Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 oktober 2022

Två ranka svenska skepp // Vad Sverige gjort mot den rationella själen // Astrologins verklighetsnivåer

 

Så länge svenskarna kallades vikingar, var rövare och byggde enkla skepp med låg tyngdpunkt gick det folket väl, sett ur tjuvperspektivet förstås. Sedan ville landet bli en stormakt och började designa praktbåtar vilka snart gick till botten. "Äpplet", systerskeppet till Vasa, har nyss identifierats i sin undervattensgrav.

Här är två sjunkna vrak till och en intressant ministudie eftersom både Ulven Kristersson och Tobias Billström rövslickar Turkiet i hopp om att föra Sverige in i NATO, denna täckmantel för amerikansk imperialism. Båda moderaterna har nyss bedyrat att Turkiet är en demokrati.



Kristersson försågs nyligen med en hypotetisk Ox-ascendent men här är en jämförelse med Billström utifrån den naturliga zodiaken.

Båda kapitalismkramarna ligger tungt under resursägaren Stenbocken (ett realpolitiskt tecken som anpassar politiken till lönsamheten och makten för den som makten har). Men de drivs också starkt av Skytten, som vill expansion. 

Denna mix är svårförutsägbar. Är det en expansion eller livsutveckling bortom pengar och makt, dvs zodiakens egen motsols rörelse ur det jordiska perspektivet? Eller kör motiven ihop sig och skapar någon oklar typ som har makt eller pengar men inte förmår tänka längre utan bara vill expandera på tema - och jagar ännu mer pengar och makt? 

Tecknen är avancerade jämfört med t.ex. den enklare parallellismen Oxe/Väduren i zodiakens första akt, men resultaten kan bli rysliga just för att de har har större ambitioner.

(Väduren Hitlers världskrig var t.ex. närmast infantilt, likt Vädurens tecken, eftersom det var hans krig mot några droppar judiskt blod i det egna arvet som äcklade honom. De mer avancerade tecknen är inte så övertydliga utan har åtminstone talangen att gömma sig bakom förment objektiva resonemang.)

Också Billström sällar sig till det förråade och primitiva Eld/Jord-krig som dykt upp flera gånger i senaste tidens inlägg om den nya regeringen - inklusive den lustiga lösningen med parti Åkesson som någon slags informell Överherre med dold makt över marionetten Kristersson. Se överst den träffsäkra bilden en TT-anställd fångade (lånad från DN). Notera Åkessons "ägande" kroppsspråk relativt fladdrige Ulven, denna eviga tvåa!

Billströms födelse som Skytt-Sol är speciellt knastertorr och torftig och bekräftas av att Skytthärskaren Jupiter befinner sig i Jord-Stenbocken, inte ett optimalt ställe för en planet som borde vara generös och altruistisk. Men här (liksom i fallet Lotta Edholm) är det kombinationen ELD och JORD via egoprincipen Väduren och resurssamlaren Stenbocken som skapar en torr egoism. 

Någon mer som ser hur denna regering ser ut att vara fnösket som tänder en vredeseld i Sverige? Dess brist på vilja till rättvis fördelning kanske inte startar något uppror bland pensionärer men gissa om det finna andra "särintressen" som kommer att revoltera, nu som Sverige glider in i en sällsynt svart period (nov 2022-maj 2025), titulerad "Lilla döden" på bloggen.

Kristerssons Skytt-Sol är mer "väloljad" än Billströms men också mer underkuvad och slipprigt oberäknelig (falsk, är man frestad att säga). Solen med Jupiter-i-Vatten som disponent ger ett Eld/Vatten-krig, dvs han härjar och lever rövare för stunden men han står inte för någonting, vilket hela landet sett i sveket mot Förintelseöverlevaren Heidi Fried, något som vägde lätt senaste valet för en skrämmande andel av befolkningen. Så är det när folksjälens lägsta nivå beskrivs som den görs i nationalkartan: ego och "mina" pengar.... Var finns sammanhållningen i ett folk som matas med det budskapet från alla håll?

Nå, Socialdemokratin bäddade för sin förlust genom att ha svikit nödvändigheten att skola folket i den mest grundläggande förståelse av livets principer (var finns filosofi i den svenska skolan?). Man släppte in närigheten från marknaden djupt i den svenska folksjälen och hela landet kommer att få betala för denna "infektion". 

Men låt oss först se hur åren under "lilla döden" spelar ut. Bloggaren lär vara död när landet går in i Stora döden 2036 men finns det någon logik i de hinduiska planetcyklerna var det 2022 som Sverige valde döden och det genom ansökan till NATO under en så kallad socialdemokratisk regering. 

Det som händer under "lilla döden" (bokstavligen: Saturnus sub-cykel) kommer att inte att upprepas exakt under "stora döden" men de verkligt stora frågorna, om världens politiska struktur kommer att vara högst aktuella för Sverige under båda perioderna. Eftersom landet redan valt sida, fienden till Livet och Tiden, har Sideriska svartsynt siat om att landet kommer att upphöra existera. Men tiden får utvisa. Mirakler har inträffat förr.

*****

Saturnus är som bekant en svaghet i Sverigehoroskopet, trots att organisation och planering borde passa det svenska kynnet perfekt. Landets Vågpersonlighet harmonierar fint med Saturnus och personlighetens abstrakta Luft-kapacitet och då särskilt förmåga att ta Luft-koncepten till deras materiella realisering - ascendenthärskaren Venus befinner sig i Saturnustecknet Stenbocken som är mycket konkret och handgripligt.

Men... sedan var det ju demonen Ketu och hur den sublunära höjdrädda demonin som smittar Saturnus och gör Sverige positivt panikrädd för att tänka högt och satsa på filosofi, religion, sann grundforskning. Istället drar den demoniska månnoden ner Saturnus hela organisatoriska läggning till en fattig socialrealism, som visserligen är lätt att förstå utifrån gamla Lort- och Fattigsverige. Men i arbetet på en välfärdsstat låste sig Sverige och klarar inte att ta steget upp till övriga världen. 

Vi förblev fixerade vid materialism och ter oss ny obegripliga för omvärlden som i allmänhet ligger etapper före vad gäller förståelse om vad livet går ut på. Bara Sverige av de rika länderna trälbinder folket så hårt vid "arbetslinjen" och driver därför fram den mest dekadenta typen av svenskhet, chanstagaren och klipparen som försöker få pengarna att jobba åt sig istället för att göra ett hederligt jobb. Underklassen har lurats att betrakta näringslivets folk som något att efterlikna och häri ligger, tror jag, förklaringen till att landet är döende. Målsättningar och ideal är precis motsatta de Världen frågar efter. Sverige beter sig som Satan på Jorden (likt sin nya "vän", USA).

Jag är just nu imponerad av hur pass väl fd. matematikprofessorn och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith lyckats putsa på sin platonskt influerade världsbild samtidigt som han har så långtgående kunskaper i fysik matematik och astrofysik (han jobbade tidigare för NASA) att han genomskådat den moderna västerländska världsbildens felaktigheter i dess framkant. Han konstaterar att både Platon och Aristoteles hade mer logisk och heltäckande förklaring till "allt".

Att se en så här briljant tänkare på ålderns höst, efter 35 år som vetenskapsfilosof slå ett slag för astrologin som uttryck för en mer korrekt världsbild än västerlandets moderna, är häpnadsväckande. Astrologin är en sannare representation av verkligheten eftersom den utgår från att Helheten kom före delarna och inte som vår västerländska världsbild fått det om bakfoten.

Demokritos atomer förkastades faktiskt redan i antiken eftersom den modellen helt missade det uppenbara faktum att vi lever i ett kosmos - ett ordnat helt - och inte ett kaos. Månne är det det felaktiga valet av att hacka sönder livet i smådelar som förklarar för Väst nu går mot sin upplösning, sitt kaos?

Alla med intresse av astrologin och dess roll i en övergripande världsbild måste införskaffa Smiths senaste, "The Vertical Ascent" (2020). Den utgörs av 180 sidor kortare essäer som sammanfogats. Smith ber i förordet om ursäkt för en del upprepningar, men faktum är att det funkar. Han "nöter in" nästan hypnotiskt in en inledningsvis främmande världsbild, en som hela världen (i varierande grad av förfining) anslöt sig till innan den materialistiska vetenskapen fick ett demoniskt ryck och gav oss den teknikintensiva tid och mänskliga kris vi nu befinner oss i.

Astrologin får ett helt kapitel/essä, "Astrology: The Science of Wholeness". Det är påfallande hur snarlika Smiths resonemang är till den här bloggen, kanske mest för att båda utgår från Platon och den antika världsbilden. (Platon, "västerlänningarnas" portalfigur, hade helt klart österländsk inspiration, ett medgivande som varit omöjligt för den västchauvinistiska klassicisten i början av 1900-talet.)

I ett senare kapitel råkar Smith kasta ljus över astrologins lära om planeter och deras planetära disponenter. Jag vet inte var läran uppstod, men britten Charles Carter använde tanken tidigt på 1920-talet och han hade läst sin Ptolemaios (1a årh.) grundligt. Hans introduktionsbok ("The Principles...") är faktiskt upplagt i nästan samma ordningsföljd som Ptolemaios "Tetrabiblos" och läser bitvis som en parafras. I hinduisk astrologi har planeternas underliggande disponenter eller fundament alltid vara viktiga.

På den här bloggen har det då och då hetat att de måste betraktas som ett "dubbelsystem" så döm om min förvåning när Wolfgang Smith börjar tänka i samma linjer, om än inte i ett astrologiskt sammanhang utan i utläggningen om förhållandet mellan universum - denna avbild av en Helhet - och dess "platonska utflöde" ur ett Centrum. Människor lever således i en bild av en bild medan deras verkliga väsen befinner sig i evigheten.

Utanför Centrum utvecklar sig en mellanzon (Världssjälen - där tiden börjar verka) innan vår materiella erfarenhetsvärld resulterar som skalet på en rund frukt. Vi lever som kroppsliga varelse i detta skinn - den materiella tillvaron och den lägsta verklighetsgraden. Här gäller inte bara mellanzonens tidsmässiga begränsning utan också den kroppsliga begränsningen. En ande kan befinna sig var som helst i vår värd men två människokroppar kan inte dubbelexponeras på varandra - de kräver som materialistiska nazisten Hitler sade: sitt levnadsutrymme. 

Bloggaren hade en gång en nyförälskelsens egendomliga upplevelse av att vandra genom stan och plötsligt erfara att hon - bosatt i en annan stad - plötsligt var närvarande "i anden" och gick med honom säkert en halv minut men inte lokaliserad bredvid som någon hägring utan precis inom honom, inom samma rymd han fyllde som kropp. 

I ett telefonsamtal senare samma dag förhörde jag mig - utan att avslöja vad saken gällde - om vad hon haft för sig just efter lunch. Den kärlekskranka unga kvinnan som ännu bodde hemma hos föräldrarna hade ägnat sig åt dagdrömmerier på sitt rum och medgav att jag varit i hennes tankar. Mycket tydde på att bloggaren i sin ungdom hade en andlig förbindelselänk och blev medveten om hennes närvaro! 

Horoskopen, visar det sig långt senare med den sideriska zodiaken, stod verkligen varandra nära: bloggarens Sol i Vågen 6, hon Mars i Vågen 6 och personligheten i Vågen 18 med harmoniskt stöd från Våghärskaren i Vattenbäraren 17. Det kallar jag medvetenhet på Luftelementets nivå och då inte bara Luft som platshållare för socialrealistiskt liv (samhällsindivider, samhällsliv) utan Luft som en medveten essens, arketypisk Luft.

Jag tror folk har fler glimtar av sin andliga medvetenhetsnivå än man kunde tro, men Sverige som ett materialistiskt land filtrerar bort den här typen av upplevelser. Istället korvstoppas medborgare med Vetenskapens värld för att slussa in oss på den falska materialismens värld - den som det går att tjäna pengar på via "innovation".  Några av Wolfgang Smiths böcker borde verkligen vara påbjuden läsning på svenska högstadiet, om inte verkligheten varit vad den var...

*****

Hur som helst, Smith talar också han om "dubbelsystem" men inte om planeten och dess bakomliggande disponent utan om den kroppsliga och timliga astrala aspekten av vårt väsen, om våra själar som ett dubbelsystem. Här använder han Platons alternativa två-själsmodell, den som figurerat via flera synonymer på bloggen, främst kanske den irrationella och den rationella själen. Men det perspektivet blir rätt ointressant om man som den kinesiska ledaren Xi Jinping lutar starkt åt intellektualitet och har lämnat den irrationella själen bakom sig, som en redan gjord erfarenhet under själens långa färd. (Xi har Månen+Ketu i Krabban = jordbunden, "har gjort det, har varit det", jobbar nu med högre frågor).

För den med fokus på människans högre fakulteter noterar Smith med platonismen (och särskilt nyplatonismen) att vår kropp saknar själ men väl är ett  "omen" eller tecken på att jag-upplevelsen stammar från högre principer. Kroppens själ har den rationella själen som sitt centrum och detta i sin tur hänger samman med det ultimata Centrum). 

Smith ser i Platons "rationella själ" Aristoteles "substantiella form" vilken i sin tur yttrar sig som "kropp". Det är viktigt att veta att människan inte hör hemma i det kroppsliga - för det är bara ett omen som påminner om att man existerar på ett högre plan. Har spårar sataniska nationer ut som försöker lura folk att de just bara är "kropp" eftersom det finns något att vinna för dem som vill och bör lägga kroppsliga (materiella) resurser under sig, på det sätt som den onda Kapitalismen predikar. Dessa själar har förslösat sitt jordeliv genom att vandra "vägen ned" till och med efter att de nått vägs ände, inkarnation på Jorden.

Det fina, poängterar Smith som ännu en i raken som påminner om mänsklighetens eviga vishet är att länken till Centrum gör att varje människan besitter en gnutta av VERTIKAL KAUSALITET, vi är alla skapare likt Gud själv. Denna OMEDELBARA kreativitet kommer utan t.ex. logikens krav på att tänka metodiskt, steg för steg. Omedelbarheten innebär att man här står i kontakt med EVIGHETEN, där allt finns, alltid och överallt (eftersom tid och rum inte existerar där).

Smith säger detsamma som denna blogg, som pekat ut platoniska läropunkter i astrologin. I kontakt med den rationella själen kan insikter komma som ren intuition och detta är axeln mellan 3e och 9e huset i astrologin, eller mellan intellektets/logikens Merkurius och det högre vetandets Saturnus. Ibland märker man hur individer pressar fram tankar med möda - dessa konstruerar tankar från botten och upp. Andra tycks tala direkt som om de bara återgav färdigtänkta tankar. Där är skillnaden mellan mänskligt intellekt och direkt åtkomst till det Eviga. Med stor färdighet blir man mästare över ett ämne och även i detta fall talar man från Evigheten (från essensen av den värld sakfrågan berör).

Smith (i något förenklad översättning): 

"Hur är mänsklig kreativitet möjlig, givet att vertikal kausalitet springer ur den substantiella formen, som tillhör tidsbundna mellanzonen? Här måste man minnas att även om den substantiella formen, som påverkas av tidens flöde [=planeternas rörelser i mellanzonen !], inte existerar i eller för sig själv utan härleder sin essens och vara 'från ovan', det vill säga från sin eviga prototyp." (s. 119)

Han påminner om Platons berömda ord, att "själen delvis befinner sig i evigheten och delvis i tiden" och denna gåtfulla dubbelhet har jag tidigare haft uppe till granskning i samband med tidens herre Saturnus, som för att vara herre själv måste befinna sig i evigheten, men som i blickande ned i sitt kosmos (vårt solsystem) initierar tidens gång. Och det är här astrologistudenten måste ner på Jorden igen och notera Saturnus som materiens herre (härskare över Stenbocken).

När Wolfgang Smith därför förlägger den lägre själens "arketypiska" förlaga eller essens till det eviga, då talar han om Saturnus i sitt andra härskarläge, Vattenbäraren. Den hinduiska astrologin är så konstruerad att Saturnus betraktas som "Luft" till sin essens och dess herravälde över positivt polariserade Vattenbäraren anknyter därför direkt till filosofins "rationella och eviga själ" eller det man som enkel människa lite lojt hänvisar till som sin "skyddsängel", sin "personliga daimon". Men denna ytterst ovärldsliga och gåtfulla varelse är faktiskt den riktiga "människan". 

Alla andra definitioner av vilka vi är, är i varierande grad lögn och tjänar någons intresse. Detta inkluderar FN:s deklaration av " mänskliga rättigheter" som inte talar om den verkliga människan utan bara om kroppar som på utsidan alla påminner om varandra, vare sig den rationella själen tillåtits vakna, eller om den stängs ute, som i Sverige. FN:s definition av "det mänskliga" ligger åtminstone ljusår närmare den verkliga historien än Sveriges sätt att behandla sin befolkning och fylla deras huvuden av en så låg kunskap att det bara kan kallas grovt utnyttjande av de som föds eller migrerar hit.

Det var med Smiths utredning av den substantiella formen som ligger till grund för en enskild kroppslig människa men likväl bara är en återklang av den himmelska eller arketypiska förlagan jag fick en liten aha-upplevelse:

"Här är ju den filosofiska bakgrunden till astrologins tal om planeten som visar sig och dess bakomliggande och osynliga härskare". "Dubbelsystemet" som "Light on Life", introduktionsbok i hinduisk astrologi, talar om planetens bakomliggande själ. Den beskrivningen lät förvirrande men tänker man som Smith, och förstår både Platons 2-själssystem och hans 3-själssystem klarnar bilden.

Varför hinduerna ser Solen som själens/atmans symbol trots att den också står för ett kort och slitsamt människoliv (dagverksamhetens härskare) beror förstås på att den som härskare över Lejonet kan ses i sin essens: LIV. Detta är det arketypiska livet som utgår från Centrum och garanterar dess eviga natur, även om både gudar och människor byter ut sina kroppar. Solen i Lejonet kompletterar Saturnus i Vattenbäraren i bloggens "kosmogoniska- och kosmologiska axel" men Eld/Luft är egentligen inte emotionella, de är livfulla men detta är inte samma som emotioner. 

(Kosmogonisk, relaterande till kosmos tillblivelse - Lejon/Vattenbärare är tamasiska eller mörka tecken och det kan läsas som att skapelsen i sig är evigt eller permanent pågående men också mörklagd eller något som flyger under radarn för de flesta - de gamla grekerna tänkte sig att kosmos var evigt.

Att Mörkrets kvalitet i praktiken tycks luta åt konservatism... Det är ett faktum att det faktiskt finns värderingar som har företräde och att det finns en objektiv skillnad från hög och låg. Goda exempel kan hittas i alla partier och det är alls inte så enkelt att "vänstern" är en rebellisk utbrytare fån den hävdvunna ordningen - det kan tvärtom vara så att konservatismen så urartad att "vänster" i själva verket är en återställare till de ursprungliga kosmiska valörerna, Guldåldern!) 

Känslor är för människor som valt att orientera sig mot sina kroppar och sin lägre själshalva, JORD+VATTEN-typen. Orienterade mot den negativa polariteten försvinner möjligheten att uppleva direkt kreativitet från Centrum, om man stänger verktygslådan där! Lyckligtvis är människan inte sina tecken eller sin elementsammansättning. Dessa är bara vidhäftande "omen" men alla har en Sol och en Saturnus och därför i besittning av den vertikala axel Wolfgang Smith ägnar så stor uppmärksamhet. 

Även en axel i Jord eller Vatten eller en kombination kanaliserar gudomlig kreativitet men kanske mitt i sitt tavelmålande eller stickning upplever det som annat än inspiration eller harmoni med sitt hantverk. Dessa är nöjda med sina händers verk - i detta liv - och tycker sig kanske inte behöva Helheten. 

Risken är då att en födelse till sataniska länder som Sverige vilka sänkt verkligheten till räknenissens begränsade nivå blir ett lätt byte för samhällsandan, vilket också varit världens Tidsanda sedan industrialiseringen och förslavandet av världens befolkning. Först britterna via sitt maskinsamhälle som snabbt spreds därifrån. 

Men när de djuriska fabrikörernas hunger stegrades till det rent demoniska placerades fabrikerna i stället i de underutvecklade länderna och den vite djävulen exporterade slaveriets koncept för andra gången på bara några hundra år. 

Vem längtar inte efter det ryck mot den postkapitalistiska civilisation som astrologiskt kallas Vattenbärarens tidsålder? En ny skön värld som kommer att bära stark släktskap med den socialism Kina nu bygger. Det kommer att börja kantigt och "diktatoriskt" men åtminstone en bättre diktatur än den oligarki som Väst dolt bakom ordet "demokrati". Ge bara Kina några årtionden till och den nya mänskligheten och dess levnadsmönster kommer att blir skönjbara.

*****

Men vad om "själen bakom planeten" eller den "arketypiska"/himmelska förlagan i alla de fall där planeten inte, som Sol-Lejonet eller Saturnus-Vattenbäraren ligger i sina hemmatecken?

Vad om t.ex. Billströms soldisponent Jupiter? Ett perspektiv är, som sagt att se Sol och disponent via deras tillfälliga logi i något av de fyra elementen. Elementet återverkar i någon mån på den gästande planeten, som själv tillhör något av dem. Men planet och disponent triggar i så fall i än högre grad den klassificering som får vissa kombinationer att passa bättre ihop än andra. Solen och Mars är båda Eld och därmed likasinnade vänner. 

Än mer intressant blir det att notera deras än mer fundamentala kvaliteter. Solen är sattvisk och Mars tamasisk. Här vinner förstås ljusets Sol över mörkrets och bestialitetens Mars. Men inte utan ett "även solen har sina fläckar" - här till följd av sin orena vän Mars. (Troligen släcker en stark Sol ut taggigheten hos Mars vid tät konjunktion, men jag har inte studerat konjunktionen i samtliga tolv tecken och varianterna via de tolv möjliga husplaceringarna. Garanterat skiljer sig utfallen åt.)

Billström är knepigare. hens framåtsträvande (sattviska) Sol vilar på en fundamental avvikare: Jupiter är den enda planet vars essens är Akasha eller Eter enligt hinduisk syn. Detta femte element undslipper de fyra elementens ständiga inbördes modifikationer och metafysiskt beskriver Jupiter det gudomligas allestädes utbredning i universum. 

Är Etern kristendomens "heliga ande"? Är det ännu en synonym för Översjälen (Param-Atman) eller t.o.m. den pre-kosmiska Purusha? Den sistnämnda kanske gömmer sig i astrologin som den positiva polariteten och som sitt komplement har Naturen/Prakriti eller den negativa polariteten. Då kan man återvända till den tidiga elementarvärlden: Eld/Luft och den supralunära sfären och Vatten/Jord som den sublunära. Alltid risk för suddiga nyanser när så många begrepp ligger så nära varandra, och förefaller vara en serie variationer som alla utgår från de "pytagoréiska" talen 1, 2 och 3.

Etern så transparent för alla grövre positionsbestämningar måste bland lågt utvecklade människor teckna den ultimata kappvändaren eller vindflöjeln! (Även grekernas Zeus - Jupiter - har en dubiös moral!). Att också Kristersson är jupiterisk Skytt kan förklara varför dessa två är så snara att hylla Erdogan som en demokrat här avslöjade dessa två skyttar sin låga evolutionsnivå - typen omfattar idealt sett gurus, filosofer, andliga lärare och genuina altruister. 

I grunden är Skytten vinnarnas zodiaktecken och det bygger garanterat på att Jupiter egentligen har en känning av gudarnas högre värld, av den Helhet Wolfgang Smith påminner om som fundamentet i varje sann världsåskådning. 

Jupiter står likt Saturnus i nära kontakt med det tidlösa, det eviga. Det är säkert en tanke med att zodiaken inte introducerar "sjätte och sjunde himmelen" förrän med Skytten, Stenbocken, Vattenbäraren och Fiskarna, dvs zodiakens 3e och avslutande akt, när det universella ligger i fokus. Det är när universalismen används för själviska syften man får monster till politiker. Kristerssons hypotetiska Ox-ascendent stänger t.ex. in hans Skytt-Sol i 8e huset för korruption och dålig karma... Den placeringen passar bra med att det tog honom så hiskligt länge att nå den där tomma meriten "statsminister". Husen tecknar hur pundet förräntar sig i denna världen och i 8e står det rätt still... 

Ser man å andra sidan Kristerssons "dubbelsystem" Solen/Jupiter uppstår via elementen Eld/Vatten-kriget, en individ snar till emotioner vilka han dock sätter sig på och mest ser purken ut istället. Men livligheten finns där, huvudet på honom guppar okontrollerat hit och ditt (det ser faktiskt ett par nummer för stort ut för kroppen) och detta tyder på Eld/Vatten i sjudande, agiterat tillstånd, särskilt som de jupiteriska tecknen är sattviska, rörliga. 

Utifrån den hypotetiska Ox-rollen kompenserar Solens fundament den eländiga 8e-husplaceringen för den dagaktiva strävan. (Inte för att Kristersson jobbade särskilt hårt i riksdagsposition - han producerade ytterst på skrivelser, jämför med den här bloggen från en fattigpensionär skulle han framstå som en lat arbetssmitare.) Jupiter hamnar nu i 11e huset för ideal eller ideologi. Det är uppenbarligen att han åtminstone favoriserar Överklassen eller de rika och välmående, vilket är vad Jupiter står för i det sociala. 

Kristerssons belastade själ i 8e huset tänker att rikemansideologi rimligen också måste vara hans biljett till väsen ur sitt förnedrande mörker men till och med som ung moderat fick han stryk av en ung Carl Bildt och förblev i det marginaliserade 8e huset. Kan det vara av betydelse att Jupiter-hemma-i-Fiskarna inte är på Jorden för att bli storfräsare och onda rikingar utan tvärtom representerar rikedomen själen vinner i offret eller förlusten av världsligt gott? 

Det verkar alltså som att Kristersson läser zodiaken som Satan skulle göra det och väljer att träda in regeringspolitik som ond sjukvårdsminister med uppgift att göra livet djävligt för de landets sjuka (Fiskarna = ett sjukvårdstecken, samhällets sociala skyddsnät etc). Men så var hens chef också Fredrik Reinfeldt med det kanske mest pennalistiska budskapet: "verksamt ond" Mars i Jungfrun i första huset, en demonisk förespråkare för "arbetslinjen" som under namnet Fas3 var en tid av beordrat ("anvisat") slavarbete i Sverige. Arbetslösa fick till en ersättning motsvarande relativ fattigdom utföra regelrätta arbetsuppgifter.

Högermedierna kunde sträcka sig till att återberätta om poänglösa sysslar som att måla om stolar som redan var nymålade men sanningen är att långtidsarbetslösa användes till verkliga jobb också. Undertecknad hade beslutat aldrig mer jobba inom den själlösa it-branschen men dög då inte till något annat hyggligt jobb på arbetsmarknaden och slutade till sist i denna förnedring ändå i ett it-relaterat jobb där jag byggde några av de mest avancerade nätbutikslösningar jag tänkt ut - utan någon som helst lön.

Det här landet är så pass dekadent att det inte ens har verktygen kvar att förstå hur man ens börjar ändra kurs på en större skuta som ett samhälle. Den nya regeringen från 2022 är sannerligen ingen nystart för Sverige, det är en regression till 1800-talets Överhet och tjänare. Svenskarna har blivit så betuttade Downton Abbey att de inte längre förstår vad som är lögn och verklighet... Faktiskt, det verkar som om dagens svenskar misstror eller rent av hatar varandra: "här är landet där var och en bara tänker på sitt - Babylon" (Peps Persson, 1976).

*****

En gammal granskning på bloggen av några hundra CEO/VD-typer avslöjade hur ofta Månen i Fiskarna förekom i deras horoskop. Otippat! Det tolkade jag som att det ofta är rädsla för att bli en av samhällets utstötta som är kapitalisternas NEGATIVA drivkraft (tänk ett bildligt svart hål). Det finns därför något extremt ovuxet i Kristerssons "dubbelsystem" av Sol/Jupiter med Jupiter som den dolda och arketypiska grunden till Sol-Skytten. 

Kristersson identifierar sig innerst med de fattiga och utslagna men förstår det inte ens själv utan har av någon anledning "sataniskt" valt att vända på verkligheten. Istället för att bli en god socialarbetare har han blivit ett monstrum som föder sig på att klämma dit de svaga. Skulle jag tvingas välja vem som var svaghetshatande nazitysk i sitt föregående liv, skulle det inte bli Jimmie, det skulle vara Ulven. Hans ondska är så mycket tydligare än Jimmies, som förvisso kunde vara en reinkarnerad nazist han med, men vars själ till detta liv hade med sig lite bättre karma. 

Hur de här "mixarna" går till är omöjligt för människan att förstå eftersom vi f.n. inte äger tillräckligt utvecklade medvetanden och inte kan se in i "universums ledningsdragning". 

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset om Wolfgang Smith! Vissa fysiker har ju framlagt hypotesen att hela vårt universum är ett hologram, dvs materien är på sätt och vis en illusion! Inget som mainstream-vetenskapen bejakar än...

Sammanträffande kom detta inlägg just då jag själv funderat om verkligheten är helt objektiv... På det vis som dagens materialism menar, dvs att man kan byta ut en observatör/person mot en annan och få samma resultat. Nu pratar jag inte om den banala debatten "hur vet jag att min upplevelse av färgen röd är samma som din". Utan jag undrar, om man helt enkelt inte KAN SE vissa delar av verkligheten utan att ha nått en viss nivå av andlig utveckling?
MvH

Seaward sa...

För ett par hundringar är Smith en kompentent, kul och uppkäftig gammal man som tar sig ton mot hela den västerländska världsbilden och kommer in på många klassiska frågor som tingens "quidditet" (äpplets rödhet) och villfarelsen alltifrån Descartes (Smiith börjar egentligen sin kritik med Galileo!) att kvaliteterna bara bor i betraktaren och inte i hans "utsträckta materia".

Trots att Smith återkommer till samma gamla favoritcitat genom åren (men vem har rätt att kläga, Sideriska repeterar sig friskt) är det värt att också skaffa "Physics & Vertical Causation" från året innan.

Smith borde kanske ha väntat lite och gjort en mer omfattande sammanfattning av av sina käpphästar som vetenskapsfilosof. Istället har han lagt till lite nya tankar i varje bok.. Men den här nämnda titeln drar han in fler äldre trådar och författarens grepp om det han talar om gör boken till en liten upplelvelse..

Till upprepningarna hör en föga känd synforskare, James Gibson, han återkommit till i flera böcker och som han hävdar har råkat återupptäcka perceptionens rötter INTE i det kroppsliga utan som en fakultet som tillhör en högre aspekt av de biologiska varelsernas natur (nu talar han visserligen bara om människor).

Du kommer att gilla hans resonemang, för han är inne på din frågeställning. Sen jag skrev inlägget har jag läst vidare i "Vertical Ascent" och han lägger sig här så pass nära den hinduiska Samkhya-doktrinen (som även tittat förbi på denna blogg) att jag inser han ägnar sig åt intellektuell upptäcktsfärd på ålderns höst. Alltid spännande att följa en halvt geniförklarad f.d. NASA-matematiker som gått vidare!