Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 oktober 2022

Dessa självindoktrinerade svenska politiker

Agitator

S-politikern Ylva Johansson har uttryckt vettiga synpunkter om svensk skola och barnens rätt att slippa kapitalisternas vinstjakt, vilken föröder deras framtid redan från början. 

Men när en svensk ska tala om utrikespolitiska spörsmål blir det ofta en galen och hysterisk soppa. Johansson hade tydligen speciell insikt i Putins hjärna och drog i Aktuellt de vanliga klyschorna, återgivna i Expressen.

PUTIN vill FÖRGÖRA såväl landet Ukraina som dess medborgare

PUTIN vill FÖRSTÖRA den Europeiska Unionen.

Hon lyckas också TA FÖR GIVET att gasledningarna sprängdes av Ryssen, något ingen vet säkert.

Det är mer än lovligt usel och helt svart-vit propaganda! Johansson går i falsett och blir en politikerkarikatyr (som på den "justerade" bilden). Tyvärr har svenska folket nått den bottenlösa nivå att de inte förtjänar bättre politiker än så här. Det är en ond spiral och någonstans på vägen kapade någon det demokratiska system där folkvalda utför folkets vilja. Johansson är inte en sådan, hon är en agent för amerikanska intressen.

Det är hennes råbarkade omdömen som avslöjar henne. Bara en amerikan skulle låta som en karikatyr på en politiker. Som spinndoktorn jag bloggade om nyligen, han som övertygade president Truman att intensifiera sin misstro mot Ryssen och genom att likt en djävul viska i presidentens öron om dennes onda avsikter och att "alla hatar och avundas oss (USA) för vår rikedom". 

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/hjarnan-bakom-usas-sjalviska.html

Det är detta 75 år gamla vansinne från amerikanska spinndoktors som hörs som ett eko genom Ylva Johansson och andra som använder liknande demoniserande Gestalt - dvs. HELA DEN SVENSKA PRESSEN.

Så vad kan de få vakna medborgarna göra? Ingenting. Landet har spårat ut och kommer att få betala den fulla kostnaden, som hela världen står inför. Det måste gnissla rejält när en eon övergår i nästa, här Fiskarnas tidsålder till Vattenbärarens. Se förra eon-skiftet den obegripligt grymme första kejsaren i Kina med sin angivarpolitik som satte skräck i hela samhället: skvallra på din granne belönas, håll inne med något om staten straffar dig. 

I väst hade vi förstås det grymmaste rike vårt hörn av världen skådat: Romarna som hade människoslakt på arena som folknöje vid denna svåra övergångstid mellan Vädurens och Offerlammets tidsålder. 

Hela västerlandets senaste ~2000 år har faktiskt gått i Offrets eller Fiskarnas tecken. Den högteknologi som nu väller in i världen tillhör morgondagen, Vattenbäraren, men tyvärr är det ännu omogna hybrider (människa och djur)  som lägger beslag och utnyttjar ny teknologi för sina simpla syften. ÄGANDET av teknologin kommer att skifta när väl Väst kollapsat.

*****

Johansson är inte utan sympatiska kvaliteter - så länge hon håller sig till sjukvård och "kvinnliga" eller empatikrävande ämnen. Välgörarna Venus och Jupiter står samlade i osjälviska Fiskarnas tecken (ett sjukvårdstecken) och ger på VATTEN-elementets nivå en perfekt medkänsla med alla dem som oundvikligen faller offer vid krig. Samtidigt har bloggaren, själv pacifist och inspärrad i fängelse av Ylva-folket för sin militärvägran, på senare år blivit REALIST. 

Meditation över astrologins "eviga" giltighet har fått honom att inse att Venus utan Mars helt enkelt inte skulle kunna existera - inte på Jorden. Möjligen kan man tänka sig en särskilt ljus tidsålder, vars nobla värderingar tillåter våldskraften att sublimeras. Ta Mars uttryck i de fyra elementen. I LUFT är den ovanligt benägen att skifta fysisk våldsamhet mot intellektuell vigör! 

Detta skrivet ett dygn där ALLT PÅ HIMMELEN SKRIKER PLÅGSAMT SLAVERI UNDER JORD OCH VATTEN, brutala lergyttjiga slagfält, från Första världskrigets Somme till bilder från dagens Ukraina...


Missa inte hur Ylva kvider ur offrets tecken Fiskarna detta år när passerande Jupiter tangerar hennes medfödda Jupiter i Fiskarna. Hon kan själv ha offrats på en krigsskådeplats i något liv vilket kan anas av hennes egen karta - och den döden har satt så plågsamma spår att hon inte ens i detta liv kan tänka klart och se den större bilden där USA - "hennes sida" - hela tiden triggar Putin att förlänga plågorna. Krig ger pengar för vissa.


Utan klockslag blir här inte ens Månen som substitutascendent till någon större hjälp eftersom den skiftar från Stenbocken till Vattenbäraren mitt på dygnet. Dock förblir sinnelaget disponerat av Döden själv, oavsett exakt timma och Saturnus står som synes i exakt konjunktion med krigets Mars och hennes egen själ (Solen).

Därför är Johansson inkapabel att tala sanningsenligt om det större geopolitiska drama som USA valt att låta Ukraina genomlida av själviska skäl. Hon har inte distans och förmåga att förstå vilken spelbricka även hon är i ett så stort spel att möjligen Sveriges absoluta höjdare vet vad som pågår. Men det tänker de inte berätta för folket som i vanlig ordning hjärntvättas att gå på räta led och tanke ledarnas tankar.

De tre kvaliteterna (gunas) i Ylva Johanssons horoskop är entydiga. Hon är ljus och klarsynt när det gäller att menigheten förorsakas lidande men sedan tar det tvärstopp. Emotionell intelligens behövs men den räcker inte särskilt långt.

Istället sänker sig beckmörker över henne som tänkare, eftersom Vattenbäraren bland människor sällan når upp till tecknets fenomenala innebörd på det kosmiska planet. Detta är den kollektiva mänsklighetens symbol, den judiska mystikens Adam Kadmon, den Kosmiska Människan, eller hinduismens Purusha, gud personifierad som ett "intelligensväsen" som fyller universum. Det finns många sätt att uttrycka den VERKLIGA MÄNNISKANS storhet, före degraderingen ner till enbart en separat JORD-kropp utan större fattningsförmåga om alltings sammanhang bortom den skenbart individuella kroppen.

Kvar av den kosmiska Vattenbäraren blir ofta bara en inbiten ideolog och Mörkrets kvalitet kan nu anta en mer sinister form: kategoriska och helt låsta uppehållare av status quo, vilket är just det problem Vattenbärarlandet Sverige fastnat i. Vi kommer inte ur det tankesystem vi håller för sant men i själv verket bara är den hjärntvätt förra generationen lämnat efter sig som vår "socialisering" och som merparten av oss zombieaktigt kommer att ta för givet hela livet och föra vidare till nästa generation. 

Det är därför Mörkrets kvalitet står för omedvetenhet och okunskap trots att Vattenbäraren inuti sitt eget Luft-slott sitter inne på enorm kunskap. Vattenbäraren är därför ett genuint paradoxalt tecken, men gemensamt är att den söker vara på topp inom sitt valda område. Men där Vattenbäraren drar gränsen för vad den anser är "allt", där begår den också misstaget som renderar den en plats inom Mörkrets kvalitet. Även den Kosmiska Människan kommer en dag att vara gammal och passerad.

Utvikning. En gång befann sig bloggaren i en nattlig dröm i ett väldigt slott utan att veta hur kan hamnat på dess insida. Frågade några förbipasserande var porten var och fick svaret: "Ingen vet, slottet växer ju mer man genomsöker det". Drömmaren hade tydligen fallit ur Högsta Himmelen och befann sig nu inom den i sig expanderande kosmiska kroppen, där varje levt liv adderas som en ny cell i denna kropp...

Astrologin lär dock ut att sjätte himmelens Jupiter representerar expansionens princip och att sjunde himmelens Saturnus är den naturliga gränsen vid vilken allt uppfylls. Drömmen innehåller både en referens till rörelse i tid och det predeterminerade måttet på en eon, förr kallad "ett välde". Engelskan skiljer mellan eternal, evig, och infinity, en obruten succession av dagar.

En astrologisk tidsålder är inte evigheten även om uttryck som "från evighet till evighet" visar på svensk språkförvirring. Eller åtminstone en envis vägran att bejaka en äldre historia. Så vågar t.ex. en kristen expert inte se när en bibeltext antyder den gamla astrologiska världsbilden utan förklarar ordvändningen som "bara ett idiom":

https://alltombibeln.se/bibelfragan/evigevig.htm

"Världens ände" (Harmageddon) är därför inget mer än slutet på en eon, ett välde eller en "evighet". Det är ett sådant bokslut mänskligheten står inför nu, alltmedan inkompetenta politiker och journalister knappt fattar ett dyft. Bortom deras begränsade spelplan finns förstås spännande ytterligare frågor.

Hur relaterar tidsåldrarna till varandra? Som Elementen där vissa är helt oförenliga? Om rörelsen nu är från VATTEN till LUFT (oförenliga), vilka kommer då att få tillträde till Vattenbärarens slott? Vilka hängs av och arkiveras i universum? (En historia att tas upp på annat sätt i detta "multipolära" kosmos vars turer är helt oöverblickbara för människan.)

Är Helvetet verkligen inget mer än planeten Jorden och den här världens skiftande livsbetingelser? Är fattiga människor verkligen fattigare än rika-men-själsdöda? Vad om de fattiga som anammat de rikas måttstockar, är dessa i det djupaste helvetet? Är dessa som plågas både kroppsligt och mentalt av fattigdom i paritet med folk i krigshärjade länder som Ukraina och ledda av en fanatisk clown?

Vilka ramberättelser klingar av mening? Inte är det DN:s i alla fall, där problem som klimat och krig visst dryftas men alltid med Kapitalismen egendomligt frånvarande i diskussionen, den brännande kärnan och kanske förklaringen till nästan allt elände! Nästa mänsklighet kommer att tänka högre än den brottsinducerande sandlådeexistensen.

För att återvända till den kosmiska symbolen visavi människorna: jordbornas sätt att uttrycka sin högre natur är i allmänhet ett skämt jämfört med den kosmiska Vattenbäraren. Denna symbol betecknar ALL KUNSKAP, även framtida uppfinningar och öden eftersom dess anknutna planet är herre ÖVER tiden. Denna enorma intelligens är de grekiska platonisternas Nous, det gudomliga intellektet som för fallna själar tycks uttrycka sig över tid. (Platon: "Evigheten utrullad i tiden.")

I den geocentriska astrologin är Vattenbärarens härskare Saturnus/Kronos själv bortom tiden i sin bortomvärldsliga orientation med Den Ene. Men i SITT tänkande alstrar det gudomliga intellektet - som är människosjälens bästa (men också minst mänskliga) komponent tidsrörelsen i vilket alla mindre väsen ingår. Längst ner i okunskapens världar uppstår till sist också "rummet", vilket representeras av astrologins Jord-element och dubbelsystemet Måne/Jord.

Där nere, om ni sitter med bloggaren på skyarnas rand och ser mot den genomsnittliga spelplanen, ses människobarnen ragla runt och i perioder infekteras av sublunära demoner. Inte minst talande var infektionen av det svenska nationalhoroskopets folkliga mån-sida gångna val. Under perioden vanställdes folksjälen av den demoniska norra månnoden, som i brott mot universums lagar girade åt höger. Som skotske folk- sedan popmusikern Al Stewart betitlade en återutgivning av sina tidigaste folk-album: "Seemed like a good idea at the time".

Där, i en av helvetets lägre kretsar, befinner sig förstås också Putin med sin förlegade tanke på att äga territorier, men det kan jag säga utan att likt de falska svenska medierna låtsas att inte USA är den verkliga aktören. 

USA har triggat, gång på gång, Putin till detta. I princip började det med NATO:s bildande. Så Väst ska inte beklaga sig om han bränner av några atombomber om ett år eller så. Alla har varit med i spelet sedan dess, inte minst USA:s ofattbara militär-industriella komplex som knappt går att särskilja från politiken. USA:s själva essens ÄR kapitalism och vinstjakt, till mänsklighetens sorg (fast det förstår inte den majoritet av svenskarna som tycks tillhöra en lägre stående ras än människan i stort, mer av djur och mindre av den Kosmiska Människan - se nationalhoroskopets tydliga glappkontakt på flera nivåer).


Inga kommentarer: