stenbocken som helt saknar tillgång till det kvinnliga (Venus) inom sig - låter inte detta som en man som beklagar kvinnors rösträtt och intrång i männens värld, politiken?

Ännu värre blir det när man ser vilket skvalpigt och irrationellt fundament denna hackordningshungrande sinnelags-Stenbock står på. Likt Sveriges kortlivade statsminister Magda har vi åthävor av makt men disponerade av Saturnus som flyter runt i virvlande Vatten och därför signalerar allt utom maskulin "karl för sin hatt". Magda må vara ursäktad som bara sökt imitera männen i sin ekonomisk-politiska värld, men Peter Thiels enda tillgång i detta jordskred, denna lerflod, är hans materialistiska näsa för att köpa upp och sälja av företag eftersom han tycks känna av före andra när det är dags att sälja av, innan hela skiten rasar. 

Stenbocken och Fiskarna är fascinerande eftersom den förstnämnde vill härska över den materiella världen och dess tillgångar medan Fiskarna är den som förlorar, tappar greppet eller ... FRIVILLIGT AVYTTRAR TILLGÅNGAR. Här pågår alltså en skicklig konst att förvärva och "uppoffra" men hela tiden med perspektivet att "den som äger mest när han dör, vinner". 

Påminner faktiskt om Magda i sin gamla roll som finansminister:

Thiel: Mån-Stenbocken baserad på Saturnus i Fiskarna
Magda: Sol-Stenbocken baserad på Saturnus i Fiskarna

Är denna kombination zodiakens mesta räknenisse och penningkåta?

*****

Eld visar sig alltså saknas hot Thiel eftersom Venus/Jupiter inte verkar på ett medvetet plan i sinnet - detta är en dold attityd och hade detta varit 8e huset i ett horoskop med känd tid, hade det varit DÅLIG KARMA. Men även i sinnelagshoroskopet stämmer 8e i så måtto som det kan teckna en fixering som man inte ens är medveten om. Sinnet är således helt styrt av Jupiter - Stora förmögenheter - en planet bredvid vilken "småpengarnas"  Venus helt förbleknar. 

Den resurshungrande Mån-Stenbocken har alltså ett omedvetet förhållandet till Jupiter-Lejonet. En härskartyp som heter duga! Psyket står här "inkonjunkt" med den stora framgångens planet, vilket tydligen inte hindrat honom eftersom Månen med Saturnus är den som gör grovjobbet. 

Men kartan saknar också Luft eftersom Vågens tecken är avknäppt via undertryckande Ketu. Vågen är Venus-behärskat och Peter Thiel gillar uppenbarligen inte sin mor eftersom hans psyke står blockerad mot Venus (modern, kvinnor i allmänhet) och hela Vågen-i-tionde-makthuset bygger på att hålla kvinnor instängda i 8e och inte släppa upp dem till jämlikhet i makthuset. 

Är det när modern valde amerikanskt medborgarskap som unge Peter tog parti för hans far som avstod och ville fortsätta vara tysk i USA? Denna Luft, denna Vågen på topp (som innehåller intellektets eller tankemönstrens Merkurius) tycks spela in i hans antidemokratiska föreställningar och dragning åt extremhögern.

Nu har således 2 element försvunnit och horoskopet är inte lika balanserat ut ens ur ett preliminärt och ytligt perspektiv. Detta är en Jord/Vatten-typ en gyttjig materialist utan klara ideal av det slag man lätt kan koppla till en mogen och högt utvecklad individ. 

Och till sist: kartan innehåller en tredje dissociation (aktiva tecken i 6e eller 8e steget från varandra). Även den långsinta hämnarpositionen Mars-i-Skorpionen misstyckas har en slags omedveten "icke-aspekt" till demonen Rahu (som vill höja sig till gudarnas nivå utan att ha rätt till mer än den sublunära nivån). Än mer som Rahu står i det "gudalika" Eld-elementet (genom vilket Gud talade till Moses i bibelberättelsen om den brinnande busken).

Denna Rahu i Eld borde fungera som en tydlig förstärkare, men Mars drar sig inåt i fördolda Vatten ("Naturen älskar att dölja sig") och skapar en "negativ sensationalism". Peter Thiel håller inne på sin harm, sin giftiga hämnd eller revansch för den nesa Nazi-Tyskland fick utstå genom de allierades seger. 

Det är länge sedan nu, men Mars-Skorpionen är "mörk eld" i Skorpionen av den Mörka kvaliteten. Denna symbolik representerar långsinthet - kanske över flera släktled eller en själs flera reinkarnationer. Man får inte glömma att Mars är naturlig ägare till 8e huset för dålig karma i den naturliga zodiaken (där vart tecken skruvats tillbaka till sitt motsvarande hus). 

Mars härskar också över den nyföddes huvud (den första som syns vid förlossningen) och för spjutspetsar. Döden i Skorpionen följs av en ny födelse i Väduren/Barnet så att ont blod kommer alltid att återuppstå i nya kroppar på Jorden. Av den anledningen är Jorden helvetet och den nuvarande mänskligheten kommer aldrig att lyckas skapa en acceptabel värld för mer än några sekunder. Hoppet ligger i genetiken som efter Klimat-Harmageddon föranleder mänskligheten att på nazi-vis "kastrera" människosläktet, ändra artens genetiska komposition för att säkra släktet från sig själv och världens framtid.

Aggressionsgenen kommer att taggas ned några snäpp och makt- och karriärgenen kommer helt att rensas bort eftersom det inte finns något att sträva efter i en post-kapitalistisk civilisation där människor äntligen skaffat sig värde sysslor. Vilka trevliga, spirituella och välartikulerade människor Jorden kommer att få som inneboende då, inte alls den slum som parasiterar på henne sedan åtminstone industrialiseringen! 

Den som inser morgondagens krav först nu har tyvärr redan missat tåget. Morgondagens Jord, med dess rejält decimerade folkmängd kommer bara att släppa in "de gamla själarna". Begreppet är i princip okänt i konsumtionskulturer som Sveriges, då det representerar en motsatt samhällstyp till vår. En som inte söker suga jobbnyttan ur medborgarna utan tvärtom söker bibringa dem den Nya Tidens värden, något Sverige benhårt vägrat både under höger och vänsterstyre).

Framtidens sociala ingenjörskonst liknar eventuellt amerikansk 1920-tals reklam för folkresning - Hitler studerade och lärde av amerikanerna. Reklamen använder konservatismens bild av det långsamt växande trädet som ansas men inte (revolutionärt) störtas omkull för varje liten modenyck:

*****

Bonusspaning

Vilka föddas ungefär samtidigt med Peter Thiel har bloggaren stött på under sina celebritetsgranskningar?

Behovet av exakt klockslag visar sig direkt, en preliminär spaning på den 11 oktober 1967 ger utöver Thiel något så harmlöst som svenska sångerskan Gladys del Pilar samt kulturskribenten Göran Dahlberg som jag inte kommer på vad jag läst som föranlett noteringen. I en nätbokhandel ser jag en titel som händelsevis anknyter till nazismens fäbless för hemlighetsmakeri och dolda platser:

Hemliga städer är en essä om underjordiskt liv, flyktingläger, rymdbaser, atombyar och hemliga sällskap. Men framför allt handlar den om inhägnade samhällen (gated communities) och kåkstäder, två allt vanligare extremer i stadsutvecklingens historia. 

Det förvånar inte det minsta att Månen i Stenbocken attraheras av arkitektur och särskilt Elitens sätt att likt en Krabba sluta sig samman i inhägnade samhällen men gärna då av typen monumentalarkitektur för att visa att också de är som Egyptens faraoner.

Träfflistan på exakt datum var förutsägbart mager (drygt tiotusen sparade kartor) men hur ska man vidga träffbilden.

Jag tror hämnaren Mars-i-Skorpionen är viktig som en slags varböld, men även en STOR ÖDESSIGNAL. Saturnus i hungersjälens Vatten och en förtärande Jupiter-Eld som är som att vistas i helvetets lågor, Jupiter-Eld hotar ständigt att torka ut Vattnet och Saturnus i direkt kontakt med Eld och rena krigssituationen. En passande symbolik för återfödda själar vilka traumatiserats i krig (eller som har släkt involverad i detta till ritual förklädda massmord). 

Synske Edgar Cayce tycktes ibland referera till någon slags cykler för återvändande själar och han nämnde enstaka gånger årsintervall för den eller den nationalitetens återvändande under trans. Det låter som en närmast mekanisk kollektiv karma som möjligtvis anknyter till positionerna i solsystemet, men ingen förklaring till dessa sidoanmärkningar har förekommit i något av det dussinet böcker om Cayce jag läst. Ingen runt Cayce kanske följde upp den märkliga informationen och begärde en särskild transläsning i ämnet. 

Han hade fler märkliga saker för sig i trans som t.ex. att rekapitulera kontentan av en tidigare transläsning för samma person även om det gått flera år sedan sednaste konsultation. Cayce föreföll ha fotografiskt minne av VAD han tidigare sagt i trans, eller, som han själv hävdade: han läste bara innantill i "akasha-krönikan" - Etern där universums varje skeende registrerades i tanke med tiden och genomlevda händelser! Mer mellan himmel och jord än vad som ryms i människors filosofer!

Den parentesen åsido, en test av sökmönstret sa.pis & ju.leo & ma.sco bör ge intressanta resultat:

  1. Simon Wiesenthal;31.12.1908;23:30
  2. Barbro "Bang" Alving;12.01.1909;12:00
  3. Tatiana Proskouriakoff;23.1.1909;12:00
  4. Martin Lings;24.1.1909;12:00
  5. Simone Weil;3.2.1909; 5:00
  6. Tara Fitzgerald;18.9.1967;12:00
  7. Lars Beckman;19.9.1967;12:00
  8. Faith Hill;21.9.1967;12:00
  9. Denise Coates;26.09.1967;12:00
  10. Mira Sorvino;28.9.1967;12:00
  11. Brett Anderson;29.9.1967;12:00
  12. Mikael Ribbenvik;3.10.1967;12:00
  13. Olle Häggström;4.10.1967;12:00
  14. Toni Braxton;7.10.1967;12:00
  15. Göran Dahlberg;11.10.1967;12:00
  16. Peter Thiel;11.10.1967;12:00
  17. Gladys del Pilar;11.10.1967;12:00
  18. Kate Walsh;13.10.1967;12:00

Det börjar intressant och tematiskt rätt - med den judiska blivande nazijägaren Wiesenthal! 

Svenska journalisten Bangs "förvirrade" privata liv härrör sig säkert från ett tidigare livs karma men hon var inte judinna och Ödet placerade henne inom annan nations kollektiva karma.

Proskuouriakoff, en rysk arkeolog (Mayakulturen) och Lings likaledes kulturspecialist (islamsk kultur) och en gång kurator på British Museum. Även Shakespeare-kännare.

Sedan lämnar Mars Skorpionen och det dröjer ända tills 1967 innan alla tre är tillbaka. Först ut är brittiska aktrisen Tara Fitzgerald som i bloggarens yngre dagar var en så speciell och fascinerande kvinna han kunde tänka sig. Hon är irisk-italienska berättar nätet men har lustigt nog spelat många judiska roller (tacksamt ansikte att spela exotiska figurer). 

Rollvalet kanske är tecken på reinkarnation - själen är nostalgisk! I andra fall kan det handla om att "svettas ut" gammal hemsk karma, t.ex. genom att byta från förövare till offer för att få hela bilden klar för sig. I USA verkar det pågå en gigantisk rotation av själar mellan vita och mörkhyade medborgare! När Oprah ventilerade ämnet blev hennes färgade kvinnliga publik helt rabiat - det var vita människor i svarta kroppar man såg i den upprördheten.

Beckman är en moderat riksdagsman (gäsp), och Faith Hill crossover-stjärna (country -> pop) runt millennieskiftet. Denise Coates brittisk företagskvinna, miljardär. (Snabb tjuvtitt på henne: både Sol och Månen i merkuriustecken, Merkurius krämaren eller handelsmannen). Sorvino, italienskättad aktris som var en av dem filmmogul-äcklet Weinstein var på.

Brett Andersson en knarkande britpopsångare (Suede) som avgiftade sig och snart var en föredetting. Vilken "claim to fame" Migrationsverkets då- och nuvarande chef Ribbenvik har, kan vem som helst lista ut.

Häggström är typisk ateist, matematikprofessor som pga födelsen till svensk ingenjörsfascism (besläktad med Thiels it-fascism) inte nått längre än till Descartes tomma fantasi att bara den utsträckta och beräkningsbara "materien" är verklig. Braxton, R&B-sångerska  som både överlevt cancer och två bankrutter. 

Amerikanskan Walsh, "åldrande skönhet" noterade jag efter att ha sett henne som motspelerska till Liam Neeson i filmen "Honest Thief" (2020). Här bestrålades Månen i Vattenbäraren av den lyckosamma Venus/Jupiter - ingen dum byggbit för skönhetsbranschen förutsatt att planeterna ligger väl det exakta personhoroskopet. De kan tänkas breda ut sig på det vågräta planet (och således involvera den fysiska ascendenten) eller stå lodrätt, i en "folkets idol-position".

Så tänkte jag före koll av astro.com där en AA-rankad födelsetid råkade finnas. Minsann! Vågascendent funkar också, och då leder ascendenthärskare Venus rakt till storligen lyckosamma Jupiter. Astrologins vägar och många och slingriga. Bild på en rätt generisk Hollywood-skönhet, inte i närheten av den personlighet Tara Fitzgerald utstrålade (känd för brittiska filmen "Brassed Off").

Men vad gäller ett större mönster som Peter Thiel skulle kunna passa in i, blev det  mager utdelning. En ateistisk matematikprofessor är dock inte i närheten av någon anti-demokratisk garderobsnazi! Aktrisen med känd tid visar hur lite som krävs för att t.o.m. en himmel med flera falluckor ska räta upp sig. Hon hade för övrigt Merkurius EXAKT på ascendenten. intellektet, kanske särskilt i Luft, är exakt vad astrologin rekommenderar som motgift till låga tendenser.

*****

Den mörka sidans sätt att skriva biografi:

https://history-computer.com/peter-thiel-complete-biography/



2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Psyket blockerat mot Venus. Då passar det ju bra att han tillhör homosarna. Maken heter Matt Danzeisen, en finansman så hemlighetsfull att både födelsedag och -år saknas.

Tara Fitzgerald kände jag inte till. Hon är lik Carina Berg, fast med Lisbeth Palmes ögon.

Seaward sa...

Visst! HBTQ är ju den självklara första gissningen när det kommer till kvinnohat. Den möjligheten glömde jag trots bloggens många försök att "bevisa" astrologin via udda grupper i det mänskliga spektrat.

(Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith har vid 90 yttrat sig fördelaktigt om astrologin! Hög tid att någon begåvad tittade närmare på ämnet och fattade vad det handlar om. Om jag fattar honom rätt - men jag måste läsa om texten - är han inne på det jag ibland funderat över - att astrologin verkar på en högre nivå än "det mätbara" och därför inte svarar på statistisk "verklighet" som är ett alltför lågt sätt att representera verkligheten - om än användbart i PRAKTISKA sammanhang.

Smiith följer Platon och noterar att mätbarhet enbart tillhör den kroppsliga verkligheten - Jord-elementet. Anledningen att man tycker astrologin stämmer beror på att man använder en högre mänsklig fakultet än räknenissen Merkurius och ser andliga sanningar "inuti" astro-symbolerna. Man använder sin inre centrala Sol eller en mix av de symboliska Eld- och Luftelementen.)

Tara hade något i Fiskarna vill jag minnas, har för mig det var L Palmes sol- (eller mån-) tecken.
.