Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 augusti 2022

Test av Sol inkonjunkt Måne i HBT-gruppen

Inlägget om Sveriges "genderpolitik" och dess exempel på en extrem "dissociation", Måne och Sol i "icke-kontakt", fick mig att återvända till HBT-gruppen som jag trodde tjänat kvar i frågan om astrologin svarar på kvantitativa tester.

Men den planetära "6-8-relationen" fascinerar, och här ska undersökas Solens och Månens placeringar i tecknen hos 436 homosexuella, lesbianer och transsexuell ("bi" används inte som kriterium här). Först en enkel kontroll av hur de fördelar sig över tecknen och sedan den egentliga undersökningen.

HBT 436 av cirka 10.300 (4%),
snitt: 36 HBT/tecken
signifikans (±30%) vid <=25 och >=47

           SO    MO

Ari        43    38
Tau        47    33
Gem        38    25
Can        32    25
Leo        31    38
Vir        33    41
Lib        44    34
Sco        28    49
Sag        28    43
Cap        38    33
Aqu        30    37
Pis        44    40

(Signifikansen är här en kvalificerad gissning utifrån studier av hur slumpen fluktuerar i dataset av olika storlek.)

Måntecknen uppvisar en större spridning än soltecknen, vilket stärker tanken att problemet inte sitter i själen. Solen/Atman är varken manlig eller kvinnlig, men människans psyke är ett sårbart ting och kan hänga sig från ett liv till ett annat, på det visa att gamla rester från ett annat liv vägrar ge upp och ge den nyfödda babyn en sportslig chans att växa med sin nya kropp, manlig eller kvinnlig. 

Trots att det är själens exet bagage som ställer till det, kan man nästan tala om den nyfödda kroppen är BESATT av en skadlig och självisk ande som kommer att förorsaka den nya värdkroppen bekymmer vartefter den nya personligheten gradvis byggs upp i konflikt med den odöda influensen eller som en underdånig personlighet som villigt låter det som borde vara avklarat fortsätter dominera även i detta liv. 

Intressant är att J.K. Rowling som fått så mycket skit av HBTxxx-samfundet för att hon ogillar fejkkvinnor i samma offentliga dusch där hon står, tillhör den biologiskt orienterade Krabbans tecken. Detta är Månens och känslosamhetens tecken och kommer förmodligen till renare uttryck när Månen är hemma i sitt tecken, för se hur mängden HBT-are faller tydligt här. 

Krabbans värde ("pur natur") är lika lågt som granntecknet Tvillingarna som är intressant eftersom dess indiska representation är Paret och indikerar ett hetero par. Indisk astrologi håller Månen i Paret för att ha en filosofisk böjelse och detta är ett ovanligt intellektuellt måntecken. Och intellekt är nästan alltid ett skytt mot att låta irrationella känslor och inbillningar förleda. Underrepresentationen av dessa två tecken tycker på att de inte är immuna mot HBT-fenomenen men i någon mån tyder att zodiaken i sig har en effekt.

Däremot kommer Månen i Skorpionen knappast som en överraskning. Detta är en rigid och svårrubbad position för känslolivet. En typiskt placering för emotionella låsningar och som sexdriftens tecken en typisk kandidat för problem om själen skulle besluta byta kropp mellan jordeliven.

Psyk-stoffet (Månen) hänger inte med och det blir på naturens eller könets nivå som den gamla modellen låst sig fast (den gamla fysiska "grovkroppen" lades av, men den subtila psykiska kroppen kan ha segat sig fast och följer med varvet runt). Det här testet med ett hyggligt antal datapunkter stödjer svagt traditionella tankar om de olika tecknen (via den sideriska zodiaken).

Nu över till den hinduiska "6-8-relationen" som har en rikare innebörd än den västerländska inkonjunkta 150-gradersvinkeln. Denna är bara hälften av den hinduiska (sexteckenavståndet mellan planeterna). Intressant är att den indiska definitionen också ser det kompletterande avståndet på andra sidan, 8 tecken (för att fullborda cirkeln). Utgångspunkt i ascendenten ger alltså 6/olycka/fiendskap och 8/dålig karma/död. 

Frågan är nu om den här testgruppen uppvisar övertalighet med den här relationen mellan två eller flera planeter. Eftersom den är så frekvent (och i sig själv knappast en "deal breaker") är det bara "glappet" mellan Sol och Måne, mellan själ och psyke, som är intressant här. Nästan alla horoskop saknar klockslag och Månen kan ha halkat in i fel zodiaktecken, men hoppfullt tar felen ut varandra med en större datamängd.

Eftersom det finns ett dussin "6-8-relationer" blir programmets skript långrandigt:

(so-sa,nod.ari & so-sa,nod.vir) |
(so-sa,nod.tau & so-sa,nod.lib) |
(so-sa,nod.gem & so-sa,nod.sco) |
(so-sa,nod.can & so-sa,nod.sag) |
(so-sa,nod.leo & so-sa,nod.cap) |
(so-sa,nod.vir & so-sa,nod.aqu) |
(so-sa,nod.lib & so-sa,nod.pis) |
(so-sa,nod.sco & so-sa,nod.ari) |
(so-sa,nod.sag & so-sa,nod.tau) |
(so-sa,nod.cap & so-sa,nod.gem) |
(so-sa,nod.aqu & so-sa,nod.can) |
(so-sa,nod.pis & so-sa,nod.leo);

Denna sökning inkludera alla planeter (+ den aktiva Rahu men inte den passiva Ketu) och ger 409 träffar av 436 - så vanlig är alltså "6-8-relationen". Nästan alla har någon variant.

Men nu var den i teorin allvarligare glappkontakten mellan Solen och Månen enbart som intresserar. Träffarna i HBT-gruppen krymper då till 63 st eller 8,2% av datasetet. Eftersom ingen astrologisk figur någonsin är allena saliggörande eller destruktiv, måste dessa 63 disjunktioner jämföras med en referensgrupp slumpdatum. Är 63 tillräckligt många flera har en "verksam" HBT-signatur hittats, annars inte.

En äldre samling slumpdatum fylls på till exakt 436 för enkel jämförelse...


Referensgruppen innehåller 84 disjunktioner, 21 eller 33%) fler än HBT-gruppen och således (enligt godtyckligt kriterium) signifikant fler. Hur ska man fatta detta? Att "folk i gemen" oftare har glapp mellan psyket och sin själsliga identitetsupplevelse än HBT-människor utan att ens notera det? 

Inte en helt dum tanke. Det utmärkande för "folk" är ju deras omedvetenhet om sig själva och i synnerhet att de har fler dimensioner än dagens materialistiska vetenskap presenterar för dem. 

Utan outvecklade genomsnittsmänniskor skulle vi aldrig kunna ha haft civilisationer eller samhällen där undersåtarna utnyttjas så grovt av den överhet som "den naturliga ordningen" alltid driver fram och där ofta vinnarna bygger korrumperade samhällssystem för att fortsätta som vinnare (och låta makt och rikedom gå i arv till deras eget blod).

Att fler ur det "sovande folket" saknar kontakt med sitt inre än HBT-gruppen tyder på att de senare är mer sensitiva och benägna att svårt störas av något som skaver eller inte fungerar i psykologin. Dvs. dissociationen mellan Sol och Måne finns i bägge grupperna men det är HBT-gruppen som "patologiserar", skapar en bild av att hamnat i fel kön till följd av detta "150-gradersvakuum". Jag har tyvärr alltför få horoskop för individer som tror de är t.ex. en hund eller katt för att kunna avgöra om alla sorters psykiska villfarelser (hur äkta de än förefaller) har "dissocationen" (och åtförljande konfabulation) som notabel astrologisk ingrediens.

Men detta är bara ett förslag till tolkning av det kvantitativa fyndet.


Inga kommentarer: