Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 oktober 2022

Liz Truss sitter löst (Luft + Vatten kan bli orealistiskt flum)

 

Att tillträda som ny brittisk premiärminister och genast att deklarera att de bäst ställda behöver sänkta skatter, det tycks bli det politiska självmord det låter som i varje frisk människas öron. 

Liz Truss karta innehåller exakt den "felmontering" som varnar för total orealism. "Syndromet" på denna himmel påminner om Aftonbladets lobbyist för amerikanska intressen i en värld där man enligt T-Fordens skapare Henry Ford visst kan beställa bilen i valfri färg, bara det är svart. USA accepterar inget annat än sin form av kapitalism och underminerar, inte minst med svenska mediers hjälp varje annan tänkbar världsbild där USA har något att förlora. 

Det är begripligt för ett land som har en överspänd självbevarelsedrift i horoskopet, fruktan för svält har blivit skräck för dåliga bokslut. Inre demoner har ätit USA sedan luspanka européer utvandrade till nya världen. Landet har nu blivit ett monster och ett hot för hela världen. 

USA-horoskopet har Krabbans "mat i magen" som det högsta goda/9e huset - "mama's apple pie eller nationalism som religion" - men Månen i Vattenbäraren hamnar inkonjunkt och ger inget stöd åt sitt eget tecken: patologisk ständigt osäkerhet eller hunger - amerikansk kapitalism som ger sig på och snor tillgångar från hela världen, aldrig mätt eller nöjd med sitt. Detta är en enorm omsvängning från 1920-talet då USA var isolationistiskt och bara sökte skydda sitt eget - ett annat av Krabbans särdrag. Varför USA här tycks kapa tråden beror på att dess problem med dålig fingertoppskänsla icke-kontakten mellan Mån-Vattenbärare och Krabba är exakt samma problem Liz Truss födelsehimmel uppvisar.

Fler och fler inser att USA inte gagnar världen och sluter sig samman. Enligt morgonnyheterna börjar Harmageddon nu skymtas när USA:s knähund Israel ser ut att backa upp Ukrainas eftersom dess ärkefiende Iran tillhandahåller vapen till Ryssland. Minns Sveriges "Stora Död" från och med 2036 - ligger det någon sanning i astrologin bör att lands svartaste stund vara en skärva av ett större mönster så att något i världsödet kommer att förklara varför de dåraktiga svenska politikernas bygge kommer till ett tvärstopp snart...

Wolfgang Hansson och hans astrologiska röra av ideologisk Luft och instinktivt Vatten som drivit honom ur kurs som informativ journalist och gör honom till en av Harmageddons tillskyndare är alltså en synnerligt seg kombination av lojalitet med en värld som inte längre existerar (den värld han lärde älska som USA-korrespondent). 

[Detta skrevs morgonen den 19/10 och senare, instängd bakom betaldörrar, såg jag hans hans senaste aktstycke där frågan ställs om ett tredje världskrig inte redan rullat igång. Jag, alltjämt innan att ha sett Hanssons undergångsspekulation ägnade en timma åt frågan - saker ligger i luften! - men är inte klar med pusslet av ett antal länders planetära cykler. Alla  bör ha en svår cykel nu eller snart in i framtiden om astrologin håller måttet. Sveriges nuvarande och nästa cykel täcker årtionden av elände men i blickfånget ligger närmast USA/Israel som representant för Mörkret eller det utgående tidsfasen och som uttryck för tidsandan och Ljuset Ryssland/Kina/Iran. Tidsflödet kan moment för moment betraktas i termer av de tre kvaliteterna förutsatt att man förankrar dem i den mer trögflyande tidsström som utgör referensen referensen för de tre kvaliteterna i bemärkelsen "Då-mörker - Nu-passion - Sedan-ljuset."

Jag kom inte så långt, hamnade på ett stickspår som ska följas upp: horoskopen för alla de iranska vetenskapsmän USA och/eller Israel mördat i en sista trotsig gest från ett döende och uttjänt västerland. Som om det vore en garanti för världsfreden att USA är polis för vilka som får eller inte får äga atomvapen! Hela USA är som en neurotisk krutdurk på insidan och ändå tror Sverige att de ska garantera vår säkerhet. Nej, ett världskrig är det bästa NATO-medlemskap kan leda till, men det tänkte förstås inte Magda-regeringen på...]

Liz Truss har ett med Hansson-horoskopet besläktat dubbeltänk i sin karta, men hennes Krabba/Vattenbärare är en mildare och svagare variant av "dissociationen" än hans Skorpion/Vattenbärare, hans toxicitet är högre än den konservativa brittiskan.


Även utan klockslag bjuder den här himmelen på flera "tillverkningsfel" som horoskopinnehavaren lär på konfrontera och åtgärda i sitt liv. Ta tillvarons preliminära stadium, där Ljus skiljer sig från Mörker i dessa spänningsfält mellan mellanliggande Passionen uppstår. Alla inom detta fält oscillerar mellan progressivt Ljud och avtagande relevans - den konservatives Mörker. (Jämför resonemanget i den senaste texten om Wolfgang Hanssons hypersvarta kors.)

Truss konservatism - "världen som vi kände den" är påfallande eftersom hon inte har någonting alls som driver i progressiv riktning, i Ljusets och existensens egen färdväg. Här är en reaktionär men ändå inte en kolsvart mörkerman eftersom den orange färgen som kvalitet får beteckna den lidelsefulla Passionen. Visst, det kan stå för passionerad förstockad, men Lidelsens kvalitet är POTENTIELLT UPPLYSBAR. Hon har inte förmågan i sig själv, men i rätt sällskap artar sig de här horoskopen lika väl som någon typ.

Utifrån sinnelagets månascendent ses dock ett annat problem: hon har den inkonjunkta icke-relationen mellan Måne och ljussgivaren Solen och med Solen i det undanskymd 6e huset ges en avslöjande inblick inifrån hennes sinne: hon har en vek självkänsla och Solen är närmast begravd i Olyckans 6e hus. Dessutom, och nu kommer vi till de fyra elementen, uppstår här en dissociation också mellan Luft-psyket och den solära handlingskraften i Vatten. Kraftlöst är rätta ordet på en solär motor som står svagt i relation till Måne och sinnets ruvande eller reflektion. 

Bloggens gamla favorithoroskop, tillhörigt moderaten Fredrik Reinfeldt, var av denna typ: återigen Solen i särintressets Krabba ("särintresse" är en generalisering av tecknets koppling till "hemmet", "det privata" etc) och återigen en Måne som via Luft söker rationalisera och legitimera att Solen bara jobbar för vissas välfärd och inte allas. 

(Krabban är den perfekta modersprincipen och skulle kunna fungera om personen verkligen gick in i rollen som Moder Svea, men Reinfeldt valde att gynna vissa grupper i samhället och penalisera andra, t.ex. sökte klandra arbetslösa att det var deras eget fel snarare än det systemfel kapitalismen i sig är.)

Liz Truss är således benägen till att efterrationalisera och söka legitimera sin småaktiga och gruppegoistiska utblick genom att måla upp ett gigantiskt luftslott: Månen i Vattenbäraren. Detta är det rymligaste av de intellektuella Lufttecknen, minns den verkliga författaren bakom Shakespeare, vars verk förundrat litteraturvetare genom författarens enorma ordförråd, något som t.o.m. lett till  teorin att det var flera som skrev pjäserna. 

I några få fall stämmer det troligen, men förklaringen är psykologisk och miljörelaterad. Under tonåren levde och skolades den blivande författaren hemma hos drottning Elisabets finansminister och han ägde Londons kanske största privata boksamling. Där fanns unika handskrifter som ingen utomstående hade åtgång till - och ändå syns spår av Beowulf (enda exemplaret i England) i något av Shakespeares verk (har glömt vilket). 

I vilket fall hade den verklige författaren, det faderlösa adelsbarnet Edward de Vere, en exceptionell rymd i sitt sinnelag: krigaren Mars och Månen i Vattenbäraren. Och en betydligt bättre Luft-Måne än Liz Truss vars måndisponent Saturnus (en Luftplanet) här halkat ner i Vatten, i Krabban och tvingas samman med sin planetära fiende Solen. Det tycks rätt vanligt att hitta Saturnus och Solen tillsammans i makthavarhoroskop och det först med Putins krig som den kombinationen hamnade i fokus. 

Nu ser Putins talang som befälhavare med lång framförhållning rätt skamfilad ut, men han hade inte räknat med att USA gillrat en fälla för att knäcka Ryssland för all framtid. Den här bloggen menar att USA är skyldig till alla de döda ukrainare som det rapporteras om och att Sverige försatt sig i en verklig skitposition som väljer vänner som landet har intelligens till.

För vad en månkarta nu kan vara värd som rent symbolhoroskop, är det inte lyckligt att psykets eller det vakna sinnets fundament halkar snett (150° inkonjunktion) vilket tecknar en närmast oduglig ledarfigur, i så måtto man vill ha en metodisk och överblickande förmåga hos sin ledare...

Och därmed återstår det bara att förstå hur en människa kan vara så rörlig och orealistisk att man GÅR UT FÖRST MED SKATTESÄNKNINGAR ÅT DET RIKA. Det är enbart snurrigt, men se den vitala men otaktiska krigaren Mars i starkt hemmaläge i Väduren. Detta är Debutanten, den vill ut på fältet och strida och visa framfötterna. Synd bara att Mars-Väduren är "kanonmaten"! 

Vad som här händer är att Mars via 90° angriper viktiga komponenter i Liz övriga väsen: Mars febriga otålighet bekrigrar sansens Saturnus och hennes egna ledarutsikter (Solen). Stark Vädurs-Eld riktad rakt mot självprotektionismens Vatten-Krabba ger "sensationalism" - en medie- eller folkstorm, precis vad som hänt Truss i första steget. Så här odugliga kartor är vanliga inom näringslivet och det är också därifrån hon kommer.

Man skulle kunna säga att Mars blev nervös och tjuvstartade högerns enda projekt, gynna den rika, slå mot de svage, men sanningen är att horoskopet innehåller så många problem att det är ett under om hon åstadkommit något alls i sitt tidigare liv.

Astrologiskt börjar det med bristen på Ljus, fortsätter in i de fyra elementens verklighetsskiktning och flera slag av dissociation som gör en människa otydlig i konturerna och kanske också dunkel i tanken och där intellektet på bedrägliga sätt delvis slås ut av fantasier och önskedrömmar... T.o.m. med sådan här fattigmansastrologi ser man att detta knappast är ett slipat ledarämne.

*****

Extra, sökning genom 10,300 kartor efter andra med  Månen i Vattenbäraren men disponenten Saturnus i Krabban och därtill Saturnus och Solen i samma tecken.

  • Bjørn Kjos;18.7.1946;12:00 - CEO Norwegian Air, hade 2014 sämsta punktligheten i hela Europa
  • Ilie Nastase;19.7.1946; 7:00 - tennisspelare som skröt med att ha lägrat 2500 idrottsgroupies
  • Vivian Jackson "Yabby You";14.8.1946;12:00 - fattig sångare från Jamaicas getto, lungskadad av verkstadsarbete, miserabelt livsöde men han tröstade sig med sin gudstro, bestulen på sina få musikinspelningar (piratkopiering) och slutade sitt korta liv i kamp mot tjuvar inom internationell musikindustri
  • Tony Robinson;15.8.1946;12:00, skådespelare, "Baldrick" i brittiska komediserien "Black Adder". Han åldrades utan värdighet, gifte sig 2011 med en 34 år yngre italienska
  • Jean-Claude Arnault;15.08.1946;12:00 - Sv Akademi-typen som nästlade sig in - jämför hans kvinnoutnyttjande med Robinson - samma födelsedag
  • Sean Tyla (John Tyler);3.8.1947;12:00 - glömd rocksångare från den brittiska pubrocken (föregick punkrocken), manierad USA-aficionado som så många britter inom musiken. Så fånigt överdriven var hans påklistrade amerikanism att bloggaren tyckte han var underhållande en kort tid under tonåren...
  • Sally Oldfield;3.08.1947;12:00 - mer brittisk musik först med folklig anknytning, storasyster till mer kände Mike Oldfield. Ljuvlig trolsk debutplatta från 1978 med new age/Tolkien-influenser, men han hon blev snart slätstruken, någon slags B-lagets Celine Dion.
  • Elizabeth 'Liz' Truss;26.07.1975;12:00 - jämförelseobjektet
  • Divini Rae (Sorenson);31.7.1977;12:00 - nakenmodell i Playboy, numera fitness-coach (vart annars gå när porrindustrin sparkat ut en?)
  • Patric Skoglund;1.08.1977;12:00 - fd travkommentator som bytte jobb och som marknadschef skulle öka "lönsamheten" för en sportklubb. Drog då på sig en hjärtinfarkt, bara 41 år gammal. Bloggen har utsett det centrala Vattentecknet Krabban till näringslivets symbol men Saturnus invid Solen viskar att allt har en gräns ... (Överkurs, men den nyfikna kan kolla Saturnus och attackerande Mars omloppsbanor för att se om de tillsammans eller enskilt gör något särskilt sena kvällen den 26/9 2018 eller kort in på småtimmarna. Eftersom födelseminut saknas ger övningen inte värst mycket, men månnoderna och hälsa har varit på tapeten tidigare och möjligen så även här)
  • Edward Furlong;2.8.1977;12:00 - skådis, barnstjärna i "Terminator", har behandlats för drogproblem och tvångsmässigt ätande (Krabban = näring/trygghet)

Något "bra" öde brukar trilla in när träffarna överstiger tio men här verkar det onekligen rätt segt. Om man inte räknar Nastases 2500 sexäventyr som en merit då... 


Truss och f.d. travkommentatorn har eventuellt en vag likhet, "neutrala" ansikten.

Engelska rockmusikern Sean Tyla 1980. Mer obskyr än någonsin men lyckas ändå få skivkontrakt med stort bolag (som kör honom på dörren efter två album som inte sålde). Han spelar fortfarande amerikan i texter och klädsel. 

Krabban: Vatten, plastiskt, imiterande
Solen: identitet,
Saturnus: form

Den som inte hittar något i sitt inre kan alltid skaffa sig en stil, det verkar vara något att ta med sig från den här sammansatta astro-signaturen.


Mike och Sally Oldfield som ung duo, sent 1960-tal. Vad om Sally och Liz som lookalikes? T.o.m Sean Tyla påminner faktiskt en smula om kvinnorna. Är detta en undertyp av Krabban eller en speciell typ "mix av Krabba och Vattenbärare"? Dubbelgångarfrågor kanske framtida genetik kommer att kunna besvara bättre än det uråldriga instrumentet astrologi...


Dygnet efter att inlägget skrevs: Avgår.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/BWWnXQ/liz-truss-blixtinkallar-till-presstraff

 

Inga kommentarer: