Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 augusti 2022

Extremisten Sverige ska stoppa extremism. Grattis!

 


Efter läsning av följande kanske någon frågar: varför ska en politiker klä skott för en hel regering. Svaret är det urgamla: "en kedja är inte starkare än dess svagaste länk" och för Sverige gäller snarast: Hur är det möjligt att smida en så svag kedja? 

Att det är tillgång till vapen som diskuteras stör inte denna en gång fängslade värnpliktsvägrare, frågan här handlar snarare om vem i Sverige som kan bedöma vad som är extremt (se föregående inlägg om en "terrorexpert" och numera också "islamexpert"). Det är knappast längre ett "neutralt" eller ljummet vatten i det svenska akvariet. En demonisk typ av överhettning strömmar genom folkkroppen.

*****

Morgan Johansson, gycklaren, uttalar sig. Sverige ska sätta åt extremister hårdare (Expr), men frågan är vem i regeringsposition som klarar av att bedöma vad som är vad. Sett till den påtvingade NATO-anslutningen tycks sittande regering omdömeslös, vilket också ett nyligt blogginlägg sökte påvisa. Frågan om "Värmeböljan 2022" kommer att bränna fast i landets näthinna och att allt betraktas med skadad syn besvarades med ett rungande "ja"!

Landet har allt sedan dess "moderna födelse" 1974 vara ansatt av demonen Rahu som tagit säte i nationens intellekt. Utmärkande för denna norra månnod är att den symboliserar det halvvarv när sinnesbundenhetens Måne blir en oregerlig extremist och på sin bana höljer sig högre än den kognitiva förmågans Sol, vars ekliptika anger normalitet och realistisk varseblivning (Månen representerar i obalanserade lägen ren och skär fantasi/inbillning). 

Sveriges kollektivpsyke är manodepressivt (nyspråk: bipolär - som om ordbytet förändrade något). Detta kan ses i så enkla saker som landets vintermörker och folkets tjurrusning till solbadande länder. En manodepressiv kan ha goda klimat- och andra föresatser i en fas av sjukdomsförloppet och i sin maniska fas bryta mot dem alla.

Men månens två veckor på nordliga latituder symboliserar också extremism, förhävelse och i horoskopets 3e intellektuella hus också "shit for brains". När sinnesdata hanteras så slarvigt och hybrisartat självgott som det här landet, då blir dess intellektuella prestationer knappast världsledande. 

Not. Sverige producerar förvisso gott på ett fåtal områden - tänk "bakteriestudier" - men bara tack vara teknisk apparatur som skapats i andra länder. Det enda Sverige gör att likt en annan administrativ bubbla, Nobelpriset, tillhandahålla en plats för utländska forskare att göra sina upptäckter på svensk mark.

Om den kvarhängande värmeböljan 2022-23 blir verklighet, återstår många usla beslut från svenska makthavare. Alla sitter i samma båt och Sverigehoroskopet antyder ett kollektivt öde. Vill man t.ex. bli framgångsrik författare i Sverige skriver man en deckare och inget annat, eftersom landets horoskop har en illa undertryckt mördare i kartan! 

Ett deckarslukande folks hunger på våld och blod tyder på att dessa invånare är återfödda vikingar (när de var som mest brutala och ännu inte mött mer civiliserade länder i någon högre utsträckning). Alternativt är dagens svenskar hatiska medborgare från Romarriket, den där hemska publiken som visserligen inte datakrigsspel hade, men istället roade sig med att se vilda djur slita kristna och andra av romarna avskydda människor i stycken. 

Sverigehoroskopets sinnelags-Måne med underliggande Mars i onda 8e dödshuset  har ofta noterats som "förklaring" till att Sveriges har en så oproportionerlig vapenindustri (innan annat lilleputtland utvecklar vapenbärande flygplan). Men samma astro-symbolik har också stora likheter med en inre mobbare, vilket i kombination med Rahu i det (som borde ha varit det) intellektuella huset gör den dolda Mars-i-Oxen i dåliga karmans 8e hus, till ett illavarslande omen om att detta folk kommer att dödas som deras föregångare (i ett annat liv) har dödat eller haft döden som söndagsnöje.

Karma är kollektiv och tror man inte att man "var där" i ett tidigare liv, sprider sig karma ("handlingar") ändå rättvist, förövarnas efterlevande kommer att bli träffade när cirkeln sluts.

Vad om väderkvarnsfäktande Morgan "Don Quixote" Johansson då? I vilket förhållande står han till extremismen som Rahu i nationalkartan tecknar. Är han lika illa drabbad i omdömet som hans partikamrat Magda (som dock spelade kolugn, nästan valiumdrogad, i partiledarintervjun i Ekot den 9 augusti)?

Ev. galenskap kan ha besvarats tidigare på bloggen, Johanssons karta har synats flera gånger i samband med varjehanda drullighet. Men här är den igen och nu med särskilt intresse av Rahus position. Här en "naturlig zodiak" för en födelse med okänd tidpunkt. 

Den naturliga zodiaken är den minst personaliserade av alla "pseudo-horoskop" (mån- eller solascendent), men är bra och enkel om man bara söker efter planeternas positioner i ett slags evolutionärt perspektiv.

Not. Zodiaken första tecken Väduren får representera människans nödvändiga ego-nivå, utan vilken självmedvetenhet och egenintresse individen skulle sakna effektiv avstampspunkt. Men zodiakens tecken blir alltmer utvecklade intill 12e och sista tecknet som handlar om att avveckla samma ego, som nu är en börda som hämmar den inneboende själen  - perspektivet under resan genom zodiaken stigit rejält jämfört med en självcentrerad småvarelse.

Morgan Johansson, som då och då gjort sak av att han läst på högskola har en svårbedömd dag att födas för Solen rör sig under dygnet från Väduren till Oxen. Enligt den sekundära (lättviktiga) avastha-metoden anses Solen "död" oavsett vilket eftersom 30e Väduren är slutet och detsamma gäller 1a Oxen eftersom planeter mognar baklänges (sataniskt) i den lägre materiella världen (Jord, Vatten). Så vare sig en nykomling på Jorden från en högre värld eller en redan fallen själ (ner till Oxen), är Solen knappast horoskopets bästa ingrediens. 

Not. Bloggens tidiga undersökning av avastha-läran visade dock att så snillrika personer som Nobelprisvinnare inte tycks beröras av denna lågprioriterade tolkningsparameter. Men det säger sig självt, att snillen lyder under sina rationella själar och nyplatonismen lärde ut att "planeterna inte biter" på dem som lever helt i intellektet. Vårt solsystem påverkar människorna i den mån de är offer för sin djuriska sida, via emotionerna.


Morgan Johanssons psyke är maximalt drabbat av konflikten mellan låg självskattning (södra månnodens Draksvans/Ketu) och den närmast storhetsvansinniga arrogans som följer lågt utvecklade exemplar av norra månnoden (Drakhuvudet/Rahu).

Kartan är spännande ur ett tolkningsperspektiv eftersom noderna tillsammans beskriver "uppgång/självförhävelse går före fall". Johansson ser ut att vilja undertrycka sin skrävlande Lejon-natur med hjälp av södra månnoden, men SAMTIDIGT söker norra noden (som är aktiv) att blåsa upp honom, vilket ger övermod, dryghet och en hoper andra problem. Men de båda tendenserna har olika källa (och frågan är om de sker samtidigt, vilket jag inte tror mycket på - det vore ett outhärdligt krig i psyket). 

Den ödmjukande tendensen att hålla sinnelaget i schack stammar från Lejonets härskare Solen, som vi har sett står svag och oklar om sin hemvist. Alla teckenbytarlägen är dunkla och ger osäkerhet om vad individen står för! Ibland vet förmodligen inte individen själv sin hemvist eller vacklar mellan två positioner. I detta fall: Eld är visuell eller visionär men Jord är realist. En problematik som binder samman dessa element blir närmast olöslig och resulterar i krig mellan "det man vill" och "hur det är".

Men Rahus hybristendens - som via opposition åter söker blåsa upp självmärkvärdigheten hos detta "psyk-Lejon" (djungelns konung) - den verkar på grundval av Vattenbärarens Saturnus. Rahu indikerar ambitionen att bli en som justerar och fixar med samhällsprogrammet, Vattenbäraren är LUFT och står för blåkartor och underliggande policy för styret av ett land.

Därmed blir frågan om denna Rahu med dess sociala och politiska intresse skjuter över målet och blir en extremist eller om det jävlaranamma Rahu kan tillföra är av godo för individen eller dennas verksamhet i världen.

En varning är förstås att Saturnus befinner sig i Väduren, ett egocentrerat tecken. Det ominat enbart skulle ge något som mest av allt verkar som en nyckfull despot som stiftar lagar ungefär som han känner sig för stunden. Och varje gång Morgan "får feeling" i en sakfråga låter han som en Sol (verklig härskare) men det är bara demonen som överdriver via eldens hetta. 

Om nu den akut döende Solen i Väduren är korrekt position är den visserligen den ledande planeten i Väduren men så svag är den att förmodligen Saturnus tidigare i tecknet är lika viktig. Och dessa två tillsammans ser man ofta hos envåldshärskare. Putin har Solen med Saturnus - liv och död samlade - men en mer intellektuell typ (Jungfrun, merkurisk). Morgans kombination i Väduren för mer tankarna till Adolf Hitler (Solen, Mars, Venus i Väduren) en mer nyckfull och hypersubjektiv ledarstil. Den dåliga typen av diktator.

Skulle dock Morgans Sol ha hunnit över i Oxen (och upprepar Hitlers trippel men i Jord-elementet), förenklas tolkningen. Nu överdriver eller förstärker Rahu enbart Saturnus som också delar tecken med Merkurius. Tyvärr är den senare retrograd, vilket sägs antyda att intellektet har problem och dess närhet till dominanta Saturnus lämnar inte intellektet värst mycket rörlighet. Man får urtypen för en rigid människa, en legalist.

Nu tillhör Morgan förstås dem som skriver partiprogrammet och det kan förklara varför han var ute och shoppade mitt under värsta covid-restriktionen och alla de andra exempel på en ostyrig människa som inte lever som han lär. 

Många av år av Morgan-rubriker kan återföras på Saturnus (normer och lagar) i ett subjektivistiskt och impulsdrivet tecken. Saturnus pålitlighet är ett osäkert kort här, och eftersom Drakhuvudet/Rahu förstärker och ibland nästan groteskt förstorar upp sin disponents förehavanden, blir omdömet - t.o.m. fast födelseklockslag saknas - att Morgan inte är sosseriets skarpaste kniv. Han är själv en sådan extremist som han vill lagstifta mot!

Morgan, av enkel härkomst och den första i familjen som studerat på högskola, har trillat dit direkt i kontakten med makt och Rahu fungerar här precis som i den hinduiska legenden om den sublunära demonen som avundades gudarna (planeterna ovanför månens fastlagda gräns). En oscillation mellan en fas av övermod och samtidigt lågpresenterande och en fas av självgrämelse resulterar. 

Ett annat omen styrker misstanken. Man kan tänka sig att en "död" Sol (30 eller 1) visar att solens normerande bana fördunklas i hans lunära sinne och demonen/noderna dess mer effektivt kan kasta honom hit och dit mellan självförebråelse och hybris. Nej, ödet "Morgan" står en själ i himmelen gärna över och väljer någon annan mänsklig kropp när det är dags att återfödas.

Ändå är inte allt nattsvart: frihetens Jupiter opponerar sig den lagiska och restriktiva Saturnus. Men en misstanke infinner sig att Jupiter här är korrumperad och ligger bakom Morgans oförmåga att lyda t.ex. covid-restriktionerna. Jupiters fundament, följsamhetens Venus är här korrumperad av omoraliska rebellen Mars. Även detta drama-i-dramat fungerar som förklaring till att rebeller (extremister) nu plötsligt uppmärksammas av denna impulsiva gycklare till politiker. Och ateist på kuppen. (En olycka kommer sällan ensam.)

Problemet är att högerns folk är precis lika ovederhäftiga som Högersossarna, så svenskarna kan inte räkna med någon ny Landsfader att fostra och leda dem som Moses ledde de degraderade judarna ur slaveriet i materialismens Egypten. Svenskarna kommer för evigt att vara kedjade vid "Arbetslinjen" hur mycket pengar Överheten än tjänar på rådande system är det aldrig nog under den eviga tillväxtens paradigm. Bara revolution, krig i Sverige eller Klimatkatastrofen kan rubba Sverige ur dess intellektuella förfall.


Inga kommentarer: