Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 augusti 2022

Hur kunde Annie Lööf bli så fanatiskt inbilsk?

 


Apropå "Lööfs press". Det enkla skälet till bloggrubrikens fråga är Annie Lööfs själ. Den är helt enkelt inte god (vad nu ordet "god" betyder i vår tid när inga objektiva normer längre kan urskiljas, västmänniskan har sjunkit så mycket i begåvning att hon bara hör sitt egos åsikter).

Dagens mode dikterar att man talar om genetik och inte miljö som dominant faktor till personligheten. Men mänskligheten hade en gång astrologin som undanbad sig sådana meningslösa antingen-eller. Människobarnen föddes in i till fysiska kroppar i en Världssjäl som ytterst var en tanke i ett gudomligt medvetande. Inre/yttre formativa faktorer är ett och detsamma.

Vad man ansåg om ett liv på Jorden avgjorde sedan om detta innebar en människosjälens fall ned till ett tillstånd under sin värdighet eller om människoformen var något gott - vilket den var för de unga som ännu drevs av simpel livsaptit (sexdriften förklädd som allmän medvetenhetsnivå) eller saknade intelligens nog att väga in den åldrande biologiska kroppens tilltagande krämpor och slutliga död. Dessa orealistiska och rätt obegåvade människor finns det i parti och minut och det är också deras materialistiska världsbild som dominerar nutiden.

Lööfs elaka och till lögn benägna natur och "karriär" som politiker har kommenterats i tillräckligt många inlägg. Det är ytterligare en av de hopplöst tråkiga och mediokra svenskar som hoppat på politiken i hopp om en fet klättring mot makt och ära. Någon slags makt har väl Lööf nått men någon ära kommer det inte att bli. Om inte Magdalena Andersson vore så maktkåt på sossars vis skulle hon kapa sitt sjukliga beroende av Lööf och acceptera en paus från regeringsmakten. För att hon och partiet ska få andrum att finna verkliga värden och lansera inför folket och inte detta ofattbart egoistiska som sossarna sysslar med. (Partihoroskopet visar en beklämmande egocentricitet redan från start och det verkar bara ha blivit värre de senaste årtiondena.)

Istället ska jag från Lööfs karta ta de tre positioner som jag tror är den astrologiska beskrivningen för elakhet, subtil omoral och fanatism. Exakt samma placeringar har jag hittat hos en statlig tjänsteman på "mellanchefsnivå" som uppenbarligen lagt allt krut på att kompensera sin enkla (o-akademiska) bakgrund med en rapp och spelat hårdför och intellektuell front. Men det är bara lögn, bakom ytan kryper det av harm, mindervärdeskomplex och en mängd olösta problem (jag känner till att kvinnan gick i terapi i flera år, utan att något vände till det bättre).

Jag söker bland cirka 10.300 kartor sådana som upprepar Lööf Måne i kritiska Jungfrun, Jungfruhärskaren Merkurius svagt placerad i den vattniga och irrationella självbevarelsedriftens Krabba och till sist en planet som ger en elak och lögnbenägen natur: Mars i det positivt laddade Merkuriustecknet Tvillingarna. 

Med Jungfrun i 1a huset ("månascendent") placerar sig den omoraliska Mars i kommunikatören Tvillingarna i 10e makthuset: abnormt mycket energi går åt att bygga en falsk yta av makt och inflytande. (Där sitter Annie Lööfs helt orealistiska dröm att representera "mitten" i svensk politik, trots att hon är nyliberal och redan i det valet av ekonomisk ordning är så extremistisk att hon 100 år från nu kommer anses ha varit en av de kriminella som orsakade världens partiella undergång.)

Vilka offentliga eller celebra personer har lyckats i livet, trots dessa tre placeringar som, kan jag säga, inte alls samverkar något vidare, vare sig med en månascendent eller en "verklig" ascendent baserat på födelsetid. 

Det är främst att båda de intellektuella tecknen Tvillingarna och Jungfrun har ned i Vattnet fallen Merkurius som är benäget till inbilskhet och inte ser skillnad på dröm och verklighet, som gör detta till en kritisk triplett. 

Finns en inbilskhetens tendens i träfflistan, som lyckligtvis bara består av 15 personer? (Förvånansvärt få trots att Måne och Merkurius ofta passerar sina respektive tecken men kanske en antydan om att det är svårt att bli berömd med dessa positioner.)

  1. Verner von Heidenstam;6.7.1859;12:00, judehatande nationalskald
  2. Paul Dirac;8.8.1902;12:00, autistisk Nobelpristagare i fysik
  3. Gösta Borg;14.8.1915;12:00, nazipropagandist, frivillig svensk i Waffen-SS
  4. Holger Tillberg;14.8.1915;12:00, källarmästare, tavelmålare - inga fakta,sparad till följd av porträttlikhet med regissören Ingmar Bergman. Denne kom så när med i sökningen med Månen och Mars i Jungfrun, Merkurius i Krabban, och diverse annat i Tvillingarna - så nära! En inte helt vänlig person, det heller och lika självviktig som Annie Lööf.
  5. Seraphim Rose (Eugene Rose);13.08.1934;12:00, en andlig amerikan, en kombinerad munk och präst, informellt förklarad för ett helgon
  6. Vincent Carlsson (?);20.8.1947;12:00, detta är ett osäkert datum men stämmer det har vi att göra med en Annie Lööf i kubik: en av Sveriges värsta lögnare, en kronisk svindlare (motsvarande nyliberalismens pyramidspel)
  7. Leslie Easterbrook;29.7.1949;12:00, medelmåttig aktris, egentligen bara känd för den sadistiska polisen i Polisakademin-filmerna
  8. Fredrik Belfrage;29.7.1949;12:00, tidigare tv-personlighet / programledare
  9. Anthony F. Earley, Jr.;29.07.1949;12:00, VD gas- och el-profitör, en av världens 400 rikaste (2014)
  10. Francis S. Blake;30.07.1949;12:00, från samma rikinglista, VD:n för amerikanska varuhuskedjan "Home Depot"
  11. Meghan, Duchess of Sussex (Meghan Markle);4.08.1981; 4:46, celebritet där populariteten störtdykt efter att många anser att hon korrumperats av sin titel och blivit en skitstövel. Är det snarlikt till vad politiken gjort med Annie Lööf?
  12. Abigail Spencer;4.8.1981;12:00, aktris (glömt varför jag antecknade namn och datum)
  13. Jennifer Marshall;4.08.1981;12:00, obetydlig programledare på någon kabelkanal, extremt misstrogen och skeptisk och gör ändå program om det övernaturliga och mysterier och rör sig bland rena foliehattar och tokstollar för att kunna känna sig intellektuellt överlägsen (och leda programmet i riktning mot "se där, det finns en vetenskaplig förklaring till allt"). Jag såg ett flertal avsnitt bara för att vara säker på människans psykologi. Hon gjorde ett alldeles för stort nummer av att under flera år ha svabbat däcket i amerikanska flottan (eller något liknande småjobb). Där är den aggressiva Mars som söker visa sig via en aura av makt (här lånta fjädrar/flottan) där inget egentligen finns.
  14. Pernilla Magnusson;4.8.1981;12:00, ett namn från kvällspressen, åtta år i det militära och utvecklade hälsovådlig anorexia (samma datum som flottisten ovan!)
  15. Annie Lööf;16.7.1983;12:00, jämförelseobjektet

Så Lööf verkar rimma med en allmänt lågpresterande typ som ändå näbbat sig fram till mindre positioner av inflytande. (De två superrika VD-typerna kräver födelseklockslag, rikedom kan inte förutsägas av den här undersökningens tre faktorer.) 

Bara två remarkabla undantag: Nobelpristagaren i fysik vars autism kan förklara varför Lööf inte klarar att förändra sig. Autister kan vara helt låsta i sina perspektiv och för fysikern ledde till vetenskapliga insikter.

Mer gåtfull är träfflistans enda andliga människa (bara det ett tecken på att trippeln inte målar upp ett lockande öde för "Guds bästa barn"). Här hade ett klockslag varit intressant, men det är notabelt att han är enda person född när Mars passerade Tvillingarna 1934. Just detta år befann sig den "repressiva" södra månnoden (Draksvansen/Ketu) i Krabban och sökte således halshugga eller eliminera den lägre irrationella naturen (inklusive Månens fundament Merkurius bara 2 grader från noden). Och vad innebär detta? 

En möjlighet att bryta banden med den sublunära och irrationella själsdelen och enbart fokusera Solen, själen i sitt rena majestät. 

Det är också Solen i 28e graden Krabban är atma karaka (vad själen vill med detta liv) och trots att den befinner sig i samma tecken. Men den är främst av de Krabbplacerade himlakropparna och detta tecknar möjligen "home free"!

Helgon och inte minst Hjältar hör hemma under starkt soldominerade horoskop och här är den sanna själens symbol dessutom vad densamma vill för sitt jordeliv.

Tyvärr var den svenska nazisten från 1915 också född med södra månnoden i Krabban och Solen i Krabbans 28e grad! Det ser ut att grusa sönder hela resonemanget såvida man inte tror nazis har en plats bland hjältar och helgon i himmelen. 

Men gissa vad? Gösta Borgs karta visar att Solen snuvas som på rollen som AK. Med minsta möjliga marginal passar Merkurius på att placera sig just framför, i 29e graden Krabban. Och intellektet är verkligen inte starkt i ett tecken som har alltför nära till åsikter om alla grupper  som inte tillhör den egna trygga eller "ariska" zonen. 

Trots att nästan alla faktorerna var likvärdiga avgör en liten detalj. Denna Vatten-Merkurius sovrande ser alltså på basis av Månen i Jungfrun, och dessa två tillsammans är bli verkligt främlingsfientliga, som en rad horoskop av den typen visat sig. Trygghetsbehov och kritik kan (men måste inte) vara en kritisk mixtur eftersom snävheten kan bli beklämmande fördomsfull. 

Här ligger också en möjlig förklaring till att Annie Lööf förmodligen aldrig kunnat bli jurist trots sådan utbildning: hon är inte begåvad nog utan satsade på den lättare politiken. Den verkar i Sverige bestå av en mängd B-skådespelare som helst av allt vill ta språnget över till Näringslivet. Sverige är landet dit själar tvingas födas som inte meriterat sig för en bättre upplevelse.


PS. Till följd av hög produktivitet ligger en del inlägg i dagar, veckor och ibland månader. (Och då har jag ändå satt gränsen max en halv dag åt blogginlägg.)

Lööf-studien skrevs några dagar innan DN/Ewa Stenberg lördagen den 13/8 förklarar att "lobbyingkarriär är viktigaste nödutgången för politiker som behöver nytt jobb". 

https://www.dn.se/sverige/ewa-stenberg-politiker-och-lobbyister-lever-i-symbios/

Det var väl en väldig skönmålning av verkligheten! Politik i Sverige är i själva verket bara en språngbräda till de åtråvärda och högavlönade jobben som lobbyist. Stenberg var en klok skribent x antal år tillbaka, men uppenbarligen har hon dragits ner i DN:s djupa svacka. Kanske kommer degraderingen automatiskt till alla som upphöjs till ledarskribenter och nu känner sitt "ansvar" att frisera den officiella sanningen som folket stundligen måste matas med för att Makthavarna ska kunna sova gott om natten ("symbiosen mellan stat och näringsliv" - apropå länken med DN:s rubrikval).


Inga kommentarer: