Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 augusti 2022

Vad lära av dagen för Hitlers makttillträde?

 

Adolf Hitler väg till diktator skedde i flera steg men DN:s Björn Wiman nämner i en bokrecension den 30 januari 1933, dagen Hitler utnämndes till rikskansler. Horoskopet för denna dag visar sig intressant eftersom den anknyter till några av de svenska politiker som mer eller mindre tydligt signalerar diktatorsmentalitet: 

Ebba Busch röjer mentaliteten flagrant och närmast galet (än mer misstänksam blir man av att höra hennes ultrabehärskade röst i Ekots partiledarintervju - så komprimerad och självförtryckande låter bara den människa som står nära ett utbrott). 

"Magda" är inte lika tydlig men anförandet av ett parti som inte kan tänka på annat än fortsatt maktinnehav är också illavarslade. Åkesson och Kristersson behöver inte ens kommenteras. Dessa partiledare indikerar det svenska folkdjupet och skrämmande är det.

Faktum är att svenskarna tycks drömma om Hitlers återkomst till landet och en resolut utrensning av undermåliga utlänningar som bara skjuter och får bidrag. En stor del av Nazityskands befolkning är nu reinkarnerade och de blev i nästa liv... svenskar! "Här är ditt liv", i det långa minnets version. 

Själar färdas aggregerade, i kollektiv och rör sig mellan länder och kulturer eftersom det innerst handlar om mycket enkla målsättningar, sådana den "naturliga zodiaken" och dess 12 tecken illustrerar. Folkgrupper kan vara organiserade efter simpel egoism (totalt samhällskaos) till upphöjd idealism och en gemensam tanke om ett friktionsfritt helt. 

Nationalhoroskop visar bland annat på landets väsenskärna under en viss historisk period. Gamla identiteter är nåderikt anonymiserade eftersom astrologin bara talar om essenser och inte om accidenser: namn, hudfärg eller nationalitet är för astrologin distinkta accidenser eller själens tillfälliga attribut. Jimmie Åkesson kan mycket själv ha varit afrikan ett par liv tillbaka.

Hitlers makttillträde fungerar faktiskt som bekräftelse på denna vilda tanke och förhistorien till dagens "svenskhet":


Det mest påfallande är att zodiakens BÅDA härskartecken är tydligt aktiverade. Den naturliga zodiakens Stenbock på makttoppen är uppenbar med såväl teckenhärskaren Saturnus och Solen i nära konjunktion.

Den "inkonjunkta" 150-gradaren mellan Stenbocken och Lejonet understryker hur väsensskilda dessa två härskartyper är. Hinduerna ser här en "6-8-relation", en beteckning som utgår från från hus 1 och dels ser "hus 6" olyckan eller fiendskap åt ena håller och inget mindre än "hus 8", döden. Husens symbolik appliceras sedan på planeterna som sägs ha en (problematisk) relation. Hinduerna komplicerar, västtraditionen nöjer sig med att konstatera att 150-gradaren separerar två symboler vilka betraktas som distinkt olika.

Där Stenbocken enbart söker makten och officiell respekt (vilket man t.ex. får genom att köpa rätt kläder och älska uniformer och gradbeteckningar som visar ens plats i hierarkin) representerar Lejonet en helt annan härskarnatur. Detta är Fadern eller Gud vilken idealt sätt verkar genom en konung och därför inte regerar med piska utan med kärlek och inspiration. 

Det behöver knappt sägas hur få kungar i historien som nått upp till idealet. Men Lejonets 5e plats anknyter till Dharma enligt hinduerna, den Universella Ordningen och den smäller högre än Stenbockens jordiska hackordning, där naturens skoningslöshet och konkurrens om ledarskapet är ledmotivet för låga kulturer på Jorden.

När Väst bedrar sig med ord som "demokrati" handlar det ytterst ändå om Stenbockens diktatur sedan väljarna sagt sitt. Monarki sägs gammalmodig och stå i kontrast med "folkviljan" men sanningen är ett den diktator som varje regeringen representerar visavi väljare som efter valdagen avsagt sig allt inflytande är ännu värre. 

Särskilt när folket duperats att tro de lever i en demokrati och inte ens bryr sig vem eller vilka intressen de folkvalda visar sig betjäna. Då var det bättre förr,  en hop bönder med högafflar och facklor kunde marschera mot länsherrens borg och göra sig kvitt en skitstövel. (Monarkin hade också sin hierarki och här kan man ev. tänka sitt att all makt Konungen delegerat snarare sorterar under feodalfogden som en lokal makthavar-Stenbock.)

*****

Hitlers dag är nu inte så problematisk som skulle kunna tyckas eftersom det goda hjärtats Lejon undertrycks i den här dikotomin Mars och Jupiter ger visserligen Lejonet våldsam kraft (världskrigskraft till och med), men denna sida undertrycks dagen då han utropas till rikskansler. 

Hitlers "totalkrig" ligger ännu i framtiden och det är halshuggna Draksvansen som håller Lejonets inflytande nere, jämfört med den lagiska och diktatoriska Stenbocken. (Minns att detta är symboler, i verkliga livet mjukar x kilo kött och kanske lite känslodarr upp intrycket av en auktoritär individ i de fall där Stenbocken är aktiverad i horoskopet.)

Många är de politiker som med eller utan kommentar passerat revy på bloggen och som haft Solen i samma tecken som Stenbocken (mest aktuell är väl Putin).

Eftersom Saturnus och Solen är planetära fiender och Saturnus är i envåldslägret, i sitt negativa hemmatecken, är det lätt att inse att Rätt går före Inspiration och Nåd. Inte bara undertrycks Lejonet på sitt hörn, även Lejonets härskare Solen tappar här jämfört med Saturnus.

Låt oss fortsätta eliminera kandidater till "ledarstil": Månen/sinnet står i Fiskarna, ett empatiskt tecken, men dess fundament är redan undertryck av Draksvansen och Venus, kärlekens eller assimileringsförmågan, röner samma öde i jupiteriska Skytten.

Fatta hur sjuk denna dag är. Var på himmelen blir bara Saturnus i Stenbocken, Diktatorn, Führern.

*****

Sverigehoroskopets budskap i 4e huset för "hushållen" eller Rikets inre angelägenheter rymmer Venus-i-Stenbocken. Till och med det moderna Sverige av modell 1974 har inga problem att foga sig under ledare, t.o.m. diktatorer.

Den här tendensen stärks av att Sveriges Venus har en ynklig Saturnus, undertryckt av Draksvansen. Det är kanske är landets svaga förmåga att skilja rätt från fel och dra gränser som gör folket så villigt att underkasta sig regering och stat samtidigt som politikerföraktet är utbrett?

Men innebär inte oklarheten om "rätt och fel" hos svaga makthavare också att folket saknar sund förmåga att skilja rätt från fel? 


6-8-relationen hemkomfort (Venus) byggd på
oklar Saturnus här kallad "1-6-förhållande"
(vilket påminner om hushållens politikerförakt,
jaget/1, fienden/6)

Att landet saknar tillgång till metafysik vid utvärdereringen "rätt och fel" har bloggen påpekat förr. Svenskan har stannat i sin intellektuella utveckling vid "yttrandefrihet" utan att kunna sätta in denna i ett större sammanhang. Se bara spefulle ateisten Salman Rushdie, likt Sverigekartan indikerar där Draksvansen i 9e ett akut ointresse eller t.o.m. vilja att brännmärka husets ämnen (främst religion och filosofi). 

Att detta innebär självmord i ett nationalhoroskop är uppenbart: inget land kan existera avklippt från Givaren av alla intelligens människan nu förmår hantera (9e som "Gudens hus" under hellenismen). Sveriges sekularism kan vara förklaringen till att vi nu har de dummaste politikerna i mannaminne. Vi har jobbat länge på att detta låga tanketank där bara människan anses viktig, men nu är vi där.

Folket låter medier och politiker fortsätta med sina ihåliga lovsånger till "demokratin" och sysslar ego-inkrökt med fitness eller småprojekt när samhället inte längre har något att sätta emot marknadens alla lockelser till den egocentriska avgrunden. Alla vet att demokratin bara är en tom föreställning (det t.o.m. kallas "det politiska spelet"). I sin passiviserade bekvämlighet låter Folket den rådande maktordningen bestå. Reinfeldt var inte helt fel ute med sitt juvenila tillmäle (i 30-årsåldern!): "det sovande folket". 

Landets Måne i Väduren grundad på en passiv Mars-Oxe visar att man kan köra dessa arbetsdjur lite hur som helst (flyttlasspolitik, skaffa dig dit jobben finns) utan att riskera någon organisation eller motreaktion underifrån. Överheten har blivit tyranner.

Välfärdsbygget gav ett mål men berövade folket incentivet att tänka längre eftersom bygget inte hade något ytterligare mål. I synnerhet fanns det inte på kartan att göra Sverige till en framstående nation av tänkare, vi var så långt efter övriga Europa. Men vi hade naturresurser, och Arbete blev därför vår enda religion eller filosofi, vilket till sist visade sig ha varit till skada - även för Sveriges Storfinans (ond Jupiter i gräddfilens 5e hus). 

Björn Wiman låter som en alarmist som tror svenskarna skulle bli chockade av Åkesson och Kristersson i regeringsställning. I själva verket är landet redan där. Folket tänker bara lika långt som dess ledare - till skillnad från enskilda medborgare som kan vara både genier och gudasända sanningssägare. Omdömet har att göra med massan som per definition är trög och är inget personligt. 

Men just den genompacificerade massan är ett skäl att Sverige kommit till vägs ände och Storfinansen (inkl. många utländska intressen) äger i praktiken landet. Staten är bara en mask för andra intressen. Studiet av nationalkartan gör dock att man snart ser att det inte går att plocka ut syndabockar (som Reinfeldt valde Månen/Folket) - "systemfelet" löper genom hela horoskopet. Det måste handla om dålig nationell karma att ha byggt ett land av välstånd som resulterat i en sådan självgodhet och egocentricitet som den svenska. Och själviskheten blir bara värre, utesluter allt flera ur den förtrollade inre kretsen.

Vad t.ex. om nyheten att landets gamlingar plötsligt förlorar sina möjligheter att betala räkningarna med kontanter eftersom Sveriges ENDA företag som skötte den infrastrukturen tycker det är för olönsamt? Vilka oseende idioter till politiker låter sådant hända? Storfinansens onda cykel (Jupiter 2020-36) i det svenska ödet går inte längre att blunda för, dessa är åren när landet kollapsar efter så många år av korrupta ideal, precis som bloggen när nationalkartan började närläsas för ett antal år sedan.

Att reducera ett horoskop till dess grundbult, som jag just gjorde med Hitlers rikskanslerutnämning, är en specialare och ingen tumregel. Men låter man horoskopen själva tala och observatören är vidöppen, då kan anomalier likt den jag beskrivet stiga fram och berätta sitt. Detta är den rena Diktatorns dag. Saturnus i världslig maktposition och INGET annat som komplement.

Jag nämnde inte Merkurius i reduktionen, men denna kommunikatör har ingen egen vilja och i närheten av Saturnus blir den diktatorns villiga språkrör. Hitler avskydde småprat och trivdes bäst med sina högljudda tal inför folket! En perfekt illustration av Merkurius roll här. Saturnus förblir Den Ende, tills dess att krigarkungen Lejonet plötsligt aktiveras. 

Jättekriget (Jupiter+Mars) är en påfallande närvarande del denna dag då en diktator stiger fram. Men bättre då studera Hitlers födelsehoroskop för hans väg fram till Andra världskriget. 

 

*****

 

Bilden: På jakt efter möjliga kopplingar mellan hakkorset och planeten Saturnus hittade jag ett hotell i Rumänien döpt efter planeten. Man måste undra om de alls fattade symboliken, Saturnus är ju astrologins Stora Illgörare (Döden) och står i övrigt för fattiga omständigheter, hårt slit med armod som enda lön. Det är inte det namn man sätter på ett rekreationspalats.


Inga kommentarer: