Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 augusti 2022

Sanna, hur du fallit från himmelen o morgonstjärna

 

Bilden lånad från hängiven stjärnskådare
Månen konjunkt Venus (och stjärnan Spica i 30 Jungfrun/1 Vågen)

Samma dag som nyheten om den finska statsministerns vilda partydans på en läckt video och där en kokainreferens hörs i ljudupptagningen, tittar bloggaren på en 12 år gammal kabel-tv-repris där några ljushuvuden i USA ska avgöra om Frihetsgudinnans staty innehåller kodade referenser till foliehattarnas favorit, den hemliga rörelsen Illuminati.

Rörelsen tros bestå av makthavare och megarika vilka sägs ha närt en plan om att avskaffa nationerna och ta över världen sedan 1700-talet. Det skulle göra dem till världshistoriens mest ineffektiva hemliga organisation! Dan Brown-romanen (med åtföljande långfilm) Änglar & Demoner spinner på idén om Illuminati.

Tv-serien "Brad Meltzer¨s Decoded" har enstaka avsnitt som är skärpta men enda syftet med serien är amerikansk patriotism. Det blir lätt besvärande när man sett två, tre avsnitt. I den här episoden måste spanarna "rädda" Frihetsgudinnans ära från anklagelser om att egentligen representera Lucifer - djävulen - och stå där vid New Yorks hamninlopp som Illuminatis kodade symbol. 

En bibelfundamentalist förekommer flyktigt och förklarar att Frihetsgudinnan är Babylons hora och därmed, tänker jag i mitt stilla sinne, bekräftar tanken i islamiska delar av Mellanöstern att USA är den Store Satan, i vår tid. Den judiska profeten Jesaja deklarerade förebådande om Babylons sammanbrott: 

"Ack, fallit har du från himlen, lysande stjärna, gryningens son, du har krossats mot  jorden, du som betvingade folken." (Jes 14:12). 

Otaliga sidor på nätet avhandlar den här kända passagen, men många är bibeltrogna och saknar historisk klarhet. Den här artikeln tar rätt  grepp och visar metodfelet i kristendomens sätt att "låta skriften förklara skriften" - att låta en senare tids föreställningar smitta ner äldre textpartier tills allt är "foliehattens" egna och osunda världsbild:

http://www.crivoice.org/lucifer.html

En sak var tydlig av "Meltzer's Decoded" (M är i USA nog känd som mysterieförfattare för att han kan slöa i studion och låta tre spanare göra "grovjobbet"). Det som står klart är att de franska skaparna av Frihetsgudinnan alla var medlemmar av den lika symbolfascinerade Frimurarorden (liksom flera kända amerikanska presidenter). Om och om noteras talet 7 när man mäter statyn på olika sätt, allt från den uppenbara 7 taggarna på gudinnans huvudbonad till statyns märkliga höjd om x antal fot + 1 tum. Det krävs en numerologisk reduktion av höjden för att fatta att den där extra tummen krävs för att heltalet 7 ska resultera i numerologens sista reduktion.

Programmet slutar med att Frihetsgudinnan frikänns från all koppling till satanistiska världshärskare in spe, och detta genom en teolog som tar udden av ett av åtskilliga argument. Och här kommer ovanstående artikeln om Lucifer in. Den berättar samma sak som tv-teologen flera år tidigare. 

Engelsktalande är mer bekanta med Bibeln i Kings James Version från 1600-talet. Där används latinska ordet Lucifer (ljusbärare) utan den moderna svenska versionens rättelse. Lucifer smög sig redan på 300-talet in i en latinsk översättning och ända sedan dess uppfattats som ett egennamn för Djävulen och vilselett kristna och dåliga konspirationsteoretiker.

Efter att spanarna hittat 7-talet på ett otal ställen i Frihetsgudinnans konstruktion och att teologen rett ut förvirringen angående Lucifer - egentligen Venus i sin roll som Morgonstjärnan (stiger i öst en kort stund före solen och tycks förebåda den senare) - hade en bra avrundning varit denna:

Frihetsgudinnan bör jämställas med zodiakens 7e tecken Libra/Vågen vars härskare är just Venus (vare sig som morgon- eller aftonstjärna). Libra stämmer väl, särskilt som Frihetsgudinnan har brutna kedjor vid fötterna (osynliga från turisternas gräsrotsperspektiv). Vågen är ett av de allra tydligaste frihetstecknen och Vågskålarna associerar också till rättegångar och slavars eller fångars frigivning.

Men tv-programmet innehåll inga försök att ta sin "forskning" lite längre. Hela avsikten var uppenbarligen bara att dödförklara Illuminati-babbel från konspirationsteoretiker - tydligen någon slags motreaktion från verkligt fanatiska patrioter som tror de lever i världens bästa land - bortsett då från alienationen från makthavarna. Dessa folksegment tror makthavarna döljer en Illuminati-lik skuggregering som bidar sin tid för att ta makten och skapa en världsregering. Programmets spanare följer här en ledtråd: Rockefeller Plaza  (Rockefeller en av "Illuminati") innehåller en rad flaggstänger som associeras till det internationalistiska FN-huset med dess alla nationsflaggor! Så banala är många av argumenten som ratas i den här episoden. 

De tre spanare låter tittaren förstå hur illa de tycker om idén att Frihetsgudinnan kan representera något annat än amerikanska nationalvärden som "frihet och demokrati", och en törn får de allt i sitt naiva flaggviftande av diverse experter som klargör statyns koppling till hedniska, förkristna gudar...

*****

Vilket för oss till den verkliga satans nya favorittrakter, Sverige och Finland där Magda tvingades sparka en Räknenisse som visade sig vara extremt lätt att korrumpera i ett förrädiskt upplägg. Samtidigt råkar Finlands Sanna Marin ut för en pinsamhet med den läckta filmningen av hennes vilda partydans. Statsministern försvara sig med att det "bara" var alkoholen man såg tala i bild. Alltså: inga värre substanser, "främmande för vår kultur", som nationalister och rasister brukar säga.

Intressant är att Sanna Marin har halva "sataniska axeln" högaktiv i horoskopet, ett teckenpar som indikerar en dragning åt materialistisk vällevnad och sinnesstimulantia som kan skada individen. Det är en typisk varning för att bli som "Blondinbella" och andra som gapar över för mycket och mister hela stycket. En annan "satanisk axel" som helt gick vilse var en pengagirige popsångaren Morrissey som både var förvirrad sexuellt och senare urartade till typiskt brittisk rasist.

Sanna Marin har visserligen bara axelns Skorpion-halva aktiv men den står för autotoxiska tillstånd (alkohol, psykisk självterror). Dessutom är "axelns" Ox-del delvis för handen via en intressant men tveklöst ominös Venus. 

Inlägget kom till eftersom inläggets rubrik bara för bra för att inte använda! Marin i svart läderjacka illustrerar hur lågt unga politiker i de mest sekulära länderna idag fallit. De är just inte mer än degenererade partybrudar i händelse av kvinnor eller garderobsnazister om det är unga manliga uppkomlingar. 

Sanna har sin Venus just i rollen som Morgonstjärna som leder vägen för den nya löftesrika solljuset. Bara en sak. Den här Venus är skadad! Skadad av Draksvansen eller den huvudlösa delen av girighetens demon. Detta ÄR INTE en löftesrik Venus (typ av kvinnlighet). 

Dessutom attacker Skorpion-Solens fundament Mars kvinnans psyke (Månen). Och ett psyke i Skyttens tecken splittras lätt i för många riktningar av en våldsam attack. Det var förmodligen därför hon så brådstörtat sprang till USA så fort grannen började väsnas och drog med sig den djupt osjälvständiga Magda i den odemokratiska NATO-härvan.

*****

 


Den smaklöst twittrande Sverigedemokrat som försökte göra billiga poänger ("enkel biljett ... Kabul") på rasismreklamen hans parti köpt plats för i Stockholms tunnelbana, fick mig att spara födelsedagen för ännu en SD-svensk.

Egentligen nådde "rasismtesterna" sina naturliga avslutning med inlägget om Ebba Busch och att Vatten-elementet står för den av naturen själv givna rasistiska eller diskriminerande ansatsen. Rasism är således när en person låter sig styras av krafter som är lägre än människans intellekt. Som vissa grekiska tänkare hånfullt sade: den som inte tränar sin rationella själ står - likt kvinnor och slavar - närmare djurens värld än den mänskliga arten. Ebba Busch är i den meningen en mix mellan irrationalitet och rationalitet. Att hennes Saturnus i Vatten visar rationalitet baserad på Vattnets naturligt diskriminerande attityd, är uppenbart.

Twittraren Tobias Anderson på ett lite äldre Wikipediafoto (2017) är ett indicium på att det finns svenskar som efter ett tidigare liv som nazityskar skvalpade runt i Dödsrikets mörka moderliv innan de återföddes till jorden och det Sverige de nu i hög grad besmittat (hjälpa på traven en oanständig svensk stat som ser invandring av blivande slavar som ekonomisk vitalisering - ett rent kriminellt tänkande eftersom Kapitalismen i sig är ett kriminellt system).

Sällan har jag sett samma iskalla fanatism från gamla naziförövare lika tydligt som hos den här ynglingen! Spana in den ariska looken och inte minst frisyren som är ett vanligt tecken på var man står i förhållande till den påstådda Illuminatis kommande världsregering. 

För den som missat det uppenbara symboliseras det kommande av Venus som (fungerande) morgonstjärna och Vattenbärarens tidsålder -  som den här bloggen ser fram emot till alla USA-vänners fasa då USA:s fall från världsherravälde är implicit om alla världens flaggor blir viktiga och inte bara den amerikanska.

I det här perspektivet kan man se Sanna Marins val att Nato-ansluta Venus som en Anti-Krist - hon har ju den håglösa ointresserade delen av demonen med Venus, ljusbäraren och fridsfursten. Att hon tror NATO skulle vara Finlands frälsare tyder på att hon är satanist och har fått alla sina värderingar upp-och-nedvända. (Jämför Sverigehoroskopets omvända POTENTIAL/AKTUALITET i ett kort stycke som ändå kräver viss eftertanke och fallenhet för symboltydning.)

Man kunde tro extremhögern skulle vara anhängare av Illuminati-konceptet (är inte Donald Trump perfekt i rollen!), men ordetiketten tycks mig sammanrörda bortom begriplighet, som så lätt händer i foliehattarnas värld. Den Nya Världsregeringen (Vattenbärarens tidsålder) har ingenting med fascistoida och ekonomiskt starka individer i sammanslutning att göra.

Den Globala Regeringen kommer att bli nödvändig efter Naturens stora hämnd mot människan och hennes rovdrift. Alla alltjämt vitala länder efter den stora Luttringen kommer frivilligt att ansluta sig till den kollektivistiska Vattenbäraren och välja att dela samma fördelningssystem över hela världen. Ingen favoriserad västerlänning längre, ingen förslavad HM-sömmerska i något bortglömt land.

Till sist en snabb blick på gårdagens människotyp, SD-twittraren. Vad kan det vara på den här himmelen som felar och så gruvligt förstärkts av människan själv?


Kartan ser ut att ha fördelaktiga ingredienser: Månen med Jupiter brukar betyda ett välbärgat barndomshem och om inte materiellt rikt så åtminstone en miljö genomsyrad av värderingar hos den gamla sortens överklass, på den tiden man värdesatte bildning och en god bok snarare än timmar framför ett krigsspel vid bildskärmen.

Men här är soltecknet Väduren ovanligt krigiskt och passionerad pga. en kombination där inte Solen helt "bränner" och kontrollerar krigaren Mars. Därför verkar två eldplaneter i "bredd" och ger en extremt passionerad och hypersubjektiv typ av Vädur. Barndomshemmets Jupiter övertygar inte och här ser man mer av en fanatiker, särskilt som DN-Wolodarskis Eld/Vatten-krig avslöjar benägenheten att vinna billiga poänger med provokativa klickbeten. Kartan för dygnet visar precis den typ som kunde skriva en osmaklig tweet. 

Varför den här krypto-nazin är mycket värre än Wolodarski framgår av att den senare har mer empati i sin karta. Både Krabban och Fiskarna ger empati och moderlig beskyddarinstinkt - vilket utlöser frågan om Wolodarkski likt Ebba Busch döljer någon egen form av diskriminerande grundattityd... Kanske socialismen är hans "jude" eftersom han rimligen inte kan hata sig själv.

Det är Eld och Vatten som dominerar sverigedemokraten, en i huvudsak emotionellt driven människa som bara förstår blixtrande bomber och granater (Sturm und Drang!), en äkta Vädur av lägsta sort: Väduren eller latinets ARIES = grekernas krigsgud ARES som i lätt blir till Hitlers favorittyp: ariern. 

Hitler var ju själv Sol/Mars-Vädur (och samma Mån-Skytt!) och i hypersubjektivitetens tecken tenderar man att ta den egna personens nycker som enda lag - jämför Sveriges rapidsnabba degeneration under 2000-talet till följd av Månen i Väduren. Ett antal defekta faktorer gör att det aldrig blir något pli på Månen/undersåtarna. Staten sviker ett folk den egentligen inte bryr sig om annat som arbetsslavar. 

Man kan notera att Tobias Andersson har en tankestil (Merkurius) i dogmatiska Oxen och därtill just utanför Satansstjärnan Algols räckvidd. Med bloggens snäva tolerans på ±2° (som alltjämt är mer generös än antikens 1 grad) undviker intellektet med några få bågminuter en konjunktion med den onda stjärnan. Men jag undrar just om Satan ändå inte håller i nyckeln till det här horoskopet...


Inga kommentarer: