Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 augusti 2022

Vem går hem i Sverige?

Den egendomliga socialdemokraten Ygemans plagierar det vidriga danska förslaget att tömma invandrartäta bostadsområden på sagda människor genom att riva husen - bygga nytt och gentrifierat (dyrt) och förbjuda invandrare att bo där. 

Att Ygemans parti ens tar upp detta vansinne visar att socialdemokraterna inte bara blivit förrädare av sitt parti och historia (den odemokratiskt genomförda NATO-anslutningen) utan också bör klassis som fiender till Mänskligheten. 

Ygemans kväljande utspel i DN är betalspärrat men vakna skribenten Petter Larsson i AB ger en blixtsnabb reflektion över den skam sossarna dragit över sig och ser ett Sverige som spyr ur sig rasism vart man än vänder sig vid valet i höst. 

För den här bloggen blir det naturligtvis ännu en av Magdas toppolitiker som avslöjar sig irrationell och därmed sårbar för de astrologiska inflytandena. Sommarens "solsting" eller "Värmebölja 2022" drabbar med full kraft Ygemans Vädur som rymmer gränsdragaren Saturnus. För försvarsminister Hultqvist var hans krigare Mars i medfödd position att störas svårt av den pågående eldsvådan i himlen.


Missa inte att ur månens/sinnets perspektiv saknar Ygeman både tillgång såväl gränsdragar-Saturnus som dess disponent eller fundament, Mars. Nytillträdd överraskade han bloggaren genom att berätta i medierna hur han totade ihop familjens menyer för hela månaden. Herregud vilken rigid fascisttyp, tänkte jag då. 

Månen i Skorpionen är förvisso extremt bestämd och i sinnelagshoroskopet har den otur med Mars, dess fundament. Mars och begåvningen (Solen) gömmer sig i onda 8e huset som är Skorpionens naturliga hemvist. Tji får den flexibla Mars-Tvillingarna som inte längre fungerar som fullgott fundament. 

Och när även Gränsdragaren gömmer sig i det obskyra 6e huset för Olyckor/Fiender (och har Mars som disponent), då resulterar kanske just fascistisk rigiditet. Det är bristen på sunt förnuft som driver fram en sådan bisarr överdrift som att planera något så trivialt som matintag så långt i förväg. Det säker sig självt att sådana förståndshandikapp inte ser den avskyvärda nivå de alltid främlingshatande danskarna nu sänkt sig till (en bekant f.d. gifte med en danaks berättade om alla de sätt som deras underkännande av "en svensk make" i famljien uttryckte sig.)

*****

I själva verket stacks ovanstående stycken in först i det som nu följer och som legat länge i kö för publicering. Men det passade så bra eftersom Saturnus i Väduren ligger i fokus även i det följande.

*****

Jag måste erkänna att jag har dålig koll på politiska vilden Amineh Kakabaveh - noterade i ett inlägg i juni att hon kunde uppfattas som att hon driver ett särintresse för en minoritet i Riksdagen. 

Men efter att ha hört henne svara på frågor i radion fick jag en säregen inblick i politikerns tänkande. Med för nysvenskar sedvanligt knackig svenska, många grammatiska fel och ibland hela ord borttappade i intervjustridens hetta, hade hon ändå tillägnat sig en mycket mer avancerad meningsbyggnad eller tankestil än man normalt hör från svenskar. Man hörde en begåvad människa bakom "presentationsytan".

Det här intrycket stärks när hon nu i en debattartikel i Expressen klär av den rigida politrucken Ann Linde som är epitomet av sittande regerings falskhet och undfallenhet!

https://www.expressen.se/debatt/darfor-bor-vi-inte-skicka-vapen-till-erdogans-krig/

Hur hopplöst är det inte att svensk socialdemokrati förfallit så enormt, så till den grad, att högeralternativet snart bara är en marginellt värre mardröm för de goda kvaliteter många svenskar fortfarande minns. 

Att låta Marknaden forma ett samhälle är som att invitera helvetets alla smådjävlar att få fri åtkomst till människans inre. Och det är vad som har hänt med den lycksökande delen av svenska folket. Målsättningarna har aldrig var så triviala och låsta till enbart det materiella planet. 

Det är kapitalismen som trälbinder människors tankeförmåga som sällan eller aldrig höjer sig över frågan hur många streamingtjänster den egna ekonomin klarar. Droger för ett folk som deras överhet VILL hålla så tanklöst som möjligt. Orättvisorna kan bara upprätthållas genom att folket saknar vettiga perspektiv på ett människoliv, dess mening och mål.

*****

Apropå bloggens pågående bevakning av den astrologiska signaturen "Värmeböljan 2022" kan noteras att Kakabaveh har Saturnus i Vädurens 24e grad

Det är alldeles intill Sverigehoroskopets ytliga och defekta reflektionsförmåga (Månen i 23e graden). Hon kan därför inte förvänta sig att gå hem i hushållen i stort och upplever säkert vånda i sin isolerade position i riksdagen under Mars och Rahus vistelse i "hennes sinnelag".

Sverige har bedrivit intellektuell inavel på sin befolkning så länge att t.om. en inbiten subjektivist som Saturnus-Väduren representerar blir för mycket för en egocentrisk svensk som saknar politiskt omdöme och visioner för världen. I det här landet har allt reducerats till jobb, lön, och personliga upplevelser (konsumtion). 

Vill man bli folkkär, har bloggen visat för många år sedan, är det en poäng att vara född i den sideriska Vattenbärarens tecken. Det placerar individen i samma "klimat" som landets överhet och de privilegierade på solsidan. Noterat hur utslätade många kändisar är? Otroligt PK. Precis sådant som Sveriges "anda" belönar. Sitt still i båten.

Det finns förstås andra vägar också, men de tycks alla gå via Elitens normer (som är rent omoraliska). Sångerskan Laleh, i bloggarens öron och oron trevlig men avsiktligt slätstruken, är t.ex. en utlänning som vunnit folkets acceptans. Hennes Sol i Stenbocken trycker på Sverige-horoskopets Venus-i-Stenbocken, en verklig "no-brainer" för astrologer.

Sveriges Venus-i-Stenbocken har förstås Saturnus som härskare och den har en indirekt förbindelse till solsidans Vattenbärare, vilket betyder att svenska Venus-kvinnor och landets estetik står i hårt beroendeförhållande till solsidans alla pengar och förmåner. Sverigehoroskopet visar tyvärr hur besvärande materialistisk "moder Svea" är, och landet omskapar hela tiden samma skeva idealbild. På senare tid influencers som Bianca och andra och på mer traditionell elitnivå har vi förstås kvinnliga bankchefer där vissa drar till utlandet när deras penninghunger är större än vad lilla Sverige kan bistå med. 

Senast har statsminister "Magda" snabbt blivit en folklig favorit trots att regeringen fejkar: ger pensionärer några hundra mer i plånboken men tar pengarna från andra pensionärer i ett nollsummespel för att inte störa de Rika vars privilegier dagens socialdemokrati i själva verket värnar!¨


Mer om Laleh synergi med Sverige. En extra styrka är landets och kvinnans ömsesidighet på mer än en punkt. Titta bara hur hon flyter med Sveriges Onda Rika Klientel - Jupiter harmoni med Jupiter mellan kartorna. Ur artistens perspektiv bortfaller troligen denna medvetenhetsnivå och ser bara Jupiter som "lätt framgång" i relation till de svenska preferenserna (Sveriges rollmask i Vågen).

Hon har även Venus i egocentriska Väduren så att Sveriges Mån-Vädur, Sveriges folk, känner igen sig och kan harmoniera med Nybörjaren Vädurens försök att hålla balansen (i Lalehs fall bli Någon i ett nytt värdland, för svenska folket att lyckas få någon som helst identitet i sitt eget urspårade hemland). 

Eftersom Jupiter visserligen gagnar hennes egocentriska Venus men mycket vill ha mer har hon numera dumpat Sverige för USA där hon söker upprepa sin första framgång. Svensken har inget emot denna svekfullhet eftersom han själv försöker gräva guld i USA. Laleh är i alla avseenden "svensk".

Men Kakabavehs Saturnus representerar Principer och hårt slit (motpolen till Jupiters "stor framgång/in på ett bananskal). Ordet "princip" finns snart inte längre i Sveriges ordförråd, landets vara Saturnus som nationens moraliska ryggrad är störd av ointressets eller lättvindighetens demon Ketu. Därför är hela befolkningen störd i sin omdömesförmåga. 

Enskilda undantag förekommer alltid, men dessa kan inte räkna med något flyt i landet och de inte har överlappningar med värden som påminner om Lalehs. Det finns en hel gren i västastrologin som ägnar sig åt "relokalisering" eller studiet av vilket nationalhoroskop en viss individ skulle fungera bättre i. Jimmie Åkesson, en politiker som använder relaterade ordet "repatriation" (på svenska: "återförande" av oönskade folkelement eller dessas eget "hemvändande"), ser t.ex. ut att passa bäst i något krigshärjat land, kanske som getherde i Afghanistan. 

Hans själ har säker levt flera liv i liknande primitiva miljöer och representerar nu början på "svenskhet", den som enbart söker ett mål mat och enklare privilegier för egen del (nationalkartans Mån-Vädur/Debutanten med fundamentet Mars-Oxen/personlig mättnad).

Hans partis framgång i Sverige är en varningssignal: så fullständigt har landet misslyckats utveckla befolkningens intellektuella kapacitet, som förblir slumrande ett helt liv om inga olyckor tvingar fram förmågan till reflektion. Jimmie Åkesson ÄR den kvintessentiella materialistiska svensken, och enda problemet är att hans ingångsvärde till Eliten och ljuva livet var så otroligt klumpigt valt att han inte tycks kunna skaka det av sig och heller inte klarar att upphöra med sin trångsynta främlingsfientlighet.

Sverige och dess skämt till folkfostran är faktiskt raka motsatsen till den vise kinesiska statsfilosofen Konfucius som aldrig tröttnat på att understryka hur landets välmående byggde på medborgarnas utbildning. I Sverige må "Magda" hötta mot den profitdrivna skolan och landets oförmåga att i krig mot marknadskrafterna skapa nya generationer av tänkande (fungerande) människor, men faktum är att sossarna själva gillar lätta pengar (tagna från skattebetalarna) i lika hög grad som högern.


Intressant apologi för kinesisk tradition
från 1932 (före kommunismen).
Författaren försöker till varje pris visa hur
kineserna känt till allt Väst senare listat ut,
evolutionsläran t.ex. Det senare stämmer.


 

Den flertusenåriga kinesiska evolutionsläran
rymmer även insikten om det binära talsystemet
som i modern tid "tjänat Väst väl" som datorernas
basala språk och alla nya låtsasjobb och fenomen
som bygger på "digitaliseringen".




2 kommentarer:

Susanne sa...

"Hon har numera dumpat Sverige för USA" - detsamma gäller för en annan person född samma dag: Prinsessan Madeleine! Till skillnad från Laleh är hennes ascendent känd: det är Vågen.

Seaward sa...

Min gissning är att hennes Venus i status- eller positionsmedvetna Stenbocken beter sig likadant som samma Venus i Sverigehoroskopet. Utmärkande för Sverige är ju att också vi tycker gräset är grönare på andra sidan Atlanten...