Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 oktober 2022

Ormen, PM Nilsson och de ogudaktigas råd

Ulven Kristersson har fått ja till från skamligt högavlönade propagandisten PM Nilsson i tidningen Dagens Industri (livet på Sveriges solsida är gott). Han går ner (marginellt) i lön men är villig att bistå Ulven som statssekreterare. 

Åter kommer öppningen av boken Psaltaren för mig, inte för att jag öppnar Bibeln särskilt ofta utan för att frasen förekom i låttexterna i det urfattiga Jamaicas reggaemusik på 1970-talet. Den bet sig fast i bakhuvudet i bloggaren som tonåring. Med änglalik stämsång sjöng vokaltrion "de Mäktiga Diamanterna" (livet för de fattiga är hårt och kort inte som för Nilsson och den lilla gruppen på Sverigehoroskopets solsida):

"Salig är den som inte följer de ogudaktigas råd och inte går på syndares väg eller sitter bland bespottare."

https://www.biblegateway.com/verse/sv/Psaltaren%201%3A1

Näringslivsinfluencern Nilsson har ett horoskop (klockslag okänt) som inledningsvis ger ett nästan schizofrent intryck. Det tvingar blicken att fladdra hit och dit och ömsom ser det närmast perfekt ut, tills man följer planeternas dispositionskedjor vidare och plötsligt får motsatta budskapet. 

(Not. Dispositionskedja: Solen i Vattenbäraren, och Vattenbärarens härskare Saturnus i tecknet xxx  - där har en dispositionskedja startat. Ofta fokuseras bara första planeten och dess disponent som ett "dubbelsystem" - se Paranoia & Platon, en mystifierade rubrik som räckte för att kollra bort de många - få besök där trots angeläget innehåll.)


Ta bara Månen, eftersom det här nu är ett sinnelagshoroskop som utgår för psyket. Månen i Eld-Skytten matchar Ulven som har Solen i Eld-Skytten, där tycks Ulven ha sett rätt: här är en potentiellt bra medarbetare till honom och en som tillhör den döende kapitalistens verklighet, där man tar Jupiter (Skyttens härskare) som enbart materiell rikedom och drömmen om evig tillväxt. Eftersom båda männen deklarerat var de hör hemma på själens "evolutionära resa" råder det inga tvivel om att detta är typ av Jupiter det handlar om. Planetens högsta uttryck är Filosofen, Sanningssökaren och sannerligen inte den materialistiska räknenissetypen som jobbar för en förverkad världsordning.

Men Månen via understödd av Jupiter - Eld till Eld - ser först ut som om den högre andliga typen hade varit en möjlighet, eller åtminstone ett lyckligt lottat dygn med hoppfulla och expansionsorienterade sinnen. Inte alltid så att de blir globetrotters, det kan vara så att de istället reser på insidan och läser mycket, förklovrar sig inom valda intressen. Jupiter säger i sig inte vart expansionen ska bära hädan, även om positionen i Lejonet detta år tycker på ovanlig svaghet för lejonkungens prakt och världsliga rikedomar! 

Att liera sig med Näringslivets pampar ligger för Lejonet, som i vår tid inte längre än "kung av Guds nåde" om den någonsin varit det. Med ELD - som bloggen tidigare nämnt - är det hugget som stucket vart resan bär. Är sublunära elementen VATTEN och JORD dominanta "väljer" ELD att engagera sig det lägre. ELD i stark kombination med LUFT kan ge ett lyft som frigör LIVET och väcker upptäcktslusten för högre ting, eller åtminstone den osynliga LUFT-organisationen bakom det synligt. 

Risken med ELD är att det ger en så visuell dragning och det är så mycket enklare och så föga intelligenskrävande att starta Eld/Vatten-krig och gå runt och "känna" för allt möjligt, eller Eld/Jord-kriget där Eld-ögat ligger klistrat vid materiella ting och inte kan slita sig från denna låta värld utan kämpar för sin del av krigsbytet i världen.

Med de här enkla betraktelserna över elementen i diverse kombinationer står det klart att PM Nilsson slits i alla riktningar. Visst är det lyckobådande på ett världsligt sätt att ha både Sol och Måne kopplad till den stora tursamhetens Jupiter, Storfinansens planet. Sverige horoskopet har t.ex. Solen och Storfinansens Jupiter tillsammans i Vattenbäraren, ett LUFT-tecken, men av skilda anledningar har landet totalt kollapsat på Jupiters högre verksamhetsnivåer och handlar enbart om Storfinans och ekonomi, Sveriges är ett paradis för rovdjur eftersom Jupiter också står för Lagen och den är så illa skriven att fula människor mycket lätt kan berika sig på sina medmänniskor i detta land.

PM Nilsson kan mycket väl tro han äger bredd som både har en hetluft - Solen i Vattenbäraren stimulerad av Storfinansens Jupiter-Lejon och en rasande begärsfylld natur via Eld/Vatten-kriget (Jupiter-Lejonet hettar upp jupiteriska Fiskarnas Vatten till kokpunkten: "Jag skulle aldrig bli statssekreterare åt en socialdemokratisk minister"), men kartan tycks till syvende och sist bara beskriva en smått obalanserad fanatiker. Missa inte hur Fiskarnas vattniga emotioner värms över utsikten om att vinna individuell Lejon-rikedom och att dessa känslor som via Eld når kokpunkten sedan fungerar som BASEN för soltecknet av typen  intellektuella LUFT-elementet.

Kommer man förbi astrologin på bokstavlig nivå inser man att PM Nilsson lider av samma störning som Sverigehoroskopet beskriver som att Solen/Jupiter visserligen tycks befinna sig i andlig och klartänkt LUFT men att de inte kan tänka bättre fundamentet till deras placering i Vattenbäraren tillåter. Och då är vi tillbaka till Sverigehoroskopets märklighet att Saturnus står i konjunktion med södra månnoden. Saturnus "kidknappad" och halshuggen vid månbanans lästa punkt. Så lågt har den intellektuella rymd som utlovas av Saturnus - sjunde himmelen - fallit. 

Det är med hänvisning till svenska Sol/Jupiter-elitens fundament UNDER Ketus inflytande bloggen upprepade gångar talat om hur "tanketaket" sänkts så lågt i landet att religion & filosofi blir Sveriges fiende. Det som i normala länder är mänsklighetens noblaste uttryck påminner olustigt det här landets makthavare om att det finns så mycket mer mellan himmel och jord än de styrande är intresserade av. Här gäller det att piska in "arbetslinjen" hos folk och fick massorna lära sig om att verklig frihet inte alls handlar om att löneslava för Överhetens berikande, skulle hela Projekt Sverige välta! Därav maktfolkets hat mot religiösa friskolor: de påminner om att inte enbart Staten är herren (och inte ens den hösta kraften i kosmos)!

Som det nu är har Sveriges hela organisation en så låg grad av intellektualitet och vishet att den jämställs men södra månnoden eller en materialist på den lägsta tänkbara evolutionsnivå!

Och denna bisarra urspårning och förbrytelse mot Universums rekommenderade väg för människan upprepas nu i PM Nilssons horoskop, men inte via Saturnus fångenskap vid den sublunära demonens lägsta punkt utan genom den luftiga Vattenbärar-Sol (som han delar med Sverige) grundad på sitt mest eftergivna underlag: Saturnus i Vatten (Fiskarna). Här gäller liknande kritik som den som riktats mot penningmänniskan och högersossen Magdalena Anderssons födelsetid (om man nu kan rikta kritik mot en stjärnhimmel - alla himlavarianter passerar revy eftersom det finns själar som BEHÖVER motsvarande lektion eller bakläxa). 

Saturnus i det mest lättrörliga Vatten-tecknet blir en kappvändare och beter sig precis som det lättrörliga Kapitalet eller Aktiemarknaden. Vatten är emotionellt och går på känsla och för PM Nilssons himmel ser uttydaren problemet hur en intellektuell  och konceptualiserande (LUFT) natur "baserad" på strömmande VATTEN någonsin skulle kunna vara hållbar eller ge någon reell inre styrka. 

Han har sålt sig till den lägre VATTEN-världens obeständighet och detta bara för känslan att här finns individuella fördelar.  (Obs. Magda har dock sin Sol i JORD och baserad på fundamentet i VATTEN blir den mentaliteten är enklare och mer entydigt materialistisk än denna överklassens luriga tjänare och spinndoktor, PM Nilsson.)

Hans är en horoskoptyp som fick brittiska mästerastrologen Charles Carter att lamentera över hur mycket värre det blir när "avancerade horoskop" går snett (med avancerade menade han de fyra sista zodiaktecknen, de med "universella" anspråk). Kartans samarbete mellan "avancerade" Stenbocken (ägare till allt det materiella) och Fiskarna (offret av allt det materiella) verkar vara sista ordet och det som ändå håller ihop den här splittrade kartan. 

Stenbocken står för maktmänniskor och här suger den torra jorden i sig allt Vatten den kan från den universella fattigdomens och den eviga förlorarens Fiskarna: han är helt rätt person att nu i Sverige stiga fram och hjälpa Ulven dra tillbaka Sverige till ett elände som inte skådats sedan 1800-talet, då Ägarna obehindrat sög ut Fiskarna, samhällets alla små.

I linje med sin givande och självuppoffrande natur ses här Fiskarna villig låta sig åderlåtas av Saturnus i Vatten och Saturnus förmedlar den vätan tillbaka till sin hemmaplan Stenbocken (därav den gröna vattenfläcken) och det är i PM Nilssons sinnelagskarta hans och de makthavande materialisternas 2a ekonomihus som tjänar på att vampyriskt suga orken ur de små (säger "ork" eftersom ELD reprenterar LIV och VATTEN bara en spegling av det verkliga livet). Nej, det syns tydligt att han aldrig skulle ställa sig i tjänst hos en socialdemokratisk statsminister.

Detta var bara en sondering av kartans huvuddrag. Sedan tillkommer ytterligare helveten för de arbetande och ändå lottlösa massorna i Fiskarna genom att här finns en så helvetiskt ond kärna bestående av omoraliska Mars, demoniskt begärande Rahu invid Saturnus. Rör själv in dessa extra faktorer i kampen mellan de Rika och de Fattiga (Stenbocken/Fiskarna)!

 

*****

Saturnus, härskare över Stenbocken när den släppt greppet om det högre och blickar mot det världsliga, och härskare Vattenbäraren där den åtminstone har hela samhällets väl för ögonen och horoskopägaren kanske t.o.m. närmar sig identifikation med sin högre själ, är en minst sagt komplex planet.

Astrologin har lastat så många innebörder på Saturnus (och den här bloggen har snarast förvärrat saken genom att påminna om att de här enkla bilderna är symboler som anknyter till antik vishet och t.o.m. Platons filosofi). 

Problemet hur Ägarnas planet samtidigt kan representerar arbetarklassen i den hinduiska traditionen är en sådan paradox. Den gåtan besvarade bloggen för många år sedan: Saturnus som materiens herre ser inte arbetande människor för de människor de primärt är. 

Den sjukliga Saturnus ser i människor bara siffror och kalkylerad vinst på deras livegenhet eller löneslaveri. Saturnus är såldes både Ägaren och de Ägda, arbetarklassen som si och så mycket rikedom åt den som positionerat sig överst i den världsliga hierarkin.

Den finns en naturlig hierarki (negativ och positiv polaritet) som placerar JORD/VATTEN som "utförarna" i den konkreta världen medan LUFT/ELD drar mot det abstrakta (tänk: byggnadsarkitekt). De förra är "jodens salt" eller som de gamla kineserna såg relationen mellan himmel och jord: "När Vinden blåser böjer sig grässtråna" (Vinden även i det gamla Kina en symbol för Överheten och dess dekret, vilka blir till verkligheten för den enkla människan). Detta påminner om att de överordnade kan bli rätt ruskiga ledare när de tror sig vara väsensskilda och förmer än de låga utförarna.


Se bara PM Nilssons "själsfrände" Josef Stalin (som förvisso saknade astrologisk Luft, humanitetens element) och de miljoner ryssar han offrade under sin förryckta diktatur. Högern har ingen sjukdomsinsikt (eller än värre, känner till sin agendas förtrytelse mot Universums lagar men fortsätter ändå). Högern har redan korsat över från demokrati till diktatur men behållit termen "demokrati" och valförfarandet eftersom de noterat hur lättlurat folk är. Varför byta styresskick när ändå ingen märker att en annan ande numera sköter ruljangsen... 

Stalin föddes visserligen Sol-Skytt (som Ulven Kristersson) men soldisponenten med galet giriga Rahu med soldisponenten Jupiter associerar mer till PM Nilsson. Så hur också Stalin inte skäms för att låta samhällets små (Fiskarna) sugas ut för att Stenbockens makt skulle bestå (här var förstås scenariot inte lika lumpet som Kapitalismen, det handlade om att stå emot nazisternas framryckningar och man ska minnas att JORD/VATTEN gör sitt bästa som värnare av det lokala.).

*****


PS. Det här, inser jag först vid denna punkt, var inte första kommentaren till PM Nilssons himmel. Den har diskuterats två gånger tidigare. Sverige är för litet, dess handfull "kändisar" redan genomgångna!

Nilsson SD-positiv redan 2018:

https://siderisk.blogspot.com/2018/10/den-onda-eliten-och-dess.html

2014, under en tids intresse för fixstjärnorna Algol och Regulus sökte jag lista ut varför "kungamakaren" Regulus inte gjorde någon nytta på Nilssons himmel:

https://siderisk.blogspot.com/2014/10/maktpolitik-och-skitstovelmentalitet.html

Men det visar sig nu att han verkligen legat i för att förbereda Anföraren Jimmies entré. Nilsson har "vänt" det svenska näringslivets maktmänniskor, dock gissningsvis utan att behövt jobba ihjäl sig. Denna intrigante man accepterar nu Ulvens invit medan han i själva verket jobbar för Jimmie! Frågan är om inte också Ulven gör det, den här regeringen är så falsk och dubbelspelande att det inte är värt mödan att bry sig, inte minst som (S) under Magda inte tycks vara i närheten att förstå sin korruption. Det finns inget hopp om Sverige på mellanlång sikt.

PS2. AB:s Åsa Linderborg kommer ibland fram från exklusivitetens betaldörr och meddelar sina tankar till var och envar. Hennes senaste text nämner i samma mening både den identitetsförvirrade Magda och Dagens Industri, men det hade jag ännu inte sett så det här knackades ned! Sverige är litet.

 

Bonusspaning

På radion: Sir Väs, Skansens förrymda kungskobra har "lokaliserats".


Månen passerar genom gifttecknet Skorpionen denna dag (29/10) och har i rådande konfiguration "tappat kontakten" med sin bas eller din disponent Mars (Skorpionen och Tvillingarna inkonjunkta/150° och kontaktlösa i förhållande till varandra).

AB skriver också och tidsstämpeln 9:01 gör att nioslaget får duga. Intressant nog stiger Draksvansen (Ketu) EXAKT vid Sveriges ascendentgrad, Vågens 20e, och det kan vara anledning att fundera över två saker.

1. Bryr sig verkligen hela Sverige om klantskallarna på Skansen i Stockholm som lät ormen rymma till att börja med?

2. En annan och mer intressant sak fråga är om intermezzot är ett omen.  "Kungskobra" låter som kungen av ormar och associationen går till den sublunära demonen som i sin tur för tankarna till den kinesiska draken i dess ormlikhet. 

Tänk också hinduernas fruktan för Kala Sarpa Yoga - när samtliga planeter ligger på himmelen som om de vore uppätna av en orm (mellan drakhuvudet och draksvansen, inne i demonens kropp).

Så såg himmelen inte ut varken när ormen rymde eller hittades men just att nyheten tajmar med Sverigeascendenten kanske är ännu ett ONT OMEN för Sverige. Bättre om ormen fått fortsätta i frihet! Vid Draksvansen anses ju en tid av övermått eller hubris vara till ända och ormen fångas in. Nu stängs alla dörrar i terrariet Sverige och den onda tid som valresultatet aviserade fortsätter efter en liten orm-distraktion en liten dröm om allas vår frihet på rymmen.

Kala Sarpa Yoga förnekas effekt i personhoroskop av en del hinduiska astrologer, de menar att symboliken bara rör stora tilldragelser, av nationell karaktär t.ex. Vad då säga om ett "ormmeddelandet" av underhållningskaraktär just som Drakens  eller Ormens svans visar sig i öster? Döljer sig något allvarligare bakom lustigheten?

Kala Sarpa har knappt nämnts på bloggen, men här var ett tillfälle:

https://siderisk.blogspot.com/2016/02/jungfruns-tecken-den-goda-och-den-galna.html


Inga kommentarer: