Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 augusti 2022

Naziministern som låter misstänkt lik dagens näringsliv...

 


I Cronemans intressanta DN-recension av en tydligen lika intressant bok uppsnappar jag namnet på en nazist som anonymt varit en i mängden i diverse kvantitativa tester. Data registrerades utan att jag läste på, och jag visste inte att Herbert Backe var Hitlers jordbruksminister som fick till uppgift att lösa "judeproblemet" när det var dags att invadera gamla Storryssland. 

Enligt Croneman valde Backe att svälta ihjäl judarna som mest ekonomiskt, ett skäl jag inte hittade i Wikipedias artikel. Där läser man istället om "Hungerplanen" som var menad att bli kvitt judarna, dessa "värdelösa konsumenter" - underlägset folk som bara äter utan att bidra med något. Backe menade att de överlägsna ariska tyskarna var mer förtjänta av de ukrainska grödorna.

Det här låter tyvärr som ett synsätt som slagit rot i en gång så tyskvänliga Sverige så att vi idag från många partier hör ekot av nazismens människosyn. Moderaterna anser t.ex. att "kulturarbetare måste bära sin ekonomiska börda" och högersossar predikar lika hårt "arbetslinjen" som är det enda som gör en svensk berättigad att leva. Svenska staten kör inte direkt utrotning men de lämnar inte mycket till valfrihet. När Staten förlorade rätten att ta ut tv-avgift även för datorer svarade den på motgången genom att göra om licensen till en tvångsbeskattning inget svenskt hushåll kunde vägra. Så är livet under en självrättfärdig diktatur. 

Den där tusenlappen extra för att rädda hushåll som går på knäna efter de rusande matpriserna, den såg bloggaren verkligen fram mot. Bara för att inse att Staten förvägrar alla medborgare som inte orkat eller kunnat gå i mål på deras villkor del i detta behövda stöd Således fick bloggaren just veta att han, på 63e året, inte fått ett öre av detta valfläsk. 

Det tycks röra sig om en girig och småaktig Stat som missunnar cirka 4.000 så kallat "tidiga pensionärer" (de som snubblade just innan mållinjen) och lönar den insats de ändå gjort med ett flerårigt helvete innan de slutligen når fram till, i detta fall, den höjda gränsen för garantipension och hjälp med hyran (i detta fall om tre år). Det vill säga, om de överlever så långt. 

Och det är ändå inte det värsta exemplet. Samma snåla Stat har just som en galning med självskadebeteende höjt pensionsåldern för Sveriges stridspiloter med över tjugo år. Färre än hundra snuvas på de villkor som gällde då de påbörjade sin utbildning (DN). 

Deras tidigare låga pension vid 55 beror gissningsvis på ett korrekt antagande: en krigare i luften måste vara i toppform. Efter femtio är kapaciteten distinkt lägre (för mig kom behovet av glasögon vid 45). Det horribla snål-Sverige tillåter nu inte denna f.d. extremt lilla grupp höggradigt specialiserade yrkesmän sin utsträckta pensionen, de ska nu ut och söka annat jobb, dugliga till 67 som åtminstone tidningsbud eller toalettstädare. Så tackar landet Sverige t.o.m. sin elit.

Detta var kärnan i försvarsminister Hultqvists kris och varför piloterna protesterar och hotar sluta. Staten hånar sin befolkning. Lycka till stridspiloter att hitta en enda rekryterare i landet som klarar att mappa kategorin "stridspilot" mot Arbetsgivarnas perversa arbetsbeskrivningar (och hemliga instruktioner under bort om att sålla bort äldre folk).

Utan nazismens prestationsideal och under ett annat ekonomiskt system än kapitalismens krigiska mördarnatur skulle världen kunnat vara en lycklig plats, ja till och med Sverige.

*****

Hur ser nu nazisten Herbert Backes kusligt moderna policy ut, rent astrologiskt? Ja, att svälta ut "opassande delar" av en population är faktiskt skrivet på flera sätt i horoskopet för detta dygn så ovanligt många av dess 24 timmar måste ha varit reserverade för rena skitstövlar till själar (om man kan säga att själen är mer eller mindre belastad av sina tidigare levda liv). Eller omvänt: själen är ograverad men livet kommer att bjuda många, många fallgropar och risker att ta dåliga beslut om det som erbjuds ser så här ut i den principiella verkligheten:


Om jag har sagt att "6-8-relationen" mellan två (eller flera) planeter är rätt vanlig och ofta inget problem, brottas Backe med två sådana "inkonjunkta" omen. Eftersom båda inbegriper Månen/sinnet mörknar genast kartan en hel del.

Apropå "Hunger-planen" har han först och främst ett kommunikationsglapp mellan den globalt siktande Månen i Skytten (ett universellt tecken som alltid söker adressera stora frågor). Månen står för konsumtion (som föregår Solens produktion) men här stryps magsäcken Månen (globalt!) av att disjunktionen med sin disponent eller sitt fundament: Jupiter i måntecknet Krabban). 

Med en sinnelagsascendent blir budskapet allvarligt eftersom Månen famlar efter ett fundament som förnekas via det tillstängda 8e dödshuset. Att det är desperation ses av att Måne och Jupiter bytt hemmatecken med varandra - här en "ömsesidig reception" av det onda slaget. Månens globala värdtecken stämmer i så måtto att inte bara judar ansågs "värdelösa konsumenter" utan även ryska krigsfångar och andra som inte passade in i nazisterna/dagens svenska stats- och arbetsgivarkonspirationens nidbild av en demokrati.

Den andra "6-8-relationen" är om möjligt ännu värre och psyket/Månen har nu halkat i glappkontakt med individens intellektet. Det är jordbruksministerns Satansangripna Merkurius i jordbrukartecknet Oxen som står som Olycka eller en Fiende relativt Månen/känsloattityden. Man skulle kunna se detta som ett offer för motgångar, men med historiens facit ser man att det är "död genom svält" ännu en gång men nu med den uttryckligt djävulskt ingivna föreställningen att vissa människor är mindre värda och därför förtjänar att svältas ihjäl.

Till sist i detta genomonda horoskop kan noteras ännu ett omen om att intellektet är rent sjukt detta dygn: merkuriska 3e huset är fylld av Mars aggression och demonen Rahu/Drakhuvudet eskalerar denna galenskap till oanade höjder. Och allt detta mentala hat skickas - förstärkt av Rahu - med Mars framåtriktade 90-gradersaspekt och degraderar ytterligare den Ox-Merkurius som redan var starkt angripen av Satans stjärna Algol (bloggens nya max-tolerans ±2°).

Efter dessa tre smockor behöver inget mer sägas, förutom att Hungerspelens ursprungliga arkitekt föddes med Solen i marsianska Väduren och Månen i Skytten - vilket också var Adolf Hitlers sol- och måntecken. Backes horoskop var ett i "andra rundan" nazikartor jag samlade in och som förstörde den trend bloggen först tycktes ha hittat: att nazister påfallande ofta föddes med Månen i dödens Skorpion. 

Men Hitlers stortyska expansionsdrömmar (Mån-Skytten) tycks ha dragit med sig en stor anhängarskara av bokstavligen snarlika psyken, för efter en insamling av nya datum (som tog 2 dagar om jag minns rätt), accelererade Månen-i-Skytten och gick om Skorpionen som "typiskt nazi-sinne". Det säger sig själv att dessa Mån-Skyttar var en produkt av sin tid och miljö och kanske valt att brinna för något mindre vedervärdigt hade omständigheterna bjudit dem en annan typ av korståg...

Apropå Skytten och dess globala eller gigantiska visioner var Stalin Sol-Skytt. Hans försök att föra Sovjet in i en ny ekonomisk ordning fungerade så illa i praktiken att nästan 10 miljoner sovjeter dog av svält. Och detta utöver de cirka 700.000 han senare lät avrätta.


Stalins brist på realism hänger delvis på att Månen i Jungfrun inte har någon synergi med vittomfattande Sol-Skytten. JORD och ELD har inget med varandra att göra och leder enbart till friktion (10 miljoner döda i svält). Det uppstår ett glapp mellan Jungfrun som älskar små detaljer men ignorerar helheten. 

Sol-Skytten brinner för stora frågor men står helt blind inför småsakerna. Och missa inte Stalins extrema Skytt-Sol: dess fundament Jupiter i JORD, som motsäger Eld-tecknet, är förstärkt av den demoniska Rahu/Drakhuvudet.

Man kan säga att Sol och Måne i dessa tecken bildar en form av "inkonjunktion" - det uppstår ett stor glapp i mitten mellan mikro- och makroperspektivet. Mer kan sägas om Stalins karta (även den utan känd födelsetid), men detta var som sagt nazistens inlägg. Och Stalin fick en kort kommentar för ett par år sedan.

(Sverige har sin älskade kaoskvinna Pernilla Wahlgren vars "hemma hos"-serie i tv visar hur Sol-Skytten och Mån-Jungfrun faktiskt har någon slags glappkontakt (överfyllda garderober). Huruvida Stalin privat var lika humoristisk som Pernilla, har jag aldrig läst något om, men hon kan vara väldigt bitsk och det gällde säkert Stalin också. Det kommer från Månen i Jungfrun, den naturliga kritikern.)


Inga kommentarer: