Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2022

Ebba Busch horoskoptyp - alla rasisters moder?

 

"Din skugga stannar kvar..." (Svensktoppen, 1966)

 

Sedan Ebba Busch gjort sitt "utspel" om ingående gränskontroll i rasistisk REVA-stil av "misstänkta" individer (sådana vars utseende ser icke-svenskt ut) vid landets gränskontroller, kom en insikt lik den i inläggets rubrik. 

Busch är född som en typ som kan kallas "alla rasisters urmoder". Horoskopet hennes visar att det måste varit hon själv som snickrade ihop sitt mer än imbecilla hjärnfoster till förslag. Den stinkande xenofobin ligger dessutom helt i linje med den Ebba Busch som för fyra år sedan ville förbjuda "osvenska" minareter i landets stads- eller landskapsbild.

Antingen har en exceptionellt sjuk extremist i blont hår hittat in i regeringen eller också representerar Busch det sorgliga tillstånd landet hamnat i, med ett obildat folk som inte ens har vett att göra revolution mot sina odugliga politiker utan istället går på den svaga - invandrare och främlingar. 

Svensktoppen var en gång i tiden omedveten kanal om ting som låg förberedda i framtiden:

Din skugga stannar kvar när du ska gå...
Den lever överallt i varje vrå ...

Man kunde tro Lill Lindfors djuppsykologiserade över det mörker som blir kvar i pursvensken sedan hon visat utbölingen på porten...

Då är det här landet mer slut än t.o.m. den här bloggen skissat på via mörka framtidsprognoser. Då ser man plötsligt anledningen till att Sverige kommer att tappa i betydelse och bli en slavstat till det döende USA. Sverige kommer att fyllas av låglöneslavar som alla jobbar i "batterifabrik" - det nya trendordet för politiker som inte klarar att hålla mer än en tanke i taget i skallen...

Hur ser då rasismens urmoder ut? Bloggen var denna typ på spåret redan under de tidiga åren när en serie svenska rasbiologer granskades och just moderstypen Krabban tittade fram oväntat ofta. 

Krabban är det biologiska livets princip men också naturens självprotektionism. Den levande cellen (motsvarande Krabbans trygga och slutna hem) börjar med membranet som en tunn hinna som indikerar det tillslutna, det privata, det sårbara. Hinnan blir allt tjockare och vi hittar senare djur med närmast bark som hud - krokodiler. 

Krokodilen (Makara) råkar nu vara namnet på Stenbocken i den hinduiska astrologin, så det är fascinerande att se Busch har den slutna, trångsynta cellens tecken Krabban som sitt känslotecken medan hon som agerande Sol-människa tillhör just rovdjuret Krokodilen. Som metafor stämmer detta, lättsårad och stingslig och kämpar som ett rovdjur för att sno åt sig den pittoreska stugan eller söka sätt att hålla den otäcka utlänningen utanför sitt fjälliga membran till skyddade zon/gränsövergång.

Rasism må börja med Krabbans rädsla för en hotande omvärlden, den drar sig in i sig själv och ett membran uppstår mot omvärlden (Stenbocken). Men i fallet Busch har hon valt Stenbocken, makt- och politikertecknet framför andra för att själv kunna reglera krokodilskinnets eller landets yttre konturer eller stationer där invandring sker.

Men detta är inte allt eftersom VATTEN-TRIANGELN hotar med en sammanblandning av moderns (Krabbans) naturliga protektionism av sitt eller de sina. Triangeln leder till en gränslös personlighet hos Busch och hon vet inte när hon ska öppna munnen eller tiga still. Gränsdragaren Stenbocken gästas här av den dagaktiva gärningen (som politiker) - Solen. Men detta ger en av de mest ogenerösa politiker som går att hitta eftersom Solens fundament är gränsdragaren bland planeter Saturnus och tyvärr fiende till den generösa Solen.

("Magda" dras med samma problem och hennes krypande inför Storfinansen vilket medierna aldrig talar klartext om - i nationens intresse - är sorglig att bevittna, hon har inte storheten att ge landet en ny inriktning och inte minst återskapa landets förlorade sociala dimension).

Lägg till det att Busch har sin Saturnus i det mest oförsonliga av Vatten-tecknen: Skorpionen. Den ligger ofta lågt under sin sten och värnar bara sin integritet (försök komma en Skorpion inpå livet!) men eftersom detta är dödens princip slåss den intill döden just för att undvika sig själv, döden! En sådan bas för en politiker-Sol i Stenbocken hade passat bättre i Nazityskland än någon annanstans. 

Det är bara Bush nätta framtoning som förblindar folk för den genuina ondska som sprider i landet från riksdagsposition. Och det värsta är att hela högerblocket är av samma slag. Fördomsfulla äckel som är nog så trevliga mot sina vänner men bär på reptilens mentalitet.

Vilket land detta har blivit? Vilka själar dirigerades hit och när började nationalsjälens omvandling? Bloggen har förslagit 1974 när socialdemokraterna tog all makt från Kungahuset. Sveriges horoskop från 1809 är heller inte vackert att skåda men då satt fattigdomen på ytan, nu är befolkningens insida förgiftad, av konsumtionssamhälle och landets likgiltighet för filosofi och andra ämnen som trimmar individens tankeförmåga.

Notera hur Busch karta har kärlekens Venus och intellektets Merkurius "avknäppta" i sinnelagskartan. Ingetdera rör hennes känslor och att inte tankar förmår påverka hennes känslor är riktigt illa. Det tycker på en irrationell människa som är helt fixerad och besatt och som det inte går att resonera med. 

Venus är i 6e fiendehuset vilket överkört i en "affektionskarta" blir extremt underligt, men säg så här: Venus står för förmågan att ta till sig andra ståndpunkter - t.o.m. fiendens perspektiv. En stor Venus (tankarna går till Venus i Lejonkungen) är A och O för en politiker. Ebba Busch kan vara regeringens mest handikappade medlem i detta hänseende. Att hon är extremt fixerad vid sin egen lilla klan eller klubb är uppenbart av alla kramarna mitt under grasserande covid-epidemi. Det var alltså Månen i Krabban som betedde sig på sin egen nivå. Kramar kommer inte alltid från Venus, de kan vara mer primitiva än så. "Intelligens på cellnivån: titta, en av våra - måste krama." Intellektet kopplas aldrig in.

Inför astrologisk kontroll av alla presumtiva politiker! Det måste bli ett slut på denna svenska ofärdighet i rikets skötsel och framför allt det dåligt och godtyckliga tjänandet av folket vilket faktiskt är regeringens uppgift i lika hög grad som att exportera vapen och låtsas vara vän med stormakten USA!

 

Högaktningsfullt,

Bloggaren Siwert och hans "överton" Albrekt IV
- på sin tid hertig av Bayern, nu del av den transpersonella Översjälen

(Ego-personen Siwert är inte är helt klar över hur många jordiska kroppar Översjälen manövrerar eller håller koll på - inlägg i den frågan följer. Men helt klart ryser denna transpersonella daimon över tillståndet i dagens Sverige. Det är inte ens längre ett land och miljoner av särintressen och ett gäng klåpare på toppen som i allt högre grad använder piska och besparingar för att behålla "kontrollen".)

 

 

*****

PS.
Moderaten Iréne Svenonius utspel om ADHD-testning av alla småbarn i förorten var en kandidat till "alla rasisters moder". Naturens "moderliga" Vatten-element drar ögonen till sig här också och precis som med Bush i kombination med hudfärgens och -strukturens krokodil/Stenbocken.

Men placeringarna skiljer sig (Månen i Skorpionen ägd av Mars i Stenbocken och Mars ägd av nästa plums ner i Vatten-Fiskarna). Det står läsaren fritt att i fantasin byta bilden av Busch mot en av Svenonius, men jag såg inte vem som var ansvarig för ADHD-utspelet förrän den här texten redan var skriven.

Svenonius horoskop kommenterat:

https://siderisk.blogspot.com/2017/09/ockret-bakom-det-ovardiga-haveriet-nya.html

Klavertrampet:

https://www.dn.se/insandare/moderaterna-borde-snabbtesta-sina-forslag-innan-de-laggs-fram/


Inga kommentarer: