Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 augusti 2022

Riksdagsvalet 2022 (en skuta på drift)

 


Den här kartan för dygnet då medborgarna röster fram sin nästa regering är lika hopplös som situationen ser ur några veckor innan valet. 

Några punkter i nationalkartan och dess förhållande till valdagen (yttre planetkretsen) har märkts ut som speciellt betydelsefulla.

Viktigt är att se hur svenska folket är tillfälligt vansinnigt som grupp betraktat en slags hjärnhinneinflammation som dröjer kvar från sommarens "värjebölja" när Mars galenskap och ondska fick extra bränsle av att vandra genom Väduren ett år när också demonen Rahu var där. Mars har som synes gått vidare till sin generande passiv-aggressiva placering i Oxen i 8e korruptions- och dödshuset vid valdagen och det tyder på att svenskarna återigen är maximalt självdestruktiva och inte klarar att rösta med blick för Landets bästa. 

Partierna hade förstås förberett eländet genom att lova snabba fixar mot eländet Kapitalismen (snarare än Putin) dragit över Västvärlden. Folkets undertryckta vrede över sakernas tillstånd är alltså maximal nu och vid valet, men naturligtvis förstår folket inte de verkliga skälen utan lyssnar på falska politiker som bjuder över varandra i frågan om tuffare tag mot brottsligheten i landet. Det är bara en skugga eller effekt av Kapitalismen som förstör nationerna för att göda de globala Överherrarna som nu satsar stort på krig (alltid lönsamt). 

Sossarnas bedrägeri mot folket i NATO-frågan måste ses i perspektiv av dessa dolda faktorer (läs DN och Expressen och hör Höken tala). Tyvärr är det inte så lätt som att rösta bort Magda och hannes falska anhang eftersom högern är exakt lika USA-favoriserande. Ja, hela Sveriges nationalsjäl smutsas av sin oförmåga att se klart på Landets bästa. Och om så folket var nyktert och med stor distans till nuet, vad skillnad skulle det göra? Valet är ändå bara en skenmanöver när den verkliga politiken görs i andra hemliga klubbar.

Om man ändå håller sig till ämnet är det extremt olyckligt att ha girighetens demon Rahu nästan exakt invid folksjälens Måne vid valet. Folket känner grumligt Mars fjättrade status i sitt djup (uttrycker sig som hat och vrede) men förstår inte sig själva eller sitt land eller hur det blivit som det är. Politikerföraktet har slagit rekordnivåer i pressen den här sommaren och först sedan Annie Lööf visar sig ha varit tilltänkt måltavla i Almedalsmordet skyndar alla till och markerar vår humanitet och medkänsla. Det är vi inte: vi har det ekonomiska system vi har eftersom Sveriges själ är en självisk rövares och en dömd brottslings själ. (Månfundamentet Mars i dåliga karmans 8e hus - dagens svensk en ond frukt av äldre historiska skeenden.) Men hur passande är det inte för den med orent mjöl i påsen att rikta all uppmärksamhet på "Orten" för att hålla sanningen om vilka som skapat detta samhälle på armlängds avstånd.

I vilket fall lutar kartan åt att folket kommer att välja "hårda nypor" och ge Magda på båten. Varje gång den intensivt hungriga demonen Rahu sätter igång en eldsvåda, kommer halshuggningens Ketu att kyla ner/terminera något annat på zodiakens motsatta sida. Vid det här fallet är det så olyckligt att valutgången kommer att skämma ut Sverige fullständigt i världens ögon: Ketu träffar nästan helt exakt landets i vilket fall allt mer anstränga rollspel av Vågskålarna, ett land som står för balans, jämlikhet och rättvisa för alla medborgare.

Allt detta kommer att halshuggas i och med folkets sätt att lägga sina röster valdagen och man kan vara rätt dåligt påläst i politik (som bloggaren) och ändå ana att SD kommer att göra mycket bra för sig.

En bekräftelse ser man i anständighetens Saturnus som förlorar sin modererande och bromsande inverkan relativt sig själv. Det är detta som avses med "koden" i kartans mitt. Den transiterande Saturnus befinner sig i Stenbocken året ut och det innebär att den bildar ett inkonjunktförhållande till sig själv i sin natala skepnad, i Tvillingarnas tecken i nationalkartan. Detta är hinduernas "6-8-relation" som påminner om att planetens "icke-relation" till sig själv, sin förlorade förmåga att bromsa och styra (Saturnus är dock den ultimata auktoriteten), framkallar tanken på subjektet (hus 1) 6e hus, fiendens eller olyckans hus, men också subjektets "icke-existens" via 8e dödshuset.

Halshuggningen av Vågascendenten eller nationens officiella yta stärks alltså av att Saturnus f.n. inte kan ge sig själv något stöd. Dessa omen ser inte fördelaktiga ut för någon sittande regering, och även om bloggen tidigare funderat över den annalkande "Lilla döden" från och med november (Saturnus mikrocykel under 2½ år), så blir allt mycket tydligare om M och SD med diverse stöd tar hem valsegern och släpper Helvetet löst i Sverige. 

Folket ville ha det, eller rättare sagt den demoniska egoism som släppts fri i folksjälen via Rahu i Väduren och förvandlat inte bara politikers hjärnor till skit utan alla invånares. Inte exakt alla, men "folksjälen" eller Månen-i-Väduren ger ändå en vink om vartåt folkets mentalitet lutar, och detta var året när diverse kris visade hur försvagat ett folk utan filosofi och livsåskådning blir över tid. Sekulära samhällen tenderar att producera en allt hemskare befolkning.

Ska man säga något om Månen i transit, som ju ändå indikerar folket, så är dess förhoppning tydlig: Månen med Jupiter, folket sätter hoppet till den som bjuder mest överflöd av partierna. Att ett folk med denna känsloläggning står i 6e huset för Olyckan och t.o.m. Fienden för Landet som helhet, behöver inte förklaras närmare. Folkets instinkt är naturlig men vanvettigt i otakt med Tiden! Det har sagts att lägerfångar under Andra världskriget på väg att svälta ihjäl började drömma febriga drömmar om dignande matbord och festmåltider. Sådan är intelligensen i Sverige just nu (hos både folket och deras politiker).

Till sist kan noteras Mars aggressiva 90-gradersaspekt framåt (den enda planet som kan skapa denna vinkel och enbart framåt i zodiaken enligt hinduerna). Det är knappast ett gott omen att den omoraliska, penninghungriga (Mars i penningtecknet Oxen) och aggressiva planeten attackerar Venus framför sig eftersom den senare ÄR fundamentet till Sveriges Vågskålar eller rollspel. Valet kommer allvarligt att skada Sveriges rykte och de ideal (Lejonet i 11e) landet säger sig stå för. 

Nationalhoroskopets medfödda Venus står i 4e huset som här betecknar landets inrikespolitik men också landets alla hushåll (och dess små visioner utöver komfort i sina hem - staten är så nöjda att medborgarna lurats till RUT och ROT och därefter håller käften). Den transiterande Venus (i Lejonet) är normalt ingen viktig passage, men givet att den attackeras av onda Mars och onda Ketu står i färd med att bestraffa landets Vågskålar kan man ana den inrikes obalansen och hur den kommer att uttrycka sig i valresultatet. 

Och gissa vad jag inte ritade ut i kartan? Jo en T-Venus som också förlorat kontakten med N-Venus, precis som Saturnus i transit relativt sitt natala jag. När måttfullhet och balans överhuvudtaget inte finns tillstädes valdagen, då kommer det att märkas i valresultatet. 

Jag misstänker att kartan beskriver ännu en klassisk "proteströstning" från svenska folket, av den typen att något röstas bort utan att folket har en susning om vilket helvete de bjuder in istället. Tänker man som en svensk, i två block, finns helt enkelt inget val som gör någon skillnad. Inte när man ser med vilken högervriden kyla Magda betraktar Vänsterpartiet och delvis också Miljöpartiet för att de har viktigare värden är betongsossens "tillverkning och export till varje pris".

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rEvVx3/s-vill-mota-akesson-istallet-for-kristersson-i-debatt


Inga kommentarer: