Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2022

Inför parallella rättssystem i Sverige! Lyx, ett för var individ.

 


Två av Sveriges kritiskt människofientliga partier anser att Sverige ska undertrycka romers traditionella rättsskipning, "kris" (Expr).

De här partierna saknar fingertoppskänsla. Kapitalismens fejkade "individualism" i syfte att sälja så många "individuellt" anpassade varianter på samma vara har redan brutit sönder svenskarnas förnimmelse av att vara en mänsklighet. Total anarkistisk anarki råder i landet: kom till Stockholm och se hur gatuplanerarna helt misslyckats planlägga promenadstråk och cykelbanor. 

För tredje gången på kort tid blev undertecknad nyligen nästan påkörd i en av dessa illa uttänkta korsningar. Inte av en elsparkcykel utan denna gång av en vanlig cyklist - engelskspråkig av ursäkten att döma och helt ursäktad. Hur skulle en främling i landet kunna förstå den ologiska röra huvudstaden skapat. Elsparkcyklarna som stått huller om buller har ofta kommenterats men ingen tycks ha ifrågasatt begåvningsbristen som syns i själva infrastrukturen... Se nationalhoroskopets demon Rahu i 3e kommunikationshus, vilket också indikerar vägnät etc. Kort notis om Rahu/3e i Värmeböljan 2022 permanent.

Ytterligare ett exempel på skenande pluralism på väg över i kaos: Staten uppmuntrar HBTQ-grupperingar att fortsätta celldelas som en cancer. Fler och fler "utstötta" gapar stort för att få näring i sitt inbillade självförverkligande av moderfågeln Staten. De gör allt för att slippa inse hur avvikande de är födda och nationalpropagandan stärker dem i villfarelsen att "man och kvinna" bara är en av många sanningar. Annorlunda är definitivt okej, men det är de små särintressenas självförhävelse i vår tid som är illavarslande. Det är som mänskligheten håller på att sprängas sönder inifrån till följd av intresset för verklig kunskap. Åsikter är knappt mycket bättre än "vetenskap" som blivit en ny Gud för dem som inte själva kan tänka utanför lådan.

Hur kan då L och M vara så blind för tidens utveckling mot kollaps att de inte uppmuntrar till större pluralism i utbudet av rättsinstanser?

När "den lilla människan" som vanligt fått nobben av svenska staten (med mindre kvällstidningarna gör stor sak av något enskilt fall) kan man gå till romernas "kris-möte" eller någon annans domstol och beklaga sig. Att få någon som lyssnar med sympati är halva lösningen och ett värre gäng ohörsamma spån än de regeringar som av hävd kontrollerar landet, går knappast att föreställa sig. 

Ta bara Ygemans direkt rasistiska plagiat av danska tankar som bloggen (och alla andra) kommenterat. Ett antal betydligt bättre skickade individer säger nu precis samma sak om denna till politiker maskerade dåre. De hördes t.o.m. på radio den 11 augusti: konsumera mindre.

Hinduisk astrologi ser Jupiter (den Stora Välgöraren) som Lagens planet. Men det är på metafysisk nivå. Här nere i den skugga av verkligheten ett samhälle utgör, är det Saturnus som är "den exekverade Lagen", "lagens långa arm", regeringens rätt att efter varierande förstånd stifta lagar och förordningar.

Jupiter och Saturnus representerar därför också den naturliga zodiakens 9e resp. 10e hus, andliga och världsliga huset. Den osynliga universella Dharma och nationens Makthavare. Mänskligheten har lyckats skapa någon världsregering ännu så nationalhoroskopets 10e huset representerar, i Sveriges fall, riksdag och regering.

Här tillstöter genast problem eftersom Sverige sedan länge dödat Gud för att skapa ett sekulärt samhälle och därmed avslöjat att horoskopet troligen har en störd relation till Lagen eller Jupiter. Åtskiljandet Kyrka från Stat var bara formaliseringen av en död som redan pågått i många år efter att landet blivit allt mer materialistiskt och i Statens ensidiga favorisering av Lönsam högre utbildning offrat medborgarna på materialismens altare. Svensken blev en själsligt död prylmänniska och upplevelseturist. Men en kultur som sätter taket vid människan blockerar den sanna evolutionen.

Är det något den här bloggen skrivit mycket om är det en "verksamt ond" Jupiter som genomsyrar landets rika elit. Detta är den astrologiska förutsägelsen från 1974, ett land vars elit själva bestämmer sin metafysik. Istället för universell lag som förklaras vara antikens oförstånd, har Sverige inrättat en falsk förebild: den onde Rike Mannens härliga livssituation på solsidan ska vara Normen från svenska folket. Den framgångsrika svenskens (eller är det amerikanen?) ska vara måttet för övriga befolkningen. 

Således: borgarnas hat mot alla kollektiva (och kostnadseffektiva lösningar), nedmontering av statliga jobb och tvånget (nästintill) på alla att "starta eget". Denna diaboliskt falska "individualism" som bara Eliten tjänar något på går hand i hand med pinsam dyrkan av enskilda individer som utmärkt sig. "Personporträtt" i tidningarna. 

Svenskarna orkar inte längre ta in helheter som t.ex. det system som fungerar så här. Medborgarnas hjärnor har blivit så inavlade eller hjärntvättade under socialiseringsprocessen (som börjar i småskolan). Det är helt lagom intellektuell ansträngning att följa en "influencer" som visserligen är språkrör för kommersiella intressen och ytterst det kapitalistiska systemet - ett pyramidspel - men det fattar ännu inte unga svenskar. Och sen är det för sent. 

Fundera varför religionshatande kapitalismvänner vill ha ensamrätt på de växande barnen och hålla religion och människans noblaste målsättningar oåtkomliga för dem tills dess de redan är stöpta i lönsamhetens lögn: "Magda" representerar samma lögn, men arbetar med skuldbeläggande: "att göra rätt för sig" är att utan kamp förslavas i det korrupta system som svenska Staten och Näringslivets i symbios utgör. Att rubba Sveriges profil låter sig nu inte göras, detta är nationens öde - så länge den nu överlever.

Detta är Sveriges andliga tillstånd och med ett i grunden odugligt 9e hus för Dharma, religion och liknande "högsinnade" ämnen, kan man gissa hur illa horoskopet varnar för de svenskar utan verklig grund tar på sig att tota ihop lagar och förordningar. Ygeman är bara ett exempel på den sanslösa brist på begåvning man ska kräva av en folkvald. Men svenska folket har lärt sig förakta begåvning eftersom "alla är lika" i det här landet, dvs. de mediokra sätter ribban och ger en lagstiftning därefter.

I Sverigehoroskopet är denna odugliga form av "jämlikhet" påfallande tydligt inskriven som ett omen om "blinda som leder blinda" (och det är inte första gången den här nationella åkomman påpekas).

Eftersom 10e regeringshuset ägs av Månen ("Folket") men Månen är immobiliserad av disponenten Mars usla position i passiva, onda karmans 8e hus, ger 1974-horoskopet en intressant bakåtblick: Sveriges regeringar har ärvt ond karma från äldre iterationer av Sverige (före gällande horoskop). Landet har en tradition av att kompromissa bort eventuellt bra lösningar och i vår tid är det värre än någonsin "socialdemokratisk regering som iscensätter borgerlig politik". Hade landet haft en kontakt med sitt 9e hus, ett högre vetande, skulle regerandet vara kompromisslöst och genuint och i folkets bästa intresse.

Eftersom Månen är framskjuten, i ett prominent hörnhusläge, förstår man varför mantrat om "demokrati" upprepas så ofta och högljutt ("All makt utgår från Månen/folket"). Folket får inte ett ögonblick misstänka att de ingen makt alls har! Det är de rika i kartans lyckligt lottade 5e hus som sköter de VERKLIGA AFFÄRERNA. 10e regeringshuset är bara spelet för gallerierna och det som tyckare och experter noga bevakar för att ge  folket ett intryck av att systemet är legitimt.

Tydligast blev bedrägeriet när sossarna och Storfinansen (inkl. medierna) tvingade Sverige mot USA efter att Ryssen börjat bullra. NATO-anslutningen var opåkallat men avslöjade direkt hur lite "demokrati" eller folkets välde i själva verket betyder för landets makthavare. Att medlemskapet genast ledde till komplikationer (läs: Turkiet) visar att OND KARMA omedelbart aktiverades. Sverige har gjort slut på sin goda himmelska karma och Syndaren visar sig nu i sin prydno.

Månen/Folket har alltså en helt passiviserad Mars som tillhör forna makthavares skickliga undertryckande av ett helt folk och som nu blivit genetiskt skadade eller åtminstone inte kan se igenom propagandan och sveket deras land utsätter dem för. De flesta har inte ens tränats i att föreställa sig alternativ till det Sverige de upplever och genomlever. Men det är lugnt. länder och nationer försvinner hela tiden från de historiska kartorna och Sverige står sannolikt på tur. Men det blir Klimatet och inte Ryssen som ligger bakom.

I den snåriga härva av klimatsystem verkar ingen ta upp Golfströmmen (svårt att hålla blicken på alla känsliga punkter), men som en följd av Antarktis uppvärmning tror jag (utan några som helst skäl förutom en intuition) att de vattensystem som driver Golfströmmen upp mot brittiska öarna, Norge och Sverige kommer att stanna av. Då blir det alls inte varmare här som forskarna varnar (hänvisande till "invasiva" djurarter som förändrar den "nationalistiska" och inskränka syne på att allt är bäst som det är). Det kommer att bli kallt. Glöm landets senaste (inbillade) födkrok: batterifabriker (för framtida svenska arbetsslavar) så långt ögat når, särskilt i landets norra del.

I ett annat ämne sökte och fann jag detta i ScienceDaily:

...Ett av de våldsammaste och mest utdragna krigen mellan den amerikanska ursprungsbefolkningen och de vita invadörerna [texten: kolonisatörerna], Chichimeca-kriget i Mexiko, pågick under 40 år, under den mest intensiva delen av torrperioden. Ironiskt nog tycks bristen på vatten vara direkt kopplad till havsströmmarna...

Texten säger det inte men torkan som sträckte sig från Europa och till Amerika påminner om den kinesiska tanken att människans felsteg speglas av naturen. Golfströmmen nämns heller inte, men texten påminner om att Vatten kan vara orsaken till vattenbrist... 

Naturen är sannolikt för KOMPLEX för att människans ärthjärna någonsin ska lyckas skapa en modell av skeendenas inre logik. Kanske modellen redan skapades men förkastades av en senare tids mindre intelligenta människor: astrologin. Den har traditionellt alltid befattat sig med "väder och vind" (en gren bloggaren helt hoppat över, stadsbo och inte farmare om han är). 

Det var Platons lärjunge Aristoteles som verkade mer intresserad av naturen än läromästarens lära om Idéernas värld och vår låga (och ofullkomliga) avbildning på Naturens lägsta våningsplan. Från Aristoteles kommer schemat som anknyter de fyra elementen till klimatförhållanden. (Äldre grekiska tänkare förminskade inte elementen till vår jord, Empedokles (400-talet fvt) såg dem som aktörer tillvarons "rötter" på varsin sida av den kosmiska spelplanen på vilken de blandade sig med varandra och producerade naturen eller världen som vi känner den:

Schemat kan också användas psykologiskt, vilket den här bloggen ofta gjort. Torka, som vetenskapsartikeln nämner, är en följd av den ofruktbara kombinationen Eld/Vatten vilken bloggen betitlat egenmäktigt förfarande, hela kapitalismens grundidé om den starkes rätt (och förklaringen att vi idag har en Stat över oss som sällan belönar människorna för något men väl straffar dem som sett godtyckligheten i det hela). Alla idrotter bygger på detta direkta krig över just ingenting alls, och utsikten att stå som vinnare (t.ex. "bilda regering"). En dårarnas världsuppfattning.

Den platonism som fortsatte utan avfällingen Aristoteles såg alltid det fysiska som något ont eller hämmande om inte rent av en ren dröm. Både Platon (300-talet fvt) och Plotinos (200-talet) gjorde en åtskillnad mellan den existens eller det "vara" människan i naturligt skick upplever och det "verkliga vara" som bara den kan uppleva som aktiverat sin rationella själ (eller hade turen att födas med en stark personlig daimon eller "översjäl").

Alla Sveriges missförhållanden kommer "Den Store" (100% sann existens) att rätta till vid sin ankomst. Den Store inväntas av både muslimer, den del buddister samt kristna. "Han" är även känd som Vattenbärarens tidsålder. Ja, ett omfång tid är också ett väsen, en varelse med en agenda. Då kommer Sveriges falska Vattenbärare i femte rikemanshuset att ha mycket att svara för ... om inte Istiden hinner först.

Alltid bra ha ett värsta-scenario om kommande ting. Det kan avslöja feltänk i nuet.


Inga kommentarer: