Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 augusti 2022

ICA-Stig och hans sort håller maten gisslan

 


Läs ovanstående tidningsrubrik från 16 juni i år på nytt och förfasas över livsmedelsrepresentanternas desperation i hävdandet sin fortsatta rätt till överflöd medan folket går på knäna!

Den direkta tanke som ingen borgerlig eller kapitalism-kramande tidning ens vill börja ta i, är frågan hur inte bara grossisterna utan också matvaruhandlarna kan leva så väl med lyxbilar och allt på att insistera på sina vinstmarginaler i en tid som denna! 

Likt andra branscher behöver svensk dagligvaruhandel saneras från alla dessa klippare och guldgrävare i sina protektorat där ingen kan röra vid dem. De är snarast att likna vid en maffia eller vid terrorister. Och det vet vi nu av USA:s exempel hur en demokrati handskas med sådana: en välriktad missil benämnd "Helveteseld" ...

Sarkasm åsido, en socialistisk omorganisation av landet för färre giriga mellanled vore önskvärd när nu kapitalismen åter visar hur den förstör levnadsvillkoren för majoriteten. 

Något land måste börja Västerlandets verklighetsanpassning till den globala framtiden för mänskligheten. Och Sverige är ju en mentalt obalanserad extremist - som dess defekta gränsdragare Saturnus visat på papper och den profitdrivna skolan i verkligheten. Så varför inte låta dårskapens pendel svänga över till det helt motsatta? Kriminalisera vinstmotivet helt och befria världen från dess dödvikt.


PS. Efter den "händelserika" Eldstormen denna sommar, med Mars och demonen Rahu i samma tecken, skulle man kunna tro att eldrelaterade ting tonar ner när Mars går in i nästa tecken. Men nej, för Sverige når den nu Oxen, tecknet för personlig ekonomi och maten, båda delar i det skämt till religion kapitalismen medger efter att ha misstänkliggjort alla religioner som tar Satan på allvar (Islam förbjuder t.ex. banker att ta ränta eftersom pengar på pengar är ett sataniskt sätt att försörja sig).

När nu det ytterst gamla tillverkartricket att minska innehållet i förpackningarna återigen är på bordet. Den arma Katrine Marcal låter i DN som hon ingen historisk medvetenhet alls har. Jag har sett samma bedrägeri åtminstone sen jag var tio och det är femtio år sen. Första upptäckten i barndomen var att den brittiska mintchokladen After Eight ramlade runt i sina individuella papperspåsar. De hade krympt märkbart. Med människan följer Mörkret (materiens essens), vars yttringar är många. När intighet filtreras genom en människa uppstår många effekter. Snikenhet är en. Bedräglighet en annan.

Eftersom svenskarnas Mars-Oxe bildar fundamentet för det här landets respons på "Värmeböljan 2022" är det inte oväntat att personlig ekonomi är aktuell som aldrig förr. Men vad händer då när Mars släcker ner sin och Rahus eldstorm och går in i Oxen, ett tecken där Mars fungerar illa pga, Jordelementets obstruktiva natur? 

Mars är Eld, låt vara svart eld, och därför brinner den ohämmat tills den möter död JORD där den inget har för sin väsenstypiska verksamhet. Det är då det i normala länder blir revolution, normala människor är inte som svenskarna utan går man ur huse när den personliga överlevnaden hotas. Men svensken kverulerar på sin höjd, så underkuvade av århundraden av Överhet och försvagade av det onda öde som binder en före detta slavhandlande nation. Så räkna med gnäll medan Mars rör sig genom Oxen, går retrograd och i oktober (och kickar igång "Värmebölja 2022" ännu en gång) för att sedan återvända till Oxen en månad senare...

Range of search: 1.01.2022 - 1.07.2023
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ma.tau
 
Realization intervals (begin - end):
11.08.2022  0:00 (GMT+2) - 16.10.2022  0:00 (GMT+2)
14.11.2022  0:00 (GMT+2) - 13.03.2023  0:00 (GMT+2)

Faktiskt, Mars backande rörelse tillbaka till sitt härskarläge i krigiska Väduren efter den 16 oktober påminner om det hinduiska bakgrundsschemat, med planetära ödescykler där just november 2022 ser starten på en flerårig period under armodets och begränsningarnas Saturnus - "Lilla döden" som tiden betitlats här på bloggen. 

Men Saturnus som precisering av den Onde Rike Mannens storcykel, går igång 22 november. Som evig nybörjare kan inte bloggaren säga hur de metoderna relaterar till varandra. Transiter i tiden och de dasha-cykler som baserar sig på landets födelsehoroskop är två helt olika system som samkörs i Indien, och man kanske ska vara nöjd med att Olyckans Mars går igång ungefär samtidigt som Sveriges läge ytterligare kommer att försämras med NATO-anslutningen vid dasha-cykeln som belyser den defekta gränsdragaren Saturnus i nationalkartan.


Inga kommentarer: