Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 augusti 2022

Svenska girigbukar: skol- och vårdprofitörer, it-fascister och statsministrar

Karin Pettersson är en av få politiska skribenter värd att läsas. Hon är mer radikal än den socialdemokrati Aftonbladet nominellt bekänner sig till men skriver föredömligt "folkbildande" och fritt från den småaktiga människans egenintressen:

Det är lätt att fastna ... vid utspelen och avförmänskligandet [vissa högerpartier ägnar sig åt]. Men provokationerna skymmer något centralt ... valrörelsen handlar om ekonomiska intressen som ska skyddas.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/EadKVK/karin-pettersson-om-hogern-och-valfardskapitalet


Var har man hört det förr? Bland annat på den här bloggen som under åtskilliga år pekat på den svenska välfärdens sammanbrott perioden 2020-36 då gemene man förlorar sin trygghet i samhället (och tilltro till det) alltmedan eliten tajtar till och säkrar sina pengar. Det är ganska exakt samma sak, men hämtat via astrologisk symbolik snarare än genom blickande på den empiriska (jordiska) verkligheten.

Antikens kloka människor hade rätt: det föreligger ett makro- och mikrokosmiskt förhållanden mellan denna lilla futtiga värld om en omgivande större helhet. Som den stora verkligheten lever sitt liv, så tvingas också den lilla världen anpassa sig, precis som Sveriges underklass anpassar sig efter Överhetens falska utfästelser om att syssla med demokrati.

"Överheten" är en ondska i samhällskroppen som startar i det gränsland där strebers bland folket söker sälla sig till eliten via politiken. Senast kunde AB rapportera att f.d. sossepampen Göran Persson med hustru (f.d. boss för Systembolaget) är goda för nästan 200 miljoner. Inte illa pinkat av en liten grinolle från åkerbrukselitens Sörmland som med avund stirrade mot godsägarnas marker som barn. Nu är han där själv, som stor markägare. 

Göran Perssons födelsetid är en av få svenska politikern som kommit ut i offentligheten och visst är en människa lyckligt lottad med storfinansens Jupiter och "normal" välfärds Venus i sitt 1a, personliga hus. (Tumme med välmåga och rikedom i flera storleksordningar.) 

Eld och Jord drabbar samman - "egenmäktigheten"

Egentligen personifierar Persson socialdemokratins tragiska och rent ärelösa slutstation: att själv bli exakt som den Onde! Det är ren och skär girighet som är Perssons "högsta goda", trots att Jupiter-i-hemmaläge-i-Skytten i 1a ser ut som att han personligen förespråkar UNIVERSELL VÄLFÄRD (Skyttens tecken tillhör zodiakens 3e globalistiska akt).

Men den förråande kampen mellan bränd JORD i 2a personliga ekonomihuset och ELD och Saturnus-kontroll i 9e huset för hans "högsta goda" ger en saftig knäck åt trovärdigheten (årets underdrift). 

Det råder "ömsesidig reception" mellan de tillfälliga ägarna till 2a ekonomihuset och 9e huset för det högsta goda, men samtidigt är Solen och Saturnus bittra fiender men här inkonjunkta, dvs utan verklig koll på vad den andra sysslar med. Horoskopet hade varit helt obegripligt för bloggaren för 15 år sedan men genom titta med distans ser man hur omöjligt det är att harmoniera delarna. Mannens väg till stor rikedom bygger på en självlögn som lätt placerar honom bland världens sociopater, en vanlig sort bland de rika.

*****

Karin Pettersson säger i sin text som i huvudsak behandlar friskolevansinnet:

"Det privata ägandet i svensk skola gör att den av dess nya ägare inte längre ses som en plats som ska kunna kontrolleras demokratiskt. Skolan är lobbyisten och skolägaren Peje Emilssons nu, inte medborgarnas."


Detta är exakt vad bloggen tvingats inse att Sverigehoroskopet beskriver, även om det krävs många timmars granskning för att komma kartans inre själ inpå livet. Delar av Sverige har avancerat bortom "det personliga" (1a akten) och är ytterst inriktad att bjuda individualisterna välstånd medan 1a akten får betala för gräddans excesser:


Eliten i kartan kretsar kring Solen och Jupiter i det privilegierade 5e huset för spekulation och lek. Här håller alla etablerade politiker till och dansar runt guldkalven med näringslivets folk. Totalt avhängt är svenska folkets Måne trots att det är tillfällig ägare över 10e makt- eller regeringshuset. Här är den nominella demokratin ("allt makt utgår från folket") som den verkliga och anti-demokratiska eliten låter hållas. Att något verkligt välgörande för folket någonsin skulle komma ur riksdagshuset är bara att glömma.

Näringslivets lobbyister i Sverigekartan är den horribla springpojken Merkurius som först ser så bra ut, "verksam välgörare" för Sveriges spelade yta av Vågskålar, av rättvise- och jämlikhetstörst. Men Merkurius välgörande inverkan är som noterat helt vanställd eftersom den står klämd i Elitens 5e hus, mellan "de verksamma illgörarna" Solen (ledarskap) och Jupiter (storfinansen)

Sveriges ödeskarta från 1974 har alltså redan stakat ut vägen. Det var alltså den pågående kraschlandningen socialdemokratin skulle hamna. En Göran Persson god för 200 mille och en falsk Magda som väljer USA-imperialismen alla dagar i veckan av den odemokratiska tvångsanslutningen av folket till NATO:s eller USA:s långsiktiga intressen att grusa sönder jämlikhetstanken och konkurrensutsätta minsta skruv och mutter, en sann undergångsfilosofi.

*****

I ett nyligt inlägg ställde jag en öppen fråga om överdriftens demon Rahu i tiden innebär att Sveriges står inför en period av ohejdad galenskap (många politiska tidningsskribeter verkar tycka att landets politiker skämmer ut sig totalt inför höstens val):

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/varmeboljan-2022-permanentad-i.html

Petterssons artikel följer spöklikt detta inlägg som påminde sig värsta friskoledebatten pågick i medierna (utan resultat) under den svenska ödescykel som demonen Rahu rådde över. Och i Sverigehoroskopet står Rahu just i nationens 3e hus för grundskola och mer allmänt för landets alla kommunikatörer - och lobbyister! Hur man än vrider och vänder på denna nationella karta är den fullständigt korrupt! Vilket 5 av 8 riksdagspartier nyss avslöjade i sin villighet att ta emot regelvidrigt stora partibidrag. Den nyheten sprack loss EXAKT när Månen som ödets sekundvisare svepte förbi den galna demonen Rahu! 

Tror någon att något någonsin kommer att förändras till det bättre i detta land? Det moderna Sverige existerar bara för sina 500 miljardärer, övriga 9,5 miljon medborgare måste ha väldigt dålig karma från tidigare liv för att valsa runt och utnyttjas av en liten Överhet på detta sätt. Nationens enda hopp är faktiskt folkuppror som mer än troligt kommer att komma från "Orten" när väl dessa kidds slutat bekriga varandra och börjar förstå hur allt hänger samman i detta land som vände Gud ryggen och därmed flyttade över till Universums svarta lista över kriminella stater.

*****

Petterssons fortsatts brottande med friskolekorruptionen har en positiv bieffekt: i hinduisk astrologi finns ett antal av irriterande motsägelser om VAR i horoskopet skolning pågår. En tradition säger att det är i Oxen (ansiktets lägre del, mun och käke), dvs. i 2a huset skolning sker. Men detta är typiskt en ålderdomlig kultur där MOR lär BARNET att forma munnen och härma ljud. Det är en så fundamental nivå att det knappast kan räknas som skolgång.

Jag har fastnat för axeln 3e/9e som lägre och högre skolgång, precis som dessa hus också tecknar "korta resor" respektive "långväga resor". 9e huset anknytning till de högsta läroämnen människosjälen kan tillägna sig på Jorden, religion och filosofi. Detta antyder också att moderna samhällen har 9e sektor som högskole- eller universitetsutbildning - även om satanslandet Sverige eliminerat båda ämnena från arbetsmarknaden och sprider t.ex. genusflum som "högre utbildning". 

Fråga bara bloggaren som nu framlever sin pension långt under fattigdomsnivån bara för att landet ogenomtänkt erbjöd studier som i verkligheten skulle visa sig sakna arbetstillfällen och där därtill rekryterare under 20 år blivit så obegåvade att de inte ens vet att stora delar av varje universitetsutbildning bygger på allmän intellektuell träning, källkritik, analys och gör examensinnehavaren fullgod inom en mängd yrken (förutsatt att blotta åldern inte aktiverar en annan av Sveriges många utstötningsmekanismer - nationalhoroskopets förhållande till åldermannen Saturnus är sannerligen inget att vara stolt över).

I detta land där dumheten regerar sorteras därför den med religion eller filosofi genast bort från arbetsmarknaden som "irrelevant" vilket visar i vilket eländigt skick landet är. Bloggaren hade bara tur där en VD (som själv skötte rekryteringen) accepterade undertecknad in i den växande IT-branschen, just för att han själv var en visionär och fri från rekryterarnas småaktiga checklista som mekaniskt kryssas av. Naturligtvis klarade sig en teologistudent alldeles utmärkt inom databranschen (med bara några veckors förberedande läsning och praktiska studier hemmavid - internetteknik var naturligtvis inte lika komplex under de första åren). Logiskt tänkande är vad det är, oavsett vilket området är.

Med 9e hyggligt säkerställt som "högre studier" blir därför en annan hinduisk tradition om 5e huset som universitetsstudier höggradigt suspekt! 9e har dessutom fördelen att kontrasteras mot 3e huset som naturligt följer efter Ox-modern som lär sina små att råma och böla. 

I 3e huset/tecknet vaknar intellektets Merkurius och börjar se logiken, förstå grammatiken i språket. 3e är helt rättvisande som den grundläggande skolgångens sektor. Som om inte det räckte representerar Merkurius rätt åldersspann, hos indierna barn 5-14 år gamla. Där är grundskolan perfekt inringad i vår tid.

Att Sverige mår så illa i 3e indikerar därför inte bara profit-lobbyn utan också svenskarnas allt skakiga språkkunskaper. Jag har tidigare skyllt den tilltagande oförmåga att tänka och tala vettigt på iPhone (lanserad 2005) och "it-stöd" är onekligen och otippat en av anledningarna till den tilltagande dumheten i just Sverige (alla nationer skadas inte lika illa av IT-teknik, men man måste gå igenom nationalhoroskopen och granska dem ett och ett). 

Statsminister Carl Bildts (m) önskan om att Sverige skulle bli en föregångare inom IT kom på skam: bortsett från några framgångsrika varumärken (inom underhållningsindustrin - Spotify, krigsspel) ligger frontlinjen på andra ställen i världen. 

https://www.internetmuseum.se/tidslinjen/internet-ar-arets-julklapp/

Men ett är säkert: svenskarna blev ett nöjeskonsumerande folk som aldrig förr efter nätets genombrott som för svenska folkets del måste placeras vid hajpen om internetanslutning via Telias vägguttag - årets julklapp årsskiftet 1995/1996. 

Svenskarna vann snart världsrykte för att vara riktiga tjuvar som laddade ner upphovsrättsskyddat material i parti och minut. Vikingen, den gamla rövaren, ligger aldrig speciellt långt under den polerade ytan på det framgångsrika moderna Sverige...

*****

Hur såg senhösten 1996 ut för Sverige? Svenska folket ska nu frälsas för internetbruket och det är naturligtvis Ericsson och annan inhemsk Storfinans som driver det här.

En snabb bakåtblick på vilken planetär cykel landet genomgick då:

Vimsottari Dasa:

 Mars MD:  1995-10-05  -  2002-10-05

  Antardasas in this MD:

  Mar:  1995-10-05  -  1996-02-28
  Rah:  1996-02-28  -  1997-03-17
  Jup:  1997-03-17  -  1998-02-21
  Sat:  1998-02-21  -  1999-04-02
  Mer:  1999-04-02  -  2000-03-29
  Ket:  2000-03-29  -  2000-08-29
  Ven:  2000-08-29  -  2001-10-29
  Sun:  2001-10-29  -  2002-03-02
  Moo:  2002-03-02  -  2002-10-05


Många frågetecken med det hinduiska systemet återstår för bloggaren, inte minst de olika synsättet på hur sub-cykler förhåller sig till den längre huvud-cykeln. Här är t.ex. Mars storcykeln (maha dasha) och planeten påverkar i grund folksjälen (Månen) i kraft av att vara Mån-Vädurens disponent. Mars har en klart industriell aspekt (för att inte tala om att Internet ursprungligen var en amerikansk militäruppfinning).

Men se vad denna dolda disponent vill. När Mars-impulsen gjort sitt under julafton (internet i alla julklappar) tar Rahu vid som sub-cykel-härskare. Kommunikationsfrågan eller Sverigehoroskopets 3e hus där Rahu befinner sig står nu i fokus. Inte friskolor vid denna period av "Rahu", men väl telefonmodemet som ett sätt att kunna surfa.

Det här stickprovet indikerar för övrigt att Mars ÄR en trigger som kan starta bestående och tilltagande förändringar. Som transit är den ibland bara ett getingstick eller en feberhet sommar (som 2022). Som cykelhärskare visar den hela chockstarten av det sovande folket och om Rahus fokuserade kommunikation under 1996 så var denna sub-cykel i sig mer än en övergående period av 3e hus-vansinne (besatthet är en form av tillfälligt vansinne - och så är Sveriges alla "intellektuella" mediedrev också - Rahu i 3e igen). 

Under hela Mars storcykel växte Sveriges inbillning om kommande storhet och efter de slöa modemen kom Sveriges bredbandsutbyggnad till stånd under Mars period 1995-2002. (Sverigehoroskopet: Mars i Oxen - gräva och hacka i marken.) 

Bloggaren fick in nedgrävda ledningar i hyreslägenheten cirka år 2000, och som vanligt svek Sverige folk i glesbygden där täckningen ett kvarts sekel senare alltjämt är under all kritik. Så mycket för Sveriges rättvisa och jämlikhet (Vågsascendenten) när den synas i fogarna! Ogenomtänkta och avsigkomna projekt ligger som döda kroppar längsmed IT:s vingliga färd. Alla misslyckade "plattformar" påminner om Rahu som en hybrisartad störning i den svenska intellektualiteten. I vilket historiskt skede uppstod ren mentalsjukdom i detta land?

Av Rahus periodiska uppvaknande i 3e huset kan man över tid se hur girighetens och storhetsvansinnets demon byter verksamhetsfält. När tiden för Rahus egen storcykel var kommen (2002-20) pågick en skenstrid i medierna om vinstuttag i skola och välfärd, utan att något löste sig. 

Eftersom 3e huset bl.a. täcker även medier (som uttryck för kommunikatören Merkurius) drogs även mediehusen in i Rahus vansinne. Nu var det folkets gratisläsning som måste beivras, vilket nu skett med betaldörrar och lås över hela den svenska delen av internet - oproportionerligt närigt om man jämför med nätet i stort. 

Kanske den svenska folksjälen är en ingrodd tjuv eller rövare trots allt? Men vem gör Tjuven om inte den snåla Eliten som vill ha allt för sig själv?  

Giriga Rahu i 3e kommunikationshuset ägs/disponeras av Storfinansens Jupiter i favoriserade 5e huset - Jupiter är som bekant framgångsrik men likväl en källa till ont. Sverigehoroskopets favoriserade (men verksamt onda) Sol & Jupiter kastar en ful skugga efter sig och denna ses i landets Måne. Ett folk som gör lika illa ifrån sig som Överheten, dock utan att någonsin få något för det med mindre man lägger sig till med en osmakliga klipparmentalitet som som syns hos elitens tillväxttokiga Jupiter (och som Göran Persson så perfekt visar prov på).

Måndisponenten Mars i onda karmans 8e hus tyder på att ovanstående IT-period i det svenska ödet väckte den slumrande illgärningsmannen Mars - med en ny kommunikationsmetod återvände den rövande och stjälande vikingen till landet.

Länken här ovan innehåller flera milstolpar och Carl Bildts mejl ger förstås en annan startpunkt för den svenska IT-fascismen. I det här landet får ju var och en bli salig på sin tro - ingen sanning finns ju "därute" för en ateist. Så fritt fram att skriva en annan berättelse.


Inga kommentarer: