Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 oktober 2022

Kinas ledare, en måttstock för alla världens politiker

 


På kiv och mot de sammangaddade västmedierna som oroligt ser USA deka ned sig allt mer och förlora ledarrollen, och som en följd därav smutskastar det mesta utanför vår eurocentriska intressesfär, här är ett resonemang om framtidens ledartyp, baserat på ett horoskop överlägset de flesta politikerkartor.

Xi Jinping har dessutom en födelsekarta som bjuder på ett par intressanta avgöranden vid tolkningen. Fet chans att hans födelseklockslag någonsin blir offentligt men även fattigmansversionen är här problematisk. Månascendenten för sinnelaget skiftar tonart långsammare än den exakta födelseminuten flyttar sin fokus, men i det här fallet betackar sig stjärnhimmelen helt och hållet från DEN IRRATIONELLA SJÄLENS INFLYTANDE. Här kan man verkligen tala om Månen och Vattnet som den kroppsliga instinktens men också  irrationalitetens symbol, hemma i sitt härskarläge Krabban som den är. 



Bloggen har tidigare kommenterat denna "rena" position, att den är kritisk med mindre den styrs väl av sin ledare Solen. En dominant men ostyrig Måne hos en ledare är livsfarligt, speciellt om det handlar om en självhärskare, kung eller diktator. Eller en näringslivshöjdare som Elon Musk. 

Not. Näringslivet styrs dock av kvartalskapitalismens totala irrationalitet så med företagsledare förväntar sig ingen i den världen annat än nyck och tillfällighet - se den neurotiska aktiemarknaden och "maggropskänslan" som direktörer brukar berömma sig av.

Vatten som missbrukartyp är mångalen i sina periodiskt överdrivna behov och näringsliv och styrelsemedlemmar är båda utmärkta exempel på områden där "feljusterade" Vatten-människor kan beses, otroligt hungriga och giriga i sin själsliga vanskapthet.

Och denna primitiva känslonatur tydligt utskriven redan i kartan för själva dygnet! I en äldre kultur än västerlandet med dess förminskande egofixering är månascendenten därför nästan lika avslöjande eftersom tonvikten ligger på Själens orientering snarare än den ego-kropp som är bärare av den. Det krävs en äldre civilisations blick för verkligheten för att ens kunna förstå t.ex. kristendomens prat om "arvsynden" från Adam och Eva och som hemsöker varje själ som kommer till planeten Jorden via en nyfödd barnkropp. 

Själen har brutit genom den lägre barriären och "störtat" ner under Luna, är nu offer för den sublunära sfärens dunkla drifter och kommer ofta att få jobba hårt för att ens återvinna det allra minsta av sitt föregående tillstånd, det medvetande själen hade i sitt supralunära tillstånd - "den rationella själen".

Men återigen (för detta är viktigt): vissa ego-kroppar (ascendenter) kan peka ut mer konstruktiva drivkrafter för det enskilda livsödet än känslolivet, orienteringar som motverkar den hungrande näringssjälen (Vatten) och får den att disciplinera sig. 

Utan konstruktiva motbud urartar t.ex. Månen-i-Krabban lätt till spelmissbrukare eller stannar i mognaden som en gapig skitunge som sitter och vrålar framför tv-apparaten över sitt favoritlags med och motgångar på fotbollsplanen.

Xi Jinping har aldrig gjort "vågen" på fotbollsläktaren, se hans Måne i den populistiska Krabban och hur dämpad den är genom att dela tecken med södra månnoden där den lunära demonen sägs ha fått sitt begärsfyllda huvud avkapat.

Här måste bloggaren ännu en gång gå till sin egen karta eftersom jag uteslöt månnoderna under så många tidiga år av astrologiintresse. Men ju fler sidor som lagts till den här bloggen, desto tydligare har det blivit att kartan förvägrar den sublunära principen (synonym med Vatten) dess principlösa beteende. Kartan fungerar som introduktion till Xi Jinpings horoskop. 


Astrologin summerar "multipla intyganden" så att snarlika omen tillsammans gör en viss "stil" mer trolig. Här finns två snarlikheter. 

Till att börja med hade bloggaren unga barndomsår då Månen stigande i öster var dominant och stark - men "ödet" hade placerat självbehärskningens Saturnus som sparringpartner och det fanns stark moralism hos vissa medlemmar i den starkt sammanhållna trängre släkten.

Fadersgestalten var helt materialistisk och hade vägrat en äldre svensk kristen religiositet - han gick till affärsvärlden - men runt honom fanns de facto-härskare, starka kvinnor (bl.a. hans mor) som var starkt religiösa och vars inflytande påverkade bloggaren. I bloggarens horoskop är det således inte fadern som representeras av patriarken Saturnus som håller schack på Månen, utan dessa perifera men ändå inflytelserika kvinnor. (Man kan ytterligare ana det sagda genom att Saturnus i horoskop med Tvillingascendent är tillfällig ägare över 9e huset för religion och filosofi.)

Månen representerar därför en barndomsfas med "många kockar om soppan"  och efter Månens barndomsperiod tar Merkurius över som allmän symbol för barnets växande intellektualitet (om någon). Redan när ett sammanhängande tankeliv utvecklats under Merkurius ger Månen viss styrning mot vilken typ av tankemönster som formas. Det mest typiska är en stoisk eller spartansk känslostil - Månen opponerad av Saturnus måste inte betyda "känslohämmad" som banal västastrologi skulle beskriva saken, men Saturnus är definitivt ett inplanterat freudianskt Överjag (samhällets röst förmedlade genom uppfostran) som söker hålla den begärsfulla Månen i schack! 

Med det undantaget att detta sociala Överjag inte är statens, utan i högre grad än normalt en struktur som utgår från det 9e religions- och filosofihuset (och förmedlad via släktingar).

(Dold daimon del 3 noterade att denna symbolhärva också fungerar som representation för bloggarens Översjäl eller personliga daimon - själen valde att återfödas till en miljö som inte var typiskt svenskt isolerad från de större livsfrågorna utan tvärtom tvingade honom att konfrontera dem från tidig ålder.)

En andra varning för Vattnets fara för ouppmärksamma själar kan ses i de grönfärgade sektorerna, och nu närmar sig den här utvikningen Xi Jinpings karta. Bloggarens 9e-husstyrning - via Saturnus - av ascendenten är ett perfekt exempel på hur känd födelsetimma kan avslöja hur "ödet" bryter in och skiljer ut en själ from den allmänna ambiens som tecknas av horoskopet för hela dygnet.

Girigheten i VATTEN (se Ebba Busch karta, passande nog utnämnd till näringsminister), är närmast utsläckt i bloggarens karta genom den halshuggna södra månnoden. Denna brist på hunger eller driv slår primärt igenom i 10e karriärhuset. Är detta för att horoskopägaren redan i starten på sitt yrkesverksamma liv fått en viktig motvaccination till statens destruktiva försök att reducera varje medborgare till likformig träl med uppgift att berika Statskassan (från vilken listiga grupper sedan förser sig rikligt)? 

En inspektion av disponenten eller fundamentet till denna Draksvansens "avmätthet" till 10e husets karriär (eller maktmänniskor överhuvud, i så mått som deras enda motiv till makten är att göda NÄRIGHETEN, dvs Vatten-aspekten av det mänskliga livet) avslöjar otvetydigt att daimonen eller den inre anden inte har fördragsamhet med ONDA RIKA MÄN - den "verksamt onda" Jupiter som äger 10e huset är själv detroniserad och inflyttad i 6e olycks- eller fiendehuset. 

Här finns ett stycke livsvisdom kodad i själva födelseögonblicket, att det sällan går väl för onda rika människor. Just den sanning judarna ses betvivla i Gamla testamentet eftersom deras äldsta moralläror saknade själavandringsläran, förutan vilken det visst ser ut som att klippare, lycksökare och tjuvar "kommer undan". Bloggaren tror sig om att ha levt som judisk fruktodlare på 100-talet före vår tid och mycket studietid har ägnats och att förstå denna tid av växande messianism. 

Själen är nostalgisk och åtminstone halvdussinet tidigare liv tycks ovanligt aktiva i detta, "det svenska livet". Jag har via nattliga drömmar namn och t.o.m. årtal för några av dessa "sidojag" och deras bidrar till den nuvarande personligheten kan svagt anas av planeternas positioner, eller säg att planeterna tjänar som hållhakar för medvetandets fokusering.

Genom att ha dränkts i den kristna läran redan som ung vägrade bloggaren befatta sig med den religionen under många år, innan österländska tankar presenterades under gymnansieskolan och fann gehör i hans merkuriska intellekt. Merkurius var således preparerad för de stora frågorna. Sådana frågor Sverige alltjämt var för fattigt och efterblivet för att kunna hantera - vilket kan ses i dess tokgalna oförmåga att hantera islam, nu när Jorden blivit orolig och miljoner människor vandrar hemlöst i jakt på en värld att leva i.

Men efter gymnasiet var historien enkel: med ett nytt perspektiv klarnade också kristendomen och - hur lite den än velat erkänna sin plats i ett historiskt mönster - att den innehöll mängder av de tankar som även tänkts i österlandet. 

Det stod helt klart att mänskligheten av någon anledning alltid återfinner samma tankemönster eller förklaringar. Det visar sig att astrologin eller zodiaken är en otroligt koncis sammanfattning av mänsklig insikt, t.o.m. i zodiaktecknens relationer till varandra ligger kodade insikter. 

Detta är matematik av den äldre typen, så som Pytagoras lärt sig under sina resor i Österlandet. Korrekt matematik som den fattade tal och talförhållanden som MENINGSBÄRARE innan Väst kollapsade under materialismen och reducerade siffrorna värld till att enbart beskriva kvantiteter. Bara numerologin återstår av mänsklighetens äldre och - faktiskt mer korrekta - syn på siffror och zodiaken som bärare av mening från ett högre intellekt. Matematikprofessorn och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith (se föregående inlägg) ägnar i sin senaste bok astrologin och den ursprungliga matematiken ett helt kapitel i ett elokvent och knivskarpt skrivet försvarstal.

Smith är en tänkare inte alla har det goda ödet att få nys om. Han är nu över 90 år gammal och glasklar i tanken. Han har ett grepp om hela den västerländska världsbilden, och inte minst de många punkter där den faktiskt redan rasat ihop, falsifierad inom skilda discipliner som astrofysik. 

Det kommer att ta tid innan detta haveri i vetenskapens framkant kommer att nå ner till knegande och konsumerande medborgare (en livsstil dikterad av låga krafter inom Vattenvärlden), till "folkmassan" som fortfarande lär sig om Einstein i populärvetenskapliga program som inte verkar ha en susning om att relativitetsteorin har visat sig oförenlig med nyliga vetenskapliga fynd. Rön om den kosmiska bakgrundstrålningen motsäger tydligen hela Einsteins påhittiga "relativa rumtid" - den som hos förslappade västerlänningar tagits till intäkt för att inga objektiva sanningar finns och att "allt är relativt". Säger inte mer, läs Smith om några bestickande upptäckter i vetenskapens framkant!

Det är faktiskt troligt att västerlandets kollaps inte sker "uppifrån och ner" utan samtidigt på flera nivåer. Det kommer aldrig att hinna bli några mellangenerationer med gradvist modifierade "sanningar". Förändringen kommer att bli snabb och den existentiella ångesten i Väst otrolig!

Minns Sverigehoroskopet och hur tydligt dess soltecken indikerar en välmående solsida och måntecknet en "avhängd" folkmassa som inte har del av det här alltmer extrema landet för de få rika. Det kan bli massdöd till följd av inbördeskrig i Sverige framöver, grunden har lagts väl av en dekadent socialdemokrati så att borgerligheten hade allt förberett inför maktövertagandet september 2022, bara några månader innan Sveriges öde växlar in på "Lilla dödens" period. Jag förmodar att det är därför Överheten just NU inför en fasciststat i det som var lilla trevliga Sverige. Nya definitionen av vad som är samhällsfientligt spioneri införs den 1 januari 2023, just som "Lilla döden" dragit igång. Vilken välregisserad tragedi detta Sverige är!

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/9zz0Vp/eric-rosen-om-den-nya-lagen-om-utlandsspioneri

*****


Efter den här rejält tilltagna introduktionen blir huvudtemat, Xi Jinpings svårbedömda månhoroskop, lätt att följa. Bloggarens egen Ketu i 10e karriärhuset har förstört hela hans "svenska liv" genom en osedvanlig förmåga att kliva rakt in i branschbubblor, tvingas till omskolningar och upplevt den svenska statens bollande med sin arbetskraft på ett distinkt människoovärdigt sätt. 

Faktum är att han valde att gå i fattigpension hellre än utstå ett land vars arbetsmarknad urartat så katastrofalt tack vare "it-stöd" - rekryterare kan inte längre korrekt utvärdera kapaciteten hos de jobbsökande och behöver det inte längre. "It-systemen", som aldrig är smartare än sina skapare, är grovt tillyxade och kvantitetsfixerade (som matematikprofessorn Wolfgang Smith menar är en falsk matematik som ersatt den äldre synen på talvärden som indikatorer om reellt existerande kvaliteter).

Bloggarens södra månnod i 10e huset illustrerar både Draksvansen som "halshuggande" - kampen att inför alla bubblor och konjunktursvängningar hitta ett inte helt korkat jobb mellan 40 och resignationen vid 62 när Arbetsförmedlingen sjunkit till den nivå att den till en motsvarande filosofie magister-kunskaper och kapabel att hantera vilket som helst administrativt kontorsarbete rekommenderade att söka jobb på med varor i hyllorna i någon livsmedelsbutik. 

(Haveriet på arbetsmarknaden kan exemplifieras: att ingen rekryterare de senaste 20 åren klarade att se hur en f.d. systemdesigner från de tidiga internet-åren rimligen har förstånd att också hantera alla de jobbtyper som bygger på lite logik och systematiskt tänkande. I Sverige har vi blivit så fördummade att vi låter någons rekryteringssystem med "kryssrutor" låsa oss i samma fack. Söker man inte samma syssla man redan har bevisat erfarenhet från är man en ingenting igen! 

Landet är helt klart intellektuellt stendött till följd av IT valdes som ny Överherre och utbildningen av svenskarna till ett problemlösarkapabelt folk av ideologiska skäl upphört. Nu gäller 1800-talets Fattig och Rik igen! Dåraktiga hjon produceras i rasande fart och allt färre får ansvaret för att skapa mer teknologi och ytterligare förminskning av massornas förstånd. Om inte svenskarna fördummas snabbt nog och helt förlorar tal- och tankeförmåga finns alltid verkligt billig arbetskraft att ta in utifrån...)

Detta är nu inte Kinas väg. Medan Sverige dör med Kapitalismen i stort, kommer Kina att ledas via tänkare som Xi Jinping och andra av hans intellektuella kaliber. Ketu/Draksvansen verkar uppenbart repressivt på flera sätt, vilket framgått av bloggarens intressanta Ketu-i-10e - inte minst att Sverige som plats för en karriär mest liknar en halshuggen kyckling som springer runt några varv innan den död faller omkull. Utifrån bloggaren, ett skolboksexempel på usla erfarenheter av karriärmentalitetens 10e (här lämnas egen dålig karma från tidigare liv utanför bilden), blir det lätt att föreställa sig hur undertryckt Xi Jinpings begärsfyllda och "kvartalskapitalistiska" själ är. Månen med undertryckaren Ketu gör hans månascendent en otroligt dålig ersättning för den okända födelseminuten.

Här är ett av ytterst få tillfällen då man kan fråga sig om inte Solen tar över från Månen, en solascendent lämpar sig bättre och särskilt eftersom vi - händelsevis - talar om VÄRLDENS VIKTIGASTE LEDARE (även om västmedierna kommer att vägra ta de orden i sin mun ännu en tid).


Nu händer det saker! Dominant på denna himmel blir istället intellektets båda tecken, det himmelska intellektets Merkurius via Tvillingarna och det praktiska eller jordiska intellektets Merkurius via Jungfrun. Båda tecknen tillhör det framtidsorienterade Ljusets kvalitet. 

Luft och Jord i någon slags kombination har bloggen etiketterat "rationalism" och som synes är nu Månen i näringsgivandets  eller närighetens Vatten i princip helt utplånad som dominant princip.

Egyptiern Ptolemaios favoriserade de två merkuriska men jag var länge skeptisk till det påstående, alltjämt fånge i oklarhet "övertygelse" om att alla zodiaktecken är "lika bra", fast på olika sätt. Det var ett utslag av den svenska sjukan, landets intellektuella lättja. Ptolemaios var visserligen bare en kompilator och återgivare av traditioner, men han kan ha förmedlat en djupare insikt där, särskilt som Egypten värdesatte sin gud Thoth, skrivarkonstens och intellektets gud - sammanslagen med Merkurius under hellenismens glansdagar.

Denna kinesiska ledare styrs av ren begåvning och inte som de genomsnittliga västerländska politikerna av självisk girighet. Om nu socialism i Kinas regi betyder övervakning via kameror och ansiktsigenkänning till följd av massans notoriska opålitlighet (Månen halshuggen eller undertrycka av Ketu), må så vara. När man har att göra med det fallna människosläktet är det ett hästjobb att lyfta var och en till den rationella själens oproblematiska nivå. Irrationella människor är själviska och bryr sig inte om helhetens bästa. 

Kinas nationalhoroskop har den universalistiska Stenbocken som persona men på karriärtoppen lyser Venus i humanistiska Vågen som ett löfte. Rättvist välmående för hela universum (världen)! Denna vision är en mardröm för USA och inte minst svensk höger som lyckats förgifta en mycket stor del av landets befolkning med en omodern världsbild.

Därför, tänker säkert Xi, måste instinkten till "särintresse" kväsas, och det innebär t.ex. att ugurier omskolas till medvetenhet om den större värld (Kina) de ingår i. Det är på detta sätt mänskligheten nu närmar sig sin egen tidsålder, Vattumannens eller bättre, Vattenbärarens tidsålder. De är nu intellektuellt vuxna och BÄR och hanterar sitt irrationella (men livsnödvändiga) Vatten, men går så från sin sanna mänsklighet som astrologin i tvåtusen år (minst) beskrivit via Luft-triangeln, Tvillingarna, Harmonin/Vågen och Samhället/Vattenbäraren. 

Vågen är ett bruksföremål men pekar tillbaka mot dess skapare, människan och dess rättsuppfattning. Antingen den himmelska varelsen eller också dess enkla jordiska variant: avtalsslutaren eller handelsmannen och hans vågskålar. Vågen symboliserar också "karma" = handling och dess följdverkan. Denna insikt i tillvarons dolda system - ett nolltillväxtsystem - saknar djuren men människosjälen har den kunskapen eftersom den inte är en annan ordning än djursjälen.)

Om zodiakens andra humana eller humanoida tecken: Skytten är en mix av häst, människa och utforskande pilskott och har en mer komplex innebörd. Det skulle kunna vara det enda zodiaktecken som indikerar någon form av evolution inom ramen för en evig kosmisk ordning med sitt ursprung i det gudomliga intellektet (tidlöst och evigt).

Det andra tecknet med mänskliga drag är förstås Jungfrun, men här står uppenbarligen levebrödet (sädesaxet, åkerbruket) så i centrum att denna episod i zodiaken reducera själen till en träl i det materiella och världsliga systemet. Der är här själen "tappar vingarna" (ett motiv med uråldriga anor och jämförbar med fågeln som symbol för själen). 

Jungfrun underordnar sig det kroppsliga, det jordiska (och använder t.o.m. sin lilla skärva av det gudomliga intellektet till att uppfinna sätt att få jorden att öka sin avkastning - jordbruket är just ett sådant uttryck för Merkurius påhittighet). Likväl är Jungfrun ett syndafall från "änglarnas" egen värld, det himmelska samhället (Vattenbäraren som andevärlden). Därav kopplingen mellan Jungfrun och 6e olyckshuset i den naturliga zodiaken.

Notera hur elementen här indikerar distinkta ordningar eller ontologiska våningar, men det viktiga är att Xi håller ihop den intellektuella världen med den praktisk-intellektuella: Saturnus i Jungfrun ÄGS eller disponeras från ett perfekt merkuriskt intellekt i Luft. Här är ett födelsedygn som visar hur den gudomliga världen kan skönjas även via de planeter eller organisationsscheman Saturnus söker genomföra i Jord, i det materiella. 

Jag lät mig luras av västmedier som understundom kallade Kina för "statskapitalism" men en närmare blick på denna karta visar att det är ren smutskastning att söka läsa in sitt eget system i något som vill så mycket mer för hela världen än göda närigheten inom individen. Xi-kartan indikerar att Ljuset är färdvägen och Kinas horoskop berättar resten.

Att båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus ömsesidiga aspekterar varandra har fått stränga omdömen på denna blogg och ibland kopplats till sjukdom av tragiskt slag. I ett fall var det cancer och i andra fall har jag talat om att det uppstår en ond cirkelgång. T.ex. mental besatthet och ibland förföljelsemani på goda grunder. Jag minns alltid fallet Farah Fawcett och hennes stalker (Fawcett, en av de tre kvinnorna i originalet av "Charlies änglar"). Och varje gång jag dubbelkollar ser jag att hon inte har den ömsesidiga 90-270-vinkeln mellan Mars-Saturnus men väl den ömsesidiga oppositionen! Nåväl, exemplet duger ändå:

https://siderisk.blogspot.com/2010/02/leva-eller-do-i-tarmcancer-astrologi.html

Men givet att Ljuset dominerar hos Χι och att solascendenten i Tvillingarna låter Mars få en kraftfull placering i 1a huset medan Saturnus är en verksam välgörare för Tvillingarna, uppstår en komplexitet som inte lätt kan avfärdas som "rundgång av ondska" eller ens behöver betyda obotlig sjukdom. 

I själva verket finns det mycket som talar för att denna hårdhet är en del av det hästjobb det innebär att styra upp en så gigantisk värld som Kinas! Tänk en poetsjäl, en Mån-Venus eller en Sol-Venus - hur olämplig vore inte ett sådan att ens komma i närheten av en maktposition. Alla har sina ödestilldelade roller.


Inga kommentarer: