Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 augusti 2022

Hollywoodaktrisen Anne Heche och självsvåldighet (Värmeböljan 2022)

Anne Heche var egentligen aldrig ämnad för ledande roller. De filmer jag sett henne i var kompetent gjorda men ... gäsp... inget särskilt. Hon flydde ett fundamentalistiskt kristet hem och insugen i Hollywoods dekadens uppstod förvecklingar. I en period av galenskap deklarerade hon sig vara något rymdväsen och sen landade hon i ett lesbiskt träsk och Ellen Degeneres klor (detroniserad lesbian och direkt ond mot sina anställda) innan hon, om jag minns rätt, tillfrisknade om att hon faktiskt var kvinna, och gifte sig med en man. 

Här tappar jag spåret eftersom jag inte följer kändisvärlden. Kvinnor i Hollywood är dessutom ofta utfrusna vid femtioårsåldern. Därmed försvinner de också spårlöst ur de vampyriska kvällstidningarna tills något hemskt händer.

Men självdestruktiviteten hos Heche måste ha funnits kvar, för en "sen morgon" (myndighetsuppgift) körde hon sin Mini Cooper galet fort och dammade rakt in ett hus, bilen fattade eld och svårt brännskadad räddades hon ur eldinfernot. Lungskadad av röken och i kritiskt läge, i koma.

Med tanke på "Värmeböljan 2022" förväntade jag mig nästan hitta Väduren i hennes horoskop, och det stämde. Dessutom på ett allvarligt ställe, i 8e dödshuset med husets härskare Olyckans och Eldens Mars i 3e huset (där man ofta hittar trafikslarvers).


Efter att just ha spanat på Olivia Newton-Johns dödshoroskop ska jag inte smaklöst kalla Heches karta detsamma, men nog ser hennes födelse kritisk ut, med en dissociation (150 graders inkonjunkt "icke-relation") mellan Saturnus och dess fundament Mars. Kan en "icke-kontakt" mellan Mars i transit och dess natala position också trigga händelser? Det finns hur mycket som helst att specialstudera i astrologin. Men hinduerna kallar detta en relation, "6-8-relationen" (vilket implicerar såväl 6e olyckshuset som 8e dödshuset).

Den här omärkliga detaljen kan faktiskt förklara att hon inte bara har svårt med hastighetsgränser utan även så uppenbara gränser som skillnaden mellan manligt och kvinnligt eller om man är människa eller "utomjording"!

(Missa inte den sataniska axeln mellan Mars-Skorpionen och aktrisens intelligens i Oxen: både Solen och Merkurius opponeras av den aggressiva nej-sägaren Skorpionen, vilket kan tolkas som svåra identitetsproblem.)

Också Heche har månnoderna betydelsefulla för den här olyckan. Se den självrepressiva Draksvansen i öster (ego satt i fråga?) och detta problem förstärkt av Jupiter. Vid olyckan sjunker istället Jupiter i väster för Heche (givet att "sen morgon" är cirka klockan 9:00). Även hennes öde har att göra med månnodernas rörelse och hetare än instängd i en brinnande bil blir "Värmeböljan 2022" knappast.

[Tillägg. Jag hittar en noggrannare uppgift: "The crash was reported shortly before 11 a.m. in the 1700 block of South Walgrove Avenue, said Brian Humphrey of the Los Angeles Fire Department." Jag vet inte om strax före elva kan räknas som sen morgon, men kanske för slöa Kalifornienbor... Säg, 10.45, då har Månen, "ödets sekundvisare" placerat sig gradexakt med demonens huvudlösa Draksvans i Vågens 24e grad, för vad det nu kan vara värt. Kan Rahu och Ketu båda vara inblandade i samma olycka? Då är verkligen all god karma slut och "orsak och verkan" i princip samtidiga.]

Jag lämnar detta tragiska levnadsöde med dess många oklarheter, men inte utan att notera detta:


Anne Heche mot Tommy Lee Jones i "Volcano" (2007) från hennes korta tid som lite större artist i Hollywood. Om hur infernalisk eld drabbar den stad där hon själv mötte Elden. Paradoxalt.

 

PS. Olyckan inkluderas i "Värmeböljan 2022" som en av de mer subtila fallen. Men Saturnus i Väduren har dock Mars som sitt fundament och astrologin lär ut att man alltid ska betrakta dessa par som delar av en mer komplex historia än nybörjarböckerna lär ut. 

Att olyckan resulterat i "svåra brännskador" stämmer också med brittiska mästerastrologen Charles Carter som noterade Saturnus förekomst vid just brännskador i sin An Encyclopaedia of Psychological Astrology (1924 och många upplagor sedan dess).

Boktiteln är inte helt rättvisande med mindre man delar den filosofiska idealismens tanke att även det vi tror är kroppsligt-materiellt i själva verket är en dröm som pågår på ett högre existensplan - den falla själen producerar drömmen om livet på jorden!

"Fysiologisk"t står Saturnus för kroppens yttre gränsdragning, dvs. huden som är så långt den grova fysiken sträcker sig och tar upp plats i rummet (denna begränsning saknas på högre existensplan, när själarna börjat nyktra till).


Inga kommentarer: