Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 augusti 2022

Fattigupprorets ledare halshuggen, huvudet uppspikat i London

 

London Bridge (medeltida kopparstick). Överhetens plats att
förevisa brottslingars avhuggna huvuden (se portalen t.h.)

En bokrecensent i AB återger datumet då en engelska Överheten satte punkt för de livegna (nästintill förslavade) lantarbetarnas uppror 1381 genom att halshuggna upprorsledaren Wat Tyler. Hans huvud spikades upp på London Bridge för att skrämma befolkningen att hålla sig i skinnet och inte protestera mot skatter och annat. Här kan man tala om Överhetens
terror mot underklassen helt utan den kosmetiska förfining de styrande lagt sig till med sedan dess.

Tänk lögnreklamen där värdelösa produkter utlovas göra under. Såg senast i tv att något vitaliseringspiller för äldre inte längre anses lönsamt nog, så företaget har gjort nya reklamfilmer med UNGA människor. Redan i 30-årsåldern sägs nu behöva detta energitillskott! Jag misstänker att det är samma företag som en period körde en parallellreklam med piller. Där fick en tyngdlyftare veta att hans testosteron gått åt helvete redan vid 35 och nu måste börja medicinera mot det!

Dessa två pillerreklamer är ändå ett harmlöst exempel på hur Överheten och deras många underhuggare fuckar upp människors omdöme i Sverige och därhelst föreställningen om Stora och Lätta Pengar infekterat de styrande. (Se nyliga inlägget om Staten, Folkhälsoinstitutet och det charlataneri deras politik inbjuder till.)

Datumet då Tylers huvud spikas upp, 15 juni, väcker mitt intresse. Att händelsen representerar Elitens terror mot undersåtarna för att bevara position och privilegier är uppenbar, men visar horoskopet något liknande? 

Klockslag saknas så ett sinnelagshoroskop får duga och är för övrigt intressant. Förevisningen av huvudet är ju ämnad att ingjuta fruktan i befolkningens sinnen, samma under Englands medeltid som idag i Västs antiryska mediedrev.


Kartan kan läsas på diametralt skilda sätt beroende om man tillhör Överklassen eller de Felfördelade!

Se bara Jupiter, planeten för Stora och Lätta Rikedomar och hur väl den ansluter till härskarelitens Sol via Jupiters 120-gradersvinkel, som dessutom välsignar Döden (hus 8) där händelsevis rebelliska Rahu placerats. Detta är överhetens historia.

Rahu är norra månnoden, en av det sublunära folket som inte ville förbli på sin förutbestämda position i den låga världen under månen utan ville tillhöra gudarnas värld - solens värld. Det är inte svårt att här se en strävsamt arbetande (strebrande) underklass i norra månnoden och den verkliga Överheten, Jupiter, som ser döden som enda lösningen på denna oroande demon som representerar bondeupproret eller dess huvud (Drakhuvud).

Ur överhetens perspektiv blir det därför begripligt att de så lätt kan lova bönderna ett för att i nästa ögonblick svika dem, avrätta dem och spika upp ledarens huvud. Missa inte Liemannen Saturnus (även "världsliga muskler/makt") som opponerar rebelledaren Rahu i dödshuset.

Allt detta av bara ett ofullständigt "månhoroskop".

Men ser man det ur Underklassens perspektiv handlar det förstås om det enkla folkets Måne (av nödvändighet) i 1a huset. Månen i Fiskarna representerar avkall på världen goda, en av denna världens förlorare och t.o.m. en som ger sitt liv i martyrium för en högre sak. Också Månen i sitt tecken denna dag, illustrerar de livegna böndernas förlust mot Överheten.

Och främsta skälet är förstås att Månen som "Folket" inte har något stöd alls av Fiskarnas härskare Jupiter. I relation till Månen-i-första undandrar sig Lyckans Jupiter fullständigt folket genom 12e husplaceringen. I ett sammanhang så eländigt som trälbundna människor passar det väl att påminna om att 12e huset under hellenismen (åtminstone i en grekisk-romersk tradition) kallades "den onda demonens hus". 

Och i den onda demonens grepp befinner sig samma rikedomens Jupiter i Vattenbäraren som så förstår livsglädjen för de alltfler svenskar som petas ner i yrken som mest av allt påminner om medeltidens träldom. De Rika var onda i England också, och om jordbrukarna trodde på sin sak lurades de rejält av Överheten. Detta är vad Månen och dess disponent visar. 

Hinduerna menar också, i likhet med hellenisterna, att 12e och 1a är helt avskurna från varandra, områdena lider av "dissociation". Detta understryks dubbelt i denna karta eftersom inte heller det emotionella Vattenelementet begriper sig på det helt intellektuella och abstrakt planerande Luftelementet. 

Har en Vattenmänniskan inte tillgång till intuition är hon helt inkapabel att förstå ränker, fulspel och t.o.m. ironi. Vatten är enbart "återspeglingens element" och under månen har verklig kreativitet och intelligens gått förlorad. Vatten och Jord formar bara slutprodukterna av den kreativitet som ligger på ett tidigare stadium i Varats Väldiga Kedja. (Det mänskliga vetandets frontlinje är idag genetiken, kunskap om att allt byggs via ett slags informationsspråk - detta är då en demonisk halvvärld som innefattar såväl Vattenvärlden som den verkliga kommunikationens Luftvärld.) Sådan var antikens insikt och som genomsyrar Platons långlivade tradition. 

Denna insikt, att det existerar okända metafysiska verkligheter bortom vår skyddade lilla vatten-cell vägrar moderna satanister som Sverige att befatta sig med. En filosofisk insikt skulle avslöja vilket bedrägeri Överheten numera sysslar med efter att framgångsrikt ha beskyllt religionen för allt ont i världen. Det stora bedrägeriet består i att upphöja människans tänkande till ny gud och därmed grundlura de betydande delar av mänskligheten som verkar på Vattnets och Jordens existensplan och inte accepterar alla vad (den mänskliga) Luftens Herrar säger! 

Den förste kristna missionären Paulus varnade åtminstone sina åhörare att de skulle "pröva andarna" och inte slaviskt tro och följa var röst. Den insikten har vissa västerländska länder tonat ner. Hur är det med den svenska profitstyrda skolan av idag? Lärs ens uppmaningen att "tänka kritiskt" längre ut? Svenskarna verkar ju bli mer och mer enfaldiga för vart år, men undantag för häftiga reaktioner från Greta och hennes likar.


Inga kommentarer: