Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 augusti 2022

När till och med satanistrockaren Ozzy får nog av USA...

 


Expressen skriver av en brittisk tidning som berättar att legendariska Black Sabbath-sångaren Ozzy tröttnat på det besinningslösa mördandet i sitt nya hemland USA, och flyttar tillbaka till England.

Ozzy nämner som exempel USA:s så här långt värste massmördare, en pokertokig fastighetsägare som öppnade eld mot publikhavet på en rockkonsert 2017 och hann döda 60 och skottskada över 400 innan han tog livet av sig själv.

Denna Stephen Paddock fick ett kort inlägg när nyheten var rykande färsk, men sedan dess har astro.com fått tag på födelsetiden för detta "barn av USA". Intressanta ting visar sig i den kompletta kartan!

Ta bara Wikipedias uppgift, att han spelade videopoker nattetid och sov på dagarna eftersom han avskydde solljus. Förvisso har han Solen i Fiskarna i 10e huset, symbolisk (om än inte astronomisk) zenit eller dagens, livsödets maximum. 

Men se var Solens disponent eller fundament befinner sig! Jupiter är i "exilhuset" (12e) och finner i denna undanskymda sektor sin Lycka. Fortuna eller Lyckopunkten tillsammans med "stora och lätta pengars" Jupiter - apropå den här omvittnat ytliga och statussökande människans spelmissbruk. Och den koppling till Satans stjärna Algol som noterades 2017 kan utan systemkonflikt användas med Lyckopunkten eftersom såväl punkterna och fixstjärnorna var i bruk under hellenismen (västtraditionens vagga).

Detta förhållande mellan Solen i ryktbarhetens 10e hus undermineras således av tre faktorer i konjunktion: Jupiter, Satans inflytande (Algol) och den rent matematiska Lyckopunkten. Och "den världsliga förlustens" 12e. Inget vidare omen som fundament till den Solens ryktbarhet!

Detsamma kan sägas om daimonens punkt i slutet av Lejonet i 3e räknenissehuset (logik, intellekt). Utbildad som räknenisse eller ekonomisk administratör passar detta utmärkt för såväl hans olika yrken som för spelberoendet. Men hans Rationella Själ (som daimonen också kan kallas) ligger i Lejonet, vilket åter leder uppmärksamheten till Solen och den problematik detta "dubbelsystem" (planeten med sin disponent) lider av.

För hans nattliv måste förstås också nattens Måne noteras: Månen i Stenbocken i det totalt nedsläckta 8e dödshuset. Om man växlar från hellenistisk lära till hinduisk ser den här traditionen ett viktigt omen här. Både Merkurius och Månen strider om rollen som "själens begär" (atma karaka) eftersom båda nått så långt det går (30e graden). De skiljs åt genom en "tävling" om vem som har högsta latituden (norr om solekliptikan) Merkurius förlorar det planetära kriget i 1° sydlig position och Månen vinner med 1° nordlig latitud. 

Själen (Solen enligt hinduismen) vill alltså inte lysa som en dag, den söker mörkret, Månen, fördoldheten i 8e huset varur uppenbarligen OND KARMA kommer (fastighetsägarens bror var en av FBI:s mest eftersökta bankrånare under 1970-talet - så Månen/barndomshemmet har uppenbarligen något 8e-hus-ont över sig). Själens vilja är att grotta i sin egen onda karma - var massmordet helt enkelt reaktionen hos krigsskadad återfödd människa som översköljdes av sin själs minnen?

Utöver dessa iögonenfallande detaljer finns också den suspekta oppositionen mellan de naturliga illgörarna Mars och Saturnus, som i termer av tecknen Väduren/egot och Vågen/relationen/balansen-till-en-annan antyder en osund anspänning i frågan om intimitet eller förmågan att interagera med andra. Mars-i-Väduren är en stark härskarplacering men kan ge en aggressiv eller primitivt och vräkigt självförhärligande (just som Paddock sades bete sig, en enda billig uppblåst yta). 

I detta fall leder det till att "partnern" - Vågens tecken - fryser och distanserar sig (Saturnus är en kall gränsdragare). Det är alltså en opposition mellan två naturliga illgörare som beskriver kontraproduktiva förstå att "vara någon" inför andra, ett inte helt ovanligt problem när Solen står i ego-svaga Fiskarna och än mer när den ego-svaga färgas av 10e husets begära att framstå som mäktig. (Wikipedia säger att han ändå inte var känd som en storspelande "high roller" i Las Vegas.)

Redan denna korta översikt visar att det finns många ofördelaktiga detaljer i detta födelseögonblick. Till de nämnd kan adderas den programmatiska själviskheten hos en Venus-i-Väduren, särskilt som han har Adolf Hitlers och Jimmie Åkessons konjunktion mellan krig och fred (Mars och Venus) i ego-principens Vädur. Blixtar och dunder. skjut rakt in i publikhavet, döda judar, driv ut alla utlänningar ur Sverige. Nivån är tydlig och lyckligt den där den här kombinationen stannar vid spelmissbruk och dålig attityd.

Att ascendenttecknet Tvillingarna ger hon en fördelaktig Merkurius återspeglas förstås i hans logik och räknenisse, eliminerar inte de åtskilliga andra risker som himmelen tecknar.

*****

Som USA:s värsta massmördare någonsin kan man tänka sig långtgående överensstämmelser med USA:s eget horoskop. Men överlappningarna är mycket måttliga och det finns inga gradexakta överlappningar. Paddocks sena Tvillingascendent påminner om USA:s vålds- och soltecken Tvillingarna som dessutom i 8e huset tyder på att USA är en lönnmördare eller en som bedriver ett hemligt spel bakom ridåerna vilket många länder - dock inte Sverige - har insett.

Paddocks ascendenthärskare Merkurius befinner sig dessutom i Vattenbäraren, vilket är platsen för USA:s Månen, dess brokiga blandning av folk. Månen står också för inrikes angelägenheter, det som numera blivit "homeland security" i ett land fyllt av galenskap, fruktan och våld. Och en sådan galning söker Sverige sig till som allierad (NATO)...

Ta ner nationerna på individnivå och det blir tydligt att vi oss i den galnare delen av mänsklighetens utmarker, individer som har problem med sin intellektuella (LUFT) världsbild och därför har svårt att korrekt bedöma sin natur och uppgift här i världen. 

USA har storhetsvansinne och Sverige har blivit en patetisk "me too"-plagiatör. Det är Sveriges amerikanisering under de senaste nyliberala åren som givit alla dödsskjutningar i landet. Och detta förstår inte politikern eller är så korrupta att de likväl fortsätter närma landet till USA. I valet Ryssland eller USA kan det tyckas historiska självklart men Sverige var faktiskt nominellt oberoende intill den svaga sittande regeringen slutgiltigt sålde ut landet.

En sista koppling mellan Paddocks karta och hans hemland. USA har, likt massmördaren, Mars och Venus samlad i samma tecken, men inte den direkt utagerande Väduren utan instängd i det härsknande och ruttnande 8e huset och därtill i intellektuellt Luft. Detta är extremt osunda tankar redan vid nationens födelse och om så Tvillingarna är kända som ett av de liberala, frihetliga tecken, finns det något korrupt i roten till USA:s bildande, en röta som kommer att bli allt tydligare ju äldre landet blir. 

Bara genom enkla kabel-tv-dokumentärer har den tidigare tv-fria bloggaren på ett par år lärt sig mycket om USA:s alla lögner och bedrägerier. Det var fulspel från första dag och kartan stämmer i långt fler detaljer än bara att den vita djävulen gjorde slut på ursprungsbefolkningen och stängde in folkspillran på reservat... Det är inte länge sedan ursprungsbefolkningen samlade sig till enad protest mot Hollywoods gamla lögnbilder om den grymma och opålitliga indianen. Då flyttade USA och Hollywood bara fokus introducerade den svartmuskiga araben som ny filmskurk!

Där, någonstans, kommer svenska nöjeskonsumenter in, stendumma och hjärttvättade av USA:s enorma PR-maskineri... Vem som helst kunde ha räkna med att detta filmmonster skulle bli verklighet förr eller senare, vilket hände vid 9/11-attentatet. USA och det hjärntvättade Väst är nu mer fånge än någonsin i sitt egenhändigt tillverkade vansinne. Vad för slags demon som drev Paddock att skjuta mot en rockpublik har enligt Wikipedia aldrig blivit klarlagt.

 

Inga kommentarer: