Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 augusti 2022

Vulkanutbrottet på Island också del av "Värmebölja 2022"

Tisdagskvällen såg slutet på den "allra hetaste zonen", men alltjämt är Mars och Rahu i en hetlevrad konjunktion några dagar till. Sedan går Mars över i Oxen och kan fortsatt ställa till förtret för landet Sverige, som har sin Mars där, och dessutom som ond karma. (Stormaktstiden? Neutraliteten inför Hitler? Numera definitivt landets födkrok: vapenexport.)

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RrJ9L2/vulkanbrott-pa-island

Enligt AB har tiotusen skalv registrerats på Island innan en vulkan sprack loss på onsdagen. Och gissa vad? Även horoskopet för Islands självständighet från Danmark har har Måne i Väduren som Sverige (två grader längre fram, 26e graden och vid utbrottet snyggt inbäddad mellan transiterande Mars och Rahu).

Medfödd del i Väduren var som sagt regeln för att på något sätt ta del av överhettningen i detta tecken denna sommar.


Tillägg 220804

Det var samma vulkan som kort vaknade till 2021 för första gången på 900 år (AB). Då rådde ingen överhettning i Väduren, däremot en vederstygglig signatur i Oxen dagen för utbrottet: Månen, Mars och ... Rahu igen. Planeterna snarare än de Element ge gästar kanske är en bättre ingång till en "astrologisk natur för den här typen av naturfenomen?

Exakt tid för 2022-utbrottet lite diffust angiven i svenska medier som "eftermiddagen", men eftersom SR publicerar redan 13.42, provar jag 13.00 och finner då även detta år att Mars, Rahu och Månen är betydelsefulla. De två första genom sin exakta konjunktion (±1°) och Månen närmast exakt i öster (±2°) vid näraliggande Reykjavik (ascendent vid utbrottet: Jungfruns 26e grad, Islands ascendent Jungfruns 10e grad). 

Tankarna går förstås till Månen som sägs representera sekundvisaren i samband med transiterande planeter som triggar händelser.



Inga kommentarer: