Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 oktober 2022

De fyras gäng (SD-utskotten)

En tendens visar sig när man tittar på ordförandestolen i fyra viktiga utskott som SD-nissar knipit till följd av Sveriges utbildningsunderskott.

Richard Jomshof, justitie - So-GEM/Mo-PIS
Aron Emilsson, utrikes - So-AQU/Mo-SAG
Tobias Andersson, näri[n]g - So-ARI/Mo-SAG
Magnus Persson, arbets- slavmarknad - So-SAG/Mo-LEO

Visuellt, i den "naturliga zodiaken":

Uppenbarligen har "Jimmie" rensat friskt eller kanske har bloggaren tappat intresse för dessa demokratins dödgrävare. "Äldsten" Richard Jomshof är det enda namn jag känner igen förutom Tobias Andersson som tillkännagav sin rasism i tåguttalandet nyligen och nu målar över sakfrågan genom att medge att han kanske var lite "högljudd" i valrörelsen. Mn det är ju klart till segraren hör bytet ( skrika högst ger maktposition). 

Det är så Sverige fungerar på sin mest primitiva nivå i folkvimlet, se nationalhoroskopets Måne i Väduren. Andersson är passande nog Vädur av det hitlerska snittet.

Detta är inte bara en förflugen åsikt! Hitler med sina tåg till förintelselägren hade samma sol- resp, mån-placering som Anderssons "enkel tågbiljett till Kabul". Väduren och Skytten och representerar Eld i dess mest extremistiska eller fanatiska. Det kan blir eldsjälar av mindre ädelt slag.

De fyras gäng visar att, precis som med Hitlers entourage börjar det redan luta åt Skytten. Det var precis inklusionen av en bunt mindre kända nazister i bloggens undersökningar som flyttade ned Månen i Skorpionen från förstaplatsen och Månen i expansiva Skytten - "vi behöver mer Livsutrymme" - tog över.

Detta är inte att lägga klander på vissa zodiaktecken, men väl en intressant upptäckt eftersom de dolda makthavarna i utskotten sägs lägga grunden till det nya helvete på Jorden som Sverige sedan länge är på väg att bli.

Vad står då Skytten för? I en av sina groteska former är dess härskare Jupiter storfinansen, nyliberalismen och alla de låga kryp som är chanstagare och söker stora och lätta pengar. Pengar kan alltid bytas ut mot "makt". 

Det är inte ens lönt att i Sverige nämna Jupiter VERKLIGA innebörd, en symbol för Gud, givaren av allt gott, och de metoder (religion och filosofi) människan har för att skärpa sin intelligens till den nivå man börjar uppfatta mer än sinnets simpla rapporter. Jupiters högre aspekt finns inte i "den svenska upplevelsen" av livet, så kvar blir bara skräniga och överdrivna typer som irriterar sig på en av Skyttens eller Jupiters problem: att den är generös och bjuder alla människor sitt lika värde.

Skytten står för långväga resor och det är ingen slump att båda Hitlers gäng och dessa fyra ogillar människor om de kommer x antal meter bortom landsgränsen. Hitlers expansionskrig hade som primärt mål att erövra länder och sedan massmörda sådana slags människor de underkände eftersom de nu befann sig innanför Stortysklands sprillans nya gränser. Sverigedemokraterna har inga stormaktsambitioner så där handlar det mer om att (med äldre svenska partier som förebild) trakassera och felfördela önskat folk tills de lämnar landet.

Detta är verkligheten och omvärlden ser vad vi som folk blivit. Detta kommer att döma Sverige hårt när karmas komplexa beräkningar blivit klara. T.o.m. USA har åsikter vad som flugit i huvudet på svenskarna (pst. vi hade val medan demonen Rahu tryckte på den väduriska folksjälen, den irrationella Månen vi ärvt från landsfadern Gustav Vasa):

https://www.expressen.se/nyheter/val-2022/uppgifter-vita-huset--har-uttryckt-oro-for-sd/

 *****

Ett annat ovetenskapligt sätt att skikta denna minimala maktgrupp är via härskarna till Sol och Måne

Den nya ordföranden för reglering av slavarbete, Magnus Persson, har Månen i Lejonet. Eftersom regeringen ger sammanhanget kan man tänka sig ett sinne oerhört uppmärksamt på vad Solen/Arbetsgivaren vill. Här är Solen i Skytten, så det handlar förstås om Jupiter och näppeligen som filosof, det här är den onda storfinansen, så framträdande i Sverigehoroskopet.

Aron, som jag inte känner till något om, har en Sol/Mån-kombination som faktiskt rimmar med utrikesfrågor. Sol-Vattenbärarens Luft och Mån-Skyttens Eld visar fallenhet för att svara på stora och sammansatta frågor (Skytten) och sedan intellektuellt se sambanden (Luft-Vattenbäraren). Utan horoskopets övriga ledtrådar ser det här ut att vara hjärnan (men även detta påstående kräver egentligen en granskning åtminstone av hur Solen samarbetar med sin disponent Saturnus - en riktigt klen Saturnus kan dra ner det konceptuella universum Vattenbäraren representerar).

Partisenioren Jomshof har Solen i all-sysslaren Tvillingarna och Månen i Fiskarna, det senare en symbol för den utslagne och fattige i samhället, men också empatins och sjukvårdens tecken. Här går Luft och Vatten stick i stäv vilket kan skapa ett sjusärdeles skickligt dubbelspel (se USA-horoskopet) och kanske är det hur han lyckats överleva partiets alla utrensningar.

Nu är frågan om inte SD, precis som förlagan nazisterna, äcklas av och fruktar svaghet (Fiskarna som offer eller martyr). Det gör positionen som utskottsledare för Sveriges arbete med lagar och förordningar till är fel position för den här Sol/Mån-kombinationen och kan bara förklaras med att hans soltecken är en mångsysslare (tänk Bert Karlsson, en hyper-Tvilling, många intressen eller järn i elden). 

Samtidigt kopplar ju ämnet Justitia till statens våldsmonopol och det är väl närheten till partiets järnrörsvibbar som här lockar mer än att skapa ett bättre rättsklimat för de utan röst, de som den nya svenska överheten satt sig på. Anders Lindbergs söndagskrönika i AB är skarp och sjuder av indignation av borgerlighetens perverterade samhällssyn:

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/APLlk3/med-kristersson-blir-det-luft-i-planboken


Inga kommentarer: