Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 augusti 2022

Kapitalistisk förespråkare underkände homosexuellas planeringsförmåga

 

Penningen säkrar Johnny Depps
rollfigur
en enkel biljett till Hades

En avsiktligt uppseendeväckande rubrik som syftar på ett uttalande från tysk-amerikanska ekonomiteoretikern Hans-Herrman Hoppe. Namnet var mig obekant men dök upp efter lite ströklickande.

Han föddes under ett besynnerligt horoskop där privata Månen är uppblåst till följd av Jupiter medan Solen är insnävad (men envis) till följd av den restriktiva eller legalistiska Saturnus. Det är mycket att gå igenom i detta inlägg så jag lämnar kartan med observationen av denna märkliga självmotstridighet eller osynkade sol- och månhalva. Det är svårt att utan exakt födelsetid avgöra om kartan beskriver en fullständig idiot (så ekonomiprofessor han var) eller ett udda geni.

Klick-karusellen började med "den naturliga ordningen" i en Expressen-artikel som ledde mig bort så att denna säkert viktiga text aldrig blev läst. Den naturliga ordningen har definierats på olika sätt men i en tolkning är det Guds Lag nedlagd i världen och påminner därmed om den hinduiska astrologins Dharma eller "det Högsta Goda" som tecknas i horoskopets 9e hus (där exakt födelseklockslag finns). Olika ascendenter har våldsamt olika vy av vari det Högsta Goda består!

Stort rabalder vållade den amerikanska universitetsprofessorn Hoppe, som förespråkade den obehagliga svenska moderaten Anders Borgs anarko-kapitalism (en radikal ekonomisk politik han bekvämt "växte ur" när han blev Reinfeldts finansminister). Det kanske finns olika nyanser här, men Hoppes variant var strikt anti-demokratisk i sitt hävdande av hur mycket bättre allt blir om privata ägare får dominera världen och till och med bygga omgärdade rikemansstäder där "judar och homosexuella förbjuds".

Provokationern slank ur Hoppe i förbigående under en föreläsning men gissa om någon bög i studentskaran tog illa vid sig! Det blev en amerikansk riksnyhet men Hoppe friades slutligen på grundval av den akademiska friheten och rätten att tänka och hypotetisera utan "åsiktspolisen" hängande över sig. 

(Sveriges utveckling idag är således den motsatta USA:s intellektuella frihet, det finns drag av fasciststaten både till höger och i dagens alltmer ångestladdade och av maktbehov perverterade socialdemokrati...- skrivet den 15 augusti, ett par timmar innan AB publicerar exakt samma tanke från kosmos kanaliserad via Aftonbladet / Oisin Cantwells medvetande.)

I vilket fall väckte Wikipedia-texten till liv tanken på en uppföljning till den svårtolkade kvantitativa studien som publicerades samma dag Prideveckan gick av stapeln i Sverige. Det här landet är så oklart i sitt tänkande att gemene man (som alltid följer Överheten) har anammat en såsig och tanklös tolerans för allt, ett förhållningssätt till livet som är raka motsatsen till den akademiska rätten (och förmågan) att tänka kritiskt och fritt.

Detta betyder inte alls att bloggaren håller med Hoppe eller ser hans anarko-kapitalism som ännu ett uttryck av dekadensen i det moderna Väst. Men givet en aning om att "den naturliga ordningen" faktiskt existerar som svagt återsken av en "högre, metafysisk ordning" återvänder jag till HBT-gruppen ännu en gång och nu för att granska förekomsten av några astrologiska signaturen som EVENTUELLT kan spela in för den identitetsstörning alla dessa bokstavssjukdomar handlar om.

Här är kandidaterna:

Mars förhållande till Venus (naturligt nog, båda har kopplingar till människans affekter eller den lägre, irrationella själen som Platon sade).

Saturnus som hämmare/blockerare av Solen. Den förra har en tydlig koppling till fysik och form medan den senare representerar upplevd identitet i denna världen och på ett högre plan "själen" eller "den levande själen" (själen som involverad i uppgiften att leva och erfara i denna värld - i princip samma sak).

När ett par planeters inbördes relation testas måste en fixeras (även om båda rör sig). Detta för att spika ett genomsnitt. Med 437 datapunkter innebär detta 1/12 * 437 eller ett genomsnitt på 36 träffar per planetpar i relation. 

Efter lite laborerande (till följd att ett totalt ointresse för räknnissarnas verklighet) inser jag  jag snart att Solens jämna rörelse genom zodiaken inte alls fungerar med Mars, Venus och Saturnus som alla färdas oroligt genom zodiaken med perioder av backande rörelse och kanske ytterligare faktorer.

Frågan om tolererbar slumpavvikelse för ett dataset om 437 blir således något mycket mer komplext än någon kunde ana. Här förslår inte ens statistikerns metod (redovisat i detta inlägg men som jag aldrig följt). Redan min stora stabila samling 1000 slumpdatum visar vad som pågår. Resultaten visar något helt annat än det enkla studiet av Solen-i-de-tolv-tecknen tydde på att ±21% variation från genomsnittet skulle avslöja signfikanta avvikelser som ren slump.

1000 slumpdatum 1945-2100

318 Ma asp. Ve (32%):

ma.0.ve 150 (47%)
ma.180.ve 35 (11%)
ma.90.ve 92 (29%)
ma.210.ve 41 (13%)

Med fyra aspekter ligger snittet på 32% per aspekt om man tar 1000 datapunkter som ett robust sätt att resonera utifrån. Men denna total fördelar sig på inget sätt som vid en enkla regeln för Solen-i-ett-tecken (8,333%, ±21% slumpfönster). Här visar sig aspekter mellan två planeter andra än solen kräva betande komplexitet vid bearbetandet. 

Ur ett perspektiv förstår man direkt att Mars speciella aspekter (90 och 210) inte kan bildas lika ofta som konjunktioner och oppositionen är den allra flyktigaste av dem alla? Därför att mätningarna sker utifrån Jorden vars snabba rörelse också är en faktor att förstå sig på.

Jag får erkänna mig besegrad av solsystemets komplexitet. Det är en uppgift för en kvalificerad astronom och statistiker, inte för en symbolstudent.

När det kommer till det faktiska datat och en lika stor kontrollgrupp kan den spekulative se en poäng med den röra de emotionella Mars och Venus tillsammans bildar hos HBT-folket. Manligt och kvinnligt förblir kaotiskt sammanrörda med båda planeterna i samma tecken. (Konjunktionen dömer dock ingen till HBT - den finns även hos passionerade heteromänniskor.)

Se särskilt det gigantiska droppet till bara 10 stycken med planeterna i opposition. En opposition tyder på mycket bättre medvetenhet om "manligt" och "kvinnligt" eftersom typerna står i stirrar varandra i vitögat. 

Det viktiga här, även om bloggaren saknar matematiska kunskaper, är att båda värdena inom kontrollgruppens sjunker. Detta kan ses som en samvariation inom HBT-gruppen och som styrker varandra. 

För att snabbt komma vidare bortser jag från Mars två specialaspekter.

437 HBT:

128 aspekter (29% av datasetet) enligt följande:

 ma.0.ve 68 (53%)
 ma.180.ve 10 (8%)
 ma.90.ve 38 (30%)
 ma.210.ve 12 (9%)

437 slumpdatum:

135 aspekter (31% av datasetet) enligt följande:

 ma.0.ve 57 (42%)
 ma.180.ve 16 (12%)
 ma.90.ve 42 (31%)
 ma.210.ve 20 (15%)

Trots att kontrollgruppen har 2% fler med Ma/Ve-aspekter än HBT-gruppen uppvisar den senare större betoning på konjunktionen. En vag bekräftelse på att Mars med Venus tenderar skapa förvirring om vad som är manligt och kvinnligt. Tänk på att HBT-fenomenet säkerligen åtföljs av ytterligare besynnerligheter i födelsekartan. Detta är inte en guds gåva till vissa utvalda utan tecken på ett problematiskt livsöde och att t.o.m. de mest självklara biologiska fakta blockeras av något psykiskt.

Den "HBT-vaccinerande" oppositionsaspekten instämmer. Den utgör procentuellt en lägre andel av HBT-gruppen än oppositionen inom normalgruppen, och tyder på att oppositionen mellan man och kvinna är normaltillståndet. ("Opposites attract"). Nu gäller attraktion säkert mellan homosexuella också, det är bara att detta pågår i fantasins värld där en spelar det motsatta könet.

I fall där HBT-fenomenet inte enbart är en social tankesmitta till följd av gruppens framgångsrika lobbying (ofta nog från politisk maktposition) utan en genuin följd av byte av kroppstyp mellan två jordeliv måste också Tidens herre Saturnus med dess tendens att frysa fast i gårdagen inspekteras, och då särskilt mot det levande nuets och den levande själens (Solens) identitet. 

En enkel hypotes skulle vara att Saturnus kan hålla tillbaka Solen och binda den vid en död människa, vid en utlevd sträcka historia som själen "här och nu" inte borde lyssna till eller tyngas av (eller åtminstone förstå vad som pågår vilket kan leda till att den odöda anden släpper greppet).

Saturnus förhållanden till Solen:

437 hbt

136 aspekter:

 sa.0.so 41 (30%)
 sa.180.so 29 (21%)
 sa.60.so 21 (15%)
 sa.270.so 45 (33%)

437 slumpdatum

121 aspekter:
 
 sa.0.so 38 (31%)
 sa.180.so 24 (20%)
 sa.60.so 32 (26%)
 sa.270.so 27 (22%)

Det är mycket jämnare här. I Solens och Saturnus relationer intresserar dock 270-gradaren i HBT-gruppen, om inte annat för att det procentuella värdet är högre än något i kontrollgruppen, i sig en följd av att HBT-folk tycks bära mer karma / "ofullbordade affärer" från det förflutna - 136 aspekter jämfört med kontrollgruppens 121.

Detta fynd av "lagens långa arm" som bloggaren sedan många år döpt Saturnus 270-gradare till, kan möjligen hämma HBT-människans utveckling av sin sanna identitet här och nu (Solen). Trots alla frågetecken om hur sannolikhet ska beräknas vid komplexa planetrörelser stämmer det bra att 270-vinkeln är en hämmande aspekt och också den marginellt dominanta i HBT-gruppen. 

Långt bakom Solen/själens nuvarande position i zodiaken kommer en karmisk eftersläng från ankaret Saturnus från en tidigare position. Denna baktunghet blockerar en korrekt nu-identitet ("vem jag är i detta liv"). Själens förflutna håller den i sitt grepp (Saturnus som historiens gång och även ackumulerad karma). 

*****

Hoppe hånade ekonomen Keyes för att hans homosexualitet förmodligen låg bakom hans enligt Hoppe undermåliga ekonomiska teori. När jag tittar till Keynes ser jag vilken mardröm en statistiker ("räknenisse") står inför när det handlar om att avgöra slump och signifikans i den hyperkomplexa astrologin. Bloggen har varit ute i ogjort ärende från första början i studier som omfattar mer än planet X i tecknet Y.


Till hjälp för att förstå en så hopplös gröt av planeter samlade runt maktens torn och tinnar (10e huset) kommer Keynes olyckliga konjunktion mellan Mars och Venus i egocentriska Väduren. (Bloggen har även föreslagit Venus i ego-principens tecken Väduren som en position som ensam kan få balansen att tippa över till homosexualitet i de fall individen är så primitiv att den bara kan fördra en annan som en förlängning av den egna kroppen. En "mini-Me" så att säga.)

Mars förråar Venus vilket skapar problem för det Venus-ägda 10e makthuset eller huset för uppvisat yta i det offentliga. Det är nymåne i Oxen vilket normalt tyder på en handlingsorienterad människa och inte en tänkare (nymånen som "projektstarten" låter förstå att tänkandet redan bör vara avklarat). 

Men här binds Eld och "brända Jorden" hårt samman i en ofruktbar kombination och visst har svenska medier genom åren bloggaren ens öppnat en nätartikel regelbundet droppat namnet Keynes. Han har gjort sig ett namn trots denna ofruktbara elementkombination och förklaringen verkar vara att hinduerna ser en yoga karaka (sambandets signifikator) bildas tack vare just Mars - för dem med Lejonascendent. För Lejonet äger nämligen Mars ett hus av både dharma-typ ("universums vilja") och ett hörnhus för världsligt genomslag. Keynes uppfyller med råge detta genom att dessutom ha Mars i härskarläge i 9e dharma-huset. Detta är en krigar-teoretiker (i ekonomiska frågor).

Det blir därför inte den naturliga illgöraren Mars som är problemet för Lejonpersonligheter (macho-män) utan kontakten med kvinnor (Venus)! Även nymånen på basis av Venus visar hur klen ekonomens respons på sitt "kvinnliga" fundament Oxen är. Likväl således en mäktig figur i ekonomiska sammanhang (10e makthuset) och uppenbart en inspiration för många svenskar som skriver om ekonomi. 

Det senare kan bero på att Sverigehoroskopet på sin emotionella och begärsfulla sida (Månen) har samma störda relation mellan Eld och Jord (vision och faktiska resurser) men utan att landet fått något av Keynes uppenbart goda karma i termer av makt eller inflytande på omvärlden. 

Det vill säga, Månen är Sveriges småfolk och dessa kan fortsätta drömma om bättre ekonomi. Deras Överherrar (Solen & Storfinansens Jupiter, båda "verksamma illgörare" enligt tidigare utredningar på bloggen) kommer aldrig att utjämna klasskillnaderna. "Jämlikhet" är bara en morot som hängs framför laståsnan och medborgarna i stort låter sig luras till ett hopp om ljusning tack vore "ekonomisk tillväxt". Naturen visar just nu hur dessa kulissväggar redan skadat världen övernog och att kapitalismen måste dräpas precis som Sankt Göran dräpte Draken.

Draken, säger engelska Wikipedia, representerar en lätt demoniserad Överhet som krävde tribut av byborna, motsvarande vår tids Stat och finansminister, Borg, Magda eller någon annan...

Wikipedia noterar också att motivet är förkristet och nämner bloggens gamla favorit, Tyfon som romarna knöt till 2a penninghuset (motsvarande dödsriket i en tid då folk faktiskt tänkte efter som korrekt länkade ihop företeelser med deras rötter och konsekvenser).

F.n. 10 omnämnanden: https://siderisk.blogspot.com/search/label/Tyfon

Ett äldre inlägg om Keynes:

https://siderisk.blogspot.com/2015/07/keynes-ego-och-ideal.html


Inga kommentarer: