Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 29 augusti 2022

Jimmie Åkessons kvinnosyn liknar hans fixering vid "invandrare"

"Jag erkänner villigt att jag inte kan förklara mekanismen bakom ...Sverigedemokraternas parlamentariska framgångar."

Det kulturchefen Victor Malm i Expressen inte klarar att klura ut har Sideriska haft svar på i många år... Men vi tar det väl igen.

sedan skärmdumpen har
 artikeln fått betallås
När Expressen kör värsta veckotidningsstilen och avpolitiserat lanserar nästa svenska presidentfru (som man säkert hoppas), kan bloggaren naturligtvis inte låta bli att jämföra med Jimmie Åkessons gamla flamma, den öppet rasistiska Louise Erixon, och undra vad det var på fel på den årsmodellen. För det går inte att missta sig på Åkessons oinspirerande konventionalitet som byter upp sig till en 7 år senare  bilmodell. (Männens sätt att låtsas som att de behärskar tidens gång, samma gäller kvinnor som imiterar detta pinsamma manliga beteendemönster och skaffar sig "toy boys".)

Det visar sig att Åkesson verkligen är traditionalist. För bland zodiakens 12 tecken plockar han ännu en kvinna från Fiskarna, men nu ännu mer offervillig och osjälvständig än den förra. Intressant nog symboliserar Fiskarna bl.a. "exil", "utvandring" eller som Åkesson säger, "repatriation" (direkt inlån från engelska).

Den nya årsmodellen passar Jimmies Sol-Oxe bättre än den gamla genom att vara en Mån-Oxe. Erixon var ettrigare, känslomässigt själva urtypen för svenskhet med sin Måne i eldfängda Väduren, baserad på den oerhört materialistiska och ägandefixerade Mars-i-Oxen. 

Det är samma placering för sinnelag och dess fundament som i nationalhoroskopet med dess problem med en befolkning som inavlats till den grad att de inte längre är intresserade av bildning och egentligen inget mer är än arbetsoxar, avlade till samma arbetsrutin på samma plats och med samma välbekanta ansikten kring sig. Rutinens välsignelse ligger i centrum för Oxens tecken och dess upplevelse. 

Tack socialdemokratin för den skada som tillfogats ett helt folk och som nu lämnar den enskilde att efter förmåga försöka förstå vad livet egentligen handlar om! Inte är det "arbetslinjen" i alla fall, inte för dem som ser varåt tekniken för mänskligheten och hur Kapitalisterna kommer att fortsätta trälbinda människorna och bli ännu rikare till följd av den personal- och kostnadsbesparande tekniken. Glöm 4 dagars arbetsvecka (eller vad som helst) inom ramen för den här världsordningen. Lindring för alla slavar och möjligheter att blir verkliga människor kommer först i nästa tidsålder, Vattenbärarens eon. Den står på tur efter att Naturens hämnd på den gamla människotypen gjort sitt.


Inre cirkeln: Åkessons avlagda modell
Yttre cirkeln. senaste donnan

Den yttre cirkeln lider passande nog av samma besvär som Ebba Busch, den stora triangeln mellan Vatten-tecken, en horoskopingrediens som jag misstänkte vara RASISMENS URMODER. 

Vatten är biologins element eller det vi känner som platsen för det lilla livets uppkomst (talar jordiska liv här och inte gudomligt, evigt liv). Vatten är protektionistiskt och värnar det lilla liv som "mot alla odds" lyckats uppstå i den kemiska soppan. Det är protektionismen och värnandet som kan betraktas som xenofobi och i kombinationen med materialismens Jord urartar till ren rasism, ren sortering av naturens frukter i olika kvalitetsmärkta "ordningar". 

Rasismen ligger hotande nära alla de lantisar som är mer vana att sortera kvalitetsgradera fruktträdgårdens håvor än mingla med utsocknes folk. Som synes innehåller Åkessons båda donnor den klassiska "nedåttendensen" där Vatten faller mot Jord och blandas till rena gyttjan till utblick. 

Aggressiva filosofer i det hellenistiska Egypten kallade den här sorten för "hyliker" (själlösa kroppsvarelser, av grekiskans "hyle", grundmateria). Metafysik och frågan om själen intresserar sällan typen och sker det, beror det på den finstämning av horoskopet som kommer med känd födelsetid.

Att Erixons sinnelag i Eld inte höjde den himmelen nämnvärd har nyligen i detalj kommenterats i termer av potential och aktualisering. Jord representerar det slutgiltiga materiella resultatet av en längre process: hinduerna kallar de 3 Jordhuset, "resurshus", Oxens 2a: naturliga tillgångar, Jungfruns 6a, personalresurser/slavar och Stenbockens 10e: resursernas ägare, t.ex. staten och dess statskassa. 

Men när man sätter Jord (Mars-i-Oxen) som fundament till det stora livets Eld (Månen-i-Väduren) tecknas ett systemfel, ett tankefel. Man kan inte ha det redan aktualiserade som bas för ytterligare Eld-fängd vision om "det Stora Livet", Eld eller intangibel vision måste alltid ranka högre än Räknenissar på Kapitalisternas sida (Magda) eller Jimmie Åkessons, den där sorten som säljer sin själ för några middagar med näringslivets representanter. 

Detta, tråkigt nog för läsare som råkar ha en liknande konfiguration i sina horoskop, är ett "tankefel" i själva kosmos, eller åtminstone den astrologiska antydan om att ett tidsfönster står vidöppet för själar att återfödas vilka fortfarande har grundläggande saker att lära sig om det lilla och det stora livet. Inte konstigt att mötet mellan Eld och Jord i horoskop ofta visar en fruktlöst Kamp i tillvaron och en motsvarande förråad världsbild. 

För idrottsmän är denna kampinstinkt fördelaktig, men dessa är själarna som halkat på efterkälken i relation till Mänskligheten i dess ideala tillstånd - vilket lyckligtvis går att skönja bortom världskollapsen som närmast står på tur. Ur spillrorna kommer en ny människa, med nya och bättre föresatser än SD-mentaliteten, att höja sig. Världen kommer inte att behöva idrottstypen längre men gissningsvis finns det grader i helvetet som kan svälja de miljarder människosjälar som inte längre kommer att ha någon plats på Jorden efter den DRASTISKA befolkningsminskning som ligger en bit fram i tiden.

*****

Vilken är då SD-mentaliteten, om man bortser från nazismen som lever och har hälsan inom partiet? Åkessons egen karta som "naturlig zodiak" är talande. Han är både den svenska Storfinansens favorit men också en typ som passar de lågutbildade svenska hushållen - och de är många som en följd att socialdemokratins vilja att betjäna Storföretagen med arbetskraft specifikt utbildade enbart till att utföra specifika handgrepp. 

Minimalt utbildad arbetskraft är lätt att ersätta eller omskola när Systemet krånglar och kräver en annan sorts kugghjul. Detta är rationalitet enligt den mest sataniska av alla Räknenissar - Stenbocken/Saturnus i världstillvänd orientering - tidsstudiemannen, effektiviseraren, Piskan. 

I jakten på löpande band-demonen från Fords bilfabrik (vars namn alltid undslipper mig) återfann jag istället den här texten som visar hur en viss humanisering alltid är möjlig av Stenbocken (av den maktsökande typen, det finns också strikt arbetstagande och försoffade typer):

https://siderisk.blogspot.com/2016/03/ylva-den-svenska-modellens-arbetshast.html

Men en human Piska är Åkesson knappast:

Det stämmer perfekt att Åkesson sålde sig till resursägarna (Stenbocken) efter att de kastat åt honom en köttstek (Jupiter i Krabban, välmående för magen och de enskilda hushållen). Detta ger sig av Jupiters aspekt mot Månen eller sinnelaget inställt på Stenbocken som "ägandemotivet", vilket inte enbart innefattar ägande av naturtillgångar och arbetskraft utan också maktinnehavet, Stenbockens och 10e husets "stora grej". 

(Finns det ens någon makt utan kontroll över Oxens territorier och arbetsträlarna i Jungfruns tecken? Zodiaken tycks vara konstruerad för den tid i mänsklighetens historia när denna, alltjämt rådande, mänskliga primitivism dominerar.)

Horoskopet är urtypen för en låg maktsökare, en som startar som en av arbetsoxarna men har siktet inställt på något mer. Men horoskopet är också urtypen för nämnda konflikt mellan Eld och Jord, så Åkesson har haft en lång resa fram till att köra om Moderaterna i opinionsundersökningar. Och ytterst sett är Eld/Jord den helt okonstruktiva "brända jordens taktik" som enbart ödelägger och förbrukar resurser. 

Åkesson är en passande nästa svensk statsminister eftersom Sverige har "lilla döden" just framför sig, en mystisk ödescykel som bloggaren inte kan uttala sig om i Sveriges fall (alla horoskop är unika och ju flera man studerar desto tydligare blir det att de astrologiska kokböckernas enkla förklaringar inte håller särskilt långt och snart blir en begränsning för förståelsen).

Men är Åkesson representativ för vad SD-väljarna tror han ska åstadkomma? Glöm det! Detta är en makttrippande typ som har tagit Adolf Hitlers väg till makten som en inspirationskälla. Bloggen har tidigare noterat detta och med några veckor till ett nytt val behöver det påpekas, här finns samma Mars + Venus i solipsistiska (ego-orienterade) Väduren som i diktatorns och ultrarasistens karta. 

Den stora skillnaden mellan Hitler och Åkesson är att VISIONEN (om något) ännu brann hos Hitler med Sol-Väduren och Mån-Skytten (båda visualiserande Eld-tecken), medan Åkesson har flyttat fram båda Ljusen ett pinnhål och i Jord indikerar en redan utbränd och död vision! Denna lilla förflyttning från levande Eld till död Jord (eller plagiarism) är tänkvärd och garanterat något väljarkretsen inte fullt ut satt sig in i. 

"Du kan aldrig stiga ned i samma flod två gånger" konstaterade statsfilosofen Konfucius för 2500 år sedan men likväl leker Åkessons inre med exakt samma dårskap. I Åkessons inre brinner fortfarande ett Krig (Mars+Venus i Väduren) men Ljusens övergång till Jord har visat att han kom för sent till planeten för att förena sig med nationalsocialisterna. 

Möjligen - och den möjligheten finns - (utom i det psykologiberövade Sverige) var Åkessons själ människa under Andra världskriget och detta krigsupplevelsen fortfarande brinner inom honom - det är kanske därför han så lätt blir "utbränd" och tvingas till vila. Hans själ är ännu inte här, den är kvar i Skärselden (en specialavdelning i Helvetet) och lider därmed av permanent Eld-störning.


PS. Leif "vad fan får jag för skattepengarna" Östling har fått ett visst underhållningsvärde pga. de bevingade orden, men missa inte vad denna rasist och förespråkare för Elitens privilegier har för slags psyke: vid lunchtid (okänd födelsetid) en obestämbar Månen i antingen egocentriska Väduren eller döda resursers Oxe, en typisk "släkting" till Jimmie Åkesson och i händelse av Mån-Väduren den värsta sortens slavdrivare.

Slavdrivaren ses i Piskan/Saturnus genom sin blotta närvaro i Krabbans tecken suger skiten ur de svenska hushållen i största allmänhet, och sedan gynnar vissa hushåll (Månen) - nämligen de som liknar hans eget (Saturnus dirigerar Saturnus resursansamlingar/statens tillgångar till ego-Väduren - kopplingar Krabba/Vädur ger ofta påfallande "egenmäktighet", kapabla "görare" men också påfallande själviska). 

Östlings karta ser alltså ut som en fet egoist från början till slut, men alla typer måste få nya chansen på Jorden att göra bort sig, göra om och göra rätt! Han har åtminstone med Mån-Väduren mycket av kombinationen Eld/Luft - dräpande tunga och inspiration. I detta kontrasterar han starkt mot den till flegmatism inavlade supersvensken Åkesson och hans enda ämne "invandrarna".

 


"För övrigt anser jag..."

Jan Guillous redovisar i detalj sitt förhållande till valdeltagande och stämmer in i den journalistkör som distanserar sig inför vad som skett med svensk politik: "Men någonstans [partierna x, y, z] måste en stackars socialist lägga sin röst. Eftersom vinst för högersidan är en fara för demokratin."

Guillou har betalt för säga detta i det mest statstrogna av svenska organ. Jag tror han egentligen vet att demokrati kontra fascism är en falsk dikotomi. Sveriges problem har fler dimensioner än så och därtill driver Guillous von Oben-mentalitet honom att underkänna svenska folkets förmåga att genomskåda det ekonomiska system (kapitalismen) som skapar alla problem i världen inklusive Sveriges. (Folk förstår men har resignerat förhoppning om att få bättre ledare, i sig visserligen ett feltänk eftersom folket är de potentiella nya ledarna.)

Trots att socialismen med ett mer insiktsfullt kunskapsfilosofiskt fundament är lösningen för världen (och dess länder) tror jag valhoroskopet 2022 pekar på högerns seger och välkomnar den. För ett folk måste (som noterat högre upp) måste få lov att göra bort sig (demokratins förunderliga storhet är det gör det möjligt för folket att rösta bort den) och sedan få UPPLEVA kostnaden för sin tanklöshet. Ibland är smärta eller förgrämelse det enda incentivet att lägga distraktionsmaskinen SmartPhone åt sidan och studera lite mer.

Lägg därför Jimmie Åkesson som nästa statsminister till högen av tänkbara sätt varpå "Sveriges lilla död" fr.o.m. november kan konkretiseras. Prova "lilla död" samt "lilla döden" i google-söket högst till höger, begreppet har nämnts ofta nog att förtjäna en egen etikett. Men det är en synonym till Saturnus stundande sub-cykel i det hinduiska prognossystemet:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Sveriges%20planet%C3%A4ra%20cykler%20%28dasas%29


Inga kommentarer: