Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 oktober 2022

HMS Belos inspekterar gasledningen - det svenska krigsfartygets namn är avslöjande

 

HMS Belos

 

"Lösningen på sprängningarna kan komma från Marinens ubåtsräddningsfartyg HMS Belos som nu söker bevis."

https://www.expressen.se/nyheter/ryska-ubatarnas-gomstalle-mitt-i-det-sprangda-omradet/

Mer får man inte läsa innan betalspärren slår till och Expressen vill ha betalt för den som information förklädda obfuskationen. 

https://sv.bab.la/lexikon/engelsk-svensk/obfuscation

Bloggaren tar det lilla som bjuds och granskar etymologin till fartygets namn.

https://en.wikipedia.org/wiki/Belus

Sverige har haft tidigare fartyg med samma namn men att härleda det till en senantik egyptisk gud verkar korkat eller helt enkelt dålig svensk kunskap vid skeppsdopen. Wikipedia noterar ju att detta bara är en import till det hellenistiska Egypten från den latinska formen för det babyloniska ordet för "herre" en vördnadsfull term för en gud. Närmare bestämt är Belus kopplad till Bel Marduk, Babylons statsgud vilken associerades med astrologins Jupiter - grekernas Zeus.

Givet Sveriges traditionella kristna tradition efter att vikingablodet kylts ned en aning är det därför intressant att se Belus i Bibeln. Det är israeliternas namn för en hednisk gud de kallade Baal och vars anhängare de förbannade. Namnet har hittat sin väg in i ett namn för Djävulen, Beelsebub.

https://jewishencyclopedia.com/articles/2732-beelzebub

 (Den länkade artikeln nämner den onda daimonen, associerad med det 12e huset och Jupiters negativa skepnad: "The evil spirit ["yeẓer ha-ra'"] lies like a fly at the doors of the human heart..." - av Baal-zebub, Flugornas herre.)

Så svenska flottan röjer en satanistisk böjelse, en svaghet för "denna världens herre"! Det förklarar regeringen Magdas blixtsnabba NATO-ansökan för att inlemma den fadda svenska grenen av det militärindustriella komplexet under den Store satans mer potenta krigsindustri.

Krig har alltid handlat om röva och göra pengar. Därför hittas också Djävulens astrologiska representation, stjärnan Algol, i just Tjuren eller Oxens tecken, den avgudabild judarna dansade som galna kring, ännu inflammerade av Egyptens materialism i biblisk tid. De hade, likt svenskarna, alltför länge varit slavar i Egypten och var nu rejält skadade av den här historiska episoden.

Sverigehoroskopet som har som bekant hela nationalsjälen korrumperad av en Mammon-dyrkande ond karma som sträcker sig långt tillbaka i landets historia.

Plantera sprängmedel och sedan låtsas söka bevis, är inte det klassisk vilseledande manöver, en välkänd CIA-taktik? Ofta utförd av en tredje part, en nyttig idiot vilket det finns fara att Sverige blivit här. Ett scenario lika gott som något.

Omenlära 101.


Inga kommentarer: