Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 augusti 2022

Kina håller den universella tidplanen medan Sverige gräver sin grav

 

[Språket lätt putsat 220825 7.30]

Den 31 juli 2020 fladdrade ett kort blogginlägg förbi. Det tittade på "nya aggressiva Kina". Ordvalet speglade The Guardians/västerlandets färgade perspektiv, inte nödvändigtvis det verkliga perspektivet. Det skulle kräva Guds centrala utblick och övernaturlig förmåga att väga samman data från dennes otaliga facettögon - eller åtminstone de mytologiska nio kejsarnas överjordiska visdom!

https://siderisk.blogspot.com/2020/07/kina-global-tuffing-under-hardfor.html

Det finns sannolikt flera "scoop" på den här bloggen som gått förlorade eftersom bloggaren inte sitter och navelskådar via gamla texter samtidigt som Sverige är fel plats för en så här krävande blogg (trots att svårighetsgraden sänkts till bara några snäpp över veckotidningsastrologin).

Men händelsevis råkade jag få syn på inlägget, och Saturnus där noterade transit genom den kinesiska jag-uppfattningens 1a hus (Stenbocken) slog in perfekt i år med anledning av Kinas försök att stävja USA:s ytterligare infiltration av Taiwan. (USA är världens Store Satan som söndrar överallt och söker vända allt till sin fördel.)

I inlägget noterades...

Saturnus transit genom Stenbocken:

25.01.2020  0:00 (GMT+8) - 29.04.2022  0:00 (GMT+8)
13.07.2022  0:00 (GMT+8) - 17.01.2023  0:00 (GMT+8)

Saturnus lämnade Stenbocken för Vattenbäraren men började sedan backa, och det är i andra svepet genom Stenbocken Nancy Pelosi gjorde sin kupp och blixtvisiterade Taiwan (följd lite senare ännu en amerikansk delegation). Kina mullrade i luften med lite flygövningar för att visa sitt ogillande. 

Kinas ledande signum är "Folket främst" (Folkrepubliken Kina). Månen/folket i Stenbocken i 1a huset är inte en falsk ascendent (som den svenska "jämlikhets-Vågen") utan tvärtom det moderna Kinas vilja att via organisation och planering (Saturnus/Stenbocken) lyfta landets Jord eller materiella omständigheter. 

Men än viktigare för Kina är den remarkabla Venus-i-härskarläge-i-Vågen i 10e makthuset. Detta är Venus som den väna Aftonstjärnan (solen kommer att sjunka i väster och en belyst och synlig Venus dröja kvar över västra horisonten. Detta är den harmoniska och kärleksfulla Venus, inte den mer stridbara Morgonstjärnan.) 

Detta rena budskap visar också hur skyhögt över västerlänningens nivå Kina styrs mot rollen som navet i Nästa Mänsklighet, efter att Väst kört världen i botten.

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/extremegoisten-nancy-pelosi-muckar-med.html

Senare 2020 tittade Sideriska på USA:s resp. Kinas stora ödescykler (långt och svårsmält för en tillfällig besökare, det medges):

https://siderisk.blogspot.com/2020/11/bortom-valet-odescyklerna-for-kina-och.html

Kina kommer att nå sin vackra venusianska ödescykel under åren 2043-63, så titta noga på världen framöver och se hur Vanäran går under till följd av sig själv och ett nytt Direktiv för jordmänskligheten börjar ta skruv. 

Kina oroar sig över sin krympande befolkning men resonemanget är felaktigt och sådant som kapitalismens lakejer (även statskapitalistiska) bekymrar sig över. Kina själv tycks ännu inte förstå att världen närmar sig ett paradigmskifte!

Mitt under Kinas långsamma mognad som entitet kommer Naturens vrede att drabba nationerna allt hårdare och det är troligen inte under Kinas Venus-cykel den nya världsordningen (Vattenbärarens tidsålder) etableras utan först senare. Men under de kommande tjugo åren kommer saker att hända så att Kina under sin Venus-period kommer att framstå som allt mer aptitlig ut för de många nationerna (man kan just undra vad dumt USA hittar på som sänker dess aktier i världens ögon till Kinas fördel).

Å andra sidan kan man hävda att världens kaos allt sedan västerlänningarna krigat sig genom hela 1900-talet i sig var det första tecknen på att en ny Civilisation kommer att ta över. En kultur som skapar två världskrig på ett århundrade har definitivt inte förstått något av Planen bakom Människan. Väst har förlorat Himmelens Mandat (ming) som de gamla kineserna skulle ha sagt. Väst får inte bära den olympiska elden vidare.


Till skillnad från i ett personhoroskop behöver 10e huset i ett nationaldito inte alls vara en oäkta eller fabricerad officiell yta. Att harmonins perfektion har högsta prioritet visar att Kina trots allt inte släppte sitt flertusenåriga filosofiska arv - läran om harmonin mellan Yin och Yang och naturfilosofins många tillämpningar.

Intressant med Kinas horoskop är deras svekfulla eller opålitliga allierade: Mars i Krabban i 7e partnerhuset gör det klokt av Kina att inte lita på någon, inte ens Putin! 

Dessbättre är den inledningsvis så svaga ascendenthärskaren Saturnus en stabilisator trots att folkets armod när Kulturrevolutionen tog sin början. Det är en passande placering för ascendenthärskaren att ligga i onda 8e huset vid republikens födelse. En favoriserad placering för Saturnus (folkets fundament) hade tytt på att astrologin inte alls stämmer. 

Men den svaga Saturnus är inte för evigt. Det är därför hinduisk astrologi innehåller de rullande planetära cyklerna. Svackor i födelsehoroskopet kan visserligen cykliskt återkomma men inte nödvändigtvis på exakt samma sätt varje gång. Men med de skilda dasha-cyklerna förväntas landet - precis som ett barn - växa till sig och mogna. Under vissa cyklar väntar karmiskt betingade prövningar, men ibland flyter det på bra.

Likväl är det något av ett mirakel, hur detta Kina höjt sig ur sitt gamla armod och övervåldet på Himmelska fridens torg som många västerlänningar då och nu saknar historisk förståelse att utvärdera (förfallna till simpel "individualism" som Västmänniskan i gemen är). Övermakten då handlade helt om Venus harmoni som överordnat mål och ett folk under samma struktur, tecknat av Månen i Stenbocken. De kinesiska härskarna överreagerade men USA har en ständig tendens att destabilisera länder för att vinna något för egen del, och studentprotesterna stank av västerländsk infiltration till höga himmelen! 

Naturligtvis var myndigheterna tvingade att slå ner demonstrationerna eftersom Kinas målsättning är så mycket mer långsiktig än några väst-betuttade studenter kan förstå. Samma kommer att ske med Taiwan - Kina lät amerikanska företagsintressen äta sig för djupt in i ön och befolkningen. Taiwan kommer på lite sikt att bli del i den nya världens under som organiseras från Kina.

Kinas NÄSTA Venus-cykel, 2163-2183 kan faktiskt vara den officiella starten på Vattenbärarens tidsålder! Det ger Naturen ett århundrade från igår att straffa mänskligheten, vädersystemen att bete sig kaotiskt men gradvis hitta nya fungerande jämviktslägen. Världens klimatzoner kommer att vara annorlunda på 2100-talet, men forskningen har fortgått och Kina är nu perfekt positionerade att under sin egen Venus-period samla alla till sig, Kina numera Fridsfursten (= Aftonstjärnan som maskulin figur). Kina kommer att ha dragit nytta av Putins rastlösa natur och frustration och kommer att acceptera även Ryssland i gemenskapen.

Världsregeringen är ett faktum och alla kvarvarande länder arbetar med jämlikhet och balans som styrande principer. Det finns förstås ett dolt samband mellan Venus och makthavaren Saturnus. Det är i väster (Vågens naturliga position) Saturnus är som mäktigast. Detta är Saturnus vid gränsen till dödsriket, Saturnus som domaren som prövar och finner ut vad själarnas liv på jorden varit värda. 

Bloggaren träffade sig kommande Domare i en dröm och vet ungefär vad som väntar (drömmen, från de tidiga tjugo har bara blivit allt tydligare under livets gång, en profetisk överblick av ett helt liv just vid inträdet i vuxenvärlden). 

Den typen av upplevelse är förmodligen sällsynt i västerlandet. Tyvärr, eftersom den definitivt skulle få många att lägga band på sig, sin livsstil och söka åtgärda bristen på vettig världsbild...

*****

Detta rafsades ner morgonen den 24 augusti för publicering nästa dag. På eftermiddagen avsåg jag se en fransk kulturfilm på svenska public service men kände hur illa en sittning kultur-pretto stämde med sinnesstämningen. Zappade runt och ramlade in i en 14 år gammal och rätt osannolik mix av politik och gamla tiders ikon bland siare på History Channel: The Next Nostradamus

Tänkte först att det här skulle bli lika ytligt som annat den här amerikanska kanalen levererar, men experterna var faktiskt riktiga och välformulerade akademiker. Den 2 timmar långa dokumentären tog ett intressant grepp: övergången från siarnas gamla/medeltida världsbild till Räknenissarnas tummelplats i rationalismens tid. Skrämmande profetior från franske Nostradamus vilka jag aldrig hört talas om, fick representera den gamla världens "politiska analytiker", där inte mist astrologin användes för att råda härskaren. 

En räknenisse, professor vid New York University representerade något så ovanligt som en siare i vår tid som tycks ha utvecklat en matematisk metod som förutspår politiska utvecklingar bättre än de experter han hämtat sin data från till att börja med! 

Mesquita - en spelteoretiker

Bruce Bueno de Mesquita är den här sympatiska forskarens namn som kunde ha varit helt anonym. Lyckligtvis finns födelsedag (men inte plats) på Wikipedia. Det anta mig: i intervjuer visar han prov på en enormt sympatisk och humanistisk sida som var uppenbart Vågen.


Samtidigt förundras någon beundrande akademiker över hans förmåga att locka fram djupa avslöjanden från de politiska experter som är en del av den data han låter sin varumärkesskyddade algoritm jobba med. Denna förmåga att nå djupt är så uppenbart den extrema Skorpion som samtidigt undertrycker sig själv via Ketus närvaro i tecknet - en mycket gåtfull karta, men som uppenbart illustrerar en högpresterande individ med djupa insikter i det sociala spelet (både de naturliga välgörarna Venus och Jupiter i balanskonstens tecken Vågen).

Varför den här tänkvärda dokumentären - som kändes ännu mer träffsäker vid detta repristillfälle brandens år än 2008 - har sin plats i en text om Kina, beror på att Mesquita är en god amerikan, alls inte negativ till sitt land och dess utrikespolitik. 

Medan dokumentären återgav en profetia av Nostradamus om "mongolernas" (Kinas) återkomst som världshärskare, viftade Mesquita otippat nonchalant bort alla tankar på Kina som nästa stormakt. "Eviga tvåan" var det han i praktiken sade, vilket väcker frågor om hur hemmablind han egentligen är. 

Enligt Nostradamus (1500-talet) är detta århundrade vi lever i tiden för Kinas steg fram på världsarenan (hans prognoser är alla kryptiska och dateringen därför senare forskares försök att avkoda). "Mongolens" återkomst sammanfaller kanske med det ovan sagda om hinduismens Venus-cykel, den närmaste eller möjligen den därefter. Jag tror inte Kina tänker vänta till efter Naturens Vedergällning på människan utan att Kina visar framfötterna om tjugo år.

Enligt IMDB har Mesquita också lånat ut sig till en ytterligare dokumentär, den nyliga Netflix-serien "How To Become a Tyrant" (2021, 5 episoder) som inte har ett ofördelaktigt ord att säga om någon amerikansk politisk ledare (i linje med USA:s självbild). På IMDB tycks var och varannan tittare ha sågat serien som rent Netflix-skräp, och några noterar att Mao Zedong helt saknas eller kritiserar, som det här från en svenne-banan:

5/10
US propaganda?
EddieGunner10 July 2021
Yeah they were dictators, but [the makers] didn't show how US imperialism supported some of those and finance them while they needed them, after they throw them to wild masses. Anyway, some interesting facts can be seen in it.

Innan man lyssnar på en världshistoria skriven av amerikaner med vinstintressen gör man bäst i att läsa på ordentligt själv.


PS. Rubrikens "Sverige gräver sin grav" syftar tillbaka på föregående inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/nato-usas-dolda-direktiv-kraver-fler.html


Inga kommentarer: