Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 oktober 2022

"Brunnen i huvudet" - några olycksbröder och -systrar

Kort tillägg till "Har det brunnit i huvudet?", som sökte få rätsida på frågan om Mor Magdalenas Sol-Stenbock, till följd av soldisponenten Saturnus i Vatten blivit en slirig kappvändare. (Stenbockens ord är normalt som huggna i sten.)

Skriven i förväg men publicerad 00.00 den 30 oktober förekom inlägget med sex timmar en debattartikel som syntes bekräfta misstankarna:

https://www.expressen.se/debatt/jag-ar-djupt-besviken--pa-dig-andersson/

Den texten som illustrerar avståndet mellan människor och deras makthavare fick mig att upptäcka en detalj som aldrig kom med i "brunnit"-texten. En kort jämförelse av "oppositionsledaren" Anderssons partiella tidstvillingar, dvs. fem andra som fötts med det hypotetiska problem jag såg i sagda Sol med sitt svaga fundament. Intressant nog visade sig flera även ha Mars i Vågen - precis som Magdalena Andersson. Den positionen kan som bäst bli en krigare för fred men i värsta fall så konfliktskygg att den inte alls klarar oppositionsrollen, den bottennivå Magda tycks ha börjat uppvisa.

August Palm;5.2.1849;12:00
Per Ahlmark;15.1.1939;12:00
Madeleine Raukas;22.1.1967;12:00
Magdalena Andersson;23.01.1967;12:00
Michael Rosenberg;25.1.1969;12:00
Roger Mogert;3.2.1969;12:00 

Mars konflikthämning i "fredens" Vågen gäller förutsägbart inte för August Palm socialdemokratisk agitator när partiet var ungt och ännu ville höja alla människors levnadsstandard. Där är tvärtom Mars urstark, i brinnande och universalistiska (ambitiösa) Skytten.

Forna politkern och folkpartisten/liberalen Per Alhmark har också den potentiellt sliriga mentaliteten, och han delar Magdas Mars-Våg men i extrem och perverterad version: Mars + Drakhuvudet i Vågen. Om Ahlmark har Jan Guillou sagt att "han var än jävel på att polemisera i syfte att förnedra motparten". Denna skitstövelstil är troligen till del Mars/Rahu men lika illa fungerar psyket: Månen i erkänt kritiska Skorpionen tillsammans med Venus. Låter väl ändå rätt fredligt? Ja, men det är Mars/Rahu som äger detta psyke. Guillou verkar ha rätt.

Madeleine Raukas, född dygnet före Magda hamnar - troligen korrekt och mer trogen hennes sanna natur - i motsatta lägret - en moderat.

Michael Rosenberg, ett sverigedemokratiskt kommunalråd som ljög om en grov stöld har bara två dygn efter Magda också han Mars-Vågen som söker tona ner konflikter på ibland mindre ärbara sätt.

Roger Mogert, "socialdemokratiskt" stadsbyggnadsråd i Stockholm visade vad sossar i dag står för genom att släppa in företaget Apple i Kungsträdgården, en historia som spårade ur men där tydligen alltjämt det amerikanska företaget äger den viktiga lotten i hörnet av Kungsträdgården. En sorglig högersosse fixerad vid volym och pengar. Dessutom religionshatisk som lågt utvecklade människor ibland är: förskolor i scientologernas regi inte i hans smak, däremot sälja ut Stockholm till amerikanska kapitalister. 

Magda tycks ha fötts under ett av kosmos återkommande lågvattenmärken! Om Mogert kan också sägas att den giriga demonen Rahu denna dag går samman med njutningens och pengarnas Venus och med den slippriga Saturnus-i-Vatten en kort bit bort.

*****

Är Saturnus i Vatten då inte till någon nytta, kan man fråga sig. Det kan väl inte vara så illa när Saturnus på sitt varv befinner sig i Vatten en fjärdedel av tiden. Skulle den vara så principlös som näringssjälens Vatten antyder, borde väl detta märkas tydligare - som en långt mer girig och vettvillig mänsklighet? 

Svaret är nog att andra planeter ta kan vid och kompensera för enstaka svaga placeringar, ett gott intellekt (Merkurius) gör att människan kan betrakta sina saturniska planer i förväg och kanske avstyra sådant som på rent logisk grund skär sig. 

En genuint venusiansk typ (t.ex. en god Måne+Venus - välplacerad till tecken och hus och utan onda aspekter) kan prioritera vänskaplig samklang med andra och den vägen åka snålskjuts på en fastare typ. Sliriga översteg inträffar då bara om individen haft olyckan att liera sig med andra som också har en instabil Saturnus! 

Även huset kan undertrycka självbehärskningens och gränsdragningens Saturnus. I ett fall flyttade kvinnan till storstan för att göra karriär och tänkte sig att kroglivet skulle ge kontakter. Istället blev hon madrass åt Stockholms många dekadenta män (undertecknad inte en av dem). Desillusionerad men befriad från en del ytlig orealism flyttade hon tillbaka till någon småstad och lyckades senare få jobb på, har jag för mig, en lokaltidning. 

Det födelsehoroskopet minns jag för att Saturnus tappat all självskattning och gravitas i 12e huset, ett "världsliga förlusters hus" som knappast hjälper karriärister. Det här var en nymåne, Sol och Måne i Lejonet, så tanken att bli "Någon" var utpräglad, men Saturnus i Väduren i 12e saknade synergi och indikerade en ytlig variant av Lejon som underskattat grovjobbet att etablera sig i ny stad och bygga nätverk. Lejonet är som bekant ett av individualist-tecknen (zodiakens 2a akt) och tror den egna personen är allt som krävs, ett fel som den "amerikanska drömmen" hjälpt till att sprida.

(USA-horoskopets 11e idealhus ockuperas av Saturnus i hyperindvidualismens Jungfru, en så ren bild som tänkas kan av den djupt osanna skrönan om att "själv är bäste dräng". I själva verket är det den "amerikanska drömmen" som hindrar världen från att nå större framgång eftersom individperspektivet är ett fragmentariskt perspektiv. Världen måste byggas från zodiakens 3e akt, det universalistiska perspektivet...)


Inga kommentarer: