Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 augusti 2022

Är Ulf Kristersson ett sammelsurium, en kluven själ?

 

Lömsk revisor

I brist på känd födelsetid har Ulf Kristersson ett av de mest svårlösta horoskopen i svensk politik. I Ekots partiledarintervju nyligen pratade han på i snabb takt och med en grammatik vida överlägsen den t.o.m. Sveriges Radios radioröster brukar mäkta. Det tyder på att Ulven har Månen i snacksaliga försäljaren Tvillingarna. Merkurius koppling till det merkantila, till handelsplatser, är en av astrologins äldsta traditioner.

Men snart nog säger politiska kolumnisten Ingvar Persson i AB följande, och genast tippar bloggarens Vågskålar över mot dygnets tidigare hälft då Månen befinner sig i Oxen:

Egentligen borde man kanske vara imponerad av Ulf Kristerssons slagtålighet. Den senaste mandatperioden har han röstats ner i fler statsministeromröstningar än någon annan svensk politiker. Ändå fortsätter han att tala om sitt regeringsunderlag som om han faktiskt redan borde sitta i Sagerska palatset.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/KzOqyX/kristersson-har-rostats-ner-flest-ganger-av-alla

Här är det inte alls en fråga om språkliga färdigheter utan en antydan på en extremt fixerad attityd på en låg och grundläggande nivå som perfekt stämmer med Oxens envishet eller t.o.m. samtliga fyra tecken i gruppen Tamas guna, Mörkrets kvalitet. Bloggaren bröt delvis med en väninna eftersom hon hängt upp så mycket av sin verklighet på den tropiska zodiaken att min omen-dröm som ledde till den sideriska zodiaken omöjliggjorde det ämne som vår mångåriga vänskap i hög grad byggt på. 

Den klaniska Krabb-ascendenten (familje- och sekttecknet) hos denna människa gjorde att hon började försvara "sin" zodiak men det var sannolikt ett stort kors i Mörkrets kvalitet som inte klarade förändringen av astrologins grunder, hon hade investerat osunt mycket i sitt "gamla soltecken". Inte ett försök att utvärdera den sideriska zodiakens meriter gjordes, det var bara tvärstopp.

Bloggaren fick på nära håll (minspel, psykologiska reaktioner) en god inblick i hur Oxen och de andra stabila tecknen visserligen är bra på att uppehålla den rådande ordningen men blir helt rigida när Tidsherren (Saturnus) dikterar slutet på det gamla och början på en ny fas.

(Se, som ett ytterligare exempel AB:s Kadhammar hylla "ädla" svenska vapen i sin senaste krönika. Horoskopet bräddfyllt av Mörkrets kvalitet i all dess tragiska oförmåga att se vad historien har att bjuda på lite längre fram. Till följd av icke-kombinationen av Vattenbäraren/Skorpionen kan här anas vad astrologen Charles Carter kallade "the cult of being different" - folk som har för vana att sätta sig på tvären (AB:s Lena Mellin har samma signatur och tendens). I sin patriotism verkar Kadhammar helt ha tappat greppet om morgondagen.)

*****

Kan det i Ulf Kristerssons fall var så enkelt att han faktiskt är född runt lunch och därmed har ett psyke eller Måne som verkar utifrån båda zodiaktecknen? Övergången mellan Oxen Tvillingarna är inte omöjlig eftersom båda grovsorteras som "rationella", Tvillingen helt och hållet intellektuell eller logisk och Oxen förnuftigt och med blick för det görbara, om det finns materiella resurser för projekten Tvillingarna spottar fram i tankevärlden.

Det finns alltid ett maktanspråk hos Oxen och de andra "mörka" zodiaktecknen och det blir uppenbarligen än tydligare om de verkar i rikspolitikers horoskop. Mörkrets kvalitet är den okunnighet om verkligheten som får tillvaron att se hållbar och fast och oföränderlig ut. Politik tycks attrahera de som vill ha en fast plats att sitta på och en god lön. De är inte mänsklighetens vassaste typer (vilket Sverige sannerligen fått erfara, särskilt när politikerna ska ut i världen och leka världsmedborgare på USA:s sida, då avslöjar sig hur liten svensken gjort sig genom århundraden av avsides liv i högan nord).

Man kan minnas var Kristersson började som rikspolitiker och buffel till  socialförsäkringsminister stångade och brutaliserade de sjukskrivna intill självmordets rand. Detta skulle aldrig en Tvilling göra, som tvärtom producerar låg närvaro i många av bloggens kvantitativa tester. Hinduerna kan ha förklaringen, som kallar Månens placering i Tvillingarna för "filosofisk". 

Bloggaren har den, uppskattar filosofi, och värjer sig en smula mot att få Ulf Kristersson i "sitt lag" tills han inser att halva moderatens psyke är en Ox-materialist, så att partiledaren helt enkelt är det mest vältaliga högern har att komma med, penningfixerade och på Oxens äganderättsinstinkt baserad som högern och deras kapitalistiska modell är. Kristersson får aldrig några frågor från journalister utöver den svenska politikens vardagstrivialiteter men han skulle, om teorin om dubbel måne stämmer, vara fullt kapabel att föra en lång och redlig diskussion om varför kapitalismen är bäst.

Ox-psyket håller här hårt på patriarken Stenbockens
prerogativ att ansvara för kvinnor och pengar
(så de inte kommer på avvägar). Ulven kan vara
en maskerad stockkonservativ.

 

Kvart över tolv mitt på dagen lämnar Månen Oxen och går in i Tvillingarna. Men hinduerna kallar Månen i 30e graden av ett negativt tecken för "nyfödd" och nyfödd är också Månen när den går in i 1a graden av ett positivt tecken. Hur man än ser på det är detta av någon anledningen en "rookie" som inte själv fattar varför han inte röner någon framgång! Särskilt den envisa sidan, som kommer från Oxen, placerar mängder med planeter i det "mörka" 8e dödshuset och gör honom totalt omedveten om hur ofruktbar hans konservativa / statiskt Oxe är. Där är förklaringen till Ingvar Perssons förundran: Ulven förstår helt inte. Han poserar bara och kör sitt snack.

Nu tror jag inte ett ögonblick på månascendenten i Oxen som hans riktiga ascendent eftersom alla planeter i 8e borde ge mycket tydligare problem. Hans Merkurius, t.ex. bör befinna sig i ett hus som stämmer bättre med hans talspråkliga excellens. Men säker kan man aldrig vara. Kanske en exakt födelsetid istället ger fördelaktiga besked om vårdat språk via Merkurius 3e kommunikationshus? 

*****

Den här texten låg i kö några dagar. Under tiden i ko tar sig Karin Pettersson i AB en titt (lördagen den 13 augusti) på vad Kristersson faktiskt säger. Inte läst texten (än) men kanske finns där något som kan knytas till födelsekartan.

PS. NU har jag läst Pettersson text. Bra! Speciellt pregnanta meningar som "Han säljer sig så billigt, denne Ulf Kristersson, Jimmies Åkessons lydiga lilla knähund." Vilket för tankarna till den här bloggen 2014, när jag allt tydligare insåg var Socialdemokratins enda lojalitet låg:


Det är säkert som Pettersson säger, att Kristersson inte bryr sig ett skit om varken ungar som far illa i Orten eller om medelklassbarnen i underbemannade friskolor utan bara om sina moderata polare - idag ägare till dessa lätta pengar stulna från landets alla skattebetalare.

Men vilken är då Sossens stora svek? Vårdar sig om "den lilla människan" heter det, men är egentligen bara intresserad av Storfinansens bästa eftersom detta blir mer lönsamt för politikerna när de hoppar över till näringslivet efter hundåren i politiken. Sverige är genomkorrupt och inte värd sin areal på Jordens yta.

 


Inga kommentarer: