Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 augusti 2022

Annie Lööfs plan: manipulera Magda till än mer högerpolitik

 


Här är bloggens ovetenskapliga förslag till den sjukdom som växer inom den svenska politikerkåren: kannibalism. Annie Lööf lierar sig med "Magda" i syfte att förtära den svagare av dessa två och med Socialdemokraterna som nominell ledande parti genomföra mer av sin renodlade högerpolitik. 

Magda är naturligtvis kryptohöger (av krypta, fördolt gravrum), svamlet om "sosse i hela sitt liv" döljer det faktum att hon som finansminister i flera år helt och hållet servat Sveriges mest omoraliska form av kapitalism, den som låtsas se till folkets bästa medan Överhetens och Storfinansens enda prioritet är inkomst via export av vad landet för tillfället behärskar: vapen, vapen, vapen och produktionen av en handfull nyrika miljardärer.

Vi är just ett snyggt land ur det globala perspektivet; vår nytta för världen är obefintlig och sådant avgör vad Ödet kommer låta ske med länderna.

 


I den här synastrin (jämförelsekartan) får Annie Lööf den hedersamma placeringen närmast centrum medan Magdalena Andersson hänvisas att vara Lööfs satellit i den yttre kretsen.

Skälet är enkelt. Visserligen upplever kvinnorna att de förstår varandra, i partnerastrologi är dekadenta länder som de i Väst ofta fixerade vid Mars (sex) eller Venus (åtrå, passion), men det sätt varpå västerlänningar gifter och skiljer sig på en nyck visar hur urspårad kulturen är. 

En mycket bättre indikator är när ett par bidrar med sin Sol resp. Måne och den vägen bildar en mycket djupare förståelse. Ur en fungerande bas kan sedan både kärlek och sex växa fram (i parförhållanden). Dessutom ligger kvinnorna i fas om nationens välstånd: Storfinansens Jupiter befinner sig i det näriga Vattenelementet hos båda. Rikedomsplaneten Jupiter i Vatten ska vara bra stukad innan horoskopinnehavaren överger den kapitalistiska dröm medborgarna i Sverige fostrats till.

Däremot är Lööf mycket mindre betjänt av att spela förstafiolen, både hennes sol- och måntecken är merkuriska och denna medlarfigur är sällan ett ledarämne. Merkurius ger istället en slughet som låter ordvrängaren dominera även i en sekundär roll. I kraft av klurighet låter därför Lööf den nominella ledarrollen tillfalla Magda, inte minst som den senare föddes under makttecknet Stenbocken. 

Det syns tydligt i den "naturliga zodiaken" här ovan, där Stenbocken tronar högst i denna värld, och följaktligen blir den lägsta av principer sett från Andra sidan, den vi kallar "döden" men som i själva verket tillhör de Genuint Levande, de som lagt av sig de materiella jordekropparna och återvunnit mycket eller allt av sina själars obegränsade kognitiva kapacitet. I den verkliga världen är Stenbockens maktorientering noll värd, eftersom "Andra sidan" inte bygger på den fallna materiella världens principer (men om vilka människorna knappt vet något alls förutom genom andeskådare som sett mer än flertalet).

Ta ytterligare ett tecken om det verkliga maktförhållandet mellan kvinnorna som ligger inbyggt i zodiakens konstruktion. Detta tecken kräver en liten bakgrundsskiss för den som inte redan kan sin zodiak: 

Väduren anses som Debutanten, Barnet. Tecknet kopplas till soluppgången i öster och representerar själens återkomst till denna värld (i den ny babykropp). Samtidigt finns den tradition som i väster (dagens slut/döden) ser Saturnus starkaste världsliga läge. Saturnus är Döden bland planeterna, dess seriositet är en verklig partydödare för småbarn som ännu inte vet något alls om verkligheten utan bara "finner sig" födda och fostrade att delta i ett godtyckligt socialt system. 

Det är också i väster som Vågskålarna naturligt befinner sig och med den det gamla Egyptens kända domstolsscen där människans hjärta vägs på en våg. Om hjärtat blivit belastad med synder väger vågen snett, med de konsekvenser för själens vidare öden i Underjorden detta har. 

Även om Magda är nominell ledare/statsminister VET Annie Lööf att hon kan kannibalisera på Magdas position för att genomdriva mer av sin Centers nyliberala politik (sänkt skatt för de välbeställda, hårdare knot för slavarna i den växande låglönesektorn). Detta för att Magdas maktorienterade Sol-Stenbocken vilar sin disponent Saturnus som alltid är ostadig i det obeständiga Vattenelementet (Vatten en ren symbol för den materiella tillvarons obeständighet och det blott naturliga livets flyktighet).

Lööf känner förmodligen i sitt inre att hennes Saturnus i Vågskålarna har en gravitas som inte Magda är i närheten av och vet därför med sig att hon har allt att vinna på att fortsätta som tvåa och använda Magda som en rollmask för sina egna intressen. 

Och, som sagt, kvinnorna har redan en djup sympati via Sol/Måne i räknenissen Tvillingarna och är därför båda högervridna kaplitalismkramare. Det finns inte en droppe rött, socialistiskt blod, kvar i Socialdemokraterna, samtidigt som svenska folket blivit tillräckligt högervridna och komfortabla under årtionden för att Vänsterpartiet ska locka mer än en minoritet - de som har det sämst ställt till följd av massans kollektiva själviskhet.

Det gör också vänsterns kamp för pengar åt de fattigaste till helt oduglig för det viktiga arbetet: att påbörja arbetet med att tillvänja människorna en ny post-kapitalistisk världsordning. Att prioritera den frågan vore politiskt självmord i Sverige, och landet saknar således saknar alla förutsättningar att någonsin utföra något heroiskt eller banbrytande, vilket Ödet kräver för att få tillhöra den kommande världen.

Miljöpartiet blir bloggaren rakt inte klok på, i Stockholm är de värre är Djävulen själv, som valt att samarbete med Moderaterna! Klimatvärnare och klimatförnekare i samma säck. 

Ett verkar tydligt: svensk politik är riggad, de dominanta partierna har ett sådant programinnehåll att det centrala Systemet aldrig kan rubbas, folket är "socialiserat" att tro de lever i den bästa av världar. Insikt i bibelboken Predikaren är att "den som växer i förståelse [inför hur allt ligger till] får mer att sörja" eller i enligt senaste svenska översättningen

Stor visdom, stor sorg.
Mer kunskap, mer plåga.

Den här vishetssentensen klargör hur ett komfortsökande folk som t.ex. det i Sverige gärna hoppar över bildningen och följer mediernas dvs Statens propaganda att bilda sig så lite som möjligt  för att snabbt kunna ta de platser Produktionen för tillfället kräver. 

Länge hade arbetartidningen AB monopol på den här typen av hjärntvätt, men skåda! Plötsligt dyker samma budskap upp även i Expressen. Minsta möjliga intellektuella ansträngning kombineras med samma "drömlön" som i AB:s förrädiska folkmanipulation:

 

Staten och näringsliv i samarbete fördummar aktivt medborgarna och berövar dem sitt verkliga livsuppdrag och reducerar dem till avlönade kugghjul i ett maskineri utan mening eller mål. 

Allt partier basunerar ut samma förakt mot medborgarna, generation efter generation. Effekten är kumulativ och överförs från föräldrar till barn i en ständigt nedåtgående spiral. Sverige har idag troligen västvärldens mest pacificerade befolkning. Tricket var att göra dem alla till obildade hedonister som bara lever för kroppens sinnen. Vilket slöseri.

Kan Miljöpartiet visa hur radikal omläggningen måste vara för att världen ska ha någon morgondag kan deras röst vara tänkbar vid nästa val om fyra år ... Men fatta de enorma Intressen som talar emot en ny mänsklighet med nya värderingar! Man ser dessa Intressen i verksamhet varje gång terrorstämplare och lagivrare breder ut sig i det skärrade Väst, där så få har så mycket att förlora på att människan tar sin myndighet tillbaka och vräker den gamla regimen.

Mest sannolikt är dock att det här landet, av dunkla skäl götts för Skördedagen.

 

Inga kommentarer: