Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 augusti 2022

Folkhälsoinstitutet ser inte skogen för alla träd

 



I DN uttalar sig en mikrobiolog och chef på Folkhälsoinstitutet (en av rösterna i den hälsofascism som tillhör det som numera gäller som religion jämte svenskarnas pålurade dyrkan av pengar). 

Sommaren har tydligen sett en starkare covid-topp än de tidigare under pandemin. Nu har grannländernas smittotal sjunkit ner men i Sverige stannar den på höga nivåer. Mikrobiologen har inget svar på den gåtan.

Förklaringen kan vara den att Sveriges verklighetsförståelse nu är nere på de mikroskopiska nivåer som chefens underordnade ägnar sig åt. Svenskarna ser inte längre skogen för alla träd. Enskildheter och "individualism" har förvridit perspektivet på ett land som definitivt tror mänskligheten gått framåt till följd av "Upplysningen". Men om detaljkunskapen om naturen och därmed makten över den tycks öka till priset av att man frånkänner världen intelligens och själ, är inte detta att ha blivit en dummare jämfört med äldre tider?

När jag under promenader i Stockholms stadskärna flera gånger passerat en stenlagd gata under omgörning såg det först lovande ut. Kritmarkeringar på varje ny stenplatta tydde på att någon hade en precisionsplan för hela arbetet. När arbetet nu är fullbordat ligger plattorna skevt och ojämnt - mycket sämre än samma gatuparti en bit bort som inte "förnyats". När jag tänkte på de exakta fogar som stenåldersfolk i Mellan- och Sydamerika skapade i sina väggar börjar det blir rent generande...

Case in point:


https://www.annees-de-pelerinage.com/machu-picchu-architecture-explained/

Jag tittar på mikrobiologen som står svarslös i denna fråga, och noterar vilket perfekt horoskop hon har för att handha den svenska folkhälsan. Född bara två år efter det nya nationalhoroskopet (i yttre kretsen) upprepar hon placeringen för landets ledare och Storfinans (Sol + Jupiter i Vattenbäraren) och det överhet alltid ser som den problematiska folkmassan som måste styras, buras in eller åtminstone vaccineras tallösa gånger så att Storfinansens och Produktionens hjul kan snurra på med minsta möjliga störning.

 

Hon har inte bara folkets planet Månen i samma Vädur som Sverige utan också samma diffusa störning mellan folkets livsaptit (Månen i Väduren har aptit på livet!) och Vädurs-Månens underliggande disponent eller fundament. I båda horoskopen står Mars i Jord-elementet som alltid är som en skopa sand över livselden som effektivt dödar den. Eller snarare: brända jordens taktik, där det eldiga folket kom in för sent i leken och bara har trampade jordgolv som fundament. Eld+Jord är en helt död kombination, någon annan var där först och snodde åt sig av livets goda!

Så här har staten under årtionden lyckats desarmera ett vilt och oberoende folk och tukta denna Vädurs-bagge till total apati och följsamhet (och förnöjsamhet med det lilla). 

Biologen själv är uppenbarligen en av de som sövts och nu tänker "bra och acceptabla" tankar i Överhetens tjänst. Att hon föddes med Sol och Jupiter som uttryck för dem i gräddfilen är uppenbart från ämnesvalet. Det är vanligt att Jupiter med Solen innebär väluppfostrade människor som aldrig behövt revoltera mot något. Smidigt går de från högskola in i vald yrkesnisch och sällar sig till den reellt makthavande Elit som egentligen styr Sverige oberoende av vad jönsarna i Riksdagen sysslar med. 

Problemet är att Sverige har ett intellektuellt toppskilt av experter (Luft = intellektualitet, kunskapssamhället) där såväl Sol och Jupiter klassas som "verksamt onda". I praktiken sår dessa ledare och denna Storfinans en draksådd för framtiden. Andreas Malm i AB gav en av flera brännpunkter för Kapitalismens vansinniga avantgarde: Staterna häller bensin på klimatkatastrofen. Kuslig text.

*****

Vad är det då mikrobiologi-chefen Sara Bofors inte ser för alla mikrober men som visa människor i äldre tid - garanterat utan mikroskop - kunnat se?

T.ex. att den här sommarens rekordhöga smittotal förvarnats om på himmelen, via bloggens långkörare, "Värmeböljan 2022". Mars i Väduren är en stark position för den olycksplanet som sedan gammal tid knutits till febertillstånd, vanvett och även pest eller pestliknande sjukdomar (antiken hade inte vår detaljkunskap så grupperingar och definitioner blir lite lösligare). Det är säkert "Värmeböljan", dvs Mars och norra månnoden i varierande grad av sammansmältning, som illustrerar smittotalens stegring. 

Hinduisk tradition placerar specifikt "pesten" under månnoderna, så båda planeterna tillsammans bör ha märkts av i folkhälsan. Sverige berördes inte bara via de tre generande nyheter om svenska storföretag samtidigt som Månen strök förbi Sveriges medfödda Måne. Helt klart har folkets planet också erfarit covid som ett annat uttryck för sommaren av eldsvådor lite varstans.

Att mikrobiologen således är drabbad av ödet i lika grad som t.ex. den "oroliga" försvarsministern Hultqvist till följd av medfödd placering i Väduren, är enklaste sortens astrologi.

Men nu till en intressant aspekt: smittotalen som inte går ned i Sverige jämfört med grannländerna. Detta förstår inte mikrobiologen. Men bloggaren menade helt nyss att Mars kommer att fortsätta trilskas med Sverige efter "Värmeböljan" men nu från Oxens tecken sätta fingret på landets medfödd värkande Mars. Det här påverkar Sveriges inrikes frågor (Månen) eller frågor som direkt rör befolkningen (Månen).

(Minns den naturliga zodiakens opposition mellan Saturnus/Stenbock och Månen/Krabban. Detta är distinktionen mellan den STENHÅRDA och därmed omänskliga staten, som ett system, en organisation, som håller pli på de levande varelserna, befolkningen. Dessa illustreras av den biologiska Månen/Krabban och naturligtvis landets alla hem eller hushåll. Återigen grundläggande astrologi och genialiskt tydligt arrangerat i zodiaken.)

En mer tillfällig transit talar också om att hälsoläget "låst sig" (kvarvarande höga smittotal), åtminstone så länge Solen passerar det mjuka biologiska tecknet Krabban och utstår en hämning från Saturnus mittemot (stark i sitt hemmaläge i Stenbocken).

Redan Saturnus position i Stenbocken för närvarande och fram till hämmar den svenska folkhälsan eftersom nationalhoroskopet har välmåendets Venus i 4e huset för nationens hushåll. Och hur väl Saturnus än känner sig hemma i sitt negativt polariserade härskartecken Stenbocken, är det dock den Stora Illgöraren och den bringar alltid problem i samband med sitt gebit, att införa lagar, restriktioner och blockeringar. 

Här börjar bloggaren efter 14 år känna att hinduernas planetära vänskapsschema är patriarkalt favoriserande som menar att Saturnus och Venus är "vänner". Ser man Venus som "kvinnan" handlar det enbart om "Stockholmssyndromet", att Patriarken Saturnus är så oemottaglig för resonemang (en diktator, faktiskt) att Venus bara kan låta sig hjärntvättas och ta sin Herres parti.

Överför nu tanken till Sverigehoroskopet och Venus i 4e huset. "Kvinnor i hemmet" - det är knappast vad Staten velat på många många år. I Sverige ska ALLA "FRIGÖRAS" OCH VARA TILLGÄNGLIGA PÅ ARBETSLINJEN. Hur kan Sverigehoroskopet missat det moderna slaveri staten utsätter svenskarna för?

Svar: horoskopet missar ingenting! Kvinnans självprostitution och offer på Lönsamhetens altare finns inskriven i kartan, men på en nivå bortom nybörjartolkningen. Venus i Hemmets fjärde sektor BEHÄRSKAS på en så djup nivå av Saturnus och dess formalist och reglering att kvinnor i Sverige inte ens fattar vilka offer för Storfinansen de blivit i sin kosmetika- och modefixering. Influencers som "Bianca" och hon som koketterar med sina sjuttiosju mentala diagnoser (landets största bloggare visar om något hur hälsofascismen blivit Sveriges oerhört destruktiva pseudoreligion). 

Alla dessa kvinnor är Kapitalismens framgångssagor som får mängder av andra unga kvinnor att torska och bistå de som har intressen att vittja befolkningens penningpungar. Det är precis som när den vite mannen från Europa en gång lurade av rödindianerna deras land mot banala glaspärlor och några flaskor whiskey! Så sorglig är stora delar av kvinnfolket i ett land som behärskas av en dysfunktionell men ändå styrande husbonde, Saturnus,. Från bakom ridåerna korrumperar han även kvinnorna att bli allt mer lika den traditionellt manliga kapitalisten.

(Hur denna Saturnus hänger samman med de verksamt skadliga Solen och Jupiter, och således ingår i Sverige som en enda stor korruptionsmaskin, har beskrivits många gånger tidigare på bloggen.)

Saturnus förhållandevis orörlig i Stenbocken trycker alltså ur nationellt perspektiv på landets "insida" och således även i någon mån på folkhälsan. DN-artikeln med Sara Byfors trötta vals: 

"Pandemin pågår och det är viktigt att man vaccinerar sig, tar grundvaccination och påfyllnadsdoser..." 

...ska inte ses som annat än ännu en av Överhetens röster som manar oss att göra Läkemedelsföretagen och upprätthålla den nya onda ordning som på några årtionden vuxit fram i landet och där en ny variant av rasbiologi direkt tittade fram med covid. Det är lätt att glömma hur nyligen de statstrogna medierna basunerade ut ren hatpropaganda mot de "icke-vaccinerad", de "orena"! Sen dök Putin upp och samma mörker i detta mordiska land riktades mot Ryssland istället och här är vi nu, på gränsen till Sveriges utplåning till följd av dess hemmablindhet.

Mitt förslag till folk är: sluta vaccinera er och överkonsumera läkemedel. Dö eventuellt martyrdöden på kuppen, för landets slutliga andliga uppvaknande. Det är enda sättet att svälta bort den riktiga sjukdomen ur denna folkkropp. (Om martyriet som en skenlösning, se Carsten Palmaer i AB/Kultur!)

Sjukdomen ligger inte ens inom fysiologins räckvidd (Jord och Vatten) utan är en mental sjukdom som slagit klorna i den välutbildade minoriteten. Det myckna Luftelementet i Sverigekartan representerar enbart mänsklig tankeverksamhet och kommer inte i närheten av de antika högkulturer som förstod åtminstone en del av myntets andra sida, den andliga verkligheten (Luft + Eld) och de lagar astrologin ger en skymt av.


2 kommentarer:

Susanne sa...

"I båda horoskopen står Mars i jord" - men Byfors har ju Mars i Skytten.

Seaward sa...

Så rätt, jag såg fel. .Hennes olycksplanet har gott stöd från Jupiter som dessutom är konjunkt med den föga kontroversiella Venus. En perfekt representant för det medikaliserade Sverige! (Eld-Skytten kan också antyda en som energiskt söker ligga i fronten av forskningläget.) Kvarstår dock den tunga parallellismen Sol & Måne som verkligen visar att hon är överhetens röst relativt synen på "folket" och att de ska engagera sig som Skyttar och vara positiva till de officiella rekommendationerna. Alltså tvärtom den något flegmatiska Månen i Sverigehoroskopet.